Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

:1hug: ya çok şanslıyım ya iyiki varsınızzz Şeniz
dr seviyorum ben yaoda dediğin gibi dio yumurta rahim sperm vars olmaz die bişi yok dio ama çok zor dio bakalım hayırlısı pembem yaa

zaten canım araştırdıkları down sendromu çok düşük bi ihtimal
için araştırılıyor.Ayrıca ki ailelelerde de yoksa sorun yok bence de.

fatoşum üzme kendini inş en kısa zamanda hamile kalırda doğum yaparsan atarsın zaten ne var ne yoksa dışarı canım benim herşeyide takmamaya çalış söylemesi kolay belki bize ama inanma herşeye

fatoşçum üzülme lütfen Allah sana bu gücü vermş bazı rahatsızlıkların olabilir ama geçmesi için

uğraşıyorsun didiniyorsun dua sadeec dille değil fiiliyatla da olur bebişin olcak inşallah inşallah

yeter ki sağlıkla ve hayırllsıyla gelsin sende bi doktor değiştir baklım noluyo.......

fatoşum üzme kendini inş en kısa zamanda hamile kalırda doğum yaparsan atarsın zaten ne var ne yoksa dışarı canım benim herşeyide takmamaya çalış söylemesi kolay belki bize ama inanma herşeye

allah hayırlısını versin canımcım :1hug:

bak tatlım, böyle konularda duygusallık olmaz. ne acımasızsın diyorsun belki ama, bende aynı şeyi yaşıyorum seninle. benim mecburen gebelik öncesi tanı teslerinden birini yaptırmam gerekiyor. %25 hasta olma olasılığı olduğunu biliyoruz çünkü bebişin. ben 11. haftada amniosentezden daha tehlikeli biopsiyi yaptırma kararı aldım. ne kadar erken olursa, benim için biraz daha yıkım az olur düşüncesiyle.
genetik bölümünde uzman arkadaşlarım var. kendi eşlerine bile amniosentezi kendi istekleriyle yatırdılar. Ve ben olsaydım onların yerine, gerçekten hayata özürlü sakat bir bireyi gözgöre göre getirmektense, testi yaptırmayı tercih ederdim. önemli olan şey ne biliyor musun?
birincisi tamammen seninle ilgili; pozitif olacaksın. için rahat olacak, kararlı olacksın.
ikinciside, bu testi yapacak dr. o kadar önemliki!!! kesinlikle araştırmalısın.

bu arada sonuçlar %100e yakın bir doğrulukta çıkıyor, lütfen herkesin söylediğine inanma.
ben bu kanuda danışmanlık bile aldım.

yakınlarımda tüp bebek merkezi araştırıyoum bakalım
çok dua ediiyorum kendime ve hepimize rabbim duysunnnn sesimizi :Saruboceq:

:1hug: ya çok şanslıyım ya iyiki varsınızzz Şeniz
dr seviyorum ben yaoda dediğin gibi dio yumurta rahim sperm vars olmaz die bişi yok dio ama çok zor dio bakalım hayırlısı pembem yaa

bana dedimişlerdi ki erkek 80 yaşında bile olsa sorun olmaz, tek önemli olan kadının yumurtluyor olması... gerçektende mantıklı..
erkeklerin pek bi fonksiyoonu kalmıyor bi yerden sonra...

anlıyorum canım ama bu %25 hasta olma olasılığı herkes için mi geçerli ? yani bizim
ailede hiç böyle bir rahatsızlık yok ama benim çocugumda (Allah korusun ) çıkabilir mi
acımasızlık değil de ne bileyim sonucta diyelimki hasta oldugu kesınleşti nasıl öldürürm
çünkü o bi canlı ve o senin yavrun yani o doğarsa ben acı çekicem o da çekicek
ama bu bi sınav diye düşünüyorum ben yani ben bu olayı yaşayacaksam eğer
dünyaya sağlıklı bi bebek getirsem de bi olaydan dolayı özürlü engelli kalabilir
bundan kaçamazsın diye düşünüyorum takdir edilene razı olmak gerekmez mi biyerde

Hanımlar herkese merhaba,

Benim aklıma takılan bir soru var. 10 Şubat'ta adet olmam gerekiyordu henüz olmadım. En son adetimi 14 Ocak'ta oldum. Gebelik testi yapmak için daha erken olduğunu söyledi annem. Her ay gebelik testi yapıp negatif sonuç görmek beni yıkıyor.

Ama bu kez daha da fazla umutlandım. ıdrar testi ve kan testi yapmak için ideal zaman nedir? Beklenen adet gecikmesinden sonra kaçıncı günde yapmak bize en sağlıklı sonucu verir.

Bilgisi olan arkadaşlarımdan lütfen yardım rica ediyorum. Çok heyecanlıyım!

canım 5 gün geçmiş varsa çıkması lazım bi idrar tetsi yap istersen :)

çok zor bi konu ayşe bu.ben her zaman dua ediyorum Allah'a her sabah bebeğimle sınava tabi tutma beni diye.çok acı olurdu sanırım.bizim apartmanda herkes doğurganlık yaşında yani onlar da kısa zamanda bebek yapacaklar düşünsene birinin çocuğunda bi aksaklık var Allahım ne kadar zor.neden ben???ister istemez dersin.Allah söyletmesin kimseye gerçekten zor bi durum.

kanda kesin çıkar,idrarda da görmen lazım bence.ama kan her zaman kesin sonuç.

evet gercekten konuşması bile zor Allah korusun

ama yazdıgım gibi düşünüyorum bi cana kıyamazmısım gibi geliyor sınavım derim

sabrederim sanırım bilmiyorum ama çok zor yani çok zor arkadaşım var

biliyorum naısl bi durum oldugunu Allah başa vermesin :Saruboceq:

canım 5 gün geçmiş varsa çıkması lazım bi idrar tetsi yap istersen :)

Sonuç negatif çıkacak diye çok korkuyorum. Korkunun ecele faydası yok. Çıkabilir diyorsunuz ben bu akşam test yapayım. İnşallah olumlu sonuç alırım. Teşekkürler.

bak konuyu değiştirelim,aklıma bişey geldi;sen şimdi anlamıyosun ne olduğunu hele bi dönlemelere ,aparkatlara başlasın o zaman anlarsın.benim bebişim sağ tarafımda genelde ya da bi tarafı orda babasına doğru yattığım zaman bi görmelisin ayşe nasıl tekmeliyo bi yeri sıkışıyo galiba.ben kendimce diyorum bak sana doğru yatmamı istemiyo,eşim de kendince seni şimdiden kıskanıyo diyo.Ya şimdiden böyle bir duyguysa doğunca nasıldır acaba:ecrin_bebek:

kanda kesin çıkar,idrarda da görmen lazım bence.ama kan her zaman kesin sonuç.

Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Gebelik konusunda çok tecrübesizim, henüz 9 aylık evliyim. Herkes farklı şeyler söyledi. Adetimin geciktiğine sevinemedim bile, kafamı çok karıştırdılar. Bu akşam idrar testi aldırıp yapacağım. Kanda kesin diyorsun ya nasıl umutlandım anlatamam, yarın ilk işim kan tahlili yaptırmak olacak.

Bir sorum daha olacak, bu 5 günlük gecikmeden sonra adet görürsem yani hamile değilsem bir sorun mu vardır doktora gitmem gerekir mi?

tatlım, tabiiki benim yawrum ve canım acıyacak.ama sende diyorsun işte, böyle doğarsa ömür boyu acı çekecek ve acı çektirecek. hiçbir zaman normal insanlar gibi olamayacak...bence herşey bizim elimizde. ben en azından böyle düşünüyorum. sağlıklı bir çocuk için yapılabilecek tetkikler varsa ve hayatta bu bize sunuluyorsa, neden kullanmayalım ki?
bu arada biz talasemi taşıyıcısıyız. bizimki biraz daha özel bir durum. 2 taşıyıcının bebişi %25 hasta olur. çokta fazla yaşayamaz zaten... onun için alınması gereken tedbirler olarak bakıyorum buna. işin içine daha dini boyutlarla girersem çıkamam canım. Eğer bu bir sınavsa, geleceğe daha iyi şartlarda, sağlam insanlar kazandırmalıyız diye düşünüyorum.

adetlerin düzenli mi peki senin? hiç gecikmediyse ve regl olursan şayet, sıkıntı falan yapmış olabilirisn biraz. etkiler durumlar regli tatlım.

ama ben 2 gün geçmişti idrarda çıktı hemen gebeliğim... umarın bebişin seninledir...

kızlar ben geldım nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzz

bu donem öğleden sonra dersım yok pazt gunlerı çok şukur rahat rahat sızınle konuşup fıkır alışverişinde bulunabılceğim :ecrin_bebek:

neler yapıorsunuz bu arada nasılsınız bakımmmm zemuszemus ben hala çalışmalara devam edıorum bakalım hayırlısı umutlu değilim ama ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…