• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
nasıl yapsak acaba kafamda karıstı yaaaa benımde lıste var bır tane sımdı yaparsak karısabılır her okuyan kendısımı bıldırsın yoksa nasıl olacak ve okurken nasıl okumalıyız sence hanı lıstedkı herkes adınamı yoksa tek tekmı okumalı canım

Evet şeker, o konuyu bi açıklığa kavuşturmak lazım bence de... yerimseniben

Eh işte canım, okul biraz sıkıntılı, ne idareyle ne öğretmenlerle pek iyi anlaştığım söylenemez, zaten hepsi de yaşlı, anlayış farklıııııııııı, kültür farklııııııııııııııı kaydirigubbakcemile3 işte öyle...
Ev süper ama, kocişle keyfimiz yerinde çok şükür, resmen nişanlılık günlerimize geri döndük, oynaşıyoz oynaşıyoz ama gerisini getiremiyoz, hayatımıza renk kattı bu yasak resmen bayanssulusmile bu durumdan bile mutlu olmayı başarıyoruz anlicaan zemuszemus
Sadece yasminin yan etkisi olarak korkunç bi baş ağrım ve mide bulantılarım var bikaç gündür, o da nasılsa geçici, yeterki şu kistten kurtuliyim diyorum, dayanıyorum işte boshayallersmile

kısmen gebeliği tecrübe ediyosun yani.ama baş ağrıları çekilmez bi de o kadar çocuğun arasında zor canım Allah kolaylık versin.sabrın sonu selamet tabii.evde iyi olalım da iş hayatı zaten bi şekilde gidiyor dışarı sonuçta...yok kız nişanlılık dönemi gibi değildirkaydirigubbakcemile3 ki tünelli,tünelsiz kavramlarını bile bilmiyordum o zaman

BENDE BENDE VARIMMMMMMM!!! YENİ OKUDUM YAZDIKLARINIZI YOGUNDUM BİRAZ...LİSTE OLUŞTURABİLİRZ ASLINDA... ÇOK FAYDALI OLUCAGINA İNANIYORUM BEN... opuyorumnanaktan

Kızlar ben Kur'an okumayı bilmiyorum, daha doğrusu unuttum bilmiyorumkismile ama söylediğiniz surelerin türkçe okunuşlarına bi şekilde ulaşır okurum, zaten 5 vakit kılamasam da namaz kıldığım zamanlarda, dualarımdan sizi hiç eksik etmiyorum ama böyle çok daha etkili olur dimi, isim isim söyleriz hem yerimseniben

ben de bilmiyorum.ve de eve gidince kolumu kaldırcak halim olmuyooooobilmiyorumkismile

kızlar çok kolay aslında harfleri biliyormusunuz ? sadece ortadaki sondaki şekillerini
öğrenmeniz lazım sonrası bebek işi ben yardımcı olurum eğer öğrenmek isterseniz
1 haftanızı almaz :)

kızlar çok kolay aslında harfleri biliyormusunuz ? sadece ortadaki sondaki şekillerini
öğrenmeniz lazım sonrası bebek işi ben yardımcı olurum eğer öğrenmek isterseniz
1 haftanızı almaz :)

nasıl 1 haftamızı almaz.resmen farklı bi alfabe.ben hiç bişey bilmiyorum harfler hakkında vs.şimdiye kadar hep türkçesini okudum anlamları için de mealini

Allah ne dilde ne şekilde söylersek söyleyelim dualarımızı duyar ve kabul eder kuran okummaızdaki
sebebp hem arkadaşlarımıza dua etmek hemde bebişlerimize kendi sesimizden kuran dinletmek
bunun için yoksa elbetteki içtenlikle ve niyetle söyliyeceğiniz bir Allah lafzı bile yeter
ama öğrnmek de güzel olur hani ileride çocuklarımıza da öğretebilriz böylece benim annem
42 yaşında öğrendi çok zor bişey değil :)

slm kızlarrr...benimde korunma sürem bugünden itibaren bitti...
kürtajdan sonra dr.um iki ay vermişti.
hayırlısı olsun.hepizeeeeeeeeee

nasıl 1 haftamızı almaz.resmen farklı bi alfabe.ben hiç bişey bilmiyorum harfler hakkında vs.şimdiye kadar hep türkçesini okudum anlamları için de mealini

mesela harfler "elif be te se cim ha hı dal zel ra " bu harfleri bildikten sonra sadece
harekeleri getirerek okuyoruz (tabi bu harfler bi kısmıydı )

kısaca harekeler;
üstün: a-e sesi ile okutur
esre: ı-i seis ile okutur
ötre: u -ü sesi ile okutur

mesela elif harfine üstün gelirse e diye
esre gelirse i diye
ötre gelirse ü diye okunur gibi

mesela cim har fi için aynısı tekrarlarsak ce . ci . cü
be harfi için tekrarlarsak be . bi .bü
gibi kolay yani :)

mesela harfler "elif be te se cim ha hı dal zel ra " bu harfleri bildikten sonra sadece
harekeleri getirerek okuyoruz

kısaca harekeler;
üstün: a-e sesi ile okutur
esre: ı-i seis ile okutur
ötre: u -ü sesi ile okutur

mesela elif harfine üstün gelirse e diye
esre gelirse i diye
ötre gelirse ü diye okunur gibi

mesela cim har fi için aynısı tekrarlarsak ce . ci . cü
be harfi için tekrarlarsak be . bi .bü
gibi kolay yani :)

ben şunu hep merak etmişimdir;okurken arapçadan anlamlarını anlıyor musunuz?ya da arapça başka bi yazıyı okuyabiliyor musunuz?

kısmen gebeliği tecrübe ediyosun yani.ama baş ağrıları çekilmez bi de o kadar çocuğun arasında zor canım Allah kolaylık versin.sabrın sonu selamet tabii.evde iyi olalım da iş hayatı zaten bi şekilde gidiyor dışarı sonuçta...yok kız nişanlılık dönemi gibi değildirkaydirigubbakcemile3 ki tünelli,tünelsiz kavramlarını bile bilmiyordum o zaman

Tabi canım, orası biraz daha farklı tabi kaydirigubbakcemile3

ben şunu hep merak etmişimdir;okurken arapçadan anlamlarını anlıyor musunuz?ya da arapça başka bi yazıyı okuyabiliyor musunuz?

hayır canım ama okuduğun kelimenin anlamaına bakınca aklında öyle kalıyo ama bu arapça konuşabilmek anlamına gelmiyo tabii

sadece harf öğreniliyoki kelime anlamı değil bence dil öğrenilmediği için anlamda yoktur

bana da öyle geliyo.ama okuyabiliyolar anlamıyolar.yani bunun da bi dilbilgisi vardır mutlaka ama nasıl bu kadar seri okuyup da anlamamak ben olsam direkt dili öğrenirdim anlam bütünlüğü sağlamak için.

Back
X