• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
Benim sonucum negatif çıktı. Bebek düşünmüyorduk biz henüz, ama olursa da çok sevinirdik tabii, sonuçta o da bizim canımız olacak. Biraz daha vakit var yani aslında, yine de bir an için heyecan yaptık. Uzun lafın kısası, hayırlı evlatlarımız olsun inşallah... Peki sizlere birşey daha sormak istiyorum, eğer çocuk düşünürsek, birkaç ay önceden bi ilaç falan almak mı gerekiyor, hani mesela Folik asit falan alıyorlar, bu hamile kaldıktan sonra mı alınıyor. Düşünürsek bu tür hazırlıklar yapmak mı gerekecek? Bu konuları artık öğrenmeye başlasam iyi olacak...

Canım ben gebelik istediğimize karar verince önce genel bi muayneye gittim burda doktor smear testi aldı,rahmime ve yumurtalıklarıma baktı,o zaman gebeliğe karar verdiğinizde üç ay önceden gelinki tahlillerinizi yapalım dedi ve gittim.Dört tüp kan verdim birde idrar,hormonlarım,kandaki tüm değerlerime bakıldı ve folik asite başlandı sonra gerisi bize kalmıştı:kedi:

Kim bilir ne kadar basit sorular soruyorumdur, ama bilmiyorum gerçekten :) Arkadaşım Folik Asit'ten bahsetmişti, ama ikimiz de içeriğinden emin değildik. Gebe kalmak için hormonları düzenleyen bir ilaç mıdır Folik Asit?

tekrar geçmiş olsun.nasıl anladın peki,belirti verdi mi sana?

sağol canmm. belirtilerim 4.haftadan itibaren kahve rengi akıntılarım başladı ve 12.haftama kadar sürdü ve bebeğimide aldı gitti...
bence sebebi bu akıntılardı bilmiyorumkismile

Kim bilir ne kadar basit sorular soruyorumdur, ama bilmiyorum gerçekten :) Arkadaşım Folik Asit'ten bahsetmişti, ama ikimiz de içeriğinden emin değildik. Gebe kalmak için hormonları düzenleyen bir ilaç mıdır Folik Asit?

hayır canım bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için ihtiyacı olan bi vitamin..en çok cevizde bulunuyor ama besinlerden aldığın yeterli gelmiyor o yüzden veriyor doktorlar

güzelmiş cidden.ben de doğum iznine ayrılınca en azından namaz kılayım diyorum.evlenmeden önce işten sonraki vakitleri kılardım hangisini yakalarsam yazın mesela akşam,yatsı gibi,evlendikten sonra nedense zamansızlığa sığındım.inşallah bu sefer aksatmamak üzere başlarım da arapça da sonra gelsin

evet ablacım bende bu aralar baya aksattım namazı bunun için çok üzülüyorum :(
arapça öğrenmen seni korkutmayım ama biraz zor ama en azından elif ba yı yani
kuran okumayı öğrenmeni tavsiye ederim... mesela babama ne kadar teşekkür etsem
az önce okuma yazma toplama çıkartma vs öğretti sonradan da kuran okula başladığımda
öğretmen adını yazdı tahtaya herkes bakıo aval aval ben okumuştum selma polat diye
hönkolmuştu öğretmen kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
gene sonraki yıllarımdada hiç zorluk çekmedim çocuguna okuma yazma öğretmek ne kadar
önemliyse kuran öğretmek de önemli bence en azındna bunun için bile öğrenmek gerekır
diye düşünüyorum herşeyi biliyoruz hemde herşeyi ama en basitinden bi elif-ba yı
öğrenmıyoruz çocugumuza öğretemıyoruz buna üzülüyorum cidden yazın kuran
öğrettiğim öğrencilerim vardı kursta anneleri bilmiyo tamam öğrenmelerini istediği için
çocugunu yolluyo Allah razı olsun ama yedirmeden giydirmeden yolluyo çocugunu veya
özenmıyo ilgilenmıyo okul kadar önem verilmiyo ya en çok buna üzülüyorum

hayır canım bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için ihtiyacı olan bi vitamin..en çok cevizde bulunuyor ama besinlerden aldığın yeterli gelmiyor o yüzden veriyor doktorlar

ben ne gebelikten önce ne de şimdiye kadar kullanmadım folik asit.hamileliğin ilk aylarında ilk 5 ay elevit kullandım onu da çok kilo alıyorum ve vucudumda kırmızı kabarcıklar çıktı diye bıraktırdı doktor.neden bana ayrı vermedi madem kiCADIARZU

HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN...

delikafadulden Günü Geçen Arkadaşlarımız :sm_cool:

mız mız................25 ŞUBAT Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
pitos............................1MART Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
gokcegokce..............1 MART Güzel haberlerini bekliyoruz :) )
serap1991....................3 MART Güzel haberlerini bekliyoruz :) )

:hulya: Beklenen Regl Tarihleri: :hulya:

Ekarhan.........................5 MART
oba_cigdem...................5MART
cns22...............................5 MART
aysulay26.......................7 MART
ciceğim7979................9 MART
BeReN35......................10 MART
yankiegit......................10 MART
dilemma_.......................12 MART
clemantine......................16 MART
naneseker..........................19 MART
bayankarasu....................20 MART
rufeyde serra.................20 MART
İdilcan........................21 MART
deryainci.......................22 MART
Elson............................24 MART
ozebus_41.......................24 MART
hatice_48....................26 MART
SariLale........................26 MART
islamitruhek ..............29 MART

:emir_bebek: Hamile Kalan Arkadaşlarımız: :emir_bebek:

ARALIK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
badegül--- Baht ----yearslater_38 ---su1983 ---asrewya ---Nazo ---osgeada ----nrgss

OCAK Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
ALeNAM ---tinkerbell09--- Mestitosh--heroine--ay_she--hanrey--htcyz--madeofhonor

ŞUBAT Anne Adaylarımızı Tebrik ediyoruz :) :nazar:
pembedana--berra1--e_pack--cngemn--kontes26 --Zehsel

MART Anne Adaylarımızı Tebrik Ediyoruz :) :nazar:
captaninkarisi--??

Destekçi Anne Adaylarımız:::nazar:
ipek26

Evet yeni evliyiz biz. Üf biraz korkunç bir sürü test yaptırmak, kim bilir ne çıkar sonuçlar.

Bi de bi tüp kan verdim herkes on bin tane soru soruyo burada, hiç sevmiyorum böyle şeyleri.

Yani önce doktora gideceğiz. Smear testi yapılacak. (Kim bilir o ne demek?) Sonra muayene olunacak, sonra da gerekirse Folik Asit alınacak...

sağol canmm. belirtilerim 4.haftadan itibaren kahve rengi akıntılarım başladı ve 12.haftama kadar sürdü ve bebeğimide aldı gitti...
bence sebebi bu akıntılardı bilmiyorumkismile

canım lütfen şöyle dedin şimdi korktum

benimde ilk bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu ve kaybettim şu an 12+4 hamileyim
5. haftadan beri lekelenmelerim var 6. haftamda düşük tehlikesiyle 2 gün hastanede
5 gün evde yattım raporla ve hala lekelenmelerim devam ediyo ben tam tehlike geçti
12. haftadayız diye sevınıcekken sen lekelenmelerimden bebeğimin kalbi durdu diyosun
doktora gidiyorum doktor sorun yok diyo bebeğimi görüyorum içerde kıpır kıpır oynuyo

ay kafayı yicem ya bebeğimi görmek istiyorum ya kalbi durduysa ya stres odlum eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

yeni mi evlisin sen canım.bizim karasu baya bi ilaçları bilir bu konuda eczacı ünvanı verecez kendisine.sanırım folik asit hamilelik öncesinden alınmaya başlanıyo.

:roflol: :roflol: :roflol: ay hiç sorma yaaa kaydirigubbakcemile3 eczacım bile siz çok sık hastalanıyosunuz galiba dedi geçenlerde ohaoldumsmile
Tabi adama açık açık söyleyemiyom bu ilaçların ne için olduğunu bilmiyorumkismile çok utandım yaaa :kedi:

ben ne gebelikten önce ne de şimdiye kadar kullanmadım folik asit.hamileliğin ilk aylarında ilk 5 ay elevit kullandım onu da çok kilo alıyorum ve vucudumda kırmızı kabarcıklar çıktı diye bıraktırdı doktor.neden bana ayrı vermedi madem kiCADIARZU

bilmemki ipeğim bana hemen vermişti

evet ablacım bende bu aralar baya aksattım namazı bunun için çok üzülüyorum :(
arapça öğrenmen seni korkutmayım ama biraz zor ama en azından elif ba yı yani
kuran okumayı öğrenmeni tavsiye ederim... mesela babama ne kadar teşekkür etsem
az önce okuma yazma toplama çıkartma vs öğretti sonradan da kuran okula başladığımda
öğretmen adını yazdı tahtaya herkes bakıo aval aval ben okumuştum selma polat diye
hönkolmuştu öğretmen kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
gene sonraki yıllarımdada hiç zorluk çekmedim çocuguna okuma yazma öğretmek ne kadar
önemliyse kuran öğretmek de önemli bence en azındna bunun için bile öğrenmek gerekır
diye düşünüyorum herşeyi biliyoruz hemde herşeyi ama en basitinden bi elif-ba yı
öğrenmıyoruz çocugumuza öğretemıyoruz buna üzülüyorum cidden yazın kuran
öğrettiğim öğrencilerim vardı kursta anneleri bilmiyo tamam öğrenmelerini istediği için
çocugunu yolluyo Allah razı olsun ama yedirmeden giydirmeden yolluyo çocugunu veya
özenmıyo ilgilenmıyo okul kadar önem verilmiyo ya en çok buna üzülüyorum

okul kadar önem verilmiyor çünkü hep fani takıntılarımız var bu doğru.daha iyi bi yere gelmek için dil öğreniyoruz rusça japonca gibi zor diller ama ki sure öğrenmiyoruz zor diyoruz.çünkü bunların hayatta bize maddi yaptırımları ya da cezları yok.kariyerimizi bunlar belirlemiyor bu nedenden dolayı ki hep arka planda kalıyor.geçen rüyamda kıyamet kopuyor demiştim ya gerçek gibiydi o rüyadan sonra dedim şimdi ölsem ne halt yiyecem 24 saatin 5 dk sını ayırıyo muyum doğru düzgün ve de içten olarak.

ben çıkıyorum arkadaslar uzanmam lazım ıyı degılım suanda yatıcam dua konusuna gelınce herkes fıkır versın ona göre baslansın okumaya kım ne okudu bılınsın tamam mı canlarım görüşürz

Hım anladım, Folik Asit bir takviye sayılır. Benim BetaHGC değerim 0,1 çıktı bu arada. En son 22 Ocak'ta regl olmuştum. Bakalım hayırlısı artık :)

benimde ilk bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu ve kaybettim şu an 12+4 hamileyim
5. haftadan beri lekelenmelerim var 6. haftamda düşük tehlikesiyle 2 gün hastanede
5 gün evde yattım raporla ve hala lekelenmelerim devam ediyo ben tam tehlike geçti
12. haftadayız diye sevınıcekken sen lekelenmelerimden bebeğimin kalbi durdu diyosun
doktora gidiyorum doktor sorun yok diyo bebeğimi görüyorum içerde kıpır kıpır oynuyo

ay kafayı yicem ya bebeğimi görmek istiyorum ya kalbi durduysa ya stres odlum eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

Ohhh ohhhh kötü kötü düşün böyle, kendini ye bitir, bebeğini de huzursuz et içerde, daha kolay düşsün emi :mymeka: :oklava:

sen korkma canmm her lekelenme bir olmaz canmm...
benimde düşük tehlikem vardı dr.ilk 3ay bi bitsin dikkat et dedi 3ay bitti rahatım dedim dr.normal kontrol için gittim heycanla malesef kalbi durmuş dedi inanamadım.
sonra dr.dedi demek bu lekeler bunun habercisiymiş dedi.

şimdi tekrar hamile kalırsam allahın izniyle nasıl geçircem bilemiyorum bilmiyorumkismile

okul kadar önem verilmiyor çünkü hep fani takıntılarımız var bu doğru.daha iyi bi yere gelmek için dil öğreniyoruz rusça japonca gibi zor diller ama ki sure öğrenmiyoruz zor diyoruz.çünkü bunların hayatta bize maddi yaptırımları ya da cezları yok.kariyerimizi bunlar belirlemiyor bu nedenden dolayı ki hep arka planda kalıyor.geçen rüyamda kıyamet kopuyor demiştim ya gerçek gibiydi o rüyadan sonra dedim şimdi ölsem ne halt yiyecem 24 saatin 5 dk sını ayırıyo muyum doğru düzgün ve de içten olarak.

kesinlikle çokdoğru söylüyosun ablacım ama bunlrı kime anlatabiliyosun ? kimseye
günde 5 vakit namaz toplasan 45 dakıkamızı almaz kocaman 24 saatten 45 dk yı ayıramıyoruz
söyluyorum bılıyorum ama bende aksatıyorum bazen en çok da buna üzülüyorum ya
Allah ım affetsin ne diyeyim bahanemde yok ki bilmiyorumkismile

canım aynı bende şimdi stres yaptım ya kaç gündür bendede var lekelenme azda olsa geliyo habire korkuyordum zaten dahada korktum şimdi
ayşe sende kan şeklindemi geliyo koyu bi kahverengi mi
bende kop koyu kahverengi geliyo

Back
X