• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
hoşbulduk tatlım ii çok şükür henüz bel ağrımdan ve gazdan başka bi belirti yok

öle rahatsız edici şeylerin olması bile insanı ne kadar mutlu ediyodur dimi opuyorumnanaktan

ay hadi bakalım inş.güzel haberlwer alır bizede veririsin canım benim eee üç gündür test yapmadınmı sen hala
yok henüz yapmadım daha haftasonu yapıcaktım ama o kadar yogundumki kendime bile vakit ayıramadım...Allah bereket versin misafirimiz hiç eksik olmuyor:))

Valla şeytan diyo git bi test al yap hemen delikafadulden neyi bekliyon ki zaten gecikti gecikeceği kadar diyo boshayallersmile
Ama yapmicam yasakkelime zaten yoktur bişey, boşa üzmüş olurum kendimi :1no2
bilmiyorum canım bana sorsan ben hemen yap derim ama sonra tek çizgiyi görünce üzülürsen bu sefer ben senden daha çok üzülücem...

canım peki şu an ne gibi belirtilerin var? yani her zamanki adet öncesi olanlar mı veya daha dikkat çekici birşey oldumu :)

adet olmaya dair hiçbir belirtim yok..önceden göğüslerim balon gibi şişerdi şimdi tık yok...şuan sadece çok fazla gazım var bide sol tarafım acayip agrıyo sanki fındık büyüklüğünde bişey oturmuş sağ tarafıma hiç durmadan ağrıyor...ben üşüttüm diye düşünüyorum...kendimi fazla kaptırmamak istiyorum belirtilere...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Gebelik konusunda çok tecrübesizim, henüz 9 aylık evliyim. Herkes farklı şeyler söyledi. Adetimin geciktiğine sevinemedim bile, kafamı çok karıştırdılar. Bu akşam idrar testi aldırıp yapacağım. Kanda kesin diyorsun ya nasıl umutlandım anlatamam, yarın ilk işim kan tahlili yaptırmak olacak.

Bir sorum daha olacak, bu 5 günlük gecikmeden sonra adet görürsem yani hamile değilsem bir sorun mu vardır doktora gitmem gerekir mi?

başka belirtilerin var mı canım?evet kanda kesin sonuç alırsın.İnşallah da vardır.İdrarda daha geç görünebiliyor.Özellikle de geç döllenme olunca.Normalde adetlerin düzenliyse 4 günlük gecikme önemli bi koz.

adetlerin düzenli mi peki senin? hiç gecikmediyse ve regl olursan şayet, sıkıntı falan yapmış olabilirisn biraz. etkiler durumlar regli tatlım.

ama ben 2 gün geçmişti idrarda çıktı hemen gebeliğim... umarın bebişin seninledir...

Adetlerim hep düzenlidir. Bekarken de düzenliydi evlenince de hiç değişiklik olmadı. Sadece Ocak ayında 2 gün gecikmeli geldi ve çok az sürdü. Şimdi de 5 gün geçti. Çok umutlandım inşallah rüyalarım gerçek olur. Senin de bebşin hayırlı uğurlu olsun canım, allah ikinizi de nazarlardan saklasın. :nazar: İyi dileklerin için teşekkürler.

tatlım, tabiiki benim yawrum ve canım acıyacak.ama sende diyorsun işte, böyle doğarsa ömür boyu acı çekecek ve acı çektirecek. hiçbir zaman normal insanlar gibi olamayacak...bence herşey bizim elimizde. ben en azından böyle düşünüyorum. sağlıklı bir çocuk için yapılabilecek tetkikler varsa ve hayatta bu bize sunuluyorsa, neden kullanmayalım ki?
bu arada biz talasemi taşıyıcısıyız. bizimki biraz daha özel bir durum. 2 taşıyıcının bebişi %25 hasta olur. çokta fazla yaşayamaz zaten... onun için alınması gereken tedbirler olarak bakıyorum buna. işin içine daha dini boyutlarla girersem çıkamam canım. Eğer bu bir sınavsa, geleceğe daha iyi şartlarda, sağlam insanlar kazandırmalıyız diye düşünüyorum.:emir_bebek:

ikinizin de taşıyıcı olduğunu test yaptırarak öğrendiniz değil mi?yani şimdi kafam karıştı benim ya ben de bi hastalığın taşıcısıysam??o zaman insanlar hamile kalınca her hastane tarafından zorunlu olarak yapılması gereken bi dizi test gibi olmalı bunlar,anne ve babanın kromozom haritaları çıkartılıp bebekteki hastalık riskleri bildirilmeli.yoksa cocuk gelmiş bilmem kaçıncı haftaya arıyolar down sendromu.

Anladım canım.Doktorun değiştiğinden normal tabi.Sonuçlara göre hareket eder.Düşmüştür umarım
Benim düştü sanırım.Bu ay 28 günde oldum eskisi gibi.Yani sevindim adet olduğuma bile.Bu gün tekrar gittim doktora yine dostinex verdi.Tekrar yükselmesin diyeymiş.
canım dostinexi ne kadardır kullanıyosun..benim yarın bitiyor.8inci ilacımı almış olucam..ay hala adet olmadım..2 aydır olmuyorum yaaa...düşseydi olmam gerekirdi diymi...ay başka kötü bişey olmasın bide...
senağlamasenağlamamafoldumben

bayankarasu ıpek ayşe senay ve diğer arkadaşlarım sesım gelmıor anlıorum da yazdıklarım da mı ghelmıor yahu zemuszemus

başka belirtilerin var mı canım?evet kanda kesin sonuç alırsın.İnşallah da vardır.İdrarda daha geç görünebiliyor.Özellikle de geç döllenme olunca.Normalde adetlerin düzenliyse 4 günlük gecikme önemli bi koz.

Normalde adetlerim düzenli. Başka belirtilerim psikolojik değilse eğer vajinamda sanki dolgunluk var gibi. Bir de göğsümde dokunduğumda acıma var.

selam hoşgeldin.nasılsın bakalım??

allaha şükür ıpek :hulya:

nasıl olayım evdeyım sabah baya ders anlattım yenı konular malum yoruyo ınsanı ee her sınıfta 35 öğrencı olunca ıyıce bunalıosun neyseeee iş işte kaldı sempatiksalakcinni

benım çalışmlar devam sen de ne var ne yok dıcem ama sen zaten hamılesın :nazar:

Normalde adetlerim düzenli. Başka belirtilerim psikolojik değilse eğer vajinamda sanki dolgunluk var gibi. Bir de göğsümde dokunduğumda acıma var.

hayırlısı olsun inşallah canım.test yapınca bize de sonucu bildir.meraklıyızdır biz de birazbayanssulusmile

allaha şükür ıpek :hulya:

nasıl olayım evdeyım sabah baya ders anlattım yenı konular malum yoruyo ınsanı ee her sınıfta 35 öğrencı olunca ıyıce bunalıosun neyseeee iş işte kaldı sempatiksalakcinni

benım çalışmlar devam sen de ne var ne yok dıcem ama sen zaten hamılesın :nazar:

herşey aynı bende.yorgunluk,uyku hali tekrar başladı bunlar,dayanmaya çalışıyorumşakkıdı

hayırlısı olsun inşallah canım.test yapınca bize de sonucu bildir.meraklıyızdır biz de birazbayanssulusmile

Sağol canım. Test yapınca her iki testin sonucunu da bildiririm arkadaşlar. Paylaşımcı ve sıcak cevaplarınız için çok sağolun.

herşey aynı bende.yorgunluk,uyku hali tekrar başladı bunlar,dayanmaya çalışıyorumşakkıdı

allah yardımcın olsun dıyeyım o zaman

bu arada dun bı arkdaşımla konuşuyorduk konu nasıl oldu bılmıorum ama bu hamıleliğe geldı.arkadaşımın annesı benım bu arkadaşıma hamıle kalmadan önce son çocukta kordonlarını bağlattırmış. arkadaşımın annesı de sureklı karnında bı şişlik şişlik derken doktora gıdıor ve kadın 5.5 aylık hamıle olduğunu oğrenıo.dun dınledığımde ağzım açık kalmıştı. yanı gerçekten oldurmeyen allah oldurmez lafı vardır yaa. bak kadın kordonlarını da bağlattığı halde çocuğu olmuş. ınsanın bu dunyada yaşamaya omru varsa kımse engel olamaz allahım ne kadar buyuksunnn....yanı bızde ılışkiye gırdıkten sonra yok ayaklarını uzat yok 2-3 saat duş alma ole kal vb şeylerle uğraşıoruz .olacağı varsa olur zaten bence ..bu olaydan sonra yanı bıraktım artık allahım bana ve tum ısteyenlere hayırlı bebişler nasıp etsın tez zamanda ınşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

FatoŞcum dr.un smear testınden sonra ılaÇ vermedımı yada bı operasyon falan sÖylemedımı. Lezyon sıĞıl v.s. Varsa yarayla beraber onlarda yakılır zaten
hıÇ korkma canım hepsının Çaresı var
sperm ve yumurta olduktan sonra tıpben tedavılerı mÜmkÜn olan Şeyler bunlar

Sonuç negatif çıkacak diye çok korkuyorum. Korkunun ecele faydası yok. Çıkabilir diyorsunuz ben bu akşam test yapayım. İnşallah olumlu sonuç alırım. Teşekkürler.

ben 1 gün gecınce yapmıştım çıkmamışltı sanıırm 4 gün gecınce yapmştım o zaman çıktı

hayırlısı olsun canım :)

bak konuyu değiştirelim,aklıma bişey geldi;sen şimdi anlamıyosun ne olduğunu hele bi dönlemelere ,aparkatlara başlasın o zaman anlarsın.benim bebişim sağ tarafımda genelde ya da bi tarafı orda babasına doğru yattığım zaman bi görmelisin ayşe nasıl tekmeliyo bi yeri sıkışıyo galiba.ben kendimce diyorum bak sana doğru yatmamı istemiyo,eşim de kendince seni şimdiden kıskanıyo diyo.Ya şimdiden böyle bir duyguysa doğunca nasıldır acaba:ecrin_bebek:

ya evet işte Allah ım ya hepimie nasib olur sğalıkla kucaklamak inşallah çok merak
ediyorum o zamanları nasıl olcak diye gcende biri bi topikte yazmış 10 haftalıkken gittim
elini kolunu oynatıyodu ultrasonda fln diyodu onu da nasılmerak ediyorum görürüm
inşallah bende :)
eşim şimdi karnımdaki pıt pıtları kalp atışı sanıyo ya onları dinlerken gözündeki ışıltıyı
görmelisin yüzündeki ifadeyi o kadar tatlı ki ay ağlıycam sanırım :) o göbeğime
bakıyo ben onun yüzüne bakıyorum hep sanki o ifadeyi bi daha göremiycem sanıyorum
bir de tekmelediğini içerde döndğünü o zamanları hayal bile edemiyorum
sağlıkla hayırlısıyla gelsin bebişlerimiz inşallah :)

Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Gebelik konusunda çok tecrübesizim, henüz 9 aylık evliyim. Herkes farklı şeyler söyledi. Adetimin geciktiğine sevinemedim bile, kafamı çok karıştırdılar. Bu akşam idrar testi aldırıp yapacağım. Kanda kesin diyorsun ya nasıl umutlandım anlatamam, yarın ilk işim kan tahlili yaptırmak olacak.

Bir sorum daha olacak, bu 5 günlük gecikmeden sonra adet görürsem yani hamile değilsem bir sorun mu vardır doktora gitmem gerekir mi?

belli olmaz canım kadın milleti üşütr adeti gecikir stres yapar gecikr o kadar çok
faktör var ki genede sen bilirsin doktora görünmekte bi zarar olmaz :)

tatlım, tabiiki benim yawrum ve canım acıyacak.ama sende diyorsun işte, böyle doğarsa ömür boyu acı çekecek ve acı çektirecek. hiçbir zaman normal insanlar gibi olamayacak...bence herşey bizim elimizde. ben en azından böyle düşünüyorum. sağlıklı bir çocuk için yapılabilecek tetkikler varsa ve hayatta bu bize sunuluyorsa, neden kullanmayalım ki?
bu arada biz talasemi taşıyıcısıyız. bizimki biraz daha özel bir durum. 2 taşıyıcının bebişi %25 hasta olur. çokta fazla yaşayamaz zaten... onun için alınması gereken tedbirler olarak bakıyorum buna. işin içine daha dini boyutlarla girersem çıkamam canım. Eğer bu bir sınavsa, geleceğe daha iyi şartlarda, sağlam insanlar kazandırmalıyız diye düşünüyorum.:emir_bebek:

canım tabii ki eğer hasta bi şekilde doğmasını engelleyecek tedaviler varsa neden
yapılmasın yapılsın tabii ki sonucta o melekler bize emanet
ilk bebeğimde doktor zeka testi yapalım mı demişti biz istememiştik ve bebeğim 9
haftalıkken karnımda öldü...kromozom hatası veya herhangi bir özrü vardır üzülmemen
lazım vücudun bunu farketmiş demişti doktor ama o bebeiş özrü oldugu halde yaşıyorsa
eğer bilemiyorum pembecim ya gerçekten o kadar zor ki konuşmak bile zor
ne yaparım bilemiyorum ama teslimiyetten ve tevekkülden başka çare göremiyorum
ha ama nedir bebiş dünyaya gelmeden yapılabilecek bi tedavi vs varsa elbette
yapılsa iyi olur zaten bunun için ikili teste yanaştım diğer taraftan bu durumu nasıl
kaldıracağımı bilmediğim için de yaptırmasammı diyede düşnüüyorum ama yaptırıcam
sanırım artık isteğe bağlı olmaktan cıktı zaten bu testler hepimiz için hayırlısı olsun
ne desem bş şu an fisfisfis

artı yıne dun oğrendım kı kuzenımın eşi hamıleymiş,bunun neresı garıp demeyın kılzar.kızcağız 4 senedır bebek ıstıodu olmuyordu.allah onlara bı bebek nasıp ettı bu sene ve 3 aylık bebişlerı var. ve kız şuan da test yapmış yıne hamıle çıkmış ve şaşkın .tlfnda ağlıordu 4 sene bekledım olmadı ana 1 tanesı geldı sonra devamı da geldı dıe bakalım ne yapacak ıkı bebişle zemuszemus

Back
X