• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
ben şunu hep merak etmişimdir;okurken arapçadan anlamlarını anlıyor musunuz?ya da arapça başka bi yazıyı okuyabiliyor musunuz?

okurken anlamlarını anlaman için arapça öğrenmen lazım :)

kuran okumayı öğrenmek demek sadece okumayı öğrenmek

eğer anlamak istiyorsan arapça öğrenmen gerekir ki o çok daha uzun ve çetrefilli bir yol

kuran harekelidir yanlış anlaışmasın herkes doğru şekliyle okusun diye fakat

günlük kullanılan arapçada hareke pek kullanılmaz mesela benim arapça ders kitaplarımda

hiç hareke yok ama tabii en baştan harekeli başladık yavaş yavaş kalktı

zaten okudukça alıştıkça harekye ihtiyacın azalıyo ben 6 yasındayken babam ilk önce

okuma yazma sonrada elif ba öğretti bize alışığız biz artık tabii...

kuran okuyabilen bi insan

harekeli yaızlmış olan arapça her metni okuyabilir.

osmanlıca da arapçaya benzer ama

farklılıklar vardır osmanlıcada harekeler harflerle tayin edilir onu ayrıca öğrenmek

gerekıyo yani :)

Ayyyyyy ben de Nisan'da patlatabilecek miyim acaba bombayı boshayallersmile boshayallersmile boshayallersmile ...

hayır canım ama okuduğun kelimenin anlamaına bakınca aklında öyle kalıyo ama bu arapça konuşabilmek anlamına gelmiyo tabii

işte ben de onu diyorum.aslında arapça öğrenmek daha mantıklı değil mi hiç olmazsa okuduğunu anlarsın falan diye

Ayyyyyy ben de Nisan'da patlatabilecek miyim acaba bombayı boshayallersmile boshayallersmile boshayallersmile ...

kesin ya kesin gibi geliyo bana nedense.bu aşk,bu ihtiras,ee tünel de yeni tadilattan geçti kaçma bence.:lepi:

allah daha hayırlısını nasip etsin canım.neden duruyomuş ki bebişin kalbi?

hiç bellideğil canmm neden olduğu...
dr.baya bi testler yaptı çoğu temiz çıktı.
şimdi kromozon testimiz var olduk sonuçlarını bekliyoruz mart ayının ortalarına doğru çıkarmış. eyvahedigeldismile

okurken anlamlarını anlaman için arapça öğrenmen lazım :)

kuran okumayı öğrenmek demek sadece okumayı öğrenmek

eğer anlamak istiyorsan arapça öğrenmen gerekir ki o çok daha uzun ve çetrefilli bir yol

kuran harekelidir yanlış anlaışmasın herkes doğru şekliyle okusun diye fakat

günlük kullanılan arapçada hareke pek kullanılmaz mesela benim arapça ders kitaplarımda

hiç hareke yok ama tabii en baştan harekeli başladık yavaş yavaş kalktı

zaten okudukça alıştıkça harekye ihtiyacın azalıyo ben 6 yasındayken babam ilk önce

okuma yazma sonrada elif ba öğretti bize alışığız biz artık tabii...

kuran okuyabilen bi insan

harekeli yaızlmış olan arapça her metni okuyabilir.

osmanlıca da arapçaya benzer ama

farklılıklar vardır osmanlıcada harekeler harflerle tayin edilir onu ayrıca öğrenmek

gerekıyo yani :)

güzelmiş cidden.ben de doğum iznine ayrılınca en azından namaz kılayım diyorum.evlenmeden önce işten sonraki vakitleri kılardım hangisini yakalarsam yazın mesela akşam,yatsı gibi,evlendikten sonra nedense zamansızlığa sığındım.inşallah bu sefer aksatmamak üzere başlarım da arapça da sonra gelsin

inşallah canmm bende nisan ayından çok ümitliyim :lepi:
12 haftalık mı ay Allah korusun

geçmişolsun canım tekrar olur sağlıkla doğururusn inşallah

sağolcanmm...epey büyümüştü nerdeyse cinsiyeti belli olcaktı.

Benim sonucum negatif çıktı. Bebek düşünmüyorduk biz henüz, ama olursa da çok sevinirdik tabii, sonuçta o da bizim canımız olacak. Biraz daha vakit var yani aslında, yine de bir an için heyecan yaptık. Uzun lafın kısası, hayırlı evlatlarımız olsun inşallah... Peki sizlere birşey daha sormak istiyorum, eğer çocuk düşünürsek, birkaç ay önceden bi ilaç falan almak mı gerekiyor, hani mesela Folik asit falan alıyorlar, bu hamile kaldıktan sonra mı alınıyor. Düşünürsek bu tür hazırlıklar yapmak mı gerekecek? Bu konuları artık öğrenmeye başlasam iyi olacak...

hiç bellideğil canmm neden olduğu...
dr.baya bi testler yaptı çoğu temiz çıktı.
şimdi kromozon testimiz var olduk sonuçlarını bekliyoruz mart ayının ortalarına doğru çıkarmış. eyvahedigeldismile

tekrar geçmiş olsun.nasıl anladın peki,belirti verdi mi sana?

benimde hormon testim var bgn sonuç alacaktım ama çıkmamış yaa :(((

bana da öyle geliyo.ama okuyabiliyolar anlamıyolar.yani bunun da bi dilbilgisi vardır mutlaka ama nasıl bu kadar seri okuyup da anlamamak ben olsam direkt dili öğrenirdim anlam bütünlüğü sağlamak için.

canım kuranı okumak farklı arapçayı bilmek mesela kuranı okuruz anlamını mealden biliriz belki ezbere bile ama arapça cümle kuramayız bi sureyi okuruz kelimelerin tek tek anlamlarını çıkartırız ama konuşmaya gelince yine olmaz tabiki arapça dilini bilmek daha güzel anlamını bilerek okumak harika olur
mesela arapların kuranını gördüysen sadece harfler vardır üstün esre ötre felan yoktur biz okuyamayız anlam kayması yapamazsın kuranda tecvid diye bişe var uymadığın takdirde kelimenin anlamını değiştirirsin

Benim sonucum negatif çıktı. Bebek düşünmüyorduk biz henüz, ama olursa da çok sevinirdik tabii, sonuçta o da bizim canımız olacak. Biraz daha vakit var yani aslında, yine de bir an için heyecan yaptık. Uzun lafın kısası, hayırlı evlatlarımız olsun inşallah... Peki sizlere birşey daha sormak istiyorum, eğer çocuk düşünürsek, birkaç ay önceden bi ilaç falan almak mı gerekiyor, hani mesela Folik asit falan alıyorlar, bu hamile kaldıktan sonra mı alınıyor. Düşünürsek bu tür hazırlıklar yapmak mı gerekecek? Bu konuları artık öğrenmeye başlasam iyi olacak...

Canım folik asite, planladığın gebelik tarihinden 3 ay önce başlamak gerekiyo bildiğim kadarıyla, inşallah düşündüğünüzde çok bekletmez meleğiniz :1hug:

yeni mi evlisin sen canım.bizim karasu baya bi ilaçları bilir bu konuda eczacı ünvanı verecez kendisine.sanırım folik asit hamilelik öncesinden alınmaya başlanıyo.

kesin ya kesin gibi geliyo bana nedense.bu aşk,bu ihtiras,ee tünel de yeni tadilattan geçti kaçma bence.:lepi:

Dimi ama, özlem de girecek araya, şu 1 ayın bombasını patlatırız artık kaydirigubbakcemile3 yollar da yepisyeni olacak inş. :kedi: :kedi: :kedi:

alkisalkisalkisArkadaşlar bilgisayar başında zaman geçiriyorum. İş için, eğlence için bilgi için v.s. Ama şimdi bunu yaparken para kazınabileceğini keşfettim. Çalışırken arada bir göz atarak inan çok eğlenceli. Sizde kendinize bir iyilik yapıp bu işe girin. Ben çocugumu da üye yaptım her ay 25-30$ birikiyor. (Çocuğunuzu 18 yaşında gösterin) Hemen harcamak zorunda değilsiniz. Siz de biriktirin sonra onun için açacağınız hesaba düzenli olarak aktarabilirsiniz. Yapacağınız tek şey düzenli olarak siteyi takip edip reklamları tıklamak inanın hesabınıza centler düşmeye başlayınca çok hoşunza gidecek aşağıda ki adtesi kopyalayarak siteye girin ama lütfan referal bölümüne: leylayigitaras yazmayı unutmayın. Banada ve oğluma bir iyigiliniz dokunsun. Siz buraya benim adımı yazmazsanız site sizi referals olarak zaten başkasına veriyor. Küçük birikimler zamanla büyük birikimler oluşturur unutmayın. Bol kazançlar

bana böyle şeyler hep kandırmaca,ali cengizli bişeyler var gibi gelir.inandırıcı gelmiyo bana.

Back
X