- 19 Haziran 2019
- 668
- 867
- 53
- Konu Sahibi NarinCeylan
-
Size hicbir tavsiyem yok ama benim 13 yaşındaki oglum da böyle
Ilerde eşine de böyle davranmaması için çok çabaliyorum iş yaptiramiyorum ( yapiyorsa da zorla)
Annesi öyle alıştırmışsa normal böyle davranması. 30 yaşından sonra zor alışır.
Bakarken nasıldı
Anlamak işine gelmiyor.
Salağa yatmak daha kolay
hic mi büyümüyorlar bunlar ne...benim kiz kardesimde ergenlikte öyleydi ama simdi herseyi kendiliginden yapiyor masallah....Okuyunca oglumu anlatiyorsunuz sandim. 14 yasinda ama esinizle ayni model. Ben de bıktım soylemekten ama sanirim cok soyledigimiz icin artik bir etkisi kalmadi.
Kadinlar evlenince annelerini ornek aliyorlar ve yapiyorlar. Ancak erkek modelleri hic degismiyor. Ben ugrasmiyorum artik. Enerjimi bos yere harcadigimin farkina vardim. Hayat kisa. Yapmiyorsa kendi bilir diyorum artik.hic mi büyümüyorlar bunlar ne...benim kiz kardesimde ergenlikte öyleydi ama simdi herseyi kendiliginden yapiyor masallah....
Adamlarda hic mi ilermeye yok bu konuda ya
masraf konusuda ayri saten oralara hic girmeyelim bence....Masraflara gelince ortak ev işlerine gelince kadının görevi.
Masraflara katkıda bulunma. Kendine bir yardımcı tut.
Böylece her şey adil olsun.
Kadinlar evlenince annelerini ornek aliyorlar ve yapiyorlar. Ancak erkek modelleri hic degismiyor. Ben ugrasmiyorum artik. Enerjimi bos yere harcadigimin farkina vardim. Hayat kisa. Yapmiyorsa kendi bilir diyorum artik.
Yormayin kendinizi. Sadece uzuldugunuzle ve iliskinizi zedelediginizle kalirsiniz. Siz de mukemmelliyetci olmayin. Bazi seyler de eksik kalsin. Belki yapilmayinca kiymetinizi bilir. Yapinca gorev oluyor cunku. Onun bir hayati varsa sizin de olsun. Bosverin bazi seyleri. Bakalim oyle yapinca anlayacak mi? Biraz sabredin.
Şimdiki erkekler çok uyanık. Çalışan be masraflara ortal bir es ama dev işine gelince arazi.masraf konusuda ayri saten oralara hic girmeyelim bence....
Ama kendimi bilerek geri tutabilirim, biraz harcasin kendi parasindan bakalim....
bunu kabul etmek zorundamiyim ben ya...acayip sinirleniyorum bazen köpürdüyorum resmen...
Kabul etmek zorunda değilsin etmede zaten. Al karşına, ikinizin de çalıştığını onun gibi seninde yorulduğunu, yardım ederse 1 saatlik işin yarım saatte biteceği için birbirinize vakit ayırabileceğinizi vs. anlat. Kavga ederek değil ama ben dili kullanarak. "Destek göremeyince yoruluyorum, kırılıyorum, ister istemez dilime vuruyor, seni kırınca da üzülüyorum. Seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum. Bana verdiğin destek bana kendimi değerli hissettirecek, sen bana kıyamadığın için bende sana kıyamayacağım" gibi.
Bunlardan da anlamazsa tartışacaksın vs. ama bir şekilde bir şeyler değişecek. Üstünü örter kabul edersen ömür boyu bir sorun ve tartışma sebebi olur, çözmeye çalışırsan bir süre kafan ağrır.
Çocuğunuz olunca bu durum çarpı iki oluyorHanimlar size danismak istiyorum. Belki tecrübeleriniz bu konuyu nasil halledebilecegime yardimci olur.
Konu su ki Esime herseyi 5-10 kez söylemekten biktim.
Her konuda gecerli bu. Benden önce eve gelir, bulasik makinasini bosaltirmisin derim, bosaltmaz.
Oturma odasindaki masayi toplarmisin derim, toplamaz.
Camasir makinasindan camasiri arada bir cikarir, asmaz.
Sik yaptigi tek sey cöpe bakip dolmus ise onu atar ise cikarken.
Eve gelince ne mi yapar? Is elbiselerini cikarar (onu da elbise odasinda komodinin üstünde biraktir kaldirmaz yikamaya) ya yatak + telefon + uyku veya koltuk + pinek + telefon + television izlemek.
Vardiyali calisiyoruz, bi hafta ben bi hafta o yatagi toparlariz, o ise iki günde bir yapar onu da tam dogru düzgün yapmaz.
Hafta sonu gel beraber Kahvalti hazirlayalim derim, mirin kirin eder, artik hadi diyince bir iki parca gider koyar masaya geri hop koltuga uzanir ben masayi hazirlanana kadar. Bitince yine ayni kalkinca eline bir kac birsey alir ama geri gelince yine cup koltuk.
Hic aklina gelmez surayi biraz toparliyayim da temiz dursun diye. Hep yumurta kapiya dayaninca, eve misafir gelince yapar. Sonra da söylenir kimin kocasi karisina böyle yardim eder diye.
Ben haftada 40 saat calisiyorum ve eve gelince dinlenmeden etmeden direk mutfaga yemek hazirliyorum iki saat. Sonra masayi hazirliyorum Yemek yeniliyor masayi kaldiriyorum, biraz toplarlayip kendime vakit ayirmak istiyorum ama yapamiyorum. Bende isten sonra dinlenmek kendime gelmek istiyorum, koltuga uzanip bos bos television izlemek istiyorum ama yapmiyorum. Cünkü isler yoksa daha fazla olacak altindan hic kalkamicam.
Esim ya bunu anlamiyor yada anlamak istemiyor.
Bana ne tavsiyelerde bulunabiliriniz? Esime bana bu konularda yardim etmesi icin nasil ikna edebilirim?
Hanimlar size danismak istiyorum. Belki tecrübeleriniz bu konuyu nasil halledebilecegime yardimci olur.
Konu su ki Esime herseyi 5-10 kez söylemekten biktim.
Her konuda gecerli bu. Benden önce eve gelir, bulasik makinasini bosaltirmisin derim, bosaltmaz.
Oturma odasindaki masayi toplarmisin derim, toplamaz.
Camasir makinasindan camasiri arada bir cikarir, asmaz.
Sik yaptigi tek sey cöpe bakip dolmus ise onu atar ise cikarken.
Eve gelince ne mi yapar? Is elbiselerini cikarar (onu da elbise odasinda komodinin üstünde biraktir kaldirmaz yikamaya) ya yatak + telefon + uyku veya koltuk + pinek + telefon + television izlemek.
Vardiyali calisiyoruz, bi hafta ben bi hafta o yatagi toparlariz, o ise iki günde bir yapar onu da tam dogru düzgün yapmaz.
Hafta sonu gel beraber Kahvalti hazirlayalim derim, mirin kirin eder, artik hadi diyince bir iki parca gider koyar masaya geri hop koltuga uzanir ben masayi hazirlanana kadar. Bitince yine ayni kalkinca eline bir kac birsey alir ama geri gelince yine cup koltuk.
Hic aklina gelmez surayi biraz toparliyayim da temiz dursun diye. Hep yumurta kapiya dayaninca, eve misafir gelince yapar. Sonra da söylenir kimin kocasi karisina böyle yardim eder diye.
Ben haftada 40 saat calisiyorum ve eve gelince dinlenmeden etmeden direk mutfaga yemek hazirliyorum iki saat. Sonra masayi hazirliyorum Yemek yeniliyor masayi kaldiriyorum, biraz toplarlayip kendime vakit ayirmak istiyorum ama yapamiyorum. Bende isten sonra dinlenmek kendime gelmek istiyorum, koltuga uzanip bos bos television izlemek istiyorum ama yapmiyorum. Cünkü isler yoksa daha fazla olacak altindan hic kalkamicam.
Esim ya bunu anlamiyor yada anlamak istemiyor.
Bana ne tavsiyelerde bulunabiliriniz? Esime bana bu konularda yardim etmesi icin nasil ikna edebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?