Birseyi X kere söylemekten biktim artik

Pek bir tavsiye verilmez diye dusunuyorum bu konuda. Malesef bir insanin icinden gelmesi gerekiyor.
Benim esiminde hersey onune hazir gelirdi, meyvesini bile soyup yedirirdi annesi.
Evlenince ayni seyi bendende bekledi, cunku oyle buyumus. Hatayi onda bulmadim.
Ama acik ve net konustum, annesi olmadigimi, ve buranin annesinin evi olmadigini. ikimizde calistigimiza gore birbirimize yardimci olacaz. bir yilimi aldi onu duzene koymak, ama sonunda basardim. Yani onun icinden gelmiyorsa ve sana acimiyorsa degismeyecek malesef.

Kucuk bir tavsiye verebilirim aslinda; Eve gelince yemek yapma ve camasirini yikama. bir kac gun boyle yaparsan yola gelebilir
Begenmiyorsa gitsin anasinin evine

Gecenlerde veli ziyaretine gittim. Gittigim velimin eltisi de ordaydi. Neyse ikramlar falan getirdiler. Hic abartmiyorum lise 2ye giden cocuguna eltisi resmen elleriyle tabagindakileri yedirdi. Bir de bana piskin piskin diyor ki iste yedirmezsem yemiyor Sonra cocuk yedi kalkti baska odaya gitti, kadin pesinden doktuklerini topladi. Tabagini kaldirdi. Boyle yetisen cocuk ilerde ne olur ? Ayni sizin esiniz gibi olur. Cok net hatirliyorum ben 5 6 yaslarimi. Annem tabagimizi kaldirmazdi sofradan. 4 kardesiz biz. Hepimiz kendi tabak bardagimizi kaldirirdik kucuklukten beri. Bir erkek kardesim var. Kendi odasini kendi toplar ,kendi supurur ,siler, toz alir. Ustelik de 8 9 yasindan beri bunu yapar. Su an 15 yasinda hala odasina kimseyi sokmaz kendi temizler. Biz 3 de kiz kardesiz. Iki evli bir uni. Ogrencisi olmak uzere. Annemin yaninda sadece erkek kardesim var. Anneme yemek hazirlarken yardim eder. Tabagini bardagini makineye koyar. Sabah kahvaltisini kendi hazirlar. Anneme temizlige yardim eder. Bunlarin onun da sorumlulugu oldugunu bilir. Evlenecegi kiz cok sansli gercekten. Insallah degismez de boyle devam eder. El kizina eziyet etmez. Yaparsa valla carparim agzina bi tane heralde

Maddi durumunuz uygunsa temizlik ve yemek yapan birini tütün. Eşiniz için aklıma bişey gelmiyor.. benim tanıdığım tüm erkekler öyle.

Her seyi ortak yapmiyorsaniz neden ugrasiyorsunuz ki,saliverin gitsin. İsleri benimle beraber yapmayan adami insan yerine bile koymam ben. Kaldi ki calismiyorum 4 senedir,yine de ev isi ortaktir ben tek basima yasamiyorum o evde sonucta. Bir zahmet mabadini kaldiracak herkes

Dün youtubeda bir videoya denk geldim. Kadın türk, kocası koreli ya da çinli ya da japon orasını tam anlamadım. 2 tane küçük bebekleri var. Video çekmişler1 günleri nasıl geçiyor diye. Adamın iş bölümünü görseniz ben şok oldum. Her şeyi yaptı her şeyi. Yemek de yaptı bebeğin mamasını hazırladı bebeği doyurdu markete gittiler bebekle. Anne evde uyuyor. Sonra kadın kalktı devam etti işlere adam uyudu. Evde kayınvalide namına kimse yok. İkisi bakıyorlar bebeklere. Bu iş kültür meselesi. Kadınlar ve erkekler oğularına iyi aile babası iyi eş nasıl olur öğretmiyor. Sadece kadın biliyor bunları...

İnşallah böyle bir erkeğe denk gelirim
Her erkek böyle olsa süper olur. Ama nerede?

İnşallah böyle bir erkeğe denk gelirim
Her erkek böyle olsa süper olur. Ama nerede?
Ben denk geldim sukur Allah razi olsun isimi zorlastirmaz aksine kolaylastirir esim. Annesinin yetistirme tarzindan degil ama bu durum. Diger kardesleri boyle degil. Hele abisi su ictigi bardagi kaldirmaz Eltimi sevmem ama bu konuda ona uzuluyorum. Cocuk gibi adam. Benim esim meslege basladiginda gurbette 6 yil bekar yasayinca her isi ogrenmis. Bir yemek bilmiyordu. Onu da birlikte ogrendik ben ogrendim sonra ona ogrettim. Yemegi temizligi utusu hersey gelir elinden. Hatta benden iyi yapar temizligi. masallah beyime nazar edecegim simdi
Sana da boylesini diliyorum

Gercekten bazen cok yoruluyorum, ara sira isyan ediyorum. Trib atiyorum ama uzatmiyorum. Belki bi uzatmak lazim ki dank etsin. Butün Arkadaslara tavsiyeleri icin teşekkür ederim.

masraf konusuda ayri saten oralara hic girmeyelim bence....

Ama kendimi bilerek geri tutabilirim, biraz harcasin kendi parasindan bakalim....
Ben artık bu düzeni kaldıramıyorum
Hiç bir işe yardım etmiyorsun
İyisi mi ben işi bırakayım evde rahat rahat ev işimi yapayım diye tehdit et

Yetiştirmeyle çok ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. Evlilikte ilk zaman nasıl alıştıysa öyle gidiyor dengeler. Benim eşim de evin tek oğlu annesi evlenmeden mutfağın yolunu bile bilmezdi der övünerek. Ben de çalışıyorum. Yemekler ve sofra benden toplayıp yıkamak eşimden, çay servisi de ona ait. Hafta sonu süpürme bulaşık kanepe silme onda gerisi bende gibi bir iş bölümümüz var 14 yıldır. Ben yapmam sofrayı toplamazsa yemek yapamam zaten çok yoruluyorum. Nasıl dayanıyorsunuz siz bu kadar işe güce? Akşam olduğunda uzanırım kanepeye çocukların derslerini kontrol ederken çayımı içer TV izlerim. Yapmayın bişey olmaz

Benzer durumdayım.. Görmezden geldim, olmadı.
Kavga ettim, olmadı..
protesto ettim, içime sinmedi..
Güzelce konuştum, olmadı..
Damardan girip acitasyon yaptım, olmadı..
Her seferinde de sözler verdi ama ertesi gün işten geldiğimde o çorapları gene yatak odasının ortasında buldum mu ?buldum.
Ki kendisi 10 seneden fazla bekar hayatı yaşamış hatta bir dönem sevgilisi ile yaşamış bir adam. Yani ortak yaşam nedir, kadınlar ne bekle bilen biri. Neyse ben pes ettim. Temizliğimi haftasonu yapıyorum. ama kesinlikle yemek yapmıyorum. kıyafetlerini top top yapıp katlamadan dolabına atıyorum. yatak odasının bir köşesini çorap köşesi yaptım adını da Çorabistan koydum, halının üzerinden alıp o köşeye atıyorum. o da alıştı artık oraya atıyor. sehbanın üzerinde duran tırnak makası, banyodaki üçlü priz, o sevimli minik sakal kılları hala asabımı bozuyor le havle diyip topluyorum. iştaha gelirse duvar bile siler ama senede bir defa geliyor o imansız iştah. Neyse ki çok güzel yemek yapıyor bulaşık yıkamayı da seviyor.

Annesi öyle alıştırmış olayına inanmıyorum ben. Zira gözümün önünde bekarken çayına atacagı şekeri yan sehpadan almaya üşenen erkeklerin evlenince öyle iyi temizlik yemek yaptıgına şahit oldum ki sanki 30 yıldır hiç o tembel hayatları yokmuş gibi. Eşiniz yapmıyor çünkü yapan biri var ve üzgünüm ben böyle insanların evlilik kurumuna ve eşlerine saygısı olmadığını düşünüyorum. yardım etmiyorsan eve yardımcı alıcam aylık şu kadar bütçeyi ayırmamız gerekiyor deyin bak nasıl değişiyor hareketleri.

Okuyunca oglumu anlatiyorsunuz sandim. 14 yasinda ama esinizle ayni model. Ben de bıktım soylemekten ama sanirim cok soyledigimiz icin artik bir etkisi kalmadi.
Kardeşim de 14 yaşında,elime oklava alıp dürtüyorum bazen hadi artık diye. O kadar çok devrilip yatıyor yuvarlanıyor ki, geçen gün içeri geldiğinde '' Aa inanamıyorum ayakların hala iş görüyor,yürüyebiliyomuşsun'' dedim, benle dalga geçer gibi ''başta zor ama bir iki basınca alışıyon''dedi

Herseyle ilgisi var.. soyle soyle bi yerde artik kar etmiyor. Kalkip kendin yapiyorsun.. bu erkekler cidden kadinlari kullaniyor. Aslinda boyle bencil insanlarla yasamanin iyi bir yani yok. 1 mutlu ediyorsa 3 uzuyor.

Okuyunca oglumu anlatiyorsunuz sandim. 14 yasinda ama esinizle ayni model. Ben de bıktım soylemekten ama sanirim cok soyledigimiz icin artik bir etkisi kalmadi.

Sonuc olmadigi etki yok. Yani yapmadiginda bir sorun yok. Ceza almiyor, birsey olmuyor. Hali ile "annem bir mizmizlanir, iki mizmizlanir, ondan sonra susar" diye olaya bakiyor.

En sevdigi seyi elinden alsan, cep telefonu elinden alsan, okul kanton parasini vermemek,.. Bircok ceza olabilir. Bunu istikrarli bir sekilde yaparsan, "istemiyor" diye birsey olmaz. Ayni zamanda birseyler yaptiginda abartili bir sekilde "harika yaptin, cok güzel oldu" gibi seyler söylersen cocuk tabiki yapar.

N NarinCeylan Ayni sey senin icinde gecerli. Gerekirse evi bok götürsun, birsey yapma. Disardan yemek siparis et, sadece kendi camasirlarini yika ve ütüle. Seninde bir canin var. Seninde hakkin koltukta televiyona bakmak.

İçinden gelicek zorla iş yaptırmakla olmuyor.Yemek yediğinde masayı toparla derim yediği tabağı kaşığı lavoba içine koyar masayı dağınık bırakır silmez.Ekmeği bile poşet içine koymaz o içinden gelmekle alakalı bende bu konuyu takmıyorum artık kafama ne kendimi mutsuz edicem

Eve maddi olarak asla katkıda bulunma. Eve yardımcı bayan al kalanını at köşene biriktir. Laf edemez asla hakkı yok buna. Din din ederse de dışarda çalışmak erkeğin ev işi kadının görevi tıpkı bizde olduğu gibi hayatım dersin. Hakim eşek değil ya anlar heralde

O kahvaltı veya yemek hazırlarken koltuğa çökünce, siz kaldığınız yerden devam ediyorsanız "nasılsa yapıyor" deyip kalkmaz tabi ki..

O oturuyorsa siz de yarım bırakın yaptığınız işi. Alın kitabınızı oturup keyfinize bakın.
Ya da sadece kendinize bir tost falan yapın.

Karnı aç sonuçta illa ki soracak "hani yemek?" diye. O zaman siz de "hazırlamayı bıraktın. Sen oturdun ben de aç olmadığını düşünüp kendime tost yaptım" deyin gayet normal bir ses tonuyla.

Şu erkeklere annelik yapmayı bırakın. Çamaşırı söylediğiniz halde asmıyorsa yıkamayın onunkileri.

Evlilik içinde tabi ki tek tarafın yaptığı işler olur. Sürekli bunun muhasebesi tutulmaz. Ama iş suistimale ve enayi yerine konmaya gidiyorsa orada durdurun..

Her zaman anne den kaynaklanmıyor kendimden biliyorum. 11 yaşında oğlum 3 buçuk yaşında kızım var. Yıllardır dilimde tüy bitti. Hangi yolları denemedim ki. yok yok yok olmuyor. Çocuk dağınıklıktan pislikten rahatsız olmuyor. Nasılsa akşam yatacağız neden toplayalım bunun için mi bağırıyorsun diyor. Çikolata yer kabuğunu bile kaldırmaz. Kuru yemiş yer kabukları koltuk altına atar. Koridorda pantolonu salonun ortasında çantası, kitapların bazısı mutfakta bazısı yerde bazısı yatağın içindedir. Nasıl anlatsam ki. Babası hiç öyle değildir. İş konusunda bizde cinsiyet ayrımı yoktur. Adam benim gibi her işi yapar. Her gün örnek gösteririm yardım et demem görevin derim ama yok yok yok. En son çok üstüme geliyon diye başlar ağlamaya.Her zaman anneler hatalı değil. Kızım sa şu yaşında yediğini içtiğini kaldırır benle makina boşaltır her şeyi yapmaya çalışır. olmayınca olmuyor

bende de bir tane ve erkeklerin yüzde 90 ı böyle.. bence bu işin çözümü basit 3 seçenek var 1. sizde yapmayacaksınız 2. cisi cıngar koparıp eline vereceksiniz süpürgeyi bezi 3. cüsü belki en basiti bir yardımcı tutmanız ama buna durumunuz olmayabilir. o nedenle onu 3. seçenek yaptım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…