• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birseyi X kere söylemekten biktim artik

NarinCeylan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
668
867
53
Hanimlar size danismak istiyorum. Belki tecrübeleriniz bu konuyu nasil halledebilecegime yardimci olur.

Konu su ki Esime herseyi 5-10 kez söylemekten biktim.
Her konuda gecerli bu. Benden önce eve gelir, bulasik makinasini bosaltirmisin derim, bosaltmaz.
Oturma odasindaki masayi toplarmisin derim, toplamaz.
Camasir makinasindan camasiri arada bir cikarir, asmaz.
Sik yaptigi tek sey cöpe bakip dolmus ise onu atar ise cikarken.

Eve gelince ne mi yapar? Is elbiselerini cikarar (onu da elbise odasinda komodinin üstünde biraktir kaldirmaz yikamaya) ya yatak + telefon + uyku veya koltuk + pinek + telefon + television izlemek.

Vardiyali calisiyoruz, bi hafta ben bi hafta o yatagi toparlariz, o ise iki günde bir yapar onu da tam dogru düzgün yapmaz.
Hafta sonu gel beraber Kahvalti hazirlayalim derim, mirin kirin eder, artik hadi diyince bir iki parca gider koyar masaya geri hop koltuga uzanir ben masayi hazirlanana kadar. Bitince yine ayni kalkinca eline bir kac birsey alir ama geri gelince yine cup koltuk.

Hic aklina gelmez surayi biraz toparliyayim da temiz dursun diye. Hep yumurta kapiya dayaninca, eve misafir gelince yapar. Sonra da söylenir kimin kocasi karisina böyle yardim eder diye.

Ben haftada 40 saat calisiyorum ve eve gelince dinlenmeden etmeden direk mutfaga yemek hazirliyorum iki saat. Sonra masayi hazirliyorum Yemek yeniliyor masayi kaldiriyorum, biraz toplarlayip kendime vakit ayirmak istiyorum ama yapamiyorum. Bende isten sonra dinlenmek kendime gelmek istiyorum, koltuga uzanip bos bos television izlemek istiyorum ama yapmiyorum. Cünkü isler yoksa daha fazla olacak altindan hic kalkamicam.

Esim ya bunu anlamiyor yada anlamak istemiyor.

Bana ne tavsiyelerde bulunabiliriniz? Esime bana bu konularda yardim etmesi icin nasil ikna edebilirim?

Size hicbir tavsiyem yok ama benim 13 yaşındaki oglum da böyle
Ilerde eşine de böyle davranmaması için çok çabaliyorum iş yaptiramiyorum ( yapiyorsa da zorla :KK43: )

al birini vur ötekini :D

Annesi öyle alıştırmışsa normal böyle davranması. 30 yaşından sonra zor alışır.

Bakarken nasıldı

Annesi ablasi yapardi malesef.....

Anlamak işine gelmiyor.
Salağa yatmak daha kolay

bunu kabul etmek zorundamiyim ben ya...acayip sinirleniyorum bazen köpürdüyorum resmen...

Okuyunca oglumu anlatiyorsunuz sandim. 14 yasinda ama esinizle ayni model. Ben de bıktım soylemekten ama sanirim cok soyledigimiz icin artik bir etkisi kalmadi.
hic mi büyümüyorlar bunlar ne...benim kiz kardesimde ergenlikte öyleydi ama simdi herseyi kendiliginden yapiyor masallah....

Adamlarda hic mi ilermeye yok bu konuda ya

hic mi büyümüyorlar bunlar ne...benim kiz kardesimde ergenlikte öyleydi ama simdi herseyi kendiliginden yapiyor masallah....

Adamlarda hic mi ilermeye yok bu konuda ya
Kadinlar evlenince annelerini ornek aliyorlar ve yapiyorlar. Ancak erkek modelleri hic degismiyor. Ben ugrasmiyorum artik. Enerjimi bos yere harcadigimin farkina vardim. Hayat kisa. Yapmiyorsa kendi bilir diyorum artik.
Yormayin kendinizi. Sadece uzuldugunuzle ve iliskinizi zedelediginizle kalirsiniz. Siz de mukemmelliyetci olmayin. Bazi seyler de eksik kalsin. Belki yapilmayinca kiymetinizi bilir. Yapinca gorev oluyor cunku. Onun bir hayati varsa sizin de olsun. Bosverin bazi seyleri. Bakalim oyle yapinca anlayacak mi? Biraz sabredin.

Sakın bıkıp vazgeçmeyin bu yaşa kadar öğrenmemiş bu yaştan sonra öğrensin. Gerekirse bin kere söyleyin ama mutlaka o yapsın. Size yazık değil mi ne güzel dünya kadın hem çalışsın hem ev işi yapsın. Erkek yatsın yuvarlansın. Çok yanlış yetiştirmişler maalesef eşinizi

Masraflara gelince ortak ev işlerine gelince kadının görevi.
Masraflara katkıda bulunma. Kendine bir yardımcı tut.
Böylece her şey adil olsun. :kahve:
masraf konusuda ayri saten oralara hic girmeyelim bence....

Ama kendimi bilerek geri tutabilirim, biraz harcasin kendi parasindan bakalim....

Kadinlar evlenince annelerini ornek aliyorlar ve yapiyorlar. Ancak erkek modelleri hic degismiyor. Ben ugrasmiyorum artik. Enerjimi bos yere harcadigimin farkina vardim. Hayat kisa. Yapmiyorsa kendi bilir diyorum artik.
Yormayin kendinizi. Sadece uzuldugunuzle ve iliskinizi zedelediginizle kalirsiniz. Siz de mukemmelliyetci olmayin. Bazi seyler de eksik kalsin. Belki yapilmayinca kiymetinizi bilir. Yapinca gorev oluyor cunku. Onun bir hayati varsa sizin de olsun. Bosverin bazi seyleri. Bakalim oyle yapinca anlayacak mi? Biraz sabredin.

tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracagim. cok tesekkür ederim :)

masraf konusuda ayri saten oralara hic girmeyelim bence....

Ama kendimi bilerek geri tutabilirim, biraz harcasin kendi parasindan bakalim....
Şimdiki erkekler çok uyanık. Çalışan be masraflara ortal bir es ama dev işine gelince arazi.
Yok öyle üç kuruşa beş köfte.

bunu kabul etmek zorundamiyim ben ya...acayip sinirleniyorum bazen köpürdüyorum resmen...

Kabul etmek zorunda değilsin etmede zaten. Al karşına, ikinizin de çalıştığını onun gibi seninde yorulduğunu, yardım ederse 1 saatlik işin yarım saatte biteceği için birbirinize vakit ayırabileceğinizi vs. anlat. Kavga ederek değil ama ben dili kullanarak. "Destek göremeyince yoruluyorum, kırılıyorum, ister istemez dilime vuruyor, seni kırınca da üzülüyorum. Seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum. Bana verdiğin destek bana kendimi değerli hissettirecek, sen bana kıyamadığın için bende sana kıyamayacağım" gibi.
Bunlardan da anlamazsa tartışacaksın vs. ama bir şekilde bir şeyler değişecek. Üstünü örter kabul edersen ömür boyu bir sorun ve tartışma sebebi olur, çözmeye çalışırsan bir süre kafan ağrır.

Benim eşime bir şeyi yaptırmak de 10-20 kez söylemem en sonunda da çıldırmam gerekli. Örneğin hamileyim dr yorulmayın zaten çalışıyorsunuz dedi ben de haftasonu ancak temizlik yapabiliyorum (eşim bazen haftaiçi izinli oluyor evde kalıyor) bana diyor ki sen yorulma temizlik yapma ben yaparım ama 2 hafta da beklesem yapmıyor :KK12:sonunda ben başlıyorum temizliğe aaaa niye yapıyorsun demeye başlıyor yardım ediyor falan. Yaptığı zamanlarda da hemen 4 seferdir evi ben temizliyorum diyor (abartma huyu :D ) ama olsun ya sen yorulma diye de ekliyor Yani sağolsun tatlı dilden vazgeçmiyor ama asla ve asla keyfinden de ödün vermiyor :KK70: evde 2 banyo 2 tuvalet var en azından 1 banyoyu kullan (klozetli banyolar) temizlerken çok yoruluyorum diyorum tamam diyor ama inanın hepsini kullanıyor. Üstelik mesele kullanması değil pis kullanıyor :KK43: o an hangisine yakınsa ona gidiyor (şaka gibi) üstelik banyoların havalandırması iyi değil her seferinde çamaşır suyuna maruz kalıyorum :KK43: yok yapmayayım desem misafir geldiğinde rezil oluyoruz klozette resmen izler, sarı sarı damlalar çıldıramamak elde değil ve bu her seferinde oluyor. Zaten banyolar da tuvaletler de buram buram sigara kokuyor :KK43: söyleyince ay tamam aşkım diyor geçiyor:işsiz: ve kötüsü kirlilikten asla rahatsız olmuyor. Zor yani çok zoooor. Artık çok yoruluyorum ne yapacağım ben de bilmiyorum.

Kabul etmek zorunda değilsin etmede zaten. Al karşına, ikinizin de çalıştığını onun gibi seninde yorulduğunu, yardım ederse 1 saatlik işin yarım saatte biteceği için birbirinize vakit ayırabileceğinizi vs. anlat. Kavga ederek değil ama ben dili kullanarak. "Destek göremeyince yoruluyorum, kırılıyorum, ister istemez dilime vuruyor, seni kırınca da üzülüyorum. Seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum. Bana verdiğin destek bana kendimi değerli hissettirecek, sen bana kıyamadığın için bende sana kıyamayacağım" gibi.
Bunlardan da anlamazsa tartışacaksın vs. ama bir şekilde bir şeyler değişecek. Üstünü örter kabul edersen ömür boyu bir sorun ve tartışma sebebi olur, çözmeye çalışırsan bir süre kafan ağrır.

tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim :)

Hanimlar size danismak istiyorum. Belki tecrübeleriniz bu konuyu nasil halledebilecegime yardimci olur.

Her konuda gecerli bu. Benden önce eve gelir, bulasik makinasini bosaltirmisin derim, bosaltmaz.

Eve gelince ne mi yapar? Is elbiselerini cikarar (onu da elbise odasinda komodinin üstünde biraktir kaldirmaz yikamaya) ya yatak + telefon + uyku veya koltuk + pinek + telefon + television izlemek.

Vardiyali calisiyoruz, bi hafta ben bi hafta o yatagi toparlariz, o ise iki günde bir yapar onu da tam dogru düzgün yapmaz.
Hafta sonu gel beraber Kahvalti hazirlayalim derim, mirin kirin eder, artik hadi diyince bir iki parca gider koyar masaya geri hop koltuga uzanir ben masayi hazirlanana kadar. Bitince yine ayni kalkinca eline bir kac birsey alir ama geri gelince yine cup koltuk.

Hic aklina gelmez surayi biraz toparliyayim da temiz dursun diye. Hep yumurta kapiya dayaninca, eve misafir gelince yapar. Sonra da söylenir kimin kocasi karisina böyle yardim eder diye.

Ben haftada 40 saat calisiyorum ve eve gelince dinlenmeden etmeden direk mutfaga yemek hazirliyorum iki saat. Sonra masayi hazirliyorum Yemek yeniliyor masayi kaldiriyorum, biraz toplarlayip kendime vakit ayirmak istiyorum ama yapamiyorum. Bende isten sonra dinlenmek kendime gelmek istiyorum, koltuga uzanip bos bos television izlemek istiyorum ama yapmiyorum. Cünkü isler yoksa daha fazla olacak altindan hic kalkamicam.

Bana ne tavsiyelerde bulunabiliriniz? Esime bana bu konularda yardim etmesi icin nasil ikna edebilirim?
Çocuğunuz olunca bu durum çarpı iki oluyor😂
Adam pazarları kahvaltıya törenle iniyor, hherseyi hazırlamış oluyorum 😂
Ben artık sallamıyorum, hep böyleydi yani ,
Eğitebilmiş olan varsa taktiği paylaşsın, gerci benimki bi de Alman ona rağmen aynı mok😞

Çalışan biriyseniz yardım alın. Çünkü belli bir yaşa kadar iş yapmayan birine iş yaptırmaya çalışmak da ayrı bir enerji sarfiyatı. Hem dışarda hem evde çalışmanızı beklemeye kimsenin hakkı yok. Sizinle iş bölümü yapmıuorsa kendi yapmadığı işleri yaptıracak profesyonel birini tutmalı.

Tamamen anne yetiştirmesiyle alakalı bence....
Benim annem benim erkek kardeşim 8 9 yaşlarındayken toz aldırırdı hala devam ediyor...

ayrıca babam yemem yapar temızlık yapar annem bir yemek yapar 1 ay daha yemek yapmaz gelır yatar....
Annemin çalışma saatleri daha yoğun...

kardeşim 14 15 yaşlarında kendisine yemek de yapar sabah bize omlet de yapar

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Hem 40 saat çalış hem de ev işleri... Helal olsun valla. Eşiniz sizi el üstünde tutmalı ama o ''ODUN'' bunun farkında değil. Bence bunu önce eşinize bir açıklayın. Sizin de 40 saat çalıştığınızı bilsin. Sonra;

1- Yemeği ve toplamayı beraber yapın. Aktif olarak yardım etsin.. Böylece beraber de zaman geçirmiş olursunuz
2- Ya da yemeği siz yaptıysanız masanın toplanması ve bulaşıkların makineye dizilmesi dahil işleri o yapsın... O arada siz gidin dinlenin.
3- Çamaşırları siz attıysanız o çıkarıp assın vb...

Haa, sonunda adam çıkıp ''Ben o zaman neden evlendim derse'' siz de.. ''Tamam. İşi bırakıyorum ve tam zamanlı ev hanımı oluyorum. Sen de çalışıp bana ve eve layıkıyla bakacaksın. Ben de çalışacaksam neden evlendim o zaman'' diyip resti çekin bakalım ne diyecek...

Adamlara bakya resmen hizmetçi arıyorlar...

Back
X