• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birseyi X kere söylemekten biktim artik

Benzer durumdayım.. Görmezden geldim, olmadı.
Kavga ettim, olmadı..
protesto ettim, içime sinmedi..
Güzelce konuştum, olmadı..
Damardan girip acitasyon yaptım, olmadı..
Her seferinde de sözler verdi ama ertesi gün işten geldiğimde o çorapları gene yatak odasının ortasında buldum mu ?buldum.
Ki kendisi 10 seneden fazla bekar hayatı yaşamış hatta bir dönem sevgilisi ile yaşamış bir adam. Yani ortak yaşam nedir, kadınlar ne bekle bilen biri. Neyse ben pes ettim. Temizliğimi haftasonu yapıyorum. ama kesinlikle yemek yapmıyorum. kıyafetlerini top top yapıp katlamadan dolabına atıyorum. yatak odasının bir köşesini çorap köşesi yaptım adını da Çorabistan koydum, halının üzerinden alıp o köşeye atıyorum. o da alıştı artık oraya atıyor. sehbanın üzerinde duran tırnak makası, banyodaki üçlü priz, o sevimli minik sakal kılları hala asabımı bozuyor le havle diyip topluyorum. iştaha gelirse duvar bile siler ama senede bir defa geliyor o imansız iştah. Neyse ki çok güzel yemek yapıyor bulaşık yıkamayı da seviyor.

Süpersiniz :D Takdir ediyorum böyle kadınları yaa... Problem varsa çözmek için her yolu deniyor, sonra baktı olmadı en azından problemle daha az rahatsız edici şekilde yaşamayı öğreniyor ve öğretiyor karşıdakine :) Yani problemi daha fazla büyütmüyor, çözümüne bakıyor...

Ama çözümler güzel... :D

olmuyor böyle hem ev işi hem iş..
kadın tutmak haftada bir(para tatlı gelıyor ya erkeklere kadının çalışması olunca)
ya da olmuyor böyle işi bırakayım sende rahat et bende(blöfff) diyeceksin.
ya daaa evi poh götürecek.. yetişemedim gussuura bakma gocişş bıyıklarıma zor yetişiyom dıyeceksın.
cidden zor oluyor...anlamayan eşle daha zor sanırım.

Oğlum olmadan önce bende çalışıyorken bulduğum bir çözüm oldu , yardımcı tuttum ( bütçeniz el veriyorsa) tanınmış bir temizlik firmasından aylık olarak tuttum. İşteyken evi temizleyip, yemek yapıp bırakıyordu. Hafta da 1 geliyordu. Stoklu yemek yapıyordu. Bana sadece bulaşıkları maliyeye tıkmak kalıyordu

Sonra da söylenir kimin kocasi karisina böyle yardim eder diye.
?

ev hanımıyım eşim her gün işten gelince bile yardım eder sofrayı ben kurarsam o çay servisi yapar. Bazen bulaşıkları makineye dizer. Süpürge işi çoğu zaman ondadır falan. Eşinize belirtin hizmetçi değilsiniz ortak bir hayatı paylaşıyorsunuz.

Sonuc olmadigi etki yok. Yani yapmadiginda bir sorun yok. Ceza almiyor, birsey olmuyor. Hali ile "annem bir mizmizlanir, iki mizmizlanir, ondan sonra susar" diye olaya bakiyor.

En sevdigi seyi elinden alsan, cep telefonu elinden alsan, okul kanton parasini vermemek,.. Bircok ceza olabilir. Bunu istikrarli bir sekilde yaparsan, "istemiyor" diye birsey olmaz. Ayni zamanda birseyler yaptiginda abartili bir sekilde "harika yaptin, cok güzel oldu" gibi seyler söylersen cocuk tabiki yapar.

N NarinCeylan Ayni sey senin icinde gecerli. Gerekirse evi bok götürsun, birsey yapma. Disardan yemek siparis et, sadece kendi camasirlarini yika ve ütüle. Seninde bir canin var. Seninde hakkin koltukta televiyona bakmak.
Cezalandirma yontemi bizde ise yaramiyor. Bunu denedim.

Cezalandirma yontemi bizde ise yaramiyor. Bunu denedim.

Ise yaramamasi neredeyse imkansiz. Eger istikrarli bir sekilde yapmazsaniz, evet ise yaramaz. Bir ceza verip, bir vermezseniz çoçuk sansini dener ve yine yapar. Ceza konusunda önemli olan, cidden onun önem verecegi birseyi elden almaniz. Atiyorum zaten fazla televizyona bakmazsa, 1 hafta tv cezasi fazla etki etmez.

Ha ben demiyorum cezalar çok çok agir olmali. Kesinlikle degil, orantili olmali, ama olmali. Bu çoçugu siz yetiskinlige hazirlamaniz lazim. Kendine bakabilmeli, sorumluluklari olmali. En azindan kendi odasindan sorumlu olsun.

Benimki de ayni model. Üstelik cocuk olunca iyice gözüme batmaya basladi. Içinde yoksa yapmıyor iste. 30 yaşındansonra insan eğitmek zor

haftada 40 saat çalışmak üstün çalışma göstergesi değil ki? normal çalışma saatleri zaten en az 40 ama çoğu insan 60 saat filan çalışıyor.

onun dışında iş yapmayana ben de iş yapmazdım açıkçası. kahvaltı hazırlamıyor mu? kendim yer kaldırırdım.

olmadi cinnet geçir.
sadece sen mi çalışıyorsun de..
eve iki el getiriyor de...
bende bi insanim yoruluyorum artık de..
bende kadinim de..
tüm bunlari sana hakaret ettiyse yine dediği yapmıyorsa git boşanma davasi aç...

Dün youtubeda bir videoya denk geldim. Kadın türk, kocası koreli ya da çinli ya da japon orasını tam anlamadım. 2 tane küçük bebekleri var. Video çekmişler1 günleri nasıl geçiyor diye. Adamın iş bölümünü görseniz ben şok oldum. Her şeyi yaptı her şeyi. Yemek de yaptı bebeğin mamasını hazırladı bebeği doyurdu markete gittiler bebekle. Anne evde uyuyor. Sonra kadın kalktı devam etti işlere adam uyudu. Evde kayınvalide namına kimse yok. İkisi bakıyorlar bebeklere. Bu iş kültür meselesi. Kadınlar ve erkekler oğularına iyi aile babası iyi eş nasıl olur öğretmiyor. Sadece kadın biliyor bunları...
senin bahsettiği Sevgi choi den başkasi degildir :halay: bu aileyi ben çok seviyorum :)
adam koreli..:)
bi dizide oynamiş.. ama oyunculuk egitim veriyormuş..
korede iş şartlari agir olduğu için işi birakti..
Ankaraya yerleşttiler..:)
türkçe öğrenmeye çalışıyor:)
çok minnoş bir aile. ben bayılıyorum yeni video çikti mi bakarim hiç kaçirmam:)

Ise yaramamasi neredeyse imkansiz. Eger istikrarli bir sekilde yapmazsaniz, evet ise yaramaz. Bir ceza verip, bir vermezseniz çoçuk sansini dener ve yine yapar. Ceza konusunda önemli olan, cidden onun önem verecegi birseyi elden almaniz. Atiyorum zaten fazla televizyona bakmazsa, 1 hafta tv cezasi fazla etki etmez.

Ha ben demiyorum cezalar çok çok agir olmali. Kesinlikle degil, orantili olmali, ama olmali. Bu çoçugu siz yetiskinlige hazirlamaniz lazim. Kendine bakabilmeli, sorumluluklari olmali. En azindan kendi odasindan sorumlu olsun.
Ilginiz icin tesekkur ederim. Ancak bizde su durum var. Ben bosandim. Herhangi bir ceza uygulamam durumunda oglum esyalarini toplayip babasina gidecegini soyluyor. Eger cocugunuzun gidecek ikinci bir kapisi varsa bunu size koz olatrak kullanabiliyor. Ergenlik donemindeki bir cocuk icin ceza cok ise yaramiyor. Bazi seyleri gorup gormemezlikten gelip onun bun7n boyle olmayacagini anlamasi daha cok ise yariyor.
Ornegin dersini calismasi icin uyarmam ya da ceza vermem, kizmam, konusmam ise yaramadi ne zaman ki kotu not alinca kendi gercekleri gormeye basladi.
Ergen bir cocuk ozellikle de erkek cocuk buyutmek gercekten zormus. Bu donem herseye itiraz etme donemi. Kisilik olusumu once herseye itirazla basliyor sanirim. Ve maalesef ergenlik 20 yasina kadsr suruyormus. Onunla birlikte ben de torpuleniyorum. Hayirlisi.
Vakit ayirip ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.

Ilginiz icin tesekkur ederim. Ancak bizde su durum var. Ben bosandim. Herhangi bir ceza uygulamam durumunda oglum esyalarini toplayip babasina gidecegini soyluyor. Eger cocugunuzun gidecek ikinci bir kapisi varsa bunu size koz olatrak kullanabiliyor. Ergenlik donemindeki bir cocuk icin ceza cok ise yaramiyor. Bazi seyleri gorup gormemezlikten gelip onun bun7n boyle olmayacagini anlamasi daha cok ise yariyor.
Ornegin dersini calismasi icin uyarmam ya da ceza vermem, kizmam, konusmam ise yaramadi ne zaman ki kotu not alinca kendi gercekleri gormeye basladi.
Ergen bir cocuk ozellikle de erkek cocuk buyutmek gercekten zormus. Bu donem herseye itiraz etme donemi. Kisilik olusumu once herseye itirazla basliyor sanirim. Ve maalesef ergenlik 20 yasina kadsr suruyormus. Onunla birlikte ben de torpuleniyorum. Hayirlisi.
Vakit ayirip ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.

Koz kullanamsina müsade etme canim. Senin yumusak noktani buldu ve bügün oda temizligi için kullanir, yarin gece 3te gelmek için kullanir. Bunun önüne geçmelisin.

Mesela "tamam evladim, bavulunu topla git" diye konus. Eminim sizdeki rahati, babasinda asla bulmaz. Ondan dolayi zaten sizde. Gerçekten babasina gitmek isteseydi, çoktandir giderdi. O tehditte lafta kaliyor zaten. Sana istedigi seyleri yaptirmaya çalisiyor.

Bence disiplinin önemini unutma. Eminim bosanmis bir kadin, bir anne olarak çok zordur. O sorumlulugu almak. Yorulmussundur çok. Ancak ipi fazla onun ellerine verme, arada sert çikmayi unutma. Yoksa ergenlikte fazla rahat birakirsan, 20'li yaslardan sonrada degistiremezsin.

ancak bır kralıce tarafından yetıstırılmıs erkek esıne prenses gıbı davranır

oyle yetıstırılmıs kendını de gelıstırmemıs gecmıs olsun nur topu gıbı evde ergen kocanız var

Lafla olmaz icraat lazım, dediğiniz işi yapmadıysa yemek yapmayın kendinize Bi tost yapıp yiyip kalkın 3 gün zor dayanır

Cocuk yok galıba o yuzden rahatca dınlenebılırsın bı yardımcı bul haftada ıkı kere gelse yeter coxuksuz eve sızde dınlemıs olursunuz

Benim annem sizin gibi. Ben şunu fark ettim, bir şeyi bin kere söyleyince ben nasıl olsa tekrar hatırlatır diye düşünerek hiç yapmıyorum. Babam da öyle. Muhtemelen eşiniz de duymuyor artık söylediğiniz bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Alternatif çözüm öneremiyorum ama uyguladığınız halinin ters teptiği tecrübeyle sabit :)

Benimkini anlatıyorsun sandım. Ben çalışmıyorum şuan ama ben bile çıldırıyorum bazen :KK62:
Yazıyı tam okumadim çünkü tüylerim diken oldu sinirden. 😃 Cocuk olunca ne yapacağım diye düşünüyorum bazen. İse girsem böyle katlanamam gibi geliyor. Ya saliveririm ortalığı ya hemen çıkarım isten.
Koca koca çocuklar bunlar. :bicak:

Benim annem sizin gibi. Ben şunu fark ettim, bir şeyi bin kere söyleyince ben nasıl olsa tekrar hatırlatır diye düşünerek hiç yapmıyorum. Babam da öyle. Muhtemelen eşiniz de duymuyor artık söylediğiniz bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Alternatif çözüm öneremiyorum ama uyguladığınız halinin ters teptiği tecrübeyle sabit :)
İlerde eşiniz babaniza benzerse annenize hak verip çok uzulursunuz demedi demeyin. Kadincagiz hatirlatmadan yapmadığınız için alışmış hatirlatmaya bir kez sasirtin bari yazıktır 😃

Eşinizin en en en sevdiği yemeği yapın. Görsün o yemeği yaptığınızı. Ama sadece kendinize kadar yapın. Bulaşıkları sadece kendiniz yediklerinizi yıkayın. Yatağı toplarken sadece kendi tarafınızk toplayın. Sadece kendi çamaşırlarınızı yıkayın. İtiraz ettiğinde bu evde birlikte yaşadığınızı, sizin de işe gittiğinizi tam zamanlı ev hanımı ve onun annesi olmadığınızı, onun arkasını da toplamak zorunda olmadığınızı anlatın.

Hiç bir işe elini sürmeyen ev arkadaşımı bu şekilde düzeltmiştim. Özellikle en sevdiği yemeği sanki her zamanki gibi ikinize de yapıyormuş gibi hazırlayın. Sonra elinizde tabakla yanına gelin bir güzel yiyin p yemeği, sonra da dönüp “aa sen aç değil misin? Ne yiyeceksin? Sana kalmadı” deyip gidin bulaşığınızı yıkayın.

Erkek arkadaşı da dönem dönem yardımcı olmadığında mesela sofrayı toplarken sadece kendi tabaklarımı alıp mutfağa götürüyordum, onun tabakları masada kalıyordu. Hiç de farkında değilmişim gibi koltuğa geçip telefonda oyun oynuyordum. O mesajı alıp yardımcı oluyordu neyse ki 😊 bence en iyi taktik bu.

Back
X