bitmek bilmeyen ev isleriii

nazeli33

hayatımın anlamı oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
678
192
Merhaba canlarim ve yine ben. bugünkü derdim bitmek bilmeyen ev işleri.. neredeyse her bayanın sorunu. bugün size danışmak istediğim ev işlerine nasıl hangi sıklıkla hangi arada yapıyorsunuz. benim üç aylık bir oğlum var ev işlerinde çok zorlanıyorum. ben ne zaman iş yapmaya kalksam ve ya yemek yapmaya kalksam oğlum ağlamaya başlıyor.ev büyük iş büyük . 3 erkeğe bakıyorum kocam oğlum ve kocamın kardeşi. gerçekten erkeklerle uğraşmak çok zor. benimle aynı durumda olan anneler nasıl işlerini yapıyorsunuz nasıl vakit ayırabiliyorsunuz lütfen fikir verin. bir de bunlar biraz dağınık oldugu icin daha da zor işim inanır mısınız bazen yemek yiyecek vakit bulamıyorum..

sizden tek isteğim eşimin kardesinin neden yanımızda kaldığını sormayın çünkü yanımda kalmak zorunda

haftada 2 kere süpürge yapmaya çalışıyorum ama haftada 1 yapıyorum genelde. ikimiz de çalışıyoruz ev kirlenmiyor
mutfağı yemekten sonra eşimle beraber topluyoruz bazen yemeği de beraber yapıyoruz
çamaşır bulaşık işi bende. eşim de yerin paspası ünı yapar haftasonu balkonlar yıkanacaksa yıkar
pencereleri 2-3 ayda bir sadece içten siliyorum. sürekli yağmur yağıyor dıştan silmiyorum genelde
bizim ev de çok dağılıyor ama uzun süren eğitim dönemi sonunda eşime kirlileri sepete temizleri kapının arkasındaki askıya asmayı öğrettim
şimdiki hedefim içtiği kahvelerin bardaklarını sehpa üzerinde bırakmayıp mutfağa götürmesini öğretmek

Yapmıyorum.
Haftada 1 ya da 2 gün yardımcı geliyor, her işi yapıyor Sağolsun.
3 günlük dünyada toz bezi Uğruna yoramam güzel tırnaklarımı.

Dağınıklığı toplama fikrini kafandan at önce

Yemek yap hadi zira sen de yiyeceksin

Bebek senden besleniyor henüz çok küçük yerde vs de gezmiyor

Ev bal dök yala olmasın

Çamaşırları at makineye uyuyunca as çocuk uyandı mı kalsın babası amcası asar

Evi eşin ve kardeşi süpürsün çalışıyorlar deme çalışan kadınlar Süpürüyor ya

Huyunu bilemem ama her gün lavabo banyo vs yıkama bebeği oyalasınlar bu tarz işleri de mutlaka diğerleri varken yap hem görsünler hem çocuğa baksınlar

Dağınıklık kirlileri sepete atmama boyutunda ise öğreninceye kadar yıkamıyorum diye resti çek

Bir yerde duran yastığı sehpada kalan fincanı dağınıklık değil yaşanmışlık olarak gör misafir gelir ayıplarlar deme o gelenin sorunu bebekli kadına bardak çanak dağınık diye laf edecek gelmesin yani

Özetle üzülme düşünme önce bebek ve sen

Valla eşin ya da evdeki diğer aile fertleri yardım etmiyorsa üzgünum tek başına üstesinden gelmen zor. Evdekiler en azindan akşam bebege baksalar o bile dünyanın işini yaptırır ama galiba sizinkilerin faydasindan ziyade dağınıkliklariyla zarari var. Ayni durum ablaminda başında. Her gun dertlenir bu evin işi neden bitmiyor diye. Çünkü evde yardim edeni yok ortalığı dağıtan çok..

Bebegini ihmal etme. Varsin etraf daginik olsun. Inan senin gibi binlerce kadin var öyle.. kendini kötü hissetmene gerek yok..

Ev işi zaten bitmiyor bebekle hiç bitmez. Evdekilerle yardımcı olmuyor anladığım kadarıyla. Yapabildiğimiz yapın. Yemek çamaşır önceliğin olsun. Bi sele ayarların dağınıklıkları ona toplayın fırsat buldukça yerleştirirsiniz. Her odaya ıslak mendil koyun.Silmeniz gereken bi yer varsa hemen silebilirsiniz. Bide gırgır kullanın. Tam temizlemez ama hiç yoktan görüntüyü kurtarır :)

İş yapma kendine çocuklara bakıyorsan yeter diyolar bana da.ama olmuyo iş de yerini istiyo. Wc bi gün yıkama bakalım noluyo mutfağı bi gece bulaşikla bırak bak nasıl kokuyor.
Ben çocukların gönlünü edip öyle ayrılıyorum yanlarından .Karnı tok oluyo.Birazda oyun oynuyorum. Sonra oyuncakları döküyorum. Onlar oynarken. Mutfak topluyorum.taaki ilgileri dağılana kadar ne yaparsan artık.
Gerçi senin ki küçükmüş daha ama ana kucağına falan koy mutfağa yanına al hem konuş hem yemek yap.
Benimki lerde daha ufakken detaylı yapmıyodum temizliği yemek yaptım mı büyük iş sayıyodum.
Ama düzene koydum şimdi yemek varsa temizliğe ayırıyorum o günü. Birinden birini yapıyorum. Şimdi emekliyo lar süpürmeye çalışıyorum günlük.
Bide eşiniz yardımcı olmuyo mu onlar büyük destek.
Ama üzülmeyin bebeğiniz büyüdükçe rahat edeceksiniz. Bu dönem ler çoğumuz aynı geçiriyoruz nerdeyse.
Ayrıca benimkiler ikiz kafayı yiyodum bi ara ama dedimya geçici.
İş yapın fakat eskisi gibi inceden olsun demeyin .
Allah kolaylık versin hepimize

ben su an calisiyorum. Ekim ayindan sonra birakicam isi. Yetisemiyorum her Zaman tabiki. Isten geliyorum. Camasir atiyorum, seriyorum. Bir gün yatak odami, diger gün oturma odami temizliyorum. Yetisemedigim zamanlar Esime diyorum lütfen Banyoyu temizle. Yada Oturma odasini süpür yeterli falan. Oda elinden geldigince yapiyor sagolsun. En azindan isten geldigimde rahat ediyorum. Ütü vs. artik aksamlari tv izlerken esimin yaninda yapiyorum ne yapayim.
Tabiki yetisemiyorum. Haftasonlari esimle vakit gecirmek istedigim icin hafta ici ara ara yapiyorum iste.
Evlendikten sonra annemi daha iyi anlamaya basladim :KK43:

Merhaba ben de ev işlerini bitirememekten sikayetciyim nasıl düzene girecek onu bile bilmiyorum evde eşim ve 6aylik bir oğlum var sadece ama bende KPSS çalışmaya çalıştığım için yetismiyor ve canım sıkılıyor nasıl baş edeceğim bilmiyorum akıl verin nolur

X