kızlar bebeğinizi ayağınızda sallıyormusunuz kucakta ne zaman oturmaya başladı
kızlar bebeğinizi ayağınızda sallıyormusunuz kucakta ne zaman oturmaya başladı
canım ben sallamak istiyorum ama sevmiyo uyumuyo öyle..kızım süt içerken uyuyo...4 aylık gibi oturmaya başladı imdi desteksizde oturuyo..
selam apek.. canım senin bebek yoruyormuş ya hani hep kucak istiyormuş ya bence hiç ilgilenme ağlarsa ağlasın... ben bebekken bile pek takmıyordum ağlamasını... bebekler o kadar akıllı ki bizi her fırsatta kullanmaya çalışıyorlar. ben okuldayken annem bakıyor o baya bir nazlandırıyor oğlumu aynısını benden de bekledi ama ben yapmayınca ağladı sızladı vs boşuna olduğunu anladı... biz biraz yüz verip şımartınca huyu değişiveriyor o yüzden bebeğe rutinler oluşturmak lazım.. şimdi annem de öyle yapıyor çocuk alışıyor. bak benim rutinler şöyle:
- sabah 8:30da kalkış erken kalksada kalkmıyorum yatağında kendi kendine oynamayı öğrendi..
- 9da kahvaltı
-11:30da uyku ve mama
-13:00 veya 13:30 da kalkıyor öğle yemeği
-oyunlar oynanıyor 15:00 yoğurt ve meyve
-16:00 uyku ve mama
-17:00de kalkıyor akşam yemeği ve oyun vs
-18:30 meyve ve 20:30 gece tahılı 21:30 uyku ve 23:002te mama :) bebek kesinlikle sallanmıyor beşiğe yatırıyorum ve odadan çıkıyorum bebefonu açıp kendi kendine uyuyor maşaallah... ama bu rutinleri oluşturmam 2 ayımı aldı eşimde hiç bozmadı... ağlayınca dikkatini başka yere çekiyorum onun istediğini yapmıyorum... öğretmenlikte uyguladığım psikoloji eğitimlerini ona uyguluyorum tutuyor valla... hem gelişimi içinde bu çok gerekli bence aman düşücek demedim bak 9 aylık yürümeye bile başladı kendine güveni geldi bence... düşünce annem nasılsa kaldırmaz diyor
bunları uygularken annem çok gaddarsın yazık dedi ama şimdi ben çok rahatım öpüyorum gece hadi oğlum uyku vakti diyorum uyuyor... yani biraz duyarsız ol ve rahata kavuş derim...
amma çok yazmışım
kızlar bugün benim kırmızılar geldi ve aşılama maceram yrn yeniden başlıyor, Allahımdan hayırlısını diliyorum, hep destek tam desteklerinizi bekliyorum hehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?