Biz turkler !!

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.186
25.770
35
bir insan isini dogru duzgun yapmazmi ya, bir insan kendi milletinden bukadar sogurmu ya?
biliyorum bu okuyan herkes saldiri yapacak sen herkesi ayni torbaya koyuyosun, turklugunden utaniyoruz boyle bise demeye hakkin yok diyecekler
ama biri degil ikisi degil nezaman bi turkle calissam bir sorun arkadas bu ne vurdumduymazlik, bu ne alaycilik!
kadinsan helede yanliz yasayan bir kadinsan seni biseye saymiyolar..ama bu sorun sadece turklerde yasiyorum
ne dicemi bilemiyorum artik ya
not: cokkk sinirliyim sinirden titriyorum, yazmam gerek yada birine catmam, is yerindeyim catacak kimse yok
:KK4::KK4::KK4::KK4::KK4::KK4::KK4::KK20::KK20:

nitekim sende bi türksün..
turk oldugumu biliyorum hanimefendi! gururda duyuyorum ama bizim turk insanlarinin anlayislari vurdumduymazliklari cileden cikarir insani
suda var belki turkiyede yasayan insanlar farklidir (hatta eminim) ama yurtdisinda yasayan turklerimiz cok farklilar yaa

aslında her millette problem olduğunu düşünüyorum ben. bu da her toplumun iyisi de var kötüsü de anlamına geliyor işte..

turk oldugumu biliyorum hanimefendi! gururda duyuyorum ama bizim turk insanlarinin anlayislari vurdumduymazliklari cileden cikarir insani
suda var belki turkiyede yasayan insanlar farklidir (hatta eminim) ama yurtdisinda yasayan turklerimiz cok farklilar yaa

yani demek istediğim türk olduğun gerçeği nasıl değişmeyecekse o ınsanların davranışları da değişmeyecek.. Yurt dışındaki türkler nasıl bilmiyorum ama tr ye geldiklerinde kendilerini hollywood yıldızı sanıyor bazıları..

O kadar haklısın ki ben eczane açacaltım yalnız yaşayacağımı öğrenince dükkan sahibi işi yokuşa sürdü. Yanında bir erkek yoksa kaale almamalar sen mi yapıcan bu işi der gibi alaycı konuşmalar falan hepsini yaşadım. Dün de karseşimle gittiğimiz lokantada adamın bana yer gösterip biz başka masaya yönelmişken ters ters şuraya oturun demesiyle kavgayı çıkardım artık dayanamadım sen kim oluyorsun da bana emrederek konuşuyorsun diye. Malesef erkeklerdeki bu anlayış değişmedikçe bu ülkede işimiz zor, yaptığımızı işten saymayıp saygı göstermeyenler çok fazla. Üstüne bir de başta söylediğiniz hiçbi işi düzgün yapmama Allahımmm deli oluyorum. Notere postaneye hastaneye alışveriş merkezine nereye gşdersen git herkes yatarak para kazanma derdinde. Kendine dokunan olmasın yeter. Geçen Watsonsa aldığım şeyi değişmeye gittim binbir surat yaptı hanım abla sanki ek iş veriyorum ona. Bide deodoranta lif hediye ediyorlardı onu vermeye de tenezzül etmedi ben istedim suratını buruşturarak ekledi pakete. Kahve içmeye çıkarsın yanına pasta falan biley almazson tip tip bakarlar fakir misin der gibi ya inanın şu anda gülüyorum ama böyle küçük saçmalıklarla o kadar uğraştım ki çünkü susmam sinir olduysam söylicemi söylerim. Neden insanlar işine bu kadar saygısız bu ülkede bilmiyorum. Heryerde zorla iş yaptırıyormuşsunuz gibi bakışlar. Zaten devlet daireleri ayrı bi sinir bozucu insanların çoğu devlete sırtımı dayayayım yatarak da olsa para kazanırım diye düşünürse böyle olur.

bir insan isini dogru duzgun yapmazmi ya, bir insan kendi milletinden bukadar sogurmu ya?
biliyorum bu okuyan herkes saldiri yapacak sen herkesi ayni torbaya koyuyosun, turklugunden utaniyoruz boyle bise demeye hakkin yok diyecekler
ama biri degil ikisi degil nezaman bi turkle calissam bir sorun arkadas bu ne vurdumduymazlik, bu ne alaycilik!
kadinsan helede yanliz yasayan bir kadinsan seni biseye saymiyolar..ama bu sorun sadece turklerde yasiyorum
not: cokkk sinirliyim sinirden titriyorum, yazmam gerek yada birine catmam, is yerindeyim catacak kimse yok

%100 katılıyorum. Kendini eleştirmeyi beceremeyen, eleştirene de saldıran tek millet biziz. Şimdi ama amerigalılar da şöyle, italyanlar da böyle diye yazanlar olacak buraya bir ton.

o zaman gitsene ülkeden. bakalım orda sana muamele nasıl olcak.

Eğer esnaftan yana şikayetçiysen haklısın bütün ustalar bizim evi yaparken malzemeden çaldılar bir pencere doğru düzgün açılmıyor , taktığı kapı kolları paslandı ki paslanmaz dediği halde , kapının bir kapanmıyor , mutfak seramiğini döşerken ufak parçayı yapıştırmamış ve sırıtıyor ki başında bunların erkek olduğu halde kadınlık meselesi değil insanın kalitesiz olma meselesi bu ''ustalara''gelin işinizi düzeltin dediğimiz halde gelmediler biride yalnış renk vermiş şampanya rengi vereceğine tutmuş hiç satılmayan rengi kakalamış eşime oda aldığı yer uzak olduğunda değiştirmedi esnaf acaip sahtekar memlekette dürüst insan kalmamış

işyerindesiniz çatacak kimseniz yok
buraya bir çatayım da kavga çıkartayım hırsımı alayım dediniz yani..
inşallah size pek uyan olmaz burda,
Not: Türk' üm gururluyum

turk değil Türk o kutsal kelimeyi bari düzgün yazalım...!
2 yıl yurtdışında yaşadım İngilizler çok mu iyi sanıyorsun?
Abd de sokakta açım de yüzüne bile bakmıyorlar burada açım de hemen çıkartıp paylaşıyorlar parasını.
Herkesin iyisi de var kötüsü de. Çalışma i zaman Türk'e silah zoruyla mı git Fransız Alman İngilizle çalış.

Ukalalığının farkındaysan,bize yorum yapmak düşmez.
dipnot:Umarım yeni nesil,daha modern,daha kültürlü,insanları milletine,mezhebine memleketine göre sıfatlandırmadan tertemiz bir zihniyetle bakar olaylara.

O kadar haklısın ki ben eczane açacaltım yalnız yaşayacağımı öğrenince dükkan sahibi işi yokuşa sürdü. Yanında bir erkek yoksa kaale almamalar sen mi yapıcan bu işi der gibi alaycı konuşmalar falan hepsini yaşadım. Dün de karseşimle gittiğimiz lokantada adamın bana yer gösterip biz başka masaya yönelmişken ters ters şuraya oturun demesiyle kavgayı çıkardım artık dayanamadım sen kim oluyorsun da bana emrederek konuşuyorsun diye. Malesef erkeklerdeki bu anlayış değişmedikçe bu ülkede işimiz zor, yaptığımızı işten saymayıp saygı göstermeyenler çok fazla. Üstüne bir de başta söylediğiniz hiçbi işi düzgün yapmama Allahımmm deli oluyorum. Notere postaneye hastaneye alışveriş merkezine nereye gşdersen git herkes yatarak para kazanma derdinde. Kendine dokunan olmasın yeter. Geçen Watsonsa aldığım şeyi değişmeye gittim binbir surat yaptı hanım abla sanki ek iş veriyorum ona. Bide deodoranta lif hediye ediyorlardı onu vermeye de tenezzül etmedi ben istedim suratını buruşturarak ekledi pakete. Kahve içmeye çıkarsın yanına pasta falan biley almazson tip tip bakarlar fakir misin der gibi ya inanın şu anda gülüyorum ama böyle küçük saçmalıklarla o kadar uğraştım ki çünkü susmam sinir olduysam söylicemi söylerim. Neden insanlar işine bu kadar saygısız bu ülkede bilmiyorum. Heryerde zorla iş yaptırıyormuşsunuz gibi bakışlar. Zaten devlet daireleri ayrı bi sinir bozucu insanların çoğu devlete sırtımı dayayayım yatarak da olsa para kazanırım diye düşünürse böyle olur.
diyorumki gurbet elde yasiyoruz turkun turkten baska dostu yoktur alacam edecem varsa turkden alim o benim derdimi anlar ben onun dilini diyorum yeminlen pismanlar pismani oluyorum.
avrupanin ortasinda ev almak okadar zorken, benim yasimda benim sartlarimda bi genc bayanin ev almasinda yabancilar tarafindan 1€ bile kazik yemeden isin icinden Allahin izniyle ciktim ama bizim turkler beni resmen aptal yerine koyuyolar ! nezamanki devlet yerinde calistigimi dile getirirsem tehdit gibi goruyolar foyalarinin devleti dolandiklarinin ortaya cikacagindan korkuyolar ozaman geri cekiliyolar. Ama ben burnu havada gezen isiyle ovunup duran biri degil sirada bir insan gibi yasamak istiyorum

X