Merhaba arkadaşlar;
benim aklıma bi şey takıldı ve sizlere sormak istedim bu ay hamilelik için çalışmalara başladık ve son adet tarihim 17.06.2012
fakat ben bi program kullanıyorum yumurtlama dönemini hesaplayan ve bana hangi günler ilişkiye girmemi söyleyen period tracker programını kullanıyorum ve bu ay 13.07.2012 da adet olmam gerekiyor tabi hamile değilsem...
sizce ben gebelik testimi ayın 13ünde hastalanmazsam mı yapayım yoksa ayın 17sine kadar bekleyeyim mi?
erken gebelik testi kullanıyorsan şimdi bile yapabilirsin. gününü beklemen gerekmiyor gebelik olup olmadığını öğrenmek için.
normal bir gebelik kiti kullanıyorsan, bekle gününü, hatta 1 gün geçsin... sonra yaparsın. 4 gün beklemeye gerek yok yani.
allah hayırlısını versin inşallah... tez zamanda gönlünüzdeki kucağınıza gelsin.
amin allah hepimizin gönlüne göre versin.. bu erken gebelik testi kesin sonuç verir mi?
bugün çok moralim bozuk.
annemin meme biyopsi sonucu çıktı. meme kanseri teşhisi kondu.
2-3 senelik bi durummuş. ama sinsi yapılıymış, o sebeple 2-3 aydır rahatsızlık vermeye başlaınca farkedilmiş.
cuma günü meme ameliyatımız var, ya tamamını alacaklar.. ya da olabilirse eğer, sadece kanserli bölgeyi temizlemeye çalışacaklar..
offf... sonra da kemoterapi, radyoterapi seansları başlayacak....
ay insan hiç konduramıyor.... bi tuhafım.. çok tuhaf... sinirlerim alt üst oldu...
bugün çok moralim bozuk.
annemin meme biyopsi sonucu çıktı. meme kanseri teşhisi kondu.
2-3 senelik bi durummuş. ama sinsi yapılıymış, o sebeple 2-3 aydır rahatsızlık vermeye başlaınca farkedilmiş.
cuma günü meme ameliyatımız var, ya tamamını alacaklar.. ya da olabilirse eğer, sadece kanserli bölgeyi temizlemeye çalışacaklar..
offf... sonra da kemoterapi, radyoterapi seansları başlayacak....
ay insan hiç konduramıyor.... bi tuhafım.. çok tuhaf... sinirlerim alt üst oldu...
dediğin gibi, kendimizi emanet ediyoruz aslında.
ama ben artık emanet etmiyorum açıkçası.. kendim kendimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum.
doktor dediğimiz de bi insan en nihayetinde. gözden kaçırabiliyor bazen bazı ayrıntıları.
ukalalık yapıyor gibi olmaktan hiç çekinmiyorum, kendi gözlemlerimi-uygulamakta olduğu tedavisi hakkında önerilerimi, falan falan her şeyi söylüyorum takır takır.
ama dediğim gibi, şu anda fiilien 3 doktorum var.
her bir adımda, her üçünün de fikrini alıyorum. bir tanesi başka bişey söylerse, neden söylediğini iyice araştırıyorum. ona göre üçünün hemfikir olduğu durumu uyguluyorum.
hepsi de birbirinden haberdar hatta, biliyorlar başka doktorlarla da görüştüğümü. ne yapıyım yani, benim durumum da bunu gerektiriyor. bir kişiye takılıp kalmam mümkün değil.
internetten de sonuna kadar araştırıyorum.
buna rağmen, başıma her halt geliyor.. napalım, alahın dediği oluyor neticede.
iğneni olduğuna göre, denemeler başlıyor yani, hadi hayırlısıyla inşallah bu ay sonuca ulaşmayı nasip etsin allahım.
:))) toplandım toplandım.
bugün kanamam da epeyce azaldı.
zaten alıştım artık, beni pek sarsmıyor bu olaylar. ben de inanamıyorum kendime bazen, düşündükçe sinirlerim bozuluyor diye, pek düşünmemeye de çalışıyorum. boşveriyorum. napıyım :) başka çaresi yok.
elbette, 3-4 farklı doktora gidip geliyorum ben canımcım. şu anda halihazırda kontrol altında tutan 3 doktorum var, hepsi de 'sorunlu gebelikler' üzerine son derece deneyimliler. içim rahat, epsine güveniyorum. kendimiz de artık uzman olduk bu konularda zaten. :))
allaaahhhh.. tutmayın beni.....
nerde o doktor? ben bi yoluvereyim o soytarıyı.
acil değiştir yavrum sen o doktorunu.
kendini bilen, kafası çalışan, senin bedeninle alakalı yaptıklarının hesabını noktası virgülüne kadar verecek olan bi doktor bul kendine. benden söylemesi.
idrar testinde pozitifi gördükten sonra, kanda araştırmaya gerek yok zaten, bi biçimde gebelik var demektir.
ultrasonla bakınca, ne gördü de, iğne miğne uyguladı acaba, dengesiz doktor??
allahım yarabbim, ben bu hödükleri evire çevire bi yolmak istiyorum hakkatten ya.
canım geçmiş olsun, allah hayırlısıyla bi evlat nasip etsin inşallah tez zamanda.
umarım, sağlıkla, sıkıntısız bi şekilde, allah bi evlat nasip eder.
hepimiz için... amin
Ahhh canımmm çok çok geçmiş olsun.Allah ım tez zamanda anneciğine şifasını verir inşallah.Yinede pozitif düşünelim.Allah ın izni ile gelip geçer bu kötü zamanlar bacım.Dualarım sizinle.İnşallah en az hasar ile atlatır bu zor zamanları anneciğin canım.Sende kendini lütfen fazla üzme.Allah ım yardımcınız olsun canım.sevgilerimle.
canım, Allah acil şifalar versin. meme, kanserde en rahat olumlu sonuç alınan yer, araştırmışsındır mutlaka sen de. inşallah sorunsuz bir ameliyat geçirir ve en kısa zamanda sağlığına kavuşur annen. haklısın insan konduramaz. Rabbim sizlere bağışlasın onu...
canım benim hemen bıraktım o doktoru zaten şimdi adetimden 1 gün geçti yarın 2. gün olacak inşallah vardır bişiler test yapsam çıkaz daha yaaaa
çok teşekkürler kızlar, allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için.
zor bir dönem bizi bekliyor, bunun gayet farkındayım. bakalım neler görücez.
bu aşamada çok kararsızım...
2 ay önce bursaya taşındım. senelerdir, hemen hemen 15 senedir şehir dışındaydım. 2 ay evvel, annemin dibine geldim. geçen hafta, tam da bu kanser haberini almadan önce bebeğimi düşürdüm.
düşünüyorum, bunlar allahın işaretleri gibi.. sanki bişeyleri organize ediyor.
zor günleri için, annemin yanına getirdi beni sanki.... yine zor dönemde, zor hamilelik de epeyce güç olacağı için, hamileliğimi sonlandırdı gibi...
bana işaret veriyor gibi hissediyorum. şimdi bebek vakti değil, bekle bakalım biraz.
bilemiyorum....
mrb fıstık :) nasılsın? özledik seni. anlat nasıl bebişin?
ıyıyım tatlım sen nasılsın yogunum walla bu araları ev de mısafır cok annemler bızdeler zaten sıcaklar cok fazla bunaldık walla sen nasılsın canımm..
bebıs cok ıyı teyzesı ve buarda bacıslerrr benım bır KIZIM oluyor:)) 5 aylık da olmusuz allahım herkeze nasıp etsın bu guzel duyguyuu bızlerden dularınız ekısık etmeyın canlarım benım bende sızlerı hepınızı cok ozledım dogru durst hıc gıremeıyorum nete de ıns her bırınız cok cok ıyısınızdır....
YALELLLLL annen ıcın cok cok gecmıs olsun ya ınan cok uzuldum allah sıfasını versın...
kızlar günaydın herkese umarım iyisinizdir..
yalelcim çok üzüldüm
ama inşallah annenle birlikte atlatacaksınız bu kanser illetinide ben inanıyorum dualarım seninle canım..
lataaaaa desene kızıma arkadaş geliyo yaşasın çok sevindim hayırlı olsun tatlımmm:
arada yaz unutma bizi..
deryacım evet senin bebişin mutlaka bi zamanı var sadece o zamanı bekliyo ..
bide daha kıymetli olmak için yapıyo galiba senin bebiş bunu..
Gecmis olsun canım ama bildigim kadarıyla daha erken. çünkü geç oluyor adet bende dusuk yaşadığım icin biliyorum panik yapma baya beklemiştim
merhaba arkadaşlar daha önce gelmiştim bu sayfaya bir kaç kez...Bbebğimi kaybettim kalbi durduğu için kürtaja aldılar 1 ay kadar oldu şimdi buradaki deneyimli arkdaşlardan bir şey öğrenmek istiyorum bugün kürtajdan sonra 31.gün adet olmadım henüz belirtide yok bu normal mi ?
merhaba arkadaşlar daha önce gelmiştim bu sayfaya bir kaç kez...Bbebğimi kaybettim kalbi durduğu için kürtaja aldılar 1 ay kadar oldu şimdi buradaki deneyimli arkdaşlardan bir şey öğrenmek istiyorum bugün kürtajdan sonra 31.gün adet olmadım henüz belirtide yok bu normal mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?