Bebek Beslenmesi BOL BOL SÜT OLSUN AMA NASİL OLSUN

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

filizcihan

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
33
2
Kizlar yardim edin heryeri arastirdim heralde aman bu süt olayi quzel olmasina quzelde ah bide bol bol olsa :KK43: 3 aylik kizim var gogüslerim hep yumusak hiç durduk yerde süt akmaz ne yapmaliyim bol süt icin su iciyorum ama pek etkili deil sanirim

hayıt tohumu alın aktardan biraz acıdır ama süt artırır ayrıca sütü artıran yegane şey yeşilliktir salata tüketin

Kizlar yardim edin heryeri arastirdim heralde aman bu süt olayi quzel olmasina quzelde ah bide bol bol olsa :KK43: 3 aylik kizim var gogüslerim hep yumusak hiç durduk yerde süt akmaz ne yapmaliyim bol süt icin su iciyorum ama pek etkili deil sanirim
Humana cayı, malt, rezene karışımı bol su bulgur pilavı yesil salata hepsini denedim ama en önemli sey az stres ve iyi bir psikoloji. Benim de hic bir zaman göğüslerim dolu dolu olmadı. 4. ayda az kilo alımıyla mamaya basladık ek olarak ama hala sütüm var bitene kadar da emzirmeye devame deceğim insallah

Ben sık emmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum..

Yeni doğurdugum zaman humana still tea kullanmıstım..ıkı kutu ondan çok verim aldığımı düşünüyorum..

Sık sık emzirin, dere otu, yeşil soğan tüketin. (salatalarınıza ekleyebilirsiniz) Bulgur pilavı ya da bulguru haşlayıp yoğurda karıştırıp yiyin. Stresten uzak durun. En önemlilerinden biri de uykusuz kalmayın. emme araları 4 saati geçmesin.

Bol sütler :)

bol su sakin ve rahat bir kafa ,taze börülce,soğan ve yeşillikler. ayrıca uyku uyku uyku :)

ben iki kuzucugumu da emzirdim ,sukur sutum gayet yeterliydi... evvela sıkıntidan uzak durmaniz lazim:KK66: sonra
*bol bol kuru incir,kuru uzum
*ayran ,su ,karpuz, bol meyve
*humana cayi,rezene,anason ve zencefil gunluk tuketimine
*bulgur,nohut ve fasulye yemeklerini haftalik olarak duzenli yemeye
*bol yesillik yemeye ozen gosterirseniz sutunuzun artacagina eminim. ayricaa

*nane
*maydanoz
*adacayi
*misir in sutu azaltma ve hatta kesme ozelligi mevcut oldugundan uzak durmaniz lazim

Çoğu anne bebeğini enzirme döneminde benzer süreçlerden geçiyor.Memede süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan “Prolaktin” adlı hormondur. sen sütüm az,sütüm yetmiyor diye düşünüp stres yaptıkça beyninde bu hormonun salgılanması ve buna bağlı memede süt oluşumu azalıyor.bebeğini sık sık emdir beyine daha çok süt üretmem gerekiyor msj gitsin.birde yeşik mercimeği tüm emdiren annelere öneririm.ister salatasını ister yemeğini yapıp tüketin sütünüzün fazlasıyla artığını göreceksiniz. Onca süt yaptığı söylenen çayıdır,şuyudur,buyudur rafa kaldıracaksınız:KK9:

Kesinlikle DEREOTU. Aç karnına ye bol bol. 20 aylık bizim küçükbey. Hala emiyor.
Bu arada maydanozdan kesinlikle uzak dur süt için.

Öncelikle stres yapma psikolojik olarak rahat ol.
Benim bebeğim iki yaşına girecek sütüm çok ne süt yapar ne yapmaz bilmiyorum. Önceleri bir kaç ay süt yapıcı şeyler diye internetten baktım dereotu falan ona göre yedim sonra normalde ne yiyorsam öyle devam ettim. Bebeğim sık sık emdikçe sütüm daha çok geliyor onu farkettim.

Bende bununla ilgili bir konu açmıştım üstelik çevreninde baskısı vardı üstümde.burada yazılan her şeyi yaptım ve sonuç aldım diyebilirim.öyle çok fazla artmadı ama faydasını gördüm.başucumda incir hurma ve su bulunurdu hep dereotu her sabah.doğum sonrası bölümünde sanırım detaylı bakabilitsin.süt meselesi.herkesin sütü çok olcak diye bişey yok bünye meselesi siz elinizden geleni yapın arttığı kadar artsın.içiniz rahat olsun bebeğiniz bu mucizeden azda olsa faydalansın.

Son düzenleme:
ilk olarak yapacağın şey her zaman ama her zaman sütüm var yetiyor demen olacak. Ama bunu dil ile değil gerçekten hissederek söyleyeceksin.
Senin bebeğine yetecek sütün var ve olacak. Sık sık emzir. Sütüm az olayını kafandan at.
uykunu almaya çalış. Rahat ol. Yeşil mercimek ve arakdaşların dediği diğer besinleri tüketmeye çalış. İlave olarak un helvası yiyebilirsin şekeri az olsun. Bende değil ama arkadaşımda işe yaramıştı.
bol sütlü günler dilerim.
Not: göğüslerin şişmedi diye sütün yok değildir haberin olsun. Fos göğüslerle kaç aydır emziriyorum.

En büyük faktör sık sık emzirmektir. Yenilen, içilenden önce. Hele bazı öneriler gibi düşünce gücüne hiç itibar etmeyin, kendinizi kandırmak olur bu. Sık sık emzirin (veya sağın).
Ben ot filan bilmem. Bu işin püf noktası emzirmekle birlikte bol sıvı tüketimidir.

X