Bol Çocuklu Komşu

blush

Beriliçe
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
655
40
Arkadaşlar herkese merhaba. Biz iki katlı bir apartmanda oturuyoruz. Alt katta sadece bizim dairemiz üst katta da 5 çocuklu (4 oğlan + 1 kız hepside ortaokul-ilkokul çağlarında) bir aile var. Ben öğrenciyim, diğer ev arkadaşlarım çalışıyorlar.

Sorun şu, benim odam apartmanın ön tarafına bakıyor ve bu alanda bu ailenin 4 oğlu ve diğer bir sürü arkadaşlarıyla top oynamayı çok seviyorlar. Müthiş bir gürültü yapıyorlar. Bas bas bağrıyorlar. Topa bam güm vuruyorlar. Defalarca uyardım fakat kesinlikle laftan anlamıyorlar burası bizim mahallemiz diyorlar. Çok terbiyesiz ve arsız çocuklar. Ne rahat rahat öğlen uykusu uyuyabiliyorum, ne evimde ders çalışabiliyorum artık isyan ettim. Çocuklar sabahtan akşama kadar sokakta. Gece 10 a kadar sokakta oldukları zamanlar oluyorlar. Envai çeşit kulak tıkacım var ama bunlarda bir yere kadar.

Anneleriyle muhattap olmak istemiyorum çok cahil ve görgüsüz bir kadın. Babaları bir tık daha iyi ama gidip konuşmama değer mi yoksa sizce sadece moralimi mi bozmuş olurum? Ev sahibi deseniz o da yaşlı bir amca hiçbir şeyle uğraşmak istemiyor kiramı alıp gideyim derdinde. Bu evden çıkma şansım da yok kızlar burada evler çok pahalı. Pencereden beri üstlerine su dökücem artık ama bu sefer daha kötü olmasından korkuyorum her şeyin.

Benim fikrim odamın camını kırmak. Polise gidip camı çocuklar kırmış gibi göstermek. Ancak böyle hallolur gibime geliyor. Çünkü normal bir şekilde polise gitsem burada benimle kesinlikle uğraşmazlar. Kıbrıs burası.

Sizin fikirleriniz neler ???

Arkadaşlar herkese merhaba. Biz iki katlı bir apartmanda oturuyoruz. Alt katta sadece bizim dairemiz üst katta da 5 çocuklu (4 oğlan + 1 kız hepside ortaokul-ilkokul çağlarında) bir aile var. Ben öğrenciyim, diğer ev arkadaşlarım çalışıyorlar.

Sorun şu, benim odam apartmanın ön tarafına bakıyor ve bu alanda bu ailenin 4 oğlu ve diğer bir sürü arkadaşlarıyla top oynamayı çok seviyorlar. Müthiş bir gürültü yapıyorlar. Bas bas bağrıyorlar. Topa bam güm vuruyorlar. Defalarca uyardım fakat kesinlikle laftan anlamıyorlar burası bizim mahallemiz diyorlar. Çok terbiyesiz ve arsız çocuklar. Ne rahat rahat öğlen uykusu uyuyabiliyorum, ne evimde ders çalışabiliyorum artık isyan ettim. Çocuklar sabahtan akşama kadar sokakta. Gece 10 a kadar sokakta oldukları zamanlar oluyorlar. Envai çeşit kulak tıkacım var ama bunlarda bir yere kadar.

Anneleriyle muhattap olmak istemiyorum çok cahil ve görgüsüz bir kadın. Babaları bir tık daha iyi ama gidip konuşmama değer mi yoksa sizce sadece moralimi mi bozmuş olurum? Ev sahibi deseniz o da yaşlı bir amca hiçbir şeyle uğraşmak istemiyor kiramı alıp gideyim derdinde. Bu evden çıkma şansım da yok kızlar burada evler çok pahalı. Pencereden beri üstlerine su dökücem artık ama bu sefer daha kötü olmasından korkuyorum her şeyin.

Benim fikrim odamın camını kırmak. Polise gidip camı çocuklar kırmış gibi göstermek. Ancak böyle hallolur gibime geliyor. Çünkü normal bir şekilde polise gitsem burada benimle kesinlikle uğraşmazlar. Kıbrıs burası.

Ne kadar kötü niyetlisiniz. Küçücük çocuklara iftira atacaksınız. Yazık...

Çocuk onlar, tabi ki sokakta oynayacaklar gürültü yapacaklar. Buna karışmaya hakkınız yok. Ne biçim insanlarsınız ya...

Ne kadar kötü niyetlisiniz. Küçücük çocuklara iftira atacaksınız. Yazık...

Çocuk onlar, tabi ki sokakta oynayacaklar gürültü yapacaklar. Buna karışmaya hakkınız yok. Ne biçim insanlarsınız ya...

Asıl sen ne biçim insansın. Forumda saçma sapan yorumlarına denk geliyordum ama bu kadarı da fazla. Kendi evimde ders çalışamıyorum uyuyamıyorum diyorum anlamıyor musun?

Artık ne hale geldim ki iftiradan başka çarem kalmadı. Bu kadar seviyesiz ve medeniyetsiz olmayın.

Asıl sen ne biçim insansın. Forumda saçma sapan yorumlarına denk geliyordum ama bu kadarı da fazla. Kendi evimde ders çalışamıyorum uyuyamıyorum diyorum anlamıyor musun?

Artık ne hale geldim ki iftiradan başka çarem kalmadı. Bu kadar seviyesiz ve medeniyetsiz olmayın.

Medeniyetsiz olanın kim olduğu çok açık... Seviyenize inmiyorum. Kib...

Valla üzülerek söylüyorum ama çözümü yok bunun, biz sırf bu yüzden taşındık. Anne baba da laftan anlamadı, üzeirne pişkinlik edip istediğimizi yaparıza getirdiler lafı. Polisle falan da uğraşmak istemedik, çirkefle çirkef olmak bize göre değil yani nereye kadar uğraşacaksın ki? Toplum içerisinde yaşamayı bilmeyen birine ne yaparsan yap kar etmez. Dağ evinde falan yaşamadıklarına göre, o çocukları akşamın onuna kadar sokağa salıp millete rahatsızlık vermemeleri gerektiğini bilmeleri gerekir. Tabi normal bir ebeveyn olsalardı. Şimdi biz yüksek katlı bir apartmanda oturuyoruz, en ufak gürültüde yöneticiyle yüz yüze gelirsin. Tamam belki tahammül seviyesi az ama böylelikle insanların hakları da korunuyor. Yoksa yok komşudur yüz yüze bakacağızdır işte çocuktur yapardır dersen önünü alamazsın bir daha.
Çocuktur yapar demek de saçma, sen şekil verip, sen karakterine yön veriyorsun sen neysen çocuğun da senin aynandır. Çocuk laftan anlamıyor diyenleri bu yüzden anlamıyorum. Gayet de anlar, baştan doğru düzgün bir etik kavramıyla tanıştırsaydın ki bu dönem 2 yaşından 5 yaşına kadar geçen bir döneme denk gelir, şimdi mahallede terör estirmeyecekti.
Diyeceğim o ki ben çözüm bulamamıştım, umarım sen bulursun...

Ay bu ne be :KK43: Kızlar konumu iyi okuyun, elimden geleni yaptım diyorum anlamıyorlar. Anneleri çok medeniyetsiz. Apartmanda yaşamanın da bazı kuralları vardır ya. Yorumlar çok kötü. Anlayışlı olun lütfen biraz.

Ben öğrenciyim. Okuldan gelince kafam çok yoruluyor bazen. biraz dinlenip tekrardan işe gidiyorum ya da ders çalışıyorum.
valla malesef artık apartmanlaşmanın doğru düzgün oynayacak yer olmamasının sonucu olarak cocuklar haklı olarak kapı onlerınde oynuyor. bızım oturdugumuz butun evlerin onu sabahtan akşama çocuk gürültüsüydü. yani yaşadığınız çok ekstrem bir durum değil. gürültüyle yaşamaya alışmaktan başka çareniz yok.
oyle iftira falan atayım demeyin, başınıza bela alırsınız, hem polisi oyalamak, hem iftira, hem ev sahibinin malına zarar vermek.
ama gidip sessiz sessiz kafamı nezarette dinleyeyim diyorsanız yapın tabii :)

sephoraa bu forumda en aklı başında yorumlar yapan üye benim bildiğim niye birden celallendin ki??
ben de evleneceğim yeri bilerek ufak bir yerden seçtim ki çocuklarım olunca çıkıp rahat rahat sokakta oynayabilsin diğer çocuklar gibi ellerinde tablet büyümesinler diye,daha evden önce sokakta oynayan çocukları gördüm tamam dedim burası olur :)
çocuk bunlar neden oyun oynama haklarını elinden alalım sokaktan başka yer bıraktılar mı bu gariban çocuklara park alanlarını bile yakıp yıkıyolar iki ev dikip para kazanmak için.

Babalarıyla konuşun önce. Belki çözüm olur. Çok uç bir örnek olacak ama aklıma kardeş gibiydiler filmi geldi. Çocukların hayatı çocukça şakaları yüzünden kararmıştı. İftira atmayın. Sonuçlarının neyi doğuracağımı bilemezsiniz

Valla üzülerek söylüyorum ama çözümü yok bunun, biz sırf bu yüzden taşındık. Anne baba da laftan anlamadı, üzeirne pişkinlik edip istediğimizi yaparıza getirdiler lafı. Polisle falan da uğraşmak istemedik, çirkefle çirkef olmak bize göre değil yani nereye kadar uğraşacaksın ki? Toplum içerisinde yaşamayı bilmeyen birine ne yaparsan yap kar etmez. Dağ evinde falan yaşamadıklarına göre, o çocukları akşamın onuna kadar sokağa salıp millete rahatsızlık vermemeleri gerektiğini bilmeleri gerekir. Tabi normal bir ebeveyn olsalardı. Şimdi biz yüksek katlı bir apartmanda oturuyoruz, en ufak gürültüde yöneticiyle yüz yüze gelirsin. Tamam belki tahammül seviyesi az ama böylelikle insanların hakları da korunuyor. Yoksa yok komşudur yüz yüze bakacağızdır işte çocuktur yapardır dersen önünü alamazsın bir daha.
Çocuktur yapar demek de saçma, sen şekil verip, sen karakterine yön veriyorsun sen neysen çocuğun da senin aynandır. Çocuk laftan anlamıyor diyenleri bu yüzden anlamıyorum. Gayet de anlar, baştan doğru düzgün bir etik kavramıyla tanıştırsaydın ki bu dönem 2 yaşından 5 yaşına kadar geçen bir döneme denk gelir, şimdi mahallede terör estirmeyecekti.
Diyeceğim o ki ben çözüm bulamamıştım, umarım sen bulursun...

Teşekkür ederim seviyeli yorumunuz için. Ama işte öğrenciyim imkanlarım sınırlı, taşınma şansım yok gibi bir şey. Hayır yani ellerine ne geçiyor anlamıyorum gece yarılarına kadar sokaktalar ya. Böyle olacağına ver bir esnafın yanına iş öğrensin meslek öğrensin zamanını verimli geçirsin. Kendi çocuğum olsa öyle yaparım.

Bir de tehlikeli bir durum. Ya biri yanlarına yaklaşsa babana bir şey oldu hastanede vs deyip bir bahaneyle kaçırsa?

Çözüm aramanız doğal da böyle şeytani bir yola başvurmayı düşünmeniz hiç doğal değil.annesine cahil diyosunuz da o çocuklara iftira attıktan sonra o çocukların gözünde okumuş(!) biri olarak nasıl bir intiba bırakacağınızı azıcık düşünün bence.
Mesela gidip çocuklara çikolata alın ve belirli saatlerde başka bir yerde oynarlarsa çok sevineceğinizi ve onlara böyle ödüller vereceğinizi söyleyin belki çare olur

:KK57::KK57::KK57:

Oyun oynama haklarını elinden alalım demiyorum. Az ötede park var orada oynamıyorlar. Onların oyun hakkı yüzünden ben ders çalışamıcak hale geldim bunu anlatmaya çalışıyorum. Sana ne biçim insansın deseydi sen ne yapardın?

sephoraa bu forumda en aklı başında yorumlar yapan üye benim bildiğim niye birden celallendin ki??
ben de evleneceğim yeri bilerek ufak bir yerden seçtim ki çocuklarım olunca çıkıp rahat rahat sokakta oynayabilsin diğer çocuklar gibi ellerinde tablet büyümesinler diye,daha evden önce sokakta oynayan çocukları gördüm tamam dedim burası olur :)
çocuk bunlar neden oyun oynama haklarını elinden alalım sokaktan başka yer bıraktılar mı bu gariban çocuklara park alanlarını bile yakıp yıkıyolar iki ev dikip para kazanmak için.

Bari camı dışardan kırın, parçalar içeri dokulmeli ha bu arada elinizi yüzünüzü kesin bakın camı kırdılar yaralandım diyin olmuşken tam olsun ....
apartmanda yaşıyorsak bazı şeylere tahammül etmeyi ogrenmeliyiz
Bu arada bilmeden ahkam kesiyo falan değilim benim üst. Komşum 4 çocuktan beter

Son düzenleme:

İftira hiçbir zaman çare olamayacak kadar kötü bir davranıştır.

Onlar daha çocuk, zaten çocukların oynayacak yeri kalmadı, her taraf beton oldu. Aileleri eve hapsedip tv, bilgisayar bağımlısı yapıyor. Benim yaşadığım yerde de çok fazla çocuk gürültüsü oluyor, evimin dibinde iki tane okul var, ben ders çalışırken olsa bile duyunca seviniyorum ne güzel dışarıda oynuyorlar diye, artık çocuklar çocukluğunu doğru düzgün yaşayamıyor çünkü. Ben de küçükken gün boyunca gece 12'ye kadar arkadaşlarımla çığlık çığlığa oynardım ve mutlaka birkaç huysuz ve çocuk düşmanı tip camdan çıkıp şikayet ederdi, sinir olurduk. Kendi çocukluğunuzu hatırlayıp empati yapmayı denerseniz iftira planlarına varan şiddetli öfkeniz biraz diner umarım.

Gürültü fazla olur orasında haklısın

Ama çözüm iftira mı

Abla ol çocuklara kendimi örnek ver ders çalışma saatimiz ve oynama saatiniz olsun

Çık sen de onlarla oyna iki gün yiyecek bir şeyler de yanına al sonra da güzelce anlat saatleri medenide çocuklarla belirle anasını babasını karıştırma

X