Bölgesel İncelme Bölgesel Zayıflama Yöntemi : kavitasyon nedir ?

Bölgesel İncelme; Yöntemler ve Ürünler

Kazen

Babalar ve Oğulları
Administrator
14 Kasım 2001
21.393
92.168
Ultrakavitasyon yöntemi, bölgesel incelme ve selülit görünümünün azaltılmasında gözle görülür sonuçlar almasından ötürü ilgiyle karşılandı. Özellikle 8-10 seanslık çözümlerden sıkılan, zaman problemi olan, yoğun çalışan kesimleri mutlu edecek bu uygulama, vücutta biriken yağ dokusunu bu güçlendirilmiş ultrason yardımıyla cilt dışından yağları eriterek şekillendirme esasıyla çalışıyor. Cerrahi bir operasyon olmaması işlemin iyileşme süresini ve konforunu artırıyor.

Ultrakavitasyon sistemi nedir ? Nasıl çalışır ?

Ultrakavitasyon sistemi, bölgesel yağlanma ve selülitle ultrason yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin dış yüzeyine uygulanan yeni ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olur. Bununla birlikte oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. Serbestleşen bu yağlar, adalelerde yakılarak ya da üriner sistem ve karaciğer yoluyla vücuttan dışarı atılırlar. Biz bu teknolojiyi önceden tecrübe sahibi olduğumuz hipoosmolar lipotomi yöntemiyle beraber kullanarak bahsedilen etkili sonuçları alıyoruz. Zaten tavsiye edilen ve bilimsel olarak da ispatlanmış gerçek etki mekanizması da bu metot ile elde edilmektedir

Hangi amaçlar ile uygulanır ?

Kurtulmak istenilen, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmak için kullanılan güçlü bir sistemdir. Makinenin bir diğer özelliği de ayarı değiştirilerek güçlü ultrason dalgaları aynı zamanda cilt sıkılaştırması için fayda sağlamaktadır.

Uygulamanın ağrı ve acı verme durumu söz konusu mudur ?

Ultrakavitasyon yöntemi, yazılımı sayesinde etkinleştirilmiş, kuvvetlendirilmiş, güvenli ve acısız bir ultrason uygulamasıdır. Cerrahi işlem gerektirmez. Uygulama esnasında ve sonrasında birkaç saat kadar süren hafif bir ısı hissedilebilir. İşlem esnasında işitilen, sadece o kişi tarafından işitilen yüksek bir vızıltı olmaktadır, işlem biter bitmez ses de kesilmektedir.

Tedavi süreci nasıldır ?

İki yöntem ile de kullanılır.

1. Islak yöntem: Hipoozmolar sıvı enjeksiyonu yardımıyla, yağ hücreleri şişirilir. Böylece sıvılaştırma ve patlatma daha etkin biçimde gerçekleştirilir; buna hipoosmolar lipotomi diyoruz. Bu yöntem ile 1 seansta veya 15 gün aralıklar 3 seansta amaca ulaşılabilir. Bu ıslak yöntem dediğimiz tedaviler daha sonrasında lenf drenaj yöntemleriyle de desteklenir.

2. Kuru yöntem: Sıvı verilmeden o bölge de direk uygulama yapılır, 6-8 seansta daha yavaş bir süreçte sonuç alınır. Haftada 1 gün uygulanır. İğneden korkanlar için tavsiye ediyoruz, diğer sistemlerle de desteklenebilmektedir.

Ultrakavitasyon Liposuction’dan hangi özellikleri ile ayrılır ? Avantajları nelerdir ?

Zaruri olarak liposuction veya abdominoplasti (karın germe) dediğimiz yöntemleri gerektiren durumlar dışında, ameliyatsız çözüm arayan kişiler için teknolojiyle birlikte tıbbın varabileceği en üst düzeyde ve gerçek sonuçlar vaad eden, bilimsel bir alternatiftir.

Her ne kadar dikkatli ve özenli çalışılsa da ondülasyon dediğimiz dalgalanmalar liposuctionun görülen en sık komplikasyonudur. Kaldı ki liposuction lokal bir kilo verdirme yöntemi gibi uygulandığında, o bölgelerden fazla yağ alınabilmesiyle kişilerin gerçek sorunun ancak bir kısmını çözebilmektedir. Daha sonra, ilerleyen yaşlarda kilo alındığında düzensiz şişlikler oluşabilmekte, bu sefer daha başka estetik ve ruhsal sorunlar ortaya çıkabilme ihtimali hep mevcut olacaktır.

Bu yeni geliştirilmiş ultrakavitasyon cihazı, özellikle yağ dokularına seçici olarak etki eden ultrason teknolojisinin bize sunduğu, en güçlü silahlardan biri olmaya adaydır. Yani artık çok daha az vakada liposuction tercih edileceği günler bu kavitasyon teknolojisi sayesinde yaklaşmıştır.

Sonuçları görmek için ne kadar süre geçmeli ve bu arada neler yapılmalı ?

Özel bir diyet, spor takviyesi gerekmemekle birlikte, nasıl olsa böyle bir uygulama yaptırdım diye fazla yemek yemek kaybedilen yağlara yenisini ekler. Bazen bu yanılgıya düşüldüğünü görmekteyiz. Yine de serbestleşen yağ asitlerini harcamak ve yenilerini depolamamak için ultrakavitasyon ile hipoosmolar lipotomi ertesi, yaşa ve bedene uygun bir beslenme ve hareket etmenin dışında özel bir çaba gerekmiyor.

İlk seanstan itibaren yağlı bölgede elle tutulur bir yumuşama, ardından da sertleşip küçülme hissediliyor. Gözle görülür sonuçları da 15. günden itibaren gözlenebilmektedir.
 
bu yöntemi deneyen var mı?

ne kadara ve istanbulda nerelerde yapılıyor bilginiz var mı?
 
arkadaşlar ben dün itibariyle başladım bu yönteme, 2 beden küçülme garantisi verdiler, sonuçları bildiricem size..
 
arkadaşlar ben dün itibariyle başladım bu yönteme, 2 beden küçülme garantisi verdiler, sonuçları bildiricem size..
 
bu kavıtasyonu bende duydum ama ne derece etkılı gercekten ıse yarıomu cok mrk edıorm.bluemoon arkadasımızı beklıorm sabırsızlıklaaaaaaaaaaa :)
 
Valla ben de kendimi bekliyorum sabırsızlıkla, kavitasyon haftada 1 yapılıyor yarın ölçülücem eğer incelme yoksa haftada 2 ye çıkaracaklar ama bana etkisi olacak gibi geliyor, kendimi incelmiş hissediyorum ama bunun yanında bol su içiyorum ve de haftada 2 spora gidiyorum ... Azimliyim kısacası:)
 
Valla ben de kendimi bekliyorum sabırsızlıkla, kavitasyon haftada 1 yapılıyor yarın ölçülücem eğer incelme yoksa haftada 2 ye çıkaracaklar ama bana etkisi olacak gibi geliyor, kendimi incelmiş hissediyorum ama bunun yanında bol su içiyorum ve de haftada 2 spora gidiyorum ... Azimliyim kısacası:)

sonuç ne canım:nazar:
 
Bel bölgemden 2 cm inceldim 3. uygulama bugün yapıldı ancak bendeki ilerleme biraz yavaş gibi gelse de uygulamayı yapanlar bunun normal olduğunu söylüyorlar... Bilemedim... Diğer hafta incelirsem mutlaka haberiniz olacak...
 
merhaba
istanbulda nerede yaptırıyorsunuz bir de fiyatı ne kadar acaba bilgi verebilir misiniz?
 
Bende zayıflama cihazları ve bölgesel incelme cihazlarını araştırıyorum yurt dışı sitelere de baktım ama kavitasyon çok sağlıklı bir cihaz gibi gözükmüyor. Ama tabi cihazdan cihaza fark olabileceği ve kullanıcının çok etkili olduğu yazılmış yurt dışı forumlarda. çünkü eğer fazla uygulama yapılırsa fazladan yağ dokuda eksilme olabileceği vücudun ihtiyacı olan yağında gidebileceği ayrıca bölgesel çökmeler olabileceği yazılmış ben çok güvenmedim hele ki Türkiye de biliyorsunuz bilen bilmeyen yaptırıyor o yüzden biraz dikkatli olun ve iyice araştırma yapın daha Türkiye ye yeni gelmiş bu sistem. Şahsi fikrim biraz bekleyip uzun dönemli sonuçlarını görmek. Bir kaç farklı sistem buldum daha medikal sonuçları olduğu yazılmış onlar hakkında bir topik açabiliyorsam açacağım.
 
Cc7 bölgesel çökmelerin başlıklı uygulamalarda olabilecegi belirtildi.
Ben dün kavitasyona başladım ancak öyle 1 seansa şu kadar incelme tamamen palavra yok öyle bir sey.
Araya ramazan girmesi nedeniyle ilk seansı deneme kabul ettiler bakalım düzgün başlangıcı ramazan sonrasında yapacagım bakalım hayırlısı...
 
reklam olmasın diye yazamıorum güvenli bir alışveriş sitesi mark..2 seans kavitasyon.2 seans lpg.2 seans power plate.hepsi 660 lira yerine 60 lira.paketi satın alsam mı almasam mı çok karasızm ya. 2şer seans bi işe yaramaz mı ya.sonra kendi paramla devam edemem.kafam karıştı.indirim çok. yarar mı yaramaz mı bilemiyorum.CADIARZU
 
İstanbulda akatlarda özel fors polikliniği diye bir yerde yaptırıyorum. Kavitasyon ve velasmoth bir arada 10 seans 2500 TL ye yaptırdım. Çok memnunum.
 
Bende inatçı basen yağlanması vardı aslında ilk seansta yapılan ıslak kavitasyon çok etkili oldu direkt 2 cm incelme oldu sonrasındada devamında hem selülitler azaldı hemde yaklaşık 10 cm incelme oldu .
 
Kavitasyon iyi hoş da ben ve arkadaşım ( 78kg ben, 83kg arkadaşım) ZELTIQ ile bölgesel zayıflamaya yoğunlaşmış durumdayız. Forumdada sordum yanlız kimseler bilmiyormuş sanırım.
 
Bende inatçı basen yağlanması vardı aslında ilk seansta yapılan ıslak kavitasyon çok etkili oldu direkt 2 cm incelme oldu sonrasındada devamında hem selülitler azaldı hemde yaklaşık 10 cm incelme oldu .

Ama her yer ıslak kavitasyon yapamıyormuş, bir şey enjekte ettikleri için dr olması gerekiyormuş güzellik merkezinde :KK43:
 
ISLAK KAVİTASYON NEDİR???

HİPOOSMOLAR LİPOSHAPING (Wet Cavitation)
Ameliyatsız bölgesel zayıflama olarak tanımlanabilecek bu yöntemde liposuctionda yağ hücrelerini parçalamak için kullanılan sıvı enjeksiyonu ile kavitasyon yönteminin birleşimi olarak düşünülebilir.


KAVİTASYON NEDİR?

Kavitasyon zayıflama olarak bilinen yöntem ultrasonik bölgesel zayıflama sistemleridir. UItrasonik zayıflama olarak bilinen sistemlerin yeni ve farklı bir versiyonudur. Ultrason ile zayıflama böbrek taşlarını ses dalgaları ile kırmada kullanılan sistemlerden esinlenerek üretilmiş cihazlardır.
Ultrasonik zayıflamada hedef taş yerine yağ dokusudur. Bu nedenle taş kırma cihazlarından farklı frekansta ultrasonik dalgalar kullanılır.
Yapılan çalışmalara sistemlerin başarılı ve güvenli olduğunu göstermektedir. Kavitasyon sistemleri ile her seansta çevresel olarak 2–6 cm olmaktadır. Genelde önerilen seans sayısı 5 seanstır. 5 seans bitiminde hedef her seans için ortalama minimum 2 cm incelme sağlamaktır.
Kavitasyon sistemleri ile yapılan zayıflamada deri altındaki yağ dokusu hedeflenir. Yağ dokluya hedeflenen odaklı ses enerjisi bu bölgedeki küçük bir alanda güçlü bir titreşim oluşturur. Oluşan enerji dalgası yağ hücre zarlarını parçalar. Parçalanan hücrelerin içinden çıkan yağ molekülleri vücudun savunma hücrelerince karaciğer ve idrar yolu ile atılır.
Bu işlem sonucu fazlaca enerji açığa çıktığından işlenm sonrası yağdan ve şekerden fakir beslenme genel zayıflamaya da yardımcı olur.
İşlem sonrası yürüyüş yapmak işlemin etkilerinin daha hızlı ortaya çıkmasına katkı sağlar.
İşlem ağrısızdır ve işlem sonrası işinize dönebilirsiniz.
Kavitasyon uygulaması için bir ön hazırlık gerekmez. Uygulama günün her saatinde yapılabilmektedir. Kavitasyon uygulamasından önce ciddi kliniklerde genelde ücretsiz doktor görüşmesinde bilgi verilir. Bu uygulama için sakıncalı bir durum olup olmadığı değerlendirilir.
Doktor görüşmesi sonrası işleme uygun iseniz işlem odasına alınıp işlem sırasında rahat etmeniz için tek kullanımlık çamaşır ve giysiler verilir. Kavitasyon uygulaması öncesi uygulanacak alan belirlenir. Kavitasyon uygulaması yapılacak alan çevresel olarak belli noktalardan ölçülür. Ölçüm sonuçları dosyanıza kaydedilir.
Kayıt sonrası kavitasyon işlemine başlanır. Kavitasyon uygulaması sırasında sizin ve kullanıcının rahat edeceği bir sedye tercih edilir. Uygulama yapılacak alana ultrason jeli sürülür. Daha sonra işleme başlanır. İşle bu alanda kavitasyon elliğinin yavaş yavaş gezdirilmesi şeklinde yapılır.
Kavitasyon sırasında kulakta bir çınlama sesi duyulması normaldir. İşlem sırasında bu sürer fakat işlemden sonra geçer.
Uygulanacak alan titizlikle taranır. Kavitasyon uygulaması her alan için 45 dakika kadardır. Simetrik alanlarda bu süre ikiye bölünerek uygulanır.
Kavitasyon uygulaması bitiminde tekrar aynı yerlerden mezura ile ölçüm yapılarak alan değerlendirilir. İncelmenin derecesi kaydedilir.
Kavitasyon işlemi sonrası radyo frekans uygulaması öneren klinikler olduğu gibi tek başına uygulamayı tercih eden kliniklerde mevcuttur. Bu kliniğin tecrübesine bağlıdır.
Uygulama sonrası genelde o bölgedeki kan dolaşımını arttırmak için yürüyüş ya da koşu önerilen bir uygulamadır.
Kavitasyon uygulamalarından sonra gelecek seansa kadar yağ kısıtlamasına gidilmelidir. Karbonhidrat az tüketilmelidir. Protein kısıtlaması ise yapılmaz.
Hipoosmolar Lipoliz (ıslak kavitasyon)da amaç hem yağ hücrelerinin içine geçerek onların şişirilmesi ve aynı zamanda kavitasyondaki ultrason dalgaları ile bu hücrelerin parçalanması sayesinde tek seansta bölgesel incelmenin sağlanmasıdır.
Teknik:
Yöntemde size ağrı vermeyecek özellikte içerisinde lokal anestezi içeren sıvı sorunlu bölgeye enjekte edilir. Bu enjeksiyon yaokalşık 20 dakika sürer. Daha sonra hipoosmolar yani hücre içine geçebilecek özellikteki sıvı yağ hücrelerini şişirir. Daha sonra bölge başına 20-30 dakika olacak şekilde kavitasyon işlemi uygulanır. Şişen yağ hücreleri patlamış olur.
Bu yağ hücrelerinin uzaklaştırılması amacıyla velasmooth denen radyofrekans içerem LPG yöntemi ile masaj benzeri etki ile fazla yağ bölgeden uzaklaştırılarak cilt sıkılaşır.

AVANTAJLARI :

-Tek seansta incelme mümkün olur

-Liposuction düşünmeyen hastada ameliyatsız yağ yıkımı sağlanır

-İşlem 1 saat sürer direkt işinize dönebilirsiniz

-İz ya da dalgalanma problemi olmaz
xxxxxxxx
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X