Borç Verdiğim Arkadaşımdan Bu Borcu Geri İstemeli Miyim?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar benim 200 TL kadar borç verdiğim bir arkadaşım vardı, ailesinde bir hastalık yaşandı bunun üzerine aldı o parayı, durumu da fazla iyi değildi, benim de maddi açıdan fazla sıkıntım yoktu 200 TL beni zorlamazdı yani, ben de parayı isteyip sıkıştırmıyordum arkadaşımı,o da sürekli olduğu zaman vericem falan diyordu,

Neyse böyle böyle 1 yıl kadar geçti bizim aramız bozuldu hem de ciddi anlamda, ne ölüsüne ne dirisine derler ya aynen öyle, fakat kızda bu 200 TL kaldı, hiç birşey söylediği yok,oysa ki bu dönemde çalışmaya başladı ve verebilecek durumu var ..

Ben de istememeyi düşünüyorum ama bir de fikirlerinizi almak istedim, sizce ne yapmalıyım?

Canim benimde basima benzer durum gelmisti, fakat benim eski erkek arkadasimdi gerci 3 ay gorustuk fakat bu surecte is yerinden maasimi vermiyorlar dedi, arkadasindan borc almis arkadsi hergun SIKISTIRIYORDU. Bende kendisi yerine bu parayi verebilecegimi teklif ettim.4 yil onceydi sanirim o zamanin parasi 250 ytl. Neyse sonra gelecek ayda gene vermediler maasimi dedi amacim parayi istemek degildi fakat calistigi yer NIKE outlet magazasi idi. Biraz arastirdim ve calistigi yere gidip geliyordum arkadas olmustum ordakilerle, birgun izinli oldugu gun isyerini arayip usulunce sordum megersem maas aliyorlarmis is arkadasi soyledi. 3 KURUS para icin beni kandirmisti.... o parayida hala verecek. 2 kere beni postahaneye yollamisligi vardir yok yolladim git bugun al deyip oysaki ne gelen para var ne birsye terbiyesizligin bu kadari yani.... Benimde icime oturmustu parami vermedi ama banada ders oldu bir daha kimseye para vermek mi hele erkege asla ASLA.... Ben kendisinden nefret ettigim icin parami haram ediyorum. Senin arkadasinin o zaman ihtiyaci varmis eger yeteri hayir isi yapamadigini dusunuyorsan sadaka olsun de gec. Alabilecek olsan simdiye almistin zaten. Kesinlikle geri vermez bence. Yok sevmedigin nefret ettigin biriyse iste parani bir kez vermezse kendisine haram edecegini bildir.

Canim benimde basima benzer durum gelmisti, fakat benim eski erkek arkadasimdi gerci 3 ay gorustuk fakat bu surecte is yerinden maasimi vermiyorlar dedi, arkadasindan borc almis arkadsi hergun SIKISTIRIYORDU. Bende kendisi yerine bu parayi verebilecegimi teklif ettim.4 yil onceydi sanirim o zamanin parasi 250 ytl. Neyse sonra gelecek ayda gene vermediler maasimi dedi amacim parayi istemek degildi fakat calistigi yer NIKE outlet magazasi idi. Biraz arastirdim ve calistigi yere gidip geliyordum arkadas olmustum ordakilerle, birgun izinli oldugu gun isyerini arayip usulunce sordum megersem maas aliyorlarmis is arkadasi soyledi. 3 KURUS para icin beni kandirmisti.... o parayida hala verecek. 2 kere beni postahaneye yollamisligi vardir yok yolladim git bugun al deyip oysaki ne gelen para var ne birsye terbiyesizligin bu kadari yani.... Benimde icime oturmustu parami vermedi ama banada ders oldu bir daha kimseye para vermek mi hele erkege asla ASLA.... Ben kendisinden nefret ettigim icin parami haram ediyorum. Senin arkadasinin o zaman ihtiyaci varmis eger yeteri hayir isi yapamadigini dusunuyorsan sadaka olsun de gec. Alabilecek olsan simdiye almistin zaten. Kesinlikle geri vermez bence. Yok sevmedigin nefret ettigin biriyse iste parani bir kez vermezse kendisine haram edecegini bildir.

Benimki zamanında çok yakınımdı, hani haram etme noktasına falan getirmek istemiyorum ama insanların bu şekilde rahat ve umursamaz davranmaları da sinirimi bozuyor, bir de dedim ya küsüz diye, hem onun tripleri yüzünden arkadaşlığımızı bitirip bir de bu şekilde hakkım olanı vermemesi zoruma gidiyor açıkçası.
Ama dediğim gibi sadakam olsun vermezse yani, yapabilecek birşey yok.

aslında verecek durumu olur olmazz ödemeliydi ama bazı insanlar sorumsuz oluyor işte
sen yine sakin bi dille iste paranı vermesse yapıcak pek bişey yok gibi ama yinede istemekte fayda var

aslında verecek durumu olur olmazz ödemeliydi ama bazı insanlar sorumsuz oluyor işte
sen yine sakin bi dille iste paranı vermesse yapıcak pek bişey yok gibi ama yinede istemekte fayda var

İstemeyi de kendime yediremiyorum tuhaf bi şekilde gurur yaptım, istemiycem sanırım
Kendi parasının dilencisi olmak böyle bi durum sanırım

tatlım kendını uzme derım..ONURLU INSAN........ olsaydı helekı aranızda husumet olmus sımdıye deıl sagdan soldan borc bankadar kredı cekerdı yınede oderdı
sen bunu ondan kurtulmanın karı say derım senın gb kıymetlı ınsanlar az o kaybettıgıne yansın

bnm de bır ıkı kere( kardes dedıım ınsanlar!!!) yuzlerce lıram hatta mılyarı da bulmustur duygu somursuyle ( tabıkı daha cok bnnm enagılıgımde var ıtıraaf edıım) boyle gıttı sonradan kulagıma gelenlerden sonra yasadıkları rezılllıklerı anlatamam
Allah hesabını alsın dedım bnce sende oyle yap bırde cok saga sola anlatma senı daha cok hırslandırırlar ben yaptım bıttı de derım

bnm dostum dedıklerımın en ıyılerı ne enayımı bırakmıslardı ne ezıklıgımı halbukı Allah rıcazı ıcın yapmıstm sende oyle yapmıssın bellı Allah a sonsuz guven derım emın ol senın bıle acıyacagın duruma dusurur senn gozunede gosterır merak etme

cnm ıstesende vermez ama aklında kalmasın dıyosan ıste sonucta haklı taraf sensın ama gerı gelmez borca sadık bırı olsa şeref meselesı yapardı hıc mı borc alcagı kımsesı yok yada bı kredı kartı :50:

Bence iste, neden gurur yapıyorsun ki? Gurur yapacak insan arkadaşındır, ben küs olduğum birinin bende parasının kalmasını kabul edemezdim. Sanırım o bunu sorun etmiyor, yani gurursuzun teki. Sen iste paranı, senin hakkın.

benim başıma 2 kere aynı durum geldi biri eski erkek arkadaşım cüzdanını çaldırmıştı ve apar topar toparladık zorla aldı güya borçtu 100 tlnin 60ını verdi 40 ı kaldı sonrasında gözümde en büyük eksilerinden biri olmuştu

ikinciside okuldan arkadaslarımla gün yaptık ilk alan arkadaş ne bana ne başkasına ödedi ben sonuncuydum o dönem cok sıkışıktım tarih verdi tabiki yollamadı üstelik birde benimle hangi akla hizmet selamı sabahı kesti oysaki onun ayagına gidip 2. ye para sormaya hiç niyetim yoktu benim durumum düzeldi ben o paranın hesabını soracagım elbet onun yüzü kızarmıyorsa benim hiç işim olmaz gözümüzün içine baka baka hepimizi bugün salak yerine koydu am bunun yarınıda var..

boşver eger cok sıkışık değilsen hiç agzını bil yorma muhtemelen vermeyecektir ztn

Kızlar benim 200 TL kadar borç verdiğim bir arkadaşım vardı, ailesinde bir hastalık yaşandı bunun üzerine aldı o parayı, durumu da fazla iyi değildi, benim de maddi açıdan fazla sıkıntım yoktu 200 TL beni zorlamazdı yani, ben de parayı isteyip sıkıştırmıyordum arkadaşımı,o da sürekli olduğu zaman vericem falan diyordu,

Neyse böyle böyle 1 yıl kadar geçti bizim aramız bozuldu hem de ciddi anlamda, ne ölüsüne ne dirisine derler ya aynen öyle, fakat kızda bu 200 TL kaldı, hiç birşey söylediği yok,oysa ki bu dönemde çalışmaya başladı ve verebilecek durumu var ..

Ben de istememeyi düşünüyorum ama bir de fikirlerinizi almak istedim, sizce ne yapmalıyım?
iste bence çalışmaya başladıysa ödesin borcunu. arkdsnla aranız bozulmasa istesen hadi aranızın bozulma ihtimali olur ama şimdi kaybedeck bir şeyin yok.

benim babam der ki borç vereceksen o parayı yok sayacaksın artık. Yok sayacağın paran yoksa vermeyeceksin.

benim babam der ki borç vereceksen o parayı yok sayacaksın artık. Yok sayacağın paran yoksa vermeyeceksin.

Çok doğru söz ben de hep bu yaklaşımla borç veririm, çünkü belli olmaz bu işler olur ya karşıdaki ödemez ya da ödeyemez..

Çok doğru söz ben de hep bu yaklaşımla borç veririm, çünkü belli olmaz bu işler olur ya karşıdaki ödemez ya da ödeyemez..

ben de aynısını uyguluyorum artık verdiğim borçlar ya eksik geliyor ya zamanında gelmiyor :)

Benimki de borç verdiğini unutamayacaksan vermeyeceksin der hep

doğru söylüyor hesapları yaparken borc verdiğim paraları gelmeyecek gibi düşünüyorum gelirse yanıma kar kalıyor :)

1 yıldır borç verdim birisine geçen yıl tlf çekindiğim için mesaj atıp istedim verdiği cevap olsa vermezmiydim dedi ..
yani yüklü bi miktar tekrar istesem mi bilmiyorum üstelik aynı iş yerindeyiz ..
Yani taksit taksit ödeyebilir idye düşünüyorum ama söyleyemiyorum ona acaba beni aptal ya da enayi yerine koyup da mı vermiyor artık bu şekil düşünüyorum o derece yani

bi akıl verin

Bende çok güvenmediğim biri ise hayatta borç vermem tanıdıklarıma...Daha önce iş yerinden birine verdim kaç kere istedim ihtiyacım olduğu için her defa maaşımı alamadım dedi(bu süreçte en az dört iş yeri değiştirdi hiç birinden alamamış ilginç)... En son dedim zordayım lazım bir miktarını verdi ama ayağına kadar ben gittim talimat verdi bankada sırada bekledim parayı alabilmek için :31::31::31: Enayiliğime mi acıyım yoksa çektiğim çileye mi bilmiyorum :50::50::50::50:

1 yıldır borç verdim birisine geçen yıl tlf çekindiğim için mesaj atıp istedim verdiği cevap olsa vermezmiydim dedi ..
yani yüklü bi miktar tekrar istesem mi bilmiyorum üstelik aynı iş yerindeyiz ..
Yani taksit taksit ödeyebilir idye düşünüyorum ama söyleyemiyorum ona acaba beni aptal ya da enayi yerine koyup da mı vermiyor artık bu şekil düşünüyorum o derece yani

bi akıl verin

paran mı var derdin var işte. Benim yüksek miktarda borç verdiğim arkadaşım 2 ay sonra demişti odeme tarihi gelince selamı sabahı kesmişti. Üzerinden oldukca fazla zaman gecmişti baktım geldi yanıma güler yüzlü bir sekilde ben borcumu getirdim diye. Demek ödeyemeyecek durumdaydı utandı konusamadı benimle

paran mı var derdin var işte. Benim yüksek miktarda borç verdiğim arkadaşım 2 ay sonra demişti odeme tarihi gelince selamı sabahı kesmişti. Üzerinden oldukca fazla zaman gecmişti baktım geldi yanıma güler yüzlü bir sekilde ben borcumu getirdim diye. Demek ödeyemeyecek durumdaydı utandı konusamadı benimle

Bilmiyorum işte ben de yani sanki benden hiç borç almamış gibi davranıyor yani o prayaı ona öylesine verebileceğimi nasıl düşünür bu şekil davranmasına gıcık oluyorum

Senin arkadaş demek sadık biri

Bilmiyorum işte ben de yani sanki benden hiç borç almamış gibi davranıyor yani o prayaı ona öylesine verebileceğimi nasıl düşünür bu şekil davranmasına gıcık oluyorum

Senin arkadaş demek sadık biri

insan kendini enayi gibi hissediyor değil mi? En güzeli vermeyeceksin sorun yasamayacaksın ama tabi olmuyor oyle. Benim de yüksek bir miktarda paraya ihtiyacım oldu kredi cekecektim yakın bi akrabam cekme ben sana vereyim dedi aldım ondan ama harcama yaparken hep o borc gelıyor aklıma daha az harcama yapıyorum kenara koyuyorum.

Back
X