Borç Verdiğim Arkadaşımdan Bu Borcu Geri İstemeli Miyim?

paran mı var derdin var işte. Benim yüksek miktarda borç verdiğim arkadaşım 2 ay sonra demişti odeme tarihi gelince selamı sabahı kesmişti. Üzerinden oldukca fazla zaman gecmişti baktım geldi yanıma güler yüzlü bir sekilde ben borcumu getirdim diye. Demek ödeyemeyecek durumdaydı utandı konusamadı benimle

Ay demek ki gerçekten insanmış yani..Ödeyememiş ki getirmemiş arkadaşını sevdim :1:

Bilmiyorum işte ben de yani sanki benden hiç borç almamış gibi davranıyor yani o prayaı ona öylesine verebileceğimi nasıl düşünür bu şekil davranmasına gıcık oluyorum

Senin arkadaş demek sadık biri

Ne kadar bir miktar vermiştiniz merak ettim özel değilse?

insan kendini enayi gibi hissediyor değil mi? En güzeli vermeyeceksin sorun yasamayacaksın ama tabi olmuyor oyle. Benim de yüksek bir miktarda paraya ihtiyacım oldu kredi cekecektim yakın bi akrabam cekme ben sana vereyim dedi aldım ondan ama harcama yaparken hep o borc gelıyor aklıma daha az harcama yapıyorum kenara koyuyorum.

Evet aynen
borç verirken 1 ay sonra verecem dedi 1 yıl geçti aradan 3 ay geçtikten sonra istedim ben tatile çıkacağım için olsa vermezmiyim ama yani insan 1 yılda biriktirip verir değil mi ?
Bana hep sen zenginsin der bu kanıya nerden vardı anlamadım ama bu lafı çok dokundu bana ..
Bence o parayı bana unutturmaya çalışıyor 200 -300-500 olaydı tamam ama milyarı geçiyor
Tekrar istesem ayıp olurmu ki ?

Son düzenleme:
Evet aynen
borç verirken 1 ay sonra verecem dedi 1 yıl geçti aradan 3 ay geçtikten sonra istedim ben tatile çıkacağım için olsa vermezmiyim ama yani insan 1 yılda biriktirip verir değil mi ?
Bana hep sen zenginsin der bu kanıya nerden vardı anlamadım ama bu lafı çok dokundu bana ..
Bence o parayı bana unutturmaya çalışıyor 200 -300-500 olaydı tamam ama milyarı geçiyor
Tekrar istesem ayıp olurmu ki ?

Borç istemek ayıp değil bence istemelisin zaten.Hakkına girilmesine müsaade etmek de kendine haksızlık olur :34:

Neden ayip olsun,kendi parani istiyorsun.
Anlamiyorsa sert bir dille soyle.
Veya her ay belirli bir miktarini su tarihde istedigini belirt..

Borç istemek ayıp değil bence istemelisin zaten.Hakkına girilmesine müsaade etmek de kendine haksızlık olur :34:

Okul tatile girecek istiyecem artık ..
Gitsin erkek arkadaşlarından borç etsin versin onlar daha zengin tlf edeyim değil mi yüzyüze çekiniyorum

Okul tatile girecek istiyecem artık ..
Gitsin erkek arkadaşlarından borç etsin versin onlar daha zengin tlf edeyim değil mi yüzyüze çekiniyorum

Telefon et çekiniyorsan anladığım kadarıyla yumuşak mizaçlısın sen de :1: İste ama sakın cayma tamam sonra versen de olur filan deme artık sonrası mı kalmış yani o kadar zaman sonra hiç değilse taksit taksit versin bir arkadaşın dediği gibi :34:

Ne kadar bir miktar vermiştiniz merak ettim özel değilse?

Telefon et çekiniyorsan anladığım kadarıyla yumuşak mizaçlısın sen de :1: İste ama sakın cayma tamam sonra versen de olur filan deme artık sonrası mı kalmış yani o kadar zaman sonra hiç değilse taksit taksit versin bir arkadaşın dediği gibi :34:

1500 verdim yani çok fazla değil ama olsun nerdeyse maaşımdan 200 eksik yani sonuçta ben de emek vererek kazandım o parayı ;
yarın söylemeyi düşünüyorum açıkçası bi yerlerden bul getir derim ..
Büyük ihtimal konuşmaz artık benle iyilik yapsan da kabahat oluyor artık :)

1500 verdim yani çok fazla değil ama olsun nerdeyse maaşımdan 200 eksik yani sonuçta ben de emek vererek kazandım o parayı ;
yarın söylemeyi düşünüyorum açıkçası bi yerlerden bul getir derim ..
Büyük ihtimal konuşmaz artık benle iyilik yapsan da kabahat oluyor artık :)

Öyle unutmuşum vermeyi denecek bir para değil yani, getirmesi lazım elbette. Acil ihtiyacım var bul getir filan diyin bence, konuşmazsa da yapabileceğiniz birşey yok, böyle de siz soğuyorsunuz ondan en azından paranız sizde kalsın.

Son düzenleme:
O zaten aranız da geçenlere rağmen hala parayı vermeyi akıl edemediyse bundan sonrada edemicektir canım bence boşver başının gözünün sadakası olsun. Muhatap olduğuna bile değmez anladığım kadarıyla ihtiyacın da yokmuş bence hiç yorma kendini o zaten onu biliyodur içindedir yani yoksada zamanla dank eder.

Ben dün uzun bir mesaj yazdım açıkçası tlf aramaya çekindim ;
Sonra mesaj geldi inşallah kardeşim öderim dedi :44:
Bende kısa sürede ödeme olursa sevinirim dedim tanıdıklardan alıp denkleştirip bana ver dedim
son attığı mesaj : tamam oldu

Back
X