boşanan bayanlar...yardım lütfen..

ss kedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
720
268
8 aylık evliyim.ve ilk günden beri hatta eşimle tanıştığım günden beri hep sorunlu bata çıka ilerleyen bi ilişkimiz vardı.uzun bi ilişki sonunda sanki evlenmeye mecburmuşuz gibi evlendik.nikah masasında evet derken bile bişeyler eksikti.oysa yıllardır birbirmize aşıktık.
düğün oldu.eşim 10 gün sonra urfaya göreve gitti.ben kendim kaldım.ve 3 ay sonra geldi.ne olduysa o dönemde oldu.hep kavga ettik.şunu bile dedik birbirmize.geldiğimde ilk iş boşanma davası açmak.
sonuçta geldi.ama dava açan olmadı.ama hala kavgalar devam etti.ve bana aşık olan eşim gitti yerine soğuk, tek bir kelime konuşmayan bi adam geldi.ve sadece canı istediğinde gelip beni öpen sarılan güler yüz gösteren.ve kış boyu baya maddi sıkıntı çektik.
bu arada benim derslerim yoğundu.baya hastalık geçirdim.bronşit oldum 3 4 kez.hiç bi şekilde anlayış,saygı kalmadı.yediğim yemek bile batar oldu.
eski konularımda yazmıştım.ben eşime sinirden çaresizlikten vuruyodum.ama bi gün hiç bişey yokken o bana vurdu.ben evi terk ettim gece saat 1 de.ama eşim yoldan çevirdi.özür diledi.ama benim içimde bişeyler bitmişti artık.biraz süre geçtikten sonra eşim beni dövmesi konusunda espriler yapar oldu.tv de reklam çıksa güler dalga geçer oldu.
derslerim daha da yoğunlaştı.sabah kalkamıyodum kahvaltı hazırlamaya.bi iki gün bunu söylememe rağmen bi akşam bana dedi ki sana yediklerin haram olsun.10 kez dedi bunu.
sonra memlekete gittik.benim annemde kalmak istemem olay oldu.kalamazmışım.babası bu ne biçim evlilik boşanın dedi.annesi kriz geçirdi.ben eşimden önce pzartesi günü öndüm eve.ve o kadar huzurluydum ki.onun geleceği gün yaklaştıkça sinirlierim bozuldu.cumartesi o geldi.ve hiç bişey olmamış gibi davrandı.bunu da benimle birlikte olmak için yaptı.emindim ve haksız çıkmadım.ama regl olmuştum.bunu öğrenince hemen eski yüzüne geri döndü.gülmez,konuşmaz, vs vs.
dün dedim gel kızılaya gidelim gezelim bi saat.evde oyanldı durdu.benim ders saatim geldi.kalktı giyindi arkadaslarıyla buluşmaya gitti.dün akşam yine ben geldim eve oturmuş yemeğini ısıtmış.yiyo.ki benim 10 dk sonra eve gelecğimi biliyo.git ye sen de dedi.gittim baktım yemeğin suyunu bırakmış sadece.bi güzel kavga ettik.yoldu olduğumu biliyosun niye oturyosun ki sofraya dedim.sen tıkınıyosun ya ben gelmeden ben de öyle yapayım dedim dedi.(o işten 6 gibi gelene kadar ben yemiş oluyodum.hem açlığa hiç dayanamam hem ders açken ders çalışamam.) o kadar sinirirm bozuldu ki.çıktım dışarda yedim.hiç konuşmadım bütün gece ders çalıştım.sabah kahvaltı hazırlamadım.
ÇOK UZUN YAZDIM,DİREK BURDAN DA OKUSANIZ OLUR.
benim sorunum şu.bu kadar geçimsiz bi ortamdayken mutlu olmak yada mutlu etmek gibi bi şey olluşmuyo hiçbizaman.hala yediğimi sayan buna laf eden bi insan var karşımda.bna katlanamıyorum.aklım almıyo benim.nasıl olur da bi insan yediğini haram eder eşine.bizim sonumuz belli.boşanmaya varacak bu iş.ama ben nasıl toparlanırım bilmiyorum.bu kadar kısa sürede evlenip boşanmak..daha evlilik ne onu yaşayamamışken toplumdan 24 yaşında dul damgası yicem.boşanma sebebi ne olursa olsun bunu yaşayan bayanlar bana nelere hazırlıklı olmam gerektiğini yazabilirler mi.gerçi şimdi sizin yaralarınızı da deşmiş olcam.yada belki de korkutuğum gibi olmamıştır.bu kadar sorunlu mutsuz her gün ağlamakla geçen bi evlilikten kurtuldukları için hayatları daha iyiye gitmiştir.yani boşanmış olsam beni neler bekliyo.çok tedirgin,umutsuz,güçsüzüm...

Yediğin lokmayı sayıyı sen hala o evde yemek yapıosun...
yapmazsam bi hafta surat çekiyorum.laf sokmaları.vs vs.
benim ondan aşağı kalır yanım yok.bn de ağzıma geleni diyorum.ama;
sen düzelmezsin ne demek.
bi ilişkiyi tek tarafın düzelmesi mi kurtaracak.kendi aynı öküzlüklerine devam ediyo.ama ben mükemmel bi kadın olmamı bekliyo.

yapmazsam bi hafta surat çekiyorum.laf sokmaları.vs vs.
benim ondan aşağı kalır yanım yok.bn de ağzıma geleni diyorum.ama;
sen düzelmezsin ne demek.
bi ilişkiyi tek tarafın düzelmesi mi kurtaracak.kendi aynı öküzlüklerine devam ediyo.ama ben mükemmel bi kadın olmamı bekliyo.

Yaptığın Yemeğin sadece suyunun kalmasından iyidir.

Sizde bişeyler eksik önce bunu bulmanız lazım.

Yaptığın Yemeğin sadece suyunun kalmasından iyidir.

Sizde bişeyler eksik önce bunu bulmanız lazım.
benim ailemin kendi ailesinin yanında bile beni eşi gibi görmeyen adama sevgi saygı duyamıyorum artık.
ben de gece gündüz ders çalışıyorum atanayım para kazanayım bi katkım olsun diye ama en başından beri atanamaz düşüncesi olduğunu için bari yemeği yapsın diyo bana.ki o kadar umutsuz bi vaka da değilim.
herşeyi o kadar batıyo ki bana.bakışı lafı.
artık dile de dökmeye başladı dikenlerini

Evliyim, bır kızım var..Eşiniz gibi bir eşim olsa idi boşanırdım emin olun. Ne demek yediğinize laf etmesi? Ne acı birşeydir bu, insan karnını doyurmaya korkar, saklı yer herhalde. Boşanın siz, o zaman canınız istediğinde yer, istemediğinde yemek dahi yapmazsınız. Saygı kalmamış maalesef, daha çok tutunun derslerinize ve atanın. Kalsın bir başına, kendi hazırlasın aşını ekmeğini.

Evliyim, bır kızım var..Eşiniz gibi bir eşim olsa idi boşanırdım emin olun. Ne demek yediğinize laf etmesi? Ne acı birşeydir bu, insan karnını doyurmaya korkar, saklı yer herhalde. Boşanın siz, o zaman canınız istediğinde yer, istemediğinde yemek dahi yapmazsınız. Saygı kalmamış maalesef, daha çok tutunun derslerinize ve atanın. Kalsın bir başına, kendi hazırlasın aşını ekmeğini.
benim hatalarım yok değil demiyorum ama bu evliliği nede ben kurtarmak zorundayım.
ben başka biri olursam onun istediği gibi bu evlilik kurtulmuş mu olcak
atanıp başka yere gitmemem lazım
hemen hamile kalmam lazım
evin işlerini a dan z ye yapmam lazım
ailesi haksız olsa bile haklılarmış gibi davranmam lazım.aynı şekilde ona da
ee.nerde benim emeklerim,nerde benim dirsek çürüttüğüm sıralar,masraflar,hayaller..
atanıp öğretmen olma hayallerim nerde...
onun istediği bi kadın olamam hiç bi zaman.

benim bi fikrim yok.
ben konu açtığımda bazı bayanlar yazıyolar.
Yanlış yazmışım telden anladım sen boşanmamisin henüz tecrubeliler yazacaktım aslında ben senden bi tık önde seyrediyorum ayrı yaşıyorum ama burası baba evi korumalı bi alan sonuçta tam ben de bilemiyorum atanırsan sorun olmaz sanırım mesleğin ne bilmiyorum ama küçük yerlere atanirsan söyleme bile durumu kimseye haberler hızlı yayılır o tip yerlerde asla asla.

benim hatalarım yok değil demiyorum ama bu evliliği nede ben kurtarmak zorundayım.
ben başka biri olursam onun istediği gibi bu evlilik kurtulmuş mu olcak
atanıp başka yere gitmemem lazım
hemen hamile kalmam lazım
evin işlerini a dan z ye yapmam lazım
ailesi haksız olsa bile haklılarmış gibi davranmam lazım.aynı şekilde ona da
ee.nerde benim emeklerim,nerde benim dirsek çürüttüğüm sıralar,masraflar,hayaller..
atanıp öğretmen olma hayallerim nerde...
onun istediği bi kadın olamam hiç bi zaman.
Siz çalışmayacak olsanız bile eşinizin bu istedıklerını yapamazsınız kusura bakmasın. Annecım 43 yasında boşandı, psikolojık olarak kötüydü, gecmışinde bırkez olsun çalışmamış bır kadındı. Şuan çalışıyor, ayakları üzerinde dimdik. " evlen anne istersen" dediğimde " hiç çekemem koca kahrı diyor" :) tamam sizinde vardır hatalarınız ama eşiniz çok bencil, yemek olayı anlatıyor bunu. Terapistle falan aşılacak mevzu değil bu, tamamen kişilikle alakalı. Umarım hayallerınızın peşinden gidersınız.

Yanlış yazmışım telden anladım sen boşanmamisin henüz tecrubeliler yazacaktım aslında ben senden bi tık önde seyrediyorum ayrı yaşıyorum ama burası baba evi korumalı bi alan sonuçta tam ben de bilemiyorum atanırsan sorun olmaz sanırım mesleğin ne bilmiyorum ama küçük yerlere atanirsan söyleme bile durumu kimseye haberler hızlı yayılır o tip yerlerde asla asla.
o aşamalara daha çok var.
şu anda ne yapcağımı nasıl davranacağımı şaşırdım

Evliyim. Öncelikle Allah yardmcn olsun canm ben senn yerinde olsam bi psikiyatri doktoruyla knusurm çözüm önerisi almak için hersy boşanmak degl biseylr eksik önce onu tamamalamak lazm eşini karşına al bu yazdklarni yüzüne soyle ve sorun neyse beraber bulup çözelim de

Siz çalışmayacak olsanız bile eşinizin bu istedıklerını yapamazsınız kusura bakmasın. Annecım 43 yasında boşandı, psikolojık olarak kötüydü, gecmışinde bırkez olsun çalışmamış bır kadındı. Şuan çalışıyor, ayakları üzerinde dimdik. " evlen anne istersen" dediğimde " hiç çekemem koca kahrı diyor" :) tamam sizinde vardır hatalarınız ama eşiniz çok bencil, yemek olayı anlatıyor bunu. Terapistle falan aşılacak mevzu değil bu, tamamen kişilikle alakalı. Umarım hayallerınızın peşinden gidersınız.
bi çok kez düşündüm terapiste gitmeyi.
ama ben değişsem eşim daha çok tüketecek beni.ben değiştiğim zaman mutlu olmıcam.ona hizmet etmek içimden gelmiyo.mutlu olmuyorum ona hizmet ederken.yatakta da aynı şekilde.regl günüm gelsin diye dua ediyorum.nçbetçi olsun diye dua ediyorum.
içimde her şey bitti ona karşı.
aslında bi saniye beni sevdiğini görsem belki beni harekete geçirecek ama yok yok yok
aynı şeyler onn için de geçerli bence.onun istediği gibi bi ev kadını değilim.ama sırf bunun için karakterim ruh sağlığım dünya görüşüm her şeyim yerin dibine geçti.sırf onun istediği gibi olmadığım için KÖTÜ oldum.ve iyi bi eş olmamaya da devam edicem
hayallerim...evet hayallerim bu dört duvarın çok daha dışında şeyler.yemek,temizlik, gibi şeyler benim yaşamam için gerekli.ama hayatımın tek gayesi bunlar değil.ama eşimde tam tersi.işten gelsin karnı doysun yatakta rahatlasın ev temiz olsun yaşamak için yeter de artar bile.bu kadar sığ bi hayatın içinde öfkeli olmamak elimde değil.

Evliyim. Öncelikle Allah yardmcn olsun canm ben senn yerinde olsam bi psikiyatri doktoruyla knusurm çözüm önerisi almak için hersy boşanmak degl biseylr eksik önce onu tamamalamak lazm eşini karşına al bu yazdklarni yüzüne soyle ve sorun neyse beraber bulup çözelim de
bi çok kez denedik bunu.
bırakın konuşmayı birbirmizi görmeye tahammül edemiyoruz.akşam ben odaya kapanıp ders çalışıyorum o tv izler.yada dışarı çıkar arkadaslarıyla.ben de aramam nerde kaldın diye.önceden arardım.gel özledim derdim.ne arıyosun bi rahat vermedin filan diye terslerdi.artık bunlar da bitti.dün içinde bi kez arar.o da ekmek su lazım mı diye.her şeyi o kadar basitleştirdi ki.
yani bi çok şeyi öyle bitirdi ki bizde.

okurken evlenmek ne saçma??
lütfen önce şu okulunuzu bitirin..
10 yılda çıksan 20 yılda çıksan evlenmek zorunda değilsin..
bunu mecburiyet gibi görmeyin..(bunlar ders olsun bu aşamadaki gençlere)

gelelim haram etmesi olayına.. onun kazandığı para ikinizin sana bakmak zorunda. o yüzden haramını kendi kendine eder durur.. sizin de onun üzerinde haklarınız var..

bence anne babası arasındaki ilişki de böyleydi. babası kazandığı parayı, yaptığı her şeyi başa kalkıp haram ediyordu.. bu da onu örnek almış muhtemelen..

sonuç
sizin evlilik laçkalaşmış.. kurtarılamaz görünüyor.. zira sorun eşinin ailesinde, senin ailen de olsa çıkarırdınız bir şekilde ama sorun eşlerde olunca boşanılarak çıkarılıyor ancak..
NOT
çocuk yapmayın sakın!

gelelim haram etmesi olayına.. onun kazandığı para ikinizi sana bakmak zorunda. o yüzden haramını kendi kendine eder durur.. sizin onun üzerinde haklarınız var..

bence anne babası arasındaki ilişki de böyleydi. babası kazandığı parayı, yaptığı her şeyi başa kalkıp haram ediyordu.. bu da onu örnek almış muhtemelen..

sonuç
sizin evlilik laçkalaşmış.. kurtarılamaz görünüyor.. zira sorun eşinin ailesinde, sen de olsa çıkarırdınız bir şekilde ama sorun eşlerde olunca boşanılarak çıkarılıyor ancak..
NOT
çocuk yapmayın sakın!
allah isteyen benden alsın versin.

gelelim haram etmesi olayına.. onun kazandığı para ikinizin sana bakmak zorunda. o yüzden haramını kendi kendine eder durur.. sizin de onun üzerinde haklarınız var..

sonuç
sizin evlilik laçkalaşmış.. kurtarılamaz görünüyor.. zira sorun eşinin ailesinde, senin ailen de olsa çıkarırdınız bir şekilde ama sorun eşlerde olunca boşanılarak çıkarılıyor ancak..
NOT
çocuk yapmayın sakın!
okurken değil bu arada.okul bitti bir sene sonra evlendk.ama atanma olmamıştı ki bu yıl adam akıllı hazırlandım.

Bir müddet uzaklaşn eşinin ailesine veya kendi ailenin yanina git bir müddet kal birbrnzi bi kaçggün aramayin zaman verin evliliği ykmak kolay yapmak zor zamana brak ve üzülme canm

22 yaşında 8 aylık bebeğimle boşandım. Sen benden şanslısın. çocuk yok en azından.

ilk günler sadece alışkanlık olduğu için zor günlerim oldu. Ama geçti. evliyken her gün öleceğime ayrılıp bir kaç gün ağlayıp iyileştim. ben de eşimi seviyordum boşanırken. ama Allahıma çok şükür hiç pişman olmadım. maddi sıkıntılarım oldu dönem dönem. nafaka almadım. ama manevi huzur herşeyden önemli. Bu evliliğin biteceğine eminsen zaman kaybetmeden bitir. dünyaya birdaha gelmiyeceksin. ve anneciğin elin psikopatlarıyla uğraşman için doğurmadı seni.

Kendinin değerini bil. Kendine saygı duy lütfen. inan boşanınca kuş gibi özgür hissettim. Bir daha evlenmeye cesaret edemedim. 20 sene oldu :) ve sadece 1,5 yıl evli kalabildim. artık nasıl ağzım yanmışsa ....

şimdi geriye dönüp baktığımda içimde zerre pişmanlık yok. Ben de isterdim evliliğim iyi olsun. ama olmayıncada zorlamamanın gerektiğine inanıyorum. Belki sen benden şanslısındır. İlerde iyi bir insan çıkar karşına.

Herşeyden önce en değerli sensin. Lütfen bunu unutma. Değerini bilmeyen insanlarla zamanını kaybetme.

ve son sözüm. değişecem, bundan sonrası farklı olacak vs cümlelere kulaklarını tıkaman yönünde olacaktır.
insanın mayası değişmez. sadece sana fragmanını gösterir. herşey gönlünce olsun

X