• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosaniyorum sudan cikmis balik gibiyim

sudancikmisbalik

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
14
0
6
Ankara
öncelikle herkese iyi geceler arkadaşlar, bu foruma üye olmadan takip eden binlerce bayandan biriyim
son zamanlarda cok kötü günler geçiriyorum ve artik üye olup sizlerden destek istemek zorundaydım,

ben 1 yillik evliyim cocugum yok,1 yillik flörtten sonra büyük bir askla evlendim
ama olmadi, ask sevgi yetmedi, problemler yasadik(ayrintilarla uzatmak istemiyorum)
bu evlilik ikimizi de yipratti ve 2 gün önce ayrilik karari aldik
önümüzdeki sürecte anlasmali olarak bosanmayi planlıyoruz, evliliğimizin kurtulma sansi asla yok
boşanma kararini alirken kangrenli bacagi kesmek zorundaydım ama öyle aciyor ki canim, öyle seviyorum ki onu
sanirim sadece yasayanlar bilir
etimden et kopuyor sanki

sizlerin arasinda bosanmis veya bosanma asamasinda olan bir cok bayan vardir sanirim,

bosanma sürecinde neler hissettiniz?nasil ayakta kaldiniz?psikolojik destek almaliyim degil mi?
bosandiktan sonra neler degisiyor?
bu icimdeki bosluk ne zaman bitecek?

Son düzenleme:
Merhaba,

benim tanık oldugum kadarıyla psikolojik destek almak sana çok iyi gelecektir.çünki depresyona yatkın olunuyor.
önce sorgulama devresi...neden benim başıma geldi,,,suçlu arama ,muhasebe,
inkar etme...
Sonra yüzleşme,,,kabulleniş,,,
kaldıgın yerden hayata devam etme istegini bulmak icin mücadele
toplumun ,ailenin,dost arkadas cevresinin baskısı
bu süreçte kim dost kim düşman anlarsın-çoğu uzaklaşır senden...ailen baskı kurabilir el alem ne der cümlesini sık duyabilirsin.
Ne olursa olsun '' atlatacagım'' olsun düsturun.evlenmeden önce tek başına da degerliydin ve bir bireydin bunu hep hatırla...
Kimsenin canının sıkmasına müsade etme...içinde tutma...gereken tavrı açık ve net koy...
Allah yardımcın olsun.
Sevgiler

Merhaba,

benim tanık oldugum kadarıyla psikolojik destek almak sana çok iyi gelecektir.çünki depresyona yatkın olunuyor.
önce sorgulama devresi...neden benim başıma geldi,,,suçlu arama ,muhasebe,
inkar etme...
Sonra yüzleşme,,,kabulleniş,,,
kaldıgın yerden hayata devam etme istegini bulmak icin mücadele
toplumun ,ailenin,dost arkadas cevresinin baskısı
bu süreçte kim dost kim düşman anlarsın-çoğu uzaklaşır senden...ailen baskı kurabilir el alem ne der cümlesini sık duyabilirsin.
Ne olursa olsun '' atlatacagım'' olsun düsturun.evlenmeden önce tek başına da degerliydin ve bir bireydin bunu hep hatırla...
Kimsenin canının sıkmasına müsade etme...içinde tutma...gereken tavrı açık ve net koy...
Allah yardımcın olsun.
Sevgiler

ayrilik karari aldik ya evlere sigamadim
bugün kendimi sokağa attim
nerde çocuklu bir bayan görsem nerde el ele bir cift görsem gözlerim doldu
öte yandan put gibiyim hissiz gibi yada birçok his ayni anda gibi bilemiyorum
ona da üzülüyorum, ayrilik karari alirken ağladik karsilikli sarildik
cok tuhafti ama kacinilmazdi
cok zormuş anlatılmayacak kadar zormuş severek boşanma karari almak
psikolojik destek görmeliyim evet
Allah razi olsun iyi dileklerin ve desteğin için
sevgi benden

Boşanmak yerine, eşiniz ile beraber aile psikoloğuna gitseniz, belki etiniziden et koparılmasına gerek kalmaz :31:

bunu teklif ettim, ailesi ve ailem de teklif etti fakat kabul etmiyor
evliliği kaldiramiyorum diyor ağliyor ağliyor
aci çekmesine dayanamiyorum, o öyle ağlayarak nolur bitirelim yapamiyoruz dediğinde tamam dedim
evet birbirimize uygun değildik evet hayata bakis açimiz çok çok farkliydi ama seviyordum
bu yüzden ayrilik karari alinirken lütfen iyi düşünelim lütfen pişman olmayalım sonra dedim ama nafile
o bu evliliği kaldiramadi, hatalarimiz üst üste geldi ve tükettik

İnşallah onun için ve senin içn hayırlısı neyse o olur... Boşanmak yerine 1-2 ay ayrı kalıp kafa dinleyip düşünebilirsiniz.. Belki bu iyi bir çözüm olabilir ...
Allah yardımcınız olsun..

bence de birbirinizi bu kadar çok seviyorken biraz direnmek lazım. evliliklerin ilk yılları her zaman zor geçer. biz de severek evlenmiştik. eşim evlendiğimizde kendimi hapishaneye kapatılmış gibi hissettim demişti. zamanla herşey o kadar değişiyorki. hapishane dediği yuvamızdan ayrı kalamıyor şimdi. birbirinize zaman tanıyın biraz. belki bir süre ayrı da yaşayabilirsiniz. sanırım aileleriniz size destek oluyor. erkekler evlilik konusunda daha geç olgunlaşıp durumu kabulleniyorlar. sevgi hiç kolay bulunan bir şey değil. bulmuşken kaybetmemek için uğraşmak gerekir. ikiniz içinde çok üzüldüm. inşallah herşey gönlünüze göre olur.

bence de birbirinizi bu kadar çok seviyorken biraz direnmek lazım. evliliklerin ilk yılları her zaman zor geçer. biz de severek evlenmiştik. eşim evlendiğimizde kendimi hapishaneye kapatılmış gibi hissettim demişti. zamanla herşey o kadar değişiyorki. hapishane dediği yuvamızdan ayrı kalamıyor şimdi. birbirinize zaman tanıyın biraz. belki bir süre ayrı da yaşayabilirsiniz. sanırım aileleriniz size destek oluyor. erkekler evlilik konusunda daha geç olgunlaşıp durumu kabulleniyorlar. sevgi hiç kolay bulunan bir şey değil. bulmuşken kaybetmemek için uğraşmak gerekir. ikiniz içinde çok üzüldüm. inşallah herşey gönlünüze göre olur.

ben dava açmayi düşünmüyorum tamam ayrılalım dedim ama onun haline dayanamadığımdan üzüldüğümden
zamana bıraktim ama o açacaktır en kısa zamanda
şimdiden buna kendimi alıştırmaya çalışıyorum, boşanmış olmaya ama dayanamıyorum
arafta gibiyim
Allah razı olsun inşallah senin de herşey gönlünce olur

Son düzenleme:
ne kadar zor bir durum Allah ım yardımcınız olsun. ben 4 yıllık ilişkimi bitirdim ve resmen kalbimin üzerinde bir şey oturuyordu nefes almama bile engel aglayamıyorsun gülemiyorsun ruh gibi dünya dar geliyor insana ama zamanla azalıyor inan bana. benim naçizane tavsiyem eğer en ufak bir umut görüyorsan sakın evliliğinin bitmesine müsade etme sonrası mutlaka çok çok zor oluyordur tüm yolları denemeden boşanma yoluna gitmeyin derim canım

öncelikle Allah yardımcın olsun.. sana güç ve sabır versin inşallah.. ama bana çok çabuk alınmış bir karar gibi geldi.. bu kadar çabuk vazgeçilmemeli.. evliliği kaldıramıyor tamam ama seni de düşünmeli bu durum seni çok daha etkileyecektir.. çözüm boşanmak değilde biraz çareler aranmalı baktınız işin işinden çıkamıyorsunuz o zaman boşanmayı düşünebilirdiniz.. tabi neler yaşadığınızı siz daha iyi bilirsiniz.. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ....

Allah yardımcın olsun canım ama,
Kısacık zamanda hangi nedenlerle sevginizi bu kadar çabuk tüketebildiniz.
Eşim seviyor ağlıyor,ben dava açmam o açar,ben kafa dinleyelim diyorum o bunların hepsine hayır diyor diyorsun.
Neden peki bu kaçış.Senden mi..Bana göre eşinin tarafından bakarsam evet senden kaçıyor..İnsan severek nasıl ayrılır ya vardır bir orta yolu vardır bir yerlerde küçükte olsa kırılanı onarma eskiyeni yenileme durumu.
Uzunca bir süre ayrı kalın,siz ailenizde eşiniz ailesinin yanında.Ortak kullandığınız ev boş kalsın.Sonra önce evinize biriniz sonra briniz dönün.Yokluğunuzda çektiğiniz sıkıntılardan çok yalnızlığınızın farkına varın.Ne bileyim ama eşinizin ağlayarak olmuyor evliliğe alışamadım lafları bir erkek için kaçamak olmuş gibi.
Kaç yaşındasınız merak ettim açıkçası.
Çünkü yaşı oturmuş bir erkeğin böyle sudan bir sebeple kadınının etinen etler kopartmaz.Ona severek bile bile acı çektirmez.

ayrilik karari alirken ağladik karsilikli sarildik
cok tuhafti ama kacinilmazdi
cok zormuş anlatılmayacak kadar zormuş severek boşanma karari almak
evlilikten korktum :105:
inanamıyorum şuan, insan sarılıp karşılıklı ağlayarak yani birbirine kıyamayarak nasıl ayrılır çok üzüldüm:110: demek ki sevginiz bitmemiş sadece yıpranmışsınız, eşiniz de kendini güçsüz hissettiği için böyle yapıyo bence... Ben de yirmi yaşındayım naçizanedir yorumum ama bu şekilde ayrılacak kadar hassas bir çiftseniz birbirinize zaman tanıyıp düşünün yazık etmeyin derim...

Severek bir evliliği bitirmek zor olsa gerek.

Ortada sevgi varken, biraz mücadelemi etseniz acaba dememek elde değil.

Çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun ve sabır versin sizlere.

"Birbirimize sarılarak ve ağlayarak ayrılık kararı verdik.." işte anahtar kelime bu bence..okuyunca tüylerim diken diken oldu..birbirini bu kadar seven iki çift belki de hallolabilecek meseler yüzünden nasıl bu kadar çabuk ayrılmayı düşünür..sevgi emek ister ve lütfen emek verin canım..yazık değil mi ikinize de...biraz süre verin birbirinize acık ayrı kalın yada başbaşa bir tatil herşeyden uzaklaşıp bütün yolları deneyin bakalım ne olacak am lütfen acık sabırlı olun..belki de çok güzel günler sizin olacak...hemen pes etmek olmaz...

evliliğin ilk yılı zaten sorunlu geçer birbirinize alışma dönemidir bu kadar seven iki kişinin evliliği bu denli basit olmamalıydı bence..

ne demek evliliği kaldıramadım ortada çoluk yok çocuk yok sizi zaten seviyor peki neyi kaldıramıyor annesinden ayrı kalmayı mı ??

bir süre ayrı kalın eşinizde hata yaptığını anlayacaktır..

umarım yuvanız yıkılmaz...

seninle aynı durumdayım..o kadar aptalım ki onun onca yaptığından sonra hala onu seviyorum :14:

ama bizim de artık yürümeyeceği kesinleşti..ondan ölesiye nefret etsem de seviyorum da işte napıyım.
biri gelse yüzüme tükürse bişey diyecek yüzüm yok ama kalp söz dinlemiyor :14:
lafta akıllı gururlu geçinirdim gitmem gerektiğini adım gibi bildiğim halde yüreğim sancıyor.
bu acı nası unutulur diyorum dün bavullarımı toplarken aklıma bana evlenme teklf ettiği gün geldi
orda duran tek taş pırlantayı gördüm düşündüm de o hayatımdan gittikten sonra o yüzüğü nası elime alabilicem
onun yüzüğü parmağıma takarkenki hali geldi gözümün önüne ne büyük bi aşktı, nası büyük umutlardı onlar, nası güzel heveslerdi..
şimdi geldiğimiz noktaya baktım "senin eşyan, benim eşyam, senin malın benim malım, sen defol, asıl sen defol,senden nefret ediyorum, umrumda değilsin.." noktasına gelmişiz 2 aylık evliliğimzde..
ne ara bu kadar düşman olmuştuk?ne ara sıkıştırabildik onca nefreti bu kadarcık zamana?neydi eksik olan,neyi yanlış yaptık?bilmiyorum..
bilsem de ne fayda..
beni elleriyle onca kötülüğün karanlığın içinden çıkaran o adam şimdi aynı karanlığa beni kendi elleriyle itiyor..
insana en büyük zararı en sevdiği verirmiş..
biliyorum o evden çıkıp gittikten sonra çok yanlız kalıcam.deliricem onsuz.kokusunu tenini özlicem,saçlarını,gülüşünü..
"hadi gel uzatma" deyişlerini..
en büyük kavgadan sonra bile gece yine de bana sarılmadan uyuyamamasını..
"bu bardağın yeri bura mı" diye söylenmeyi..
herşeyden şikayet etmesini bile özlicem..

biliyorum..ama yapacak bişey yok işte.içim yana yana gidicem çünkü çarem yok..bi şekilde yaralarımı sarıcam..çünkü malesef sevmek bi süreden sonra evliliği kurtarmak için yeterli olmuyor.isyan etsem edemiyorum kızsam kızamıyorum ağlasam boş hergün bi maske takıp geziyorum hayır iyiyim gayet moralim düzgün güçlüyüm diyorum ama ölüyorum kimsenin haberi yok..bigün geçeceğini ummaktan başka çarem de yok..hayırlısı allahtan..

Back
X