boşanma aşamasında yaşananlar...

ss kedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
720
268
evde her gün ayrı bir sorun.
evden ayrıldım ailemle yaşıyorum her gün ayrı sorun.
sanırım eylülde dava açılana kadar bin bir sorun beni bekliyor.

en baştan başlıyım.boşanma aşamasına şiddet olduğu için geldik.en son birlikte avukata gittik anlaşmalı boşanmak için.aşağı yukarı tazminat nafaka ve altınlar konusunda anlaştık.avukatın yanında.BEN ÖYLE SANIYORDUM.

ben evden ayrıldım.eşim yurtta kalmam için para gönderdi.kalmadım yurtta.onu ilk ayın nafakası saydım.çünkü bana evde kalmıyacaksın ben sana her ay 350 tl nafaka vercem dedi.yine tamam dedim.BUNDA DA SORUN ÇIKMAZ SANDIM.

haziranın 15inde maaş aldı.ne nafaka var ne bişey.msj attım.ben sana ödemem.dava bitsin.boşanalım öderim dedi.halbuki seni mağdur etmicem demişti.güç bela gönderi parayı.sorun 350 tl yi göndermesi değil.onunla yaşamıyorum tabiki de ama.verdiği sözde durması.zaten bu başlangıçmış.

2 gün önce eşyalarını topla dedi.kendi kişisel eşyalarımı ve düğünde takılan para ve çeyrek altınları bozdurup aldığımız her ne varsa aldım.çünkü hiçbi eşya talep etmedim ondan.bu ufak tefek şeylerin sorun olmaması gerekti.aha şimdi msj attı.hırsızlıkla suçlandım.ailecek çete olmakla suçlandık.

son nokta dedim çekişmeliye çevircem.gidip ifademi değiştircem.şikayetçi olcam senden.hiç bi sözünde durmuyosun dedim.bana ne dava aç dedi ne açma dedi.
eminim bunun devamı gelecek.
bu ve bunun gibi sorunlar silsilesini yaşayanlar yazabilir mi.doğru mu ilerliyorum.yoksa huyuna gidip çekişmeliye çevirmeyip eylülde tek celsede olayı bitirmeli miyim.he bu arada bana vereceği tazminat 10bin tl.her ay 350 tl nafaka. altınların yarısı diyo ama hep hepsini istiyorum.aslında çekişmeliye dönse darp raporu olduğu için daha çok tazminat alır mıyım.bi tandığım da evliliğinin 2.ayında şiddet görmüş.150bin tl tazminat davası açmış.ama daha sonuçlanmamış.yani hem anlaşmalı diyo hem bana eşyalarımı aldım diye laf yapıyo.5 10 tl eşyaının lafını yapan adam bu paraları nasıl vercek.düşündürücü.

Bosanma sebebiniz neydi cok ozel degilse hanimefendi
evde huzur yok.eşimin ailesi eşimi yönetmeye alışmış.bana da ubu yapmaya çalıştılar.
evlenmeden önce dersaneye gitme çalışma konusunda her şey benim istediğim gibi olacaktı.ama sonra istemediler.eşim de onların aklına uydu.sonra şiddet başladı.

Bu adam haklarını vermeyecek, en iyi ihtimalle seni yıldırıp ucuza sıyrılmaya bakacak.. Sakin ha sakin vazgecme haklarından.. Maddi manevi tazminat davasi da ac, takılan her sey senin hakkın, hem dinen hem kanunen; ne demek yarısı? Bu herifi silkelemeden birakma..

Şiddet varsa daha fazla alirsiniz gibi. Avukatla ozel.olarak görusseniz ya

Adli tatile az kaldı. Eylüle kadar beklemende bir sakınca yok şu an için. Tamamen yararına düşünen bir hukukçu mantığının yorumudur bu :) eğer anlaşma dışında başkaca isteğin yok ise.. varsa değişir tabi.baktın cidden tamamen değişti anlaşmanız onun için o zaman vazgeçip çekişmeliye döndürebilirsin. Hangi ilde yaşıyorsun onu sorayım bir de.

Şiddet öyle alelade bir kusur değil ki, alabildiğin her şeyi almalısın o admdan, bugün sokakta yürürken tartışma çıksa adam dövmenin cezası belli, sen neden adamın on bin tlile sıyrılmasına razı olasın ki? Çekişmeli dava açmak için tek sebebin nafakayı zorla veriyor olması değil yani.
Ki daha ilk aydan bu kadar maraz çıkartan adam 3-5 ay sonra hepten eeh yeter deyip ödeme falan yapmaz, şimdiden belli yani.
Ve sorunun cevabı evet, şiddet gördüğün için çok daha fazla tazminat alabilirsin, adamın gelirine de bağlı bu tabii. Varsa ev araba bunların en az yarısı senin, ev eşyaları ve düğün takıları da ortak değil, sadece senin.

Cekismeli... bir avukat bul. Altinlat srnin zaten. 350 de cok az. Hic calismayan 500 tl oduyormus.

Siz tamamen maddiyata dönmüşsunuz gozunuzu para burumus resmen..
Allah yardım etsin size ..
Başka yorum yapmayacağım. .

bürüyecek tabi.sen kendini benim yerime koysana bi.
ben kaç ay karda kışta dersnaye gittim geldim.ne şartlarda ders çalıştım.dersane paramı annem ödedi.babam harçlığımı gönderdi.sonuç ne.sınava bi ay kala boşanıyorum.niye bürümesin benim gözümü para.hayret bişey ya

Şiddet öyle alelade bir kusur değil ki, alabildiğin her şeyi almalısın o admdan, bugün sokakta yürürken tartışma çıksa adam dövmenin cezası belli, sen neden adamın on bin tlile sıyrılmasına razı olasın ki? Çekişmeli dava açmak için tek sebebin nafakayı zorla veriyor olması değil yani.
Ki daha ilk aydan bu kadar maraz çıkartan adam 3-5 ay sonra hepten eeh yeter deyip ödeme falan yapmaz, şimdiden belli yani.
Ve sorunun cevabı evet, şiddet gördüğün için çok daha fazla tazminat alabilirsin, adamın gelirine de bağlı bu tabii. Varsa ev araba bunların en az yarısı senin, ev eşyaları ve düğün takıları da ortak değil, sadece senin.
işin garibi ben marazlık çıkarıyo oldum.bu aksam öyle dedi.

Cekismeli... bir avukat bul. Altinlat srnin zaten. 350 de cok az. Hic calismayan 500 tl oduyormus.
daha bana 300 gönderdi bu ay.anlamıyorum neye dayanarak bunu yaptoığını.kaç kere uyardım çekişmeliye dönmesin sen zarar görürsün diye.elinde yüzünü çizdim diye rapor var.ona g,veniyo.diyorum kadınla erkek aynı mı diye.yok kafa basmıyo.

Ve sorunun cevabı evet, şiddet gördüğün için çok daha fazla tazminat alabilirsin, adamın gelirine de bağlı bu tabii. Varsa ev araba bunların en az yarısı senin, ev eşyaları ve düğün takıları da ortak değil, sadece senin. [/QUOTEanlaşamlıda eşyaları ona bırakmtım.ama çekişmelide yada kanunen eşyaların benim olduğunu bilmiyodum.daha bana diyo ki senle öbür dünyada görüşcez.beni nasıl dövdüğü aklına gelmiyo heralde bu herifin.daha bana ekmeiğini haram ediyo.

Şiddet varsa daha fazla alirsiniz gibi. Avukatla ozel.olarak görusseniz ya
anlaşmalı diye konuştuğumuz için gitmedim avukata.ama gitcem gibi gözüküyo.aslında ben ondan çabuk kurtulmak için istemiyodum çekişmeli.ama bana üç kuruş için zorluk çıkaracaksa olmayacak.

kesinlikle çekişmeli madem böyle yan çizecek beyimiz elini tasın altına koysun madem

Altınlar konusunda asla yarısıyla yetinmeyin hepsini alın

Bu adam haklarını vermeyecek, en iyi ihtimalle seni yıldırıp ucuza sıyrılmaya bakacak.. Sakin ha sakin vazgecme haklarından.. Maddi manevi tazminat davasi da ac, takılan her sey senin hakkın, hem dinen hem kanunen; ne demek yarısı? Bu herifi silkelemeden birakma..
şu anda onu yapıyo zaten.gerizekalı ya.düğünde takılan paralarla eve eşya almıştık mutfaga filan.onları da aldım.bana geri gönderceksin diyo.

ne alaka gözünü para bürümüş bu kadın şiddet görmüş şiddet

elbette nafaka ve alması gerekenleri talep edecek bir insanın hayatıyla oynamak kolay mı öyle ?

X