boşanma davası

doga2200

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
3.238
1.703
37
merhaba 10 aylık evliyim.. boşanma davası açmak istiyorum kumar,şiddet,hakaret,geçimsizlik nedeniyle.. babamın evindeyim 2 haftadır.. benden aldığı ve kumar borcunu ödediği bileziklerimi ve kına takılarımı geri almak istiyorum, davayı benim ya da onun açması arasında fark olur mu? eve eşyalarımı almaya polisle mi gitmeliyim ileride aleyhime bir durum olmaması için.

Merhaba;
Durum anlattığınız gibi ise davayı sizin açmanız daha iyi olur. Eğer bilezik ve takılarınızın bedelini ödeyebilecek durumda ise mahkeme kararı ile bilezikleri ve kına takılarını alabileceğiniz gibi ayrıca maddi ve manevi tazminat da alabilirsiniz. ondan alabilirsiniz. Tabii ki çalışmıyorsanız nafaka alma hakkınız da var.
Davanızı bir avukatla takip etmenizi öneririm.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Durum anlattığınız gibi ise davayı sizin açmanız daha iyi olur. Eğer bilezik ve takılarınızın bedelini ödeyebilecek durumda ise mahkeme kararı ile bilezikleri ve kına takılarını alabileceğiniz gibi ayrıca maddi ve manevi tazminat da alabilirsiniz. ondan alabilirsiniz. Tabii ki çalışmıyorsanız nafaka alma hakkınız da var.
Davanızı bir avukatla takip etmenizi öneririm.
İyi günler dilerim.
Teşekkür ederim ilginize..
Şu an çalışmıyorum,evden ayrılmam sebebiyle işten de ayrılmak zorunda kaldım,başka şehirde oturuyorduk çünkü. Bu durumda tüm haklara sahibim demek..
iyi günler dilerim.

X