Sizi eleştirmek bana düşmez belki ama her konunuzu bilmiyor olsam da parayla ilgili olan ve köyden dönüşte eşinizle kavganızı anlattığınız konularınızı okumuştum, neden kendinizi bu kadar aşağılatıyor sizi sürekli hor gören laflarıyla döven birine katlanıyorsunuz?
Siz de öğretmensiniz siz ve diğer öğretmen arkadaşlarımız af buyursunlar lakin bu sitede maaş kartını kaptıran, evin neredeyse bütün giderlerini yüklenen bir de yetmezmiş gibi evin her işini de yapanlar çoğunlukla öğretmenler, peki ama neden?
Kaba tabir olacak özür dilerim fakat sizi sevdiğinden ziyade işi sağlam bir gelir kapısı gibi gören adamları çekmeye cesaret ederken neden ayrılmaya cesaret edemiyorsunuz?
Eşiniz giyi biriyle yaşamak hayatı tek başına yüklenmekten daha zor oysa ki.
Evin kredi ödemesi sizde ona rağmen adam “benim sayemde milyonluk evde oturuyorsun” diyor, çalışıp birikim yapmışsınız sizin katkınızla araba almış ama araba sizden kıymetli, benzer konulara çokça yazar oldum ama başka nasıl ifade edilir bilmiyorum siz kendinize değer vermezseniz eşiniz dahi olsa kimse değer vermez, küserek sizi hatta ailenizi aşağılayarak hem egosunu tatmin ediyor hem de birikim yapıyor, peki sizin birikiminiz var mı?
Mesela kredisini ödediğiniz evi dahi ikinizin evi görmüyor onun evi, onu arabası, onun parası, ıslak saçlarla yatmanıza izin vermediği yatak dahi onu yatağı, siz kimsiniz peki ? Rahatça birikim yapmasını o birikimleri de kendisine saklamasını sağlayan birisiniz onun gözünde.
Boşanmak istemez tabii zira boşanmaya kalkarsa mahkeme masrafı olacak, evlilik süresince edinilmiş malların yarısı gidecek ve çocuk için nafaka bağlanacak, kızınızı da bu evden gidersen götüremezsin demesinin sebebi nafaka vermek istememesinden, evladını gerçekten seviyor olsa cebinden bir çikolata parası çıktı diye kavga çıkarmazdı, çocuğuna para harcarken eli titremezdi.
Kendinizi sevin, kendinize değer verin ve kendinize saygı duyun, internette çok sıkça denk geldiğim bir söz anonim miydi yoksa birinin sözü müydü hatırlamıyorum “Kadın değişirse dünya değişir” kendinizi değiştirin bunun için gerekirse terapist yardımı alın ama mutlaka değişin.