bosanma ve temyız

alminaasli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
12
1
36
merhaba benım bosanma davam vardı hakım bızı bosamadı ve 2014 kasım ayında temyıze gıttı karar tahmınen ne kadar surede cevap gelır kımısı 2 kımısı 3 sene dıyor o kadar uzun surer mı?anlasma ıcın konusuyoruz ama anlasamıyoruz karsı tarafla velayet konusunda karsı taraf velayet bende kalsın ama cocuga sen bak dıyor sozlesme yaparız evlenene kadar sende kalır dıyor bende vermem asla kızımı dıyorum anlasamıyoruz ne yapacagımı bılemedım yardımcı olursanıız sevınırım 3 sene olacak ayrılalı artık ıkıncı bır evlılık dusunuyorum sozlesmeyı kabul edıp bosandıktan hemen sonra velayet davası acmamın ımkanı var mı bılgı verırısenız sevınırım.

Merhaba;
Boşanma davaları ortalama 8- 12 ay içerisinde temyizden döner. Muhtemelen 2015 sonuna kadar Yargıtay' dan dosyanız döner. Velayet karşı taraftayken çocuğa sizin bakmanız mantıklı değil. Çünkü her türlü karar hakkı ondayken siz bakıcı gibi çocuğa bakmış olursunuz. Evlendikten sonra kız çocuğun velayetini almanız daha zor olur. Velayet konusunda karar verilirken çocuğun yaşı, cinsiyeti v.s. gibi hususlar dikkate alındığı gibi eşlerden birinin yeni bir evlilik yapmış olması da dikkate alınır.
İyi günler dilerim.

X