Boşanma ve velayet sorunu bi bakın

cok zor seyler yasamissin, yinede iyi duze cikmissin.
ev tutmussun, simdi ortam cok musait gibi cocugunu almaya, in davada sorun cikmazsa alirsin eger istersen.
ama sormak istedigim bir konu var, ailen zengin, esin zengin, nerden geliyor bu borclar kredielr sana???
Eşim zengin ve pislikti. O paranın içinde benim maaşıma göz dikerdi. Evin mutfak vs harcamasını da yapmazdı. Ailemde şu var bi kız evlenince bitti artık açlıktan ölse yardım etmezler kocası sorumludur. Araba aldım kendime onun da borcu vardı. Altın akçeyi de kaynanayla koca kapıp paylaştılar düğünden sonra bi şekilde. Bilezik falan kalmadı. Ailem de madem varlıklılar onlar yardımcı olsun diyip koca tarafına attılar topu. Kocam yanımda marka kıyafetlerle gezerdi ben pazar style:) onun 2 arabası vardı birini bana vermezdi. Ailem de çeyize karışmadı zaten onları da kendim aldım. Çoğu çeyize de yetişemedim zaten yarım yamalak oldu her şey

Benim ailem ele karışmayı bilmiyor bence. Kına müzikli diye salona girmediler, benim düğünde de kız kardeşimin düğününde de. Müzikli düğüne karşılar. Kardeşimi çok istedikleri biriyle evlendirdiler yine de müzik olayını duyunca arabaya binip gittiler. Kızkardeşim bi saat ağladı, ben de gelin oluyor diye duygusallaştı stres işte falan diye milleti kandırmaya çalışıyordum o sırada. Tabi herkes gördü ben de güya rezil olmayalım diye konuşup durdum.

Ama normalde iyi insanlar yani çocuklar evlenene kadar süperler, sonrasında reziller annem babam. Sizce niye böyle??

Benim ailem ele karışmayı bilmiyor bence. Kına müzikli diye salona girmediler, benim düğünde de kız kardeşimin düğününde de. Müzikli düğüne karşılar. Kardeşimi çok istedikleri biriyle evlendirdiler yine de müzik olayını duyunca arabaya binip gittiler. Kızkardeşim bi saat ağladı, ben de gelin oluyor diye duygusallaştı stres işte falan diye milleti kandırmaya çalışıyordum o sırada. Tabi herkes gördü ben de güya rezil olmayalım diye konuşup durdum.

arkadasim, gercekten zor seyler yasamissin ve dersini de almissin.
artik ailem neden boyle dusunmenin sana bir yarari yok cunku. belli ailen anne bana olmuslar ama halen daha bunu idrak edememisler, bencil insanlar.
artik sen bir annesin, artik hayat senin, ilerde cocugunda annem neden boyle demesin istersen iyice dusun ona gore davranmaya calis.
hayat senin icin hic kolay degil anladigim kadariyla ama kolaylastirmaya baslamissin bile ailenden uzak hayat kurarak.
ins hersey yolunda gider ve cocounla huzurlu hayatinizi kurarsiniz.

kızlar bi senedir ayrıyım. Bi çocuğum var. Velayetini aile baskısı tehdit vs ile eski kocama verdim. Anlaşmalı ayrıldık. Dava görüldü bitti ama imzalar atılmadı yani temyiz vs süreci başlamadı daha. Çocuk babada kalıyor.
Şimdi velayeti almak istiyorum. Bana bu konuda destek olan kimse yok. Ailem velayet almama tamamen kesinlikle karşı.
2500 maaşım var. 700 kira. Borcum da var ama bitecek yakında.
Eski kocam çok zengin ama kendini asgari ücretli gösteriyor.
Ailem maddi olarak bakıcıya vs yetmeyeceğimi söyledi 8-5 çalışıyorum buarada.
Yine de ben velayeti alıcam.
Bunları niye yazdım bilmiyorum. Kızlar bana destek kimse yok hayatımda anne baba kardeş dost vs. Ne bileyim bu sayfadan konuşalım dedim :,((
Velayeti alınca babam baya azar kayacak buarada. Ailemin geri kalanından da laf duycam. Eski eş de ayrı bi problem.
Maddiyat da problem olur mu sizce? Bakıcılar en az 800 istiyor bulunduğum yerde nafaka olarak da 300 ancak alırım belki o da.
Uf neyse ya bilmiyorum işte velayet ve tak başınalık durumumda başıma gelenleri burdan yazıcam. Süreci adım adım bildiriyorum.

haddim olmayarak uslubunuzdan hoslanmadigimi soylemek isterim. 31 yasinda calisan bir kadinin "babam azar kayacak" demesi ne demek?
Cocuk mevzu ise gerisi teferruattir, tek basinalik - ailem soz soyler diye bir seyi kabul edemiyorum.
En kotu halde bile mahkeme size zaten 500 tl nafaka baglardi standartta. 3000 tl ile siz turkiye kosullarinda o cocuga bakardiniz.
bence kendinizi olgunlastirin evveliyatla. o yavrucak da babada mutlu ve rahatsa hic ellemeyin, bari hafta sonu anneligini basariyla yapin.

canım şimdi aklıma geldi... benim bi polis abim var akrabadan. eşi de çalışıyordu o dönem. yigenimizi bir kreşe verdiler.. bu kreş devletin mi degil mi tam bilmiyorum ama.. 700 lira devlet veriyor çocuğun kreşi icin. anne baba devlette çalışiyordu.. bunu mutlaka araştır sende memursun...

çocuğumu yanıma alma kararımı desteklemeyen anne babam da olsa yüzüne bakmam!!! Var mı böyle bişey ya? Sanane, sizene? Evlattan daha değerli ne var şu hayatta allah aşkına. Maaşınız da iyi. Aileniz de olsa bi yerden sonra haddinizi aşmayın diyebilmelisin. Çok iç acıtıcı bi konu aslında bu. Yavrunun yavrusu, torunun ya.. Nasıl bi vicdan anlamak mümkün değil

Baban seni ölümlemi tehdit ediyordu ? Aile ve eşimin baskısıyla o kararı almıştım diyin
Ne yani bebeğini aldığın içinmi silahıyla öldürecek baban. Sen bir annesin kendine gel lütfen. Gaza gelip vermişsin velayetini ne umuyordun ailenin dediği gibi çocuğunu yok sayıp yeni bir evlilik yapmayımi o evlilikte birde çocuk yapıp annelik yapacaktın öylemi? Hadi onlara boşandin o çocugudami bırakacaksın. Bahane üretme bir bireysin ve ailen bencil kötü insanlar haa aman aileni kimse kötü bilmesin çocuğun annesiz büyüsün. İnan bana çocugunun lükse değil sana ihtiyacı olacak hele birde anne baba kavramlarıni iyice anlasın boynu bükulecek almazsan

Yorumlar gelmeye devam ediyor çok saolun kızlar, olumlu olumsuz yazılar yazılıyor. Ben de kendi içimde kendime olumsuz yorum yapıyorum zaten çocuğu bıraktığıma inanamıyorum bir rüyadaydım galiba yoksa benim yapacağım bi hareket değil bu.
Birşeyler oldu, yaşandı şuan bu duruma geldik. Babaevindeki hengameden çıktım. Kendi hayatımı düzelttim. Şimdi çocuğumu almaktan başka bişey düşünmüyorum.
Bu süreçte bana köstek olan çok kişi oldu koca, kocanın ailesi, kendi ailem. Şuan herkesten yavaş yavaş uzaklaşıyorum. Bebeğimi de alırsam bu şehri tamamen terkedip bu insanlardan tamamen uzaklaşıcam. Tüm bu yaşananlar gençlik anısı olarak kalıcak eski memleketim de..

Baban seni ölümlemi tehdit ediyordu ? Aile ve eşimin baskısıyla o kararı almıştım diyin
Ne yani bebeğini aldığın içinmi silahıyla öldürecek baban. Sen bir annesin kendine gel lütfen. Gaza gelip vermişsin velayetini ne umuyordun ailenin dediği gibi çocuğunu yok sayıp yeni bir evlilik yapmayımi o evlilikte birde çocuk yapıp annelik yapacaktın öylemi? Hadi onlara boşandin o çocugudami bırakacaksın. Bahane üretme bir bireysin ve ailen bencil kötü insanlar haa aman aileni kimse kötü bilmesin çocuğun annesiz büyüsün. İnan bana çocugunun lükse değil sana ihtiyacı olacak hele birde anne baba kavramlarıni iyice anlasın boynu bükulecek almazsan
Ne umduğumu tam bilmiyorum. Evladımdan ayrıyken elin adamıyla Mutlu mu olucam dedim aileme o sırada. Sen doğru olanı yapıyorsun dediler hatta velayeti vermek hayatımda yaptığım en mantıklı şeymiş şuan öyle diyorlar. Şuan annem babam tine tatildeler buarada geziyorlar rahat rahat. Ben de uzak duruyorum daha fazla zarar görmemek için aramıyorum falan. Tabi yine kıymet bilmez oluyorum ailesini arayıp sormayan az görüşen kötü evlat olarak. Babam diyor emeklerim boşa, bizimle çok görüşmüyorsun plan yapmıyorsun bizimle.
Yazın yazlık planı yapmışlar benimle 2 ay. Gitmiycem ben de. Gitmediğim için yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmeyen ailesiyle vakit geçirmeyen kişi oldum. Ama onlarla görüştükçe hayatım mahvoldu. Evliliğim bitti çocuğumu kaybettim

Kızlar bana duş edin kolaylıkla alayım çocuğumu. Çıkar yol kalmayınca o mal kocamla barışmayı bile planlamıştım. O kadar düştüm yani.
Benim anlamadığım annem babam ve kardeşlerim Nasıl velayeti ver ver yaptılar bana ya. Neymiş ben tekrar evlenemezmişim çocuk olunca benim kendime yeni bi hayat kurmam içinmiş bunlar. Çocuğa ne kadar emek versem yarın çeker gidermiş, yapmasaydın kendi hayatına baksaydın banane dermiş

vayyyyyyy beee bunları söyleyen anne ,kardeşe bak yaa
sen bunları söyleyen anne ne , ,,,
sana böyle nasihat veren annenin söylediklerini, sen annene yaptın mı? , annen için evlat degeri bu kadar mı?
kardeşe bakkk ,,
bu mu kardeşlik? kardeşin kötü gününde , verdiği cevaba, fikirlere bakk .. alllah düşürmesin böyle annenin kardeşin ,ailenin elinee
birde bir konuşmanda söylemişsin .. ailemi mahmeke önünde rezil etmek istemiyorum diyeee,,,
merak etme onlar seni rezil duruma düşürmüşler verdikleri akılla baskıyla canım ..
işte böyle nikin gibi pirdünya döner durusun böyle ailenin ,böyle aklıyla..
kusura bakmaa ağır gelmesinn söylediklerim

yalnız bir kaç mesajınızda ailem yüzünden boşandım tarzı yazıyorsunuz.
ki ailenizin bu boşanma evresindeki tavırları kabul edilemez.
eğer evliliğinize de bu denli karıltılar ve baskı yaptılarsa belki eski eş ile yeniden görüşmeyi bile deneseniz iyi edebilirsiniz.

öncelikle süresi geçmediyse kararı temyiz edebilirsiniz, davaya çekişmeli Boşanma olarak
Bi de 15 bin lira tazminat aldım eşimden, altın karşılığı yazıldı düğünde çalınan. Eşimin babası yatırdı hesabıma. Ben de borçlara yatırdım gitti. Şimdi eski koca çekişmeliye çevirirsen beni kandırdı paramı aldı derim geri isterim diyor o parayı geri vermek için kredi çekmem gerekir ki o da çok zorlar beni.

Çocuğun velayetini nasil verdiniz ya?? İnsan evladini nasil birakir aklim almiyor..şartlariniz ne olursa olsun ben bunu anlayamam...
Ben de boşanmiş bir ailenin cocuguyum..30 sene önce boşandi annem babam..ustelik ülkenin taşra sehirlerinden birinde..annem hayatinda hic calismamisti ozamana kadar..3 yasindaydim..öyle bir sehirde cepte 5kurus yok kucucuk cocuk..annem beni vermemiş siz 2500tl maaşla cocugu biraktiniz mi..pessss!! Kusura bakmayin ama hayata karşi korkakliginizi gösterir bu..çocugunuz buyudugunde sizi asla affetmez bunu da bilin..yazik..

Ben de öyle oldum biliyor musun. Velayeti verdiğimden beri mutsuzum huzursuzum hasretim yani. Hiçbir şey beni Mutlu etmiyor. Çocuğuma babanne bakıyor çok iyi bakılıyor ondan şüphem yok. Ama ben böyle yarım kaldım
Psikolojik baskı da olsa nasıl verirsin çocuğunu aklın mi yerinde değildi o senin canından kanından ya babanne kim oluyo o mu doğurmus da ona veriyosun ben kopamam ki pişmansin çok evet ama en başta çok dusunmen gerekirdi ailen torununu kabullenmiyosa sende onları boşver evlat daha önemli gerisi bos

Çocuğunuzun daha iyi maddi imkanlarla mı yoksa imkansızlık içinde ama anneyle mi yaşamasının daha iyi olacağının cevabı

Lütfen sonuna dek izleyin

ya var ya çocuk sahibi olduktan ve çocuğun gerçekten sevgiyle büyüdüğünü gördükten sonra anasız babasız kuzulara o kadar çok üzülüyorum ki anlatamam.
açıkçası kuranda neden yetime kol kanat gerin, yetimin hakkını yemeyin, üzmeyin diye o kadar çok uyardığını da yeni keşfediyorum.

Back
X