Boşanma ve velayet sorunu bi bakın

Pirdunya

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
176
156
18
40
kızlar bi senedir ayrıyım. Bi çocuğum var. Velayetini aile baskısı tehdit vs ile eski kocama verdim. Anlaşmalı ayrıldık. Dava görüldü bitti ama imzalar atılmadı yani temyiz vs süreci başlamadı daha. Çocuk babada kalıyor.
Şimdi velayeti almak istiyorum. Bana bu konuda destek olan kimse yok. Ailem velayet almama tamamen kesinlikle karşı.
2500 maaşım var. 700 kira. Borcum da var ama bitecek yakında.
Eski kocam çok zengin ama kendini asgari ücretli gösteriyor.
Ailem maddi olarak bakıcıya vs yetmeyeceğimi söyledi 8-5 çalışıyorum buarada.
Yine de ben velayeti alıcam.
Bunları niye yazdım bilmiyorum. Kızlar bana destek kimse yok hayatımda anne baba kardeş dost vs. Ne bileyim bu sayfadan konuşalım dedim :,((
Velayeti alınca babam baya azar kayacak buarada. Ailemin geri kalanından da laf duycam. Eski eş de ayrı bi problem.
Maddiyat da problem olur mu sizce? Bakıcılar en az 800 istiyor bulunduğum yerde nafaka olarak da 300 ancak alırım belki o da.
Uf neyse ya bilmiyorum işte velayet ve tak başınalık durumumda başıma gelenleri burdan yazıcam. Süreci adım adım bildiriyorum.

kızlar bi senedir ayrıyım. Bi çocuğum var. Velayetini aile baskısı tehdit vs ile eski kocama verdim. Anlaşmalı ayrıldık. Dava görüldü bitti ama imzalar atılmadı yani temyiz vs süreci başlamadı daha. Çocuk babada kalıyor.
Şimdi velayeti almak istiyorum. Bana bu konuda destek olan kimse yok. Ailem velayet almama tamamen kesinlikle karşı.
Bunları niye yazdım bilmiyorum. Kızlar bana destek kimse yok hayatımda anne baba kardeş dost vs. Ne bileyim bu sayfadan konuşalım dedim :,((
Velayeti alınca babam baya azar kayacak buarada. Ailemin geri kalanından da laf duycam. Eski eş de ayrı bi problem.
Maddiyat da problem olur mu sizce? Bakıcılar en az 800 istiyor bulunduğum yerde nafaka olarak da 300 ancak alırım belki o da.
Uf neyse ya bilmiyorum işte velayet ve tak başınalık durumumda başıma gelenleri burdan yazıcam. Süreci adım adım bildiriyorum.
eski kocanın ipliğini pazara çıkar sende

Nasıl aileniz var sizin böyle..
Torununu annesinden ayıran..
Bence herkesle yollarınızı ayırın kendi çocuğunuza kendiniz bakın..
Verin çocuğunuzu kreşe..
Sabah verirsiniz akşam alırsınız..
Küçük bir de ev tutarsınız..
Geçinir gidersiniz..
Allah yardımcınız olsun..

Çocuğunuz kaç yaşında?

aldiginiz maasa gore gecinirsiniz gibi geldi bana.
kac yasinda cocugunuz, okula baslamasina az kaldiysa disinizi sikin, zaten o zmn dahada rahat edersiniz.
sirf bakamam diye velayeti babaya vermek mantikli degil bu durumda bence.

700 kira yazmışsınız. kendi başına yaşıyorsanız aileniz neden dahil oluyor, sizin secimlerinize. ?

hayır tam tersi ise onların kiralarini ödeyip beraber yasiyorsan !! kusura bakmasinlar... ya o çocuğa annen bakacak sen isteyken ???? ya da ayır evi kendileri ödesin kiralarini.. senin de yavruna sahip çıkmana karışamasınlar..

hem anne babayı geçtim etrafa filan ne ?.. sen niye dinliyorsun etrafi ?? ana babaysa ana babalığıni bilsin. sen onların cocuguysan o da senin yavrun. ne demek alma babaya ver ??

hem ayrılıp hem de 2 çocuğunu baba da bırakan bir hocam vardı. adamın getirdiği yeni kadına baktiracak çocukları.. kadina eziyet edecek falan filan.. diye düşündü...

yapamadı... yapısı itibariyle cok kırılgandı..ailesinin evinde kendi babası sert baksa üstüne alınırdı.

hocama ne oldu biliyor musun ???
şuan kafa gitti tamamen.. çocukların hasreti tüketti.. Ayrılık zaten en başından beri atlatamadı.. şuan hali çok kötü.. allah yardımcısı olsunn.. once çocuğuna sahip çık... sonra da başka eve çık... borçmuş kiraymiş.. aç mı kalacaksın yahu...???

Cnm anlaşmalı bosanmada velayetini babaya verdiysen temyizde kurtarmak zor

Ayrıca velayet davası acmanız gerekecek
Umarım alırsınız

2500+300=2800
2800-700-800=1300
sıkışırsınız, darlanırsınız ama geçinirsiniz arkadaşım.
yavrunuzu anasız bırakmayın, kaç yaşında bilmiyorum ama küçüktür. hem kaç yaşında olursa olsun insan anneye hep muhtaçtır(sizin aileniz istisna)

güçlü olun, dik durun. bir de kocanızın yanına bırakmayın, ipliğini pazara çıkarın ama yavrunuzu alın yanınıza. geceleri koyun koyuna bir yatakta yatarsınız. ananıza-babanıza kapatın kapınızı. vicdansız, bir yavruyu annesinden ayıran insanlarla işiniz olmasın. yolunuz açık olsun.

Velayet davası açarsanız kazanırsınız gibime geliyor. Bildiğim kadarıyla hukuk sistemimiz çocukların anne ile kalmaları taraftarı, çok geçerli bir aksi sebep olmadıkça.

İşi gücü, mesleği, parası olmayan kadınlar bile boşanırken velayeti anneye veriyor mahkemeler.

Yanlış yapmışsınız ama hatanızın farkındasınız, bu çok güzel.

Her şeyden önce ailenizin söyleyeceklerini hiç ciddiye almayın. Ortada anne sevgisine ve ilgisine muhtaç küçücük bir çocuk var. Bu dönemde, zaten yaşı küçük, size ihtiyacı var, bir de anne-baba boşanmış, hepten size ihtiyacı var. Eğer ki sizin sevginizi alamazsa yakından, ileride daha ciddi psikolojik sorunları çıkacaktır.

Ailenize kulak asmayın lütfen. Çocuğunuz doğmak için size sormadı, siz karar verdiniz. Anne olmak kolay değil. Onun tüm sorumluluğu sizde şu anda. Anne babanızda değil.

Nafaka için de bence olumsuz düşünmeyin. Benim eski eşim kendisini SSK emeklisi olarak gösterdi hep, çünkü üzerine kayıtlı ne ev ne araba hiç bir şey yoktu. Ama banka hesap hareketlerini incelettik. 2000 TL kira verdiği bir evde oturduğunu ispatladık. Yani 1000 TL emekli maaşı olan adamın oturacağı yer değil. O yüzden avukatınızla tekrar görüşün. Zengin olduğunu ispatlarsanız yüksek nafaka alabilirsiniz.

Iyi bir avukat bulun once derim. Muhakkak bir yerden açık verir eşiniz. Çatır çatır da alirsiniz nafakayi.

• Beğen
Reactions: gve
Kızlar çocuk 2,5 yaşında. Bir yıldır ayrıyım 2 aydır ayrı eve geçtim. Ailemin durumu çok iyi, ama bizde herkes kendi geçiminden kendisi sorumlu, babam okuttum gerisi sizde der.
Bu velayeti ailemin psikolojik işkenceleriyle verdim. Mahkemede bunu söylemem gerekmez dimi çünkü ailemi rezil etmek istemiyorum duyulsun istemiyorum kendi yaşadığımız içimizde kalsın. Yapı olarak normal hayatımda kan kusup kızılcık şerbeti içtim derim. Özel hatatımdaki kötü olayları paylaştığım tek yer burası:,(

Velayet davası açarsanız kazanırsınız gibime geliyor. Bildiğim kadarıyla hukuk sistemimiz çocukların anne ile kalmaları taraftarı, çok geçerli bir aksi sebep olmadıkça.

İşi gücü, mesleği, parası olmayan kadınlar bile boşanırken velayeti anneye veriyor mahkemeler.

Yanlış yapmışsınız ama hatanızın farkındasınız, bu çok güzel.

Her şeyden önce ailenizin söyleyeceklerini hiç ciddiye almayın. Ortada anne sevgisine ve ilgisine muhtaç küçücük bir çocuk var. Bu dönemde, zaten yaşı küçük, size ihtiyacı var, bir de anne-baba boşanmış, hepten size ihtiyacı var. Eğer ki sizin sevginizi alamazsa yakından, ileride daha ciddi psikolojik sorunları çıkacaktır.

Ailenize kulak asmayın lütfen. Çocuğunuz doğmak için size sormadı, siz karar verdiniz. Anne olmak kolay değil. Onun tüm sorumluluğu sizde şu anda. Anne babanızda değil.

Nafaka için de bence olumsuz düşünmeyin. Benim eski eşim kendisini SSK emeklisi olarak gösterdi hep, çünkü üzerine kayıtlı ne ev ne araba hiç bir şey yoktu. Ama banka hesap hareketlerini incelettik. 2000 TL kira verdiği bir evde oturduğunu ispatladık. Yani 1000 TL emekli maaşı olan adamın oturacağı yer değil. O yüzden avukatınızla tekrar görüşün. Zengin olduğunu ispatlarsanız yüksek nafaka alabilirsiniz.
Bu ispat falan durumları kaç ay sürüyor avukat tutma şansım da yok barodan yeni mezun bi avukat verecekler muhtemelen. Süreç çok uzasın istemiyorum çünkü yıpranmaya mecalim yok ki bana destek kimse yok. Uzayan mahkeme süreçlerinde üzüldüğümde başımı yaslayacağım biri olmayacak annem bile yani. Bu süreci atlatamamaktan korkuyorum

Back
X