Altınlar hiç kendi evlerine gelmemiş kiz hiç görmemiş altınlarını. Şu aşamada erkek bende yok diyo kadın bende yok diyo sadece fotoğraf video var.Mesela evden ayrılırken nasıl ayrıldı darp raporu falan var mı . Yani evden alelacele çıktığını da ispatlayabilir bu da sayılır . Ya da whatsaptap yazışmaları bunalr da delildir. Şu an siz onlarda olduğunu ispat etmeye çalışın
GerçektenKadınlar kulübü iyi varsın
Adam hiçbir şekilde açık vermiyorAltınların kimde olduğunu ispat etmesi lazım . Size bir taktik eşine watsaptan mesaj yazsın altınlarını istediğine dair eşi de cevap yazarsanbu ispat oluyor ve mahkeme bunu kabul ediyor. Ama bi şekilde eşini o kıvama getirip yazdırmaya baksın. Örneğin
- Mehmet altınları geri istiyorum kanunen onlar bana ait hakkıma giriyorsunuz gibi
Eşi de şöyle bir cevap veirrse
- sana altın maltın yok , hepsini sattım vs gibi
Bu bir kanıt olur ve altınları hiç ettilerse dahi gramını vs avukata yazdırıp güncel değerini hesaplayıp tutarı geri alırsınız. Avukata sorun
Bu en zor senaryo. Şunu yapabilirsiniz düğüne katılan yakın aile üyeleri, düğün organizasyonunda bulunanlar vb. Düğünde takı çantasını tutan kişi kimse ; Altınların, düğün bitiminde veya hemen sonrasında kız tarafına teslim edilmediği. Altınların, damat veya damadın ailesinden birisi tarafından (örneğin kayınvalide tarafından) bir kutuya, çantaya veya keseye konularak alındığı ve muhafaza edildiği., Altınların, doğrudan damat tarafının evine/kasasına götürüldüğü ve hiçbir zaman ortak yaşam alanına getirilmediğini söyleyecek .Altınlar hiç kendi evlerine gelmemiş kiz hiç görmemiş altınlarını. Şu aşamada erkek bende yok diyo kadın bende yok diyo sadece fotoğraf video var.
Peki adam düğünden sonra aldığını kabul ediyor. Aldım ama geri verdim diyor bu mahkeme açısından önemli olmaz mi.sonucta düğün sonrası tanık gibi düğün günü onda olduğunu kabul ediyor.Bu en zor senaryo. Şunu yapabilirsiniz düğüne katılan yakın aile üyeleri, düğün organizasyonunda bulunanlar vb. Düğünde takı çantasını tutan kişi kimse ; Altınların, düğün bitiminde veya hemen sonrasında kız tarafına teslim edilmediği. Altınların, damat veya damadın ailesinden birisi tarafından (örneğin kayınvalide tarafından) bir kutuya, çantaya veya keseye konularak alındığı ve muhafaza edildiği., Altınların, doğrudan damat tarafının evine/kasasına götürüldüğü ve hiçbir zaman ortak yaşam alanına getirilmediğini söyleyecek .
Zaten takılar düğün videosunda bilirkişi tarafından tespit edilecek. Videoyu kaybetmeyin çok önemli
E bu süper işte. Erkek zaten takıları aldım demş. Sizin bir şey ispat etmenize gerek yok artık. Erkek tarafı geri verdiğini ispat edecek . Bunu da o düşünsün. Hakim sadece geri verdim demesine inanmayacak . Bunu ispat et de diyecekPeki adam düğünden sonra aldığını kabul ediyor. Aldım ama geri verdim diyor bu mahkeme açısından önemli olmaz mi
Siz erkeğin aldım demesini bi mesajla falan ispatlayın ama zaten kendi de hakime aldım ama geri verdim derse gayet yeterli olur. Hakim aldım kısmını dikkate alacak. Geri vermeyi ispatla diyecekPeki adam düğünden sonra aldığını kabul ediyor. Aldım ama geri verdim diyor bu mahkeme açısından önemli olmaz mi.sonucta düğün sonrası tanık gibi düğün günü onda olduğunu kabul ediyor.
Benim bildiğim gelinin hakkı olduğundan kadına veriliyor. Yıllar önce ailemden biri boşanırken altınlar kadına verilmişti.Herkese Selam
Konuyu arkadaşım için açtım.Onun telinden denedik bir türlü kayıt acamadik. Ben denedim açtım o yüzden ben onun adına soruyorum. Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?
Yok davayı açtılar zaten. Arkadaşım şuan dava açıldıktan sonra aydınlanma yaşadı gözü açıldı yarısını bari verseler diye deli d*na gibi dolanıyor. Alamazsam çok üzülürüm diye yıpratıyor kendini. Adam dilekçede zaten aldım ama sonra geri verdim diyor.Siz erkeğin aldım demesini bi mesajla falan ispatlayın ama zaten kendi de hakime aldım ama geri verdim derse gayet yeterli olur. Hakim aldım kısmını dikkate alacak. Geri vermeyi ispatla diyecek
Ben de bunu diyorum zaten, hiç bir kanıt yoksa hiç bir şey ispatlayamazsiniz.Aldım ama geri verdim demiş
Hem de ne saffff şuan mesajları okuyor ağlıyor yanımda. Ama aileyi biraz bende tanıyorum çok iyi manipule ediyorlar. Kızın annesi de demiş kızım böyle olmaz arada tak takılarini diye. Bu eşini ikna edememiş. Huzursuzluk çıkmasın diye susmuş.Benim bildiğim gelinin hakkı olduğundan kadına veriliyor. Yıllar önce ailemden biri boşanırken altınlar kadına verilmişti.
Bu arada arkadaşın tam saftirik.
Paragöz sizsiniz dünya evine girmeden elimden aldınız hediyelerimi deseymiş. Terbiyesizler
Yargıtay kararları kanitsiz kaynaksız ifadelere dayalı mı veriliyor?Mümkün değil miher türlü geri alır yargıtay kararları var. Tek istisna ortak ihtiyaç için kullanıldı ise alamaz
Sizin yakınınız nasıl kanıtladı.Benim bildiğim gelinin hakkı olduğundan kadına veriliyor. Yıllar önce ailemden biri boşanırken altınlar kadına verilmişti.
Bu arada arkadaşın tam saftirik.
Paragöz sizsiniz dünya evine girmeden elimden aldınız hediyelerimi deseymiş. Terbiyesizler
Anladım tamam elinizde aldım dediğine dair bir belge de var artık gerisi çok kolay.Yok davayı açtılar zaten. Arkadaşım şuan dava açıldıktan sonra aydınlanma yaşadı gözü açıldı yarısını bari verseler diye deli d*na gibi dolanıyor. Alamazsam çok üzülürüm diye yıpratıyor kendini. Adam dilekçede zaten aldım ama sonra geri verdim diyor.
O olay karışık bişeyi ispat etmeye gerek kalmadı kadın altınları çalıp götürdü. Kendisi de aldığını söyledi çekişmeli olmaması içinde mahkeme ondan taraf oldu.Sizin yakınınız nasıl kanıtladı.
Aldıklarını zaten resmen kabul etmişler öyle mi?!Anladım tamam elinizde aldım dediğine dair bir belge de var artık gerisi çok kolay.
Elinizdeki düğün video ve fotoğraflarını mahkemeye sunmaya devam edin. Bilirkişi raporu ile takılan altınların (ayarı, adedi, gramı) somut miktarını netleştirin. Erkeğin "geri verdim" iddiasına karşı, ziynet eşyalarının kendisine hiçbir zaman iade edilmediğini belirten net bir dilekçe sunun gerekirse tanık ekleyin ve erkeğin bu iddiasını ispat etmesi gerektiğini vurgulayın. Ki çok zor ispatı. Arkadaşınızın endişe etmesine gerek yok. Türk Medeni Kanunu'na göre altınlar onun kişisel malıdır. Erkeğin iddiasını ispatlayamaması durumunda, mahkeme büyük ihtimalle altınların (veya güncel bedellerinin) tamamının arkadaşınıza iadesine karar verir:)
Yargıtay kararları kanitsiz kaynaksız ifadelere dayalı mı veriliyor?
Emsal kararlar olması koşulların birebir tuttuğu anlamına gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?