• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmada ziynet esyalari ne olacak?

Cevvalll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2025
35
18
3
30
Herkese Selam ☺️
Konuyu arkadaşım için açtım.Onun telinden denedik bir türlü kayıt acamadik. Ben denedim açtım o yüzden ben onun adına soruyorum. Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?

Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?
Kız paragöz ilan etsinler ne olacak
Evet para gözüm verin altınlarımı diyecekti dememiş safım
Alabilir mahkeme yoluyla sanırım

Alamaz bence bir bardak soğuk su içsin. Verirken senet sepet imzalatmış mı ya da değerini IBAN yoluyla borç olarak mı yollamış? Elinde bir kanıtı var mı yani kısaca? Yoksa alabileceğini düşünmüyorum. Hukukçular yorum yapsa daha güzel olur tabi.

Alamaz bence bir bardak soğuk su içsin. Verirken senet sepet imzalatmış mı ya da değerini IBAN yoluyla borç olarak mı yollamış? Elinde bir kanıtı var mı yani kısaca? Yoksa alabileceğini düşünmüyorum. Hukukçular yorum yapsa daha güzel olur tabi.
Düğün CD si var alamaz mi

Düğünde geline takılan takılar kim takmış olırsa olsun geline aittir ve gelinin kişisel malı kabul edilir. Dava yoluyla altınları elbette geri alabilirsiniz. Eğer erkek tarafı bu altınları ortak ihtiyaçları için kullandığını iddia ederse (ortak araba, ev almak gibi) ispat yükü erkek tarafına aittir. Eğer ispatlayamazsa altınları iade etmek zorundadır. Yani siz ziynet eşyalarının aynen iadesi davası açacaksanız. Eğer erkek tarafı altınları bozdurmuş ise bedelin iadesi yani alacak davası açacaksınız. Her türlü geri alırsınız merak etmeyin . Boşanma davası ile açabilirsiniz davayı

Düğünde geline takılan takılar kim takmış olırsa olsun geline aittir ve gelinin kişisel malı kabul edilir. Dava yoluyla altınları elbette geri alabilirsiniz. Eğer erkek tarafı bu altınları ortak ihtiyaçları için kullandığını iddia ederse (ortak araba, ev almak gibi) ispat yükü erkek tarafına aittir. Eğer ispatlayamazsa altınları iade etmek zorundadır. Yani siz ziynet eşyalarının aynen iadesi davası açacaksanız. Eğer erkek tarafı altınları bozdurmuş ise bedelin iadesi yani alacak davası açacaksınız. Her türlü geri alırsınız merak etmeyin . Boşanma davası ile açabilirsiniz davayı
Ama şuan da erkek tarafı onlarda olduğunu inkar ediyor bu durumda mahkeme neye göre verecek?

Yok ya çirkefler geri verdik ya diyorlarmış.
O zman erkek tarafının aldığını tanık beyanı ile ispat edebilirsiniz. Bunu gören yakın çevreden kim varsa tanık olsun. Ayrıca düğün videosu çok önemli bilirkişi incelemesi ile takıların dökümü çıkarılır . Eğer altınlar bizde değil diye yalan söylüyorlarsa siz bunu öncelikle ispatlayınz sonrasında ispat yükü erkek tarafına geçer ve büyük ihtimalle takıları alırsınız

Ama şuan da erkek tarafı onlarda olduğunu inkar ediyor bu durumda mahkeme neye göre verecek?
Mesela evden ayrılırken nasıl ayrıldı darp raporu falan var mı . Yani evden alelacele çıktığını da ispatlayabilir bu da sayılır . Ya da whatsaptap yazışmaları bunalr da delildir. Şu an siz onlarda olduğunu ispat etmeye çalışın

Herkese Selam ☺️
Konuyu arkadaşım için açtım.Onun telinden denedik bir türlü kayıt acamadik. Ben denedim açtım o yüzden ben onun adına soruyorum. Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?
Altınların kimde olduğunu ispat etmesi lazım . Size bir taktik eşine watsaptan mesaj yazsın altınlarını istediğine dair eşi de cevap yazarsanbu ispat oluyor ve mahkeme bunu kabul ediyor. Ama bi şekilde eşini o kıvama getirip yazdırmaya baksın. Örneğin
- Mehmet altınları geri istiyorum kanunen onlar bana ait hakkıma giriyorsunuz gibi
Eşi de şöyle bir cevap veirrse
- sana altın maltın yok , hepsini sattım vs gibi
Bu bir kanıt olur ve altınları hiç ettilerse dahi gramını vs avukata yazdırıp güncel değerini hesaplayıp tutarı geri alırsınız. Avukata sorun

Boşanma dilekçesine sadece "altınlarımı istiyorum" demek yerine, altınların aynen iadesini, eğer aynen iade mümkün değilse bedellerinin (nakden) ödenmesini talep ediyorum deyin iki dava aynı anda açılmış olur

Back
X