Eğer bu konuyu 1 ay önce okusaydım çok daha farklı bir cevap verirdim. Ama yakından tanıdığım bir arkadaşımın yaşadıkları fikirlerimi değiştirdi biraz doğrusu. Bu arkadaşım eşinden boşanmak üzereyken tanıdıkları bir karı-koca ona bayağı yardımcı oldular. Adam avukat ve arkadaşım fikir almak istediğinde kadın herzaman çekinmeden eşini arayabileceğini ve yardımcı olabileceklerini söyledi. Oldular da. Bu şekilde zaman geçtikçe arkadaşım ve o adam arasında bir etkileşim olmuş. Arkadaşım da çok üzgün böyle olduğu için ve diyor ki "artık kendime bile güvenemiyorum o kadın bana yardımcı oldu oysaki ama ben ne yaptım? hayatta herşey oluyor ben bile kendimi bu durumda bulduysam"
O yüzden bu hikayeleri duydukça insanların bu konularda temkinli davranmasını gayet normal karşılıyorum. O kadının da kendine göre kaygıları olabilir ve sadece kendi alanını korumaya çalışıyor aslında. Herkesi aynı kefeye koyup genelleyemeyiz ama işte insanız ve zayıflıklarla doluyuz. Zor dönemlerimizde de sevgi ve destek görme ihtiyaçlarımız çok yanlış yönlere sapabiliyor.