• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı düşünüyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi sld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nedenlerini yazmamışsın canım yardımcı olabiliriz belki şimdi ne desek boş

eşinizi sırtınızda taşıyorsanız,sanırım
siz çalışıyorsunuz,eşiniz evde...
ve bir sürü olumsuzluklar var belki de...
ama boşanma kararını öyle hemen vemeyin derim...
bilmiyorum oturup konuştunuz mu??
halledemeyeceğiniz kadar büyük mü probleminiz??
büyüklerinizden bu yönde destek almayı düşündünüz mü,
ya da hepsini yaptınız ve eşinizle
ortak aldığınız bir karar mı..??
çocuğunuz da var,olayları tam anlatamadığınız için size yardımcı olamyıyorum ama
lütfen çok çok iyi düşünüp,doğru karar vermenizi tavsiye ediyorum...
ve eğer kararınız kesin ise;
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-evlilik-cocuklar/264470-iyi-bosanma-kotu-evlilikten-iyidir.html
verdiğim linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum...
sevgiler...

size katılıyorum.. evet boşanmak üzücü bir olay, herkes ne hayallerle evleniyor ama olmuyorsa neden buna katlanacaksın ki....

ayrıca çocuğum için evliliğimi sürdüyorum düşüncesi de doğru değil.. çocuğun mutlu, huzurlu olabilmesi için kavgasız gürültüsüz sevgi dolu bir ortamda büyümesi lazım..

üstelik eğer çocuğu ile ilgili bir anne olup oğlu ile birlikte kaliteli zaman geçirirlerse psikolojik olarak son derece sağlık olacaktır...

huzursuz gergin bir ortamda yetişeceğinden çok daha sağlıklı olacaktır...

kendi adıma ben oğlumla çok ilgili bir anne oldum ve her günün belli saatlerini tamamen oğluma ayırıp kaliteli zaman geçirdik...oğlum şimdi anadolu lisesi 1. sınıında okuyan 1. dönem takdir getirmiş, 14 yaşında olmasına rağmen 2. flörtünü yaşayan, neşeli, mutlu, arkadaş çevresi çok geniş bir çocuk.

aslında birbirimizi çok seven bir çiftiz ama bir türlü mutlu olmayı başaramadık. defalarca kere anlattım derdimi. yerdeki çorabını bile almaktan aciz. arkasını toplamaktani faturaları düşünmekten, hesap kitap yapmaktan, çocukla tek başıma ilgilenmekten, yalnız uyumaktan bıktım usandım. en azından boşanırsam yalnızım derim. evliyken yalnızlığı yaşamak çok korkunç.

Kararınızı vermişseniz... çocuğunuza anlayacağı bir dilde
Bir kaç cümleyle özetleyebilirsiniz..
Dört yaşında demişsiniz.. baya küçük
Henüz ne anlatsanızda anlayamaz o
Gerci benim oğlum 5,5 yaşındayken ayrıldık babasıyla..
Bir kaç cümleyle ona özetledim. Yaşına göre çok cin bir çocuktur
Birde iyi gözlemler olayları.... oda sanki bitsin istedi..
Gördü ister istemez tanık oldu benim sıkıntılarıma, dertlerime
Şimdiki çocuklar gercekten çok akıllı
Babasıda çok düşkün olmadığı için çocuğuna, oğlum hemen kabullendi.
Babasını hiç kötülemeyin, kimseyede kötü konuşturmayın
Zamanla alışacaktır bu duruma, ama zor bir süreç
Şunada inanın evlilikte gecirdiğiniz sıkıntıların yanında bu süreçler yunmuş yıkanmış

üstelik eğer çocuğu ile ilgili bir anne olup oğlu ile birlikte kaliteli zaman geçirirlerse psikolojik olarak son derece sağlık olacaktır...

huzursuz gergin bir ortamda yetişeceğinden çok daha sağlıklı olacaktır...

kendi adıma ben oğlumla çok ilgili bir anne oldum ve her günün belli saatlerini tamamen oğluma ayırıp kaliteli zaman geçirdik...oğlum şimdi anadolu lisesi 1. sınıında okuyan 1. dönem takdir getirmiş, 14 yaşında olmasına rağmen 2. flörtünü yaşayan, neşeli, mutlu, arkadaş çevresi çok geniş bir çocuk.

Sardunyam...Allah nazarlardan :nazar:saklasın oğluşunu.. süperkaydirigubbakcemile3

Kararınız ne olursa olsun önemli olan tek konu çocuğunuzun nasıl etkileneceğidir.
Boşanmanın çocuğu etkilemesi kaçınılmazdır. Ancak çocuğu az yada çok etkilemesi yaşına, cinsiyetine, kişisel özelliklerine en çok da anne babanın tutumu ve anlayışına bağlıdır.
Çocuğununuzun az etkilenmesi için asla ve asla çocuğu arada hakem yapmaya, mahkemede tanıklık ve karar vermede yan tutmaya zorlama gibi tutumlara girmemelisiniz.
Oğlunuza mutlaka babayı görebileceği mesajını vermelisiniz.
Bazı çocuklar ayrılıktan kendilerini sorumlu tutarlar. Yaptığı yaramazlıklar sonucu anne babasının kavga ettiğini ve birlikte yaşamak istemediklerini düşünürler. Bu dönemde zaten aileler çocuğun yaramazlıkları küçük de olsa katlanamazlar. Bu gibi ufak durumlar bile çocuğun kendini suçlu görmesine yeterlidir. Çocuğunuza her zamankinden biraz daha fazla itinalı olmalısınız. Çok fazla değil ama çocuğun şımarmasına ve bu dönemi kullanmasına da izin vermemelisiniz.

Bilmeniz gereken en önemli şey boşanma birbirlerine iyi birer eş olamayan kişilerin iyi birer anne baba olamayacağı anlamına gelmez.

Çocuğunuza mutlaka şu mesajları vermeniz gereklidir. Anne babanın her ikisinide yaşam boyu rahatça görebileceğim. Annemin yada babamın yanında farklı davranmam gerekmeyecek.

Boşanma çocuğa yalın bir dille anlatılmalıdır. Kendi aralarında anlaşamadıkları için ayrıldıkları ve bunda çocuğun hiçbir suçu olmadığı söylenmelidir.

Umarım bu bilgiler işe yarar. Bir dönem teyzemin kızı için yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgilerdir.
Sevgiler.

Sardunyam...Allah nazarlardan :nazar:saklasın oğluşunu.. süperkaydirigubbakcemile3

çok teşekkürler canım...darısı bütün annelerin başına...

çocuklar yakından ilgilenilip psikolojik şiddete maruz kalmadıkları sürece özel sağlık sorunları yoksa başarılı, mutlu ve sosyal olurlar...

bu boşanmış ya da boşanmamış aileleri olan tüm çocuklar için geçerli.

aslında birbirimizi çok seven bir çiftiz ama bir türlü mutlu olmayı başaramadık. defalarca kere anlattım derdimi. yerdeki çorabını bile almaktan aciz. arkasını toplamaktani faturaları düşünmekten, hesap kitap yapmaktan, çocukla tek başıma ilgilenmekten, yalnız uyumaktan bıktım usandım. en azından boşanırsam yalnızım derim. evliyken yalnızlığı yaşamak çok korkunç.

hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.Deneyimli arkadaşlar yazmışlar,bence de çocuk psikoloğundan yardım alabilirsin.

allah yardımcınız olsun boşanmadan önce psikologdan yardım alın bu süreci nasıl geçirmeniz hakkında çünkü çocuk psikolojisi çok önemli tüm dengesizlikler bu noktada başlayabilir

canım profilini özel mesaja açar mısın?

nasıl açacağım. Bu arada eşim çalışıyor. çalışmadığı sonucuna nasıl varıldı bilemiyorum.

Kullanıcı panelinde özel mesajlar bölümü var oradan açabilirsin...

tüm evin yükü sırtımda demişsin ya o yüzden eşinin çalışmadığı düşünüldü...

açarım açmasına da benim mail adresim görünür mü. ben küçük bir şehirde yaşıyorum. profilimde antalya diye değiştirdim. ve üniversitede öğretim üyesiyim. öğrencileriminde bu tür bir sitede bulunabileceğini düşünerek mail adresimin görünmesini istemem.

yok hayatım ne alakası var mail adresinle..
ama rahatsız olacaksan açma tabii ki... gerçek bir olay anlatacaktım sadece...

Kendi ayakları üzerinde duran bir bayan sld ve şu an çok mutsuz neden boşanmasın? Hayata kaç kez geliyoruzki? Ben anneme bile diyorum anne keşke imkanların elverseydide bu kadar mutsuz olacağınıza ayrılsaydınız..ımkanları varsa kavga gürültü içinde büyüteceğine sıcacık huzurlu ana kucağında büyütür oğlunu, Hayat sizin kimseyi dinlemeyin sonra 70 yaşında keşke demeyin..

zaten çocuğlada ilginen bi baba değilse çocuk da bu boşanma durumunu pek yadırgamayacaktır bence..
elbette babası ama babasından ilgi görmeyen çocuk zaten o baba sevgisine hasret büyümüş demektir...sadece somut olarak var olan bi babanın çocuk için pek önem taşıyacağını sanmıyorum..ister pedegoglardan yardım al,istersen sen uygun bi dille durumu anlatmaya çalış..şuan çok küçük tam idrak edemeyecektir..zamanla anlayacaktır ve kabullenecektir bu durumu...

hakkında hayırlısı olsun canım
boşanma verilmesi zor bir karar.o hayatı yaşayan sensin
sen herşeyi daha iyi bilirsin

madem seviyosun,çok ağır şeylerde yok...kurtarmaya bak canım yaa...yeniden bir hayat kurmak,çocuğuna iyi bir baba bulmak vs..çokta kolay olmayabilir..kimse yalnız yaşayamaz ki...kurtarılabilir bir evlilik diye düşünüyorum,hemen pes etme,erkekler bazen yaptıkları hatayı farkedemeyebiliyor..

Back
X