Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Boyadan yanan saçlar nasıl düzeltilir?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Boyadan yanan saçlar zamanla canlılığını kaybederek kötü bir görüntü alıyor. İşte yıpranmış saçlarınızın daha bakımlı görünmesini sağlayacak bakım önerileri...

boyadan-yanan-saclar-nasil-duzeltilir--5359756.Jpeg

Klora ve saç boyasına çok maruz kaldığınız zamanlarda saçlarınız yıpranmaya başlar. Bu yıpranmayı kırılmalar ve akabinde saçın yanması takip eder. Saçınızın yanması; kırıkların saç diplerinden uçlarına kadar her alanda olması, saçınıza dokunduğunuzda keçe tüyü düşüncesi vermesidir. Bilhassa boyalı, ısıtıcıya çok maruz kalan sürekli fön çekilen saçlar da bunun yaşanması daha çok görülmektedir.

Saça sürekli dışarıdan müdahale olması ısıtılması ve bir anda tekrar soğutulması saçın bir süre sonra yorulmasına sebep olur. Saçın yorulması yanmasından bir önce ki evredir. Bu süreçte saç artık vermek istediğiniz şekli almayacaktır, kuruma süresinde direkt olarak kabaracaktır ve dışarıya hoş bir görüntü sunmayacaktır. Saçın yanması bir anda olduğundan daha önceden onarma gibi bir şansınız maalesef ki olmayacaktır. Kuaförde veya evde yapacağınız yanlış bir işlem bir ton koyu boya veya fazla ısınmış saç bir anda yanabilir. Saçın kurtarılmasına yönelik olacak işlemler bu aşamadan sonra başlar.

Jojoba yağı maskesi

Malzemeler

4 yemek kaşığı jojoba yağı 2 çay kaşığı biberiye yağı 1 çay kaşığı ıtır çiçeği yağı Hazırlanışı Bütün malzemeyi kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı nemli haldeki saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

15 dakika saçınızda bekletin ve şampuan ile durulayın.

Yumurta maskesi

Malzemeler

1 adet yumurta 2 çay kaşığı kayısı yağı 5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı Hazırlanışı Önce yumurtayı iyice çırpın daha sonra kalan malzemeyi yumurtaya ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç uçlarına yoğunluk vererek bütün saçınıza sürün.

Saç diplerinize masaj yaparak sürdüğünüz karışımı 20 dakika saçlarınızda bekletin ve saçınızı şampuanla yıkayın.

Muz maskesi

Malzemeler

1 adet muz 1 yemek kaşığı bal Hazırlanışı Püre haline getirdiğinizin muzun içine balı ekleyin ve iyice karışın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza eşit şekilde yedirin.

20 dakika beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın ve şampuanla yıkayın.

Not: Maskeleri hafta 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

Kaynak : milliyet.com.tr

Çok teşekkürler bilgilendirmenize. Daha iyi bir şeylere rastlarsanız ben de okumak isterim. Keratin saç bakimi ile ilgili makaleleler olarak bir blog sitede güzel konular okumuştum. Bu sizinkide üzerine güzel oldu. Bu gidişle keratin kaplama yapmaktan başka çarem yok.

Bence boyadan yanan yıpranan ve kuruyan saçlar, keratin yükleme ile en iyi sonucu veriyor. Tabi siz gider de kuaförde keratin yükletirseniz, bir sürü kimyasal katkılı ürünlerle saçınızı daha da berbat edebilirler. Ya da o anda saçınızı ve sizi memnun edebilir fakat uzun zamanda saçınızın yapısını bozabilirler. Size tavsiyem katkısız keratin yükleyin ve saçınızda mucizeler yaşayın. Hele boyadan, röfleden. oryalden, fönden vs saçınız kurumuş sonra da yıpranmışsa, daha sonra da kırılmışsa, hiç zaman kaybetmeyin. Ben yıllarca saç bakımı yaptım. Katkısız Keratin Yüklemesi kadar saça iyi gelen bir şey e rastlamadım.

Benim bildiğim, 2-3 çeşit bakım var, biri doğal maskeler bakımlar vs. 2. kuaför ürünleri vs. 3. Keratin.
ilk ikisi saçta kalıcı etki bırakamıyorlar. Yani bakım yapr ama onaramaz. 3. sü keratin yükleme ise o da 2 çeşit, hatta 3 çeşit, düzleştirme amaçlı olanlar ki bu tamamen safsata, geriye kaldı 2 uygulama, biri de, kımyasal katkılarla saçı yumuşatmak ve sentetiklerle parlaklık vermek. Bu da berbar cunku ilk anda memnunıyet fakat bırkac defadan sonra saçlar deform olyor dayanamıyor kopuyor. 3. ise Saf keratin bakım yada katkısız keratin yuklemesi. Bunu yapın çok konuşmaya gerek kalmayacak. Hındıstan cevızı bakımını da unutmayın.

Canım benim son zamanlardaki arayışlarım sonuç verdi, ben artık set olarak çok verim alıyorum. tek ürünler daha cılız kalıyor. Bu iş biraz bence ciddi olmalı. şu an kullandığım ve dört adet ürün içeren, keratin dip bakım setim var, biri bitkisel içerikli likid keratin şampuanı, saçımı hem dökmüyor hem de boyalı saça yumuşaklık ve parlaklık verıyor. Diğeri gözenek açıcı olan keratin iksir, bir diğeri de asıl en sevdiğim, keratin dip bakım yağı... bu yağ süper bir şey. resmen buna aşık oldum. jet gibi saç uzatıyor. saç diplerim bir iki haftada belli ediyor.

Bence boyadan yanan yıpranan ve kuruyan saçlar, keratin yükleme ile en iyi sonucu veriyor. Tabi siz gider de kuaförde keratin yükletirseniz, bir sürü kimyasal katkılı ürünlerle saçınızı daha da berbat edebilirler. Ya da o anda saçınızı ve sizi memnun edebilir fakat uzun zamanda saçınızın yapısını bozabilirler. Size tavsiyem katkısız keratin yükleyin ve saçınızda mucizeler yaşayın. Hele boyadan, röfleden. oryalden, fönden vs saçınız kurumuş sonra da yıpranmışsa, daha sonra da kırılmışsa, hiç zaman kaybetmeyin. Ben yıllarca saç bakımı yaptım. Katkısız Keratin Yüklemesi kadar saça iyi gelen bir şey e rastlamadım.
Nasil yapabiliriz keratin yüklemesi kuaforlerde mi yapmalıyız yoksa evde mi

X