böyle öğretmenlerin olmasi üzüyor

justfriendd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
57
53
Bayanlar bu bir dert değil aslinda ama sizlerle paylasmak istedim.
Internette karşıma çıktı.Bir bayan öğretmen gecen sene cekildigi tatil fotoğrafının altina ; yeter artik ne bitmez okulmus.Bitsinde kurtulayim tarzi bir şeyler yazmış.edebiyat öğretmeniymis kendisi.
eveti insaniz sikilabilir diyenler olucaktir fakat bana ilginc geldi.
ne bileyim istisnalar haricinde günümüzde ogretmenlik mesleginin boylesine insanlara kalmasina üzülüyorum

bu öğretmenın kötulugunden kaynaklanmıyor egıtım donemı cok uzun tatıl çok uzun tatılın sonuna dogru da aynı seyı soyluyoruzzz öfff ne bıtmez tatılmıss okul baslasa dıye oysa ıkı donem degıl 4 donem yapsalar yaz taaılı ıkı ay degıl 1 ay olsa ne okuldan bezer ınsan ne tatılden

Yani şöyle bakmak lazım bence olaya sonuçta öğretmenlikte diğer meslekler gibi yani polislik mühendislik vs. Onlar nasıl yazıyolarsa veya diğer meslek grubundaki insanlar, öğretmenlerinde böyle yazma hakkı var yani neden yazmasınki

mısal senın sınıfında kan davası yuzunden konusmayın ıkı öğrencıyı yanlışlıkla gurup çalışmasında yan yana oturttun dıye velı bastı mı hıc okulu
Öğretmen olmayan anlayamaz. :KK43:

Günümüzdeki öğretmenlerin hepsi süper demiyorum, çok kötü öğretmenler var. Ama günümüz koşullarında hele de sıkıntılı okullarda öğretmenlik yapmak gerçekten bir işkence. İntihar etmeyi bile düşündürebilir.

O öğretmen sıkıldığı icin yazmiyor o yaziyi merak etmeyin. Zor bir meslek oldugu icin yaziyor, bu cumleyi her meslek grubuna mensup herkes yazabilir ayrica. Kolay meslek yok gunumuzde. "Ogretmenlik mesleginin BÖYLESİ insanlara kalmis olmasina uzuluyorum" cumlenizi sadece bir tatil fotografi ve altindaki yoruma gore kuruyorsaniz, ben de internette karsiniza cikan tum yorumlu fotograflardaki insanlara uzuldum acikcasi.

Ara sira hangimiz boyle isyan etmiyoruz ki.Bizler de insaniz.Belki gordugunuz ogretmen senelerden beri köylere hapsolmus bir ogretmendir? Neyse konu keyfimi kaciramaz.Semineri de memleketimde,evimin 30 metre ilerisindeki okulda aliyorum.Ohhh gelsin 2 bucuk ay tatil :KK73:

bende öğretmenim ve bende arada diyorum böyle şeyler.niye bu kadar garibinize gitti ki?
öğretmenlerde bir insan evladı.nasıl diğer meslek sahibi insanlar yoruluyorsa,tatili iple çekiyorlarsa öğretmenlerin bu tatile daha çok ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.sonuçta öğretmenler büyük insanlarla değil çocuklarla çalışıyor.
şöyle düşünsenize.bizler evimizde olan 1-2 çocukla başedemiyoruz ama öğretmenler bir sınıfta 20-30 çocukla ne yapsınlar?anaokul öğrencileriyle çalışmak zor,ergenlik döneminde olan çocuklarla çalışmak ayrı zor.yani kısacası öğretmenlik zor meslek.çocukların tahsiliyle beraber onların okul süresi bitipte eve gidene kadar olan sorumluluklarıda öğretmenin üzerinde.belki dışarıdan kolay gelebilir ama meslekler içinde en zoru öğretmenlik diye düşünüyorum.tabiki her mesleğin kendi zorlukları,kendi sorumlukları vardır ama çocuklarla çalışmak kadar olamaz.bir çocuk dersi biraz anlamasın velisi ertesi gün gelip öğretmenden hesap soruyo.yani artık devir değişti.eskiden öğretmenlere saygı duyulurdu ama şimdi çocuklarla beraber velilerlede uğraşıyoruz.diyelim ki sınıfta 20 çocuk var ve ve biz 20 çocuğun velileriylede annesiyle,babasıyla,hatta dayı,amca,teyze,hala,dede falan bunlarlada tek tek konuşmak durumunda kalıyoruz.
o yüzden öğretmen kadının paylaştığı şey çok çok normal.çok uzun bi yorum oldu kusura bakmayın.bende içimi döktüm böylelikle.:)

Internette karşıma çıktı.Bir bayan öğretmen gecen sene cekildigi tatil fotoğrafının altina ; yeter artik ne bitmez okulmus.Bitsinde kurtulayim tarzi bir şeyler yazmış.edebiyat öğretmeniymis kendisi.
ne bileyim istisnalar haricinde günümüzde ogretmenlik mesleginin boylesine insanlara kalmasina üzülüyorum
Acaba bazi insanlarin hayati çok mu rahat da böyle dertler ariyorlar kendilerine.
İlginç ama öğretmenler de insan benim her sabah işe giderken oflamaya puflamaya hakkim varsa onlarin benden daha çok hakki var. Keşke biraz empati yapabilseniz. Hem okul müdürüyle uğraşıyorlar hem velilerle hem öğrencilerle. Çok zor bir meslek Allah hepsine kolaylik ve sabir versin.

Yani konusmayayim diyorum ama dayanamiciiiiim:KK66: malesef guzel yurdumda nedense sadece ogretmenlere boyle atiflarda bulunuyor. Ogrtmen oflamaz ogrtmen sikilmaz ogretmen bunalmaz ... bizde insaniz arkadasim her gun en az 20 cocukla tek tek ilgilenmek eve gidinc ebile yarin hangi farkli uygulamayi yapsam die gunluk islerin arasinda surekli dusunmek inan cok yoruyor . Hee bi de guzideee(!) velilerimizi nasil unuturuz. Her sabah istisnasiz 3 velim okul kapisinda bekliyor sebebi: bu aksam uyurken kendi kendine konustu ,yok efendim benim sozumu dinlemiyor siz bi konussaniz , ay hocaanim size zahmet atesine bakar misiniz saat basi gibi gibi gibi ve surekli bunlari akilda tutmak... inan yorucu bir meslek grubundayiz. He bazi degerli (!) Meslektaslarimi ayri tutuyorum zira her meslekte oldugu gibi bizde de var...

Arkadaslarin yazdiklarina katiliyorum. Haftanin 5 gunu okulda bulunmak zorundayim (yanlis anlasilmasin brans ogretmenlerinin bos gunleri var en az 1 gun ve durumumu sadece bulundugum okula gore degerlendiriyorum. Eminim baska okulda olup 5 gunu dolu olan ogrrtmenlerimiz de var) ve okuldaki tum cocuklardan sorumlu olmak... her gun cesitli sorunlarla ugrasmak, cozum aramak vs.... birgun bile izin alma durumum yok ki hic almak da istemedim. Vucudum makine degil ki nasil yorulmayayim.... ve gercekten sirf rahat etmek icin aileleri tarafindan okulda bulunan cocuklar, onlara kizamiyorum bile.... her isin kendine gore zorlugu var. Simdi 2 ay tatil de uzun gelecek biliyorum. Allah herkesin yardimcisi olsun. Vicdan rahat olduktan sonra her turlu zorlugu asariz evelallah....

Zaten bu öğretmenler herkesin gözüne batiyo herseyiyle. Yok öğretmen okul bitsin djye fotoğraf paylaşamaz, öğretmen yazın neden maaş alıyo, öğretmen kar tatilinde neden okula gidip evrak işleri yapmiyo, yok öğretmenler yan gelip yatıyo yok ulaşım ücretleri indirimli. Ben gerçekten anlayamıyorum içten içe Kıskanmak mı , hazımsızlık mı? Bilemiyorum. Benim eşim öğretmen ve neler çektiğini çok iyi biliyorum o yüzden konu sahibi veya onun dusuncesindeki insanlar ogretmenleri hem ilahlastırıp hemde maaşını vs. çok görmesin.Neler çektiğini öğretmen olmayan bilemez.Cokta idealist bir öğretmen Allaha Şükür. Var olsun tüm ogretmenlerimiz

o kadar kar tatili yaptılar.sonra 23 nisan 19 mayıs deyip hazırlık yapacagız diye saldılar 15 tatili hiç saymıyorum.biz ne yapalım

o kadar kar tatili yaptılar.sonra 23 nisan 19 mayıs deyip hazırlık yapacagız diye saldılar 15 tatili hiç saymıyorum.biz ne yapalım
önerıniz nedır cnm 15 tatılde okula mı gıdelım ya da yaz tatılınde aman dıgerlerı kıskanmasın yatıyo bunlar demesın dıye gıdıp boş suınıflarda mı oturalım kar yağdırdı diye mikaille anlaşma mı yapalım sakın kısın kar yagdırıp yolları kapatma aman dıye 19 mayısımız zaten alındı elımızden mınık bı kutlamayla yapıyoruz oluyo dılersenız onu da iptal edelım 23 nisanları da iptal edelım ne gerek var mıllı bayramlara di mi .....

ne bıleyım aklıma bunlar geldı ne yapalım da sıze yaranalım lütfen açıklayın

(bu arada lise sonda tercıhler yapılırken öğretmenlık de neymişşş hıhh dıyenlerden mısınız yoksa o tercıhlerı hıc yapmayanlardanmısınız)

X