Bu alışkanlıktan nasıl kurtulcam

canım ben hamile kalmadan önce 1 paket sigara içiyordum günde. ama hamile kaldığımı öğrendiğim anda paketi kırıp attım. ilk haftalar 3-4 günde 1 tane içiyordum. şimdi ise ağzıma sürmüyorum. bence sen de yapabilirsin. ama bunu yapabilmen için önce hiç kimsenin senin etrafında sigara içmemesi gerekiyor. yoksa aklından atamıyorsun o illeti. seni öyle iyi anlıyorum ki. bırakmama rağmen kokusunu duyduğumda veya sigara içtiğini bildiğim insanların yanında benim de canım çekiyor. kendime hakim olamamaktan korkuyorum. o yüzden mümkün olduğunca içilen ortamlara girmiyorum, açıkçası evime bile çok nadir davet ediyorum içenleri. bence öncelikle eşin bırakmalı. inan o zaman sen de çok daha olumlu etkileneceksin. bu arada 13 kilo aldım. aldığım kiloların büyük çoğunluğu da sigarayı bırakmam yüzünden. ama umrumda değil, herşeye değer...

benim günde 1 paket bile içtiğim oluyordu o zamanlar bebek düşünmüyordum ama tiksinmiştim artık birde ne erkeğe ne kadına gerçekten hiç yakışmayan bir şey.ben yılbaşı gecesi içtim 1 ocakta bıraktım 6 ay oldu ağzıma bile sürmedim ilerde bebeğim olursada zorlanmam diye düşündüm iyiki de bırakmışım şimdi hamileyim içsem çok kötü hissederdim kendimi.bence sigarayı herkes bırakır kafanda bittimi bitiyor azaltma bir yalan azaltarak olmaz bitti diyeceksin bırakacaksın elini bile sürmeyeceksin şimdi benim karşımdada içiyor millet hiç canım istemiyor hatta rahatsız oluyorum.sana zarar bebeğe zarar kendini nasıl önemsemiyorsun sen ve bebeğin çok kıymetli başkası gelip zarar verse neler yaparsın ama şuan sen kendi elinle zarar veriyorsun. bırakabilirsin hiç umutsuzluğa kapılma.

hani bide bu saaten sonra bıraksam bişey fark edermi acaba cnm doktora sordugumda bana 2 yada 3 tane içe bilirsin demişti benim içim hiç rahat degil ama

bebegim çok hareketli sürekli haraket ediyor daha çok tatlı bişeyler yiyince daha çok haraketleniyor ama sigara içtgim zaman hareket etmedi hiç bi tepkisi olmuyor benm bide düşük tehlikem var sürekli yatıyorum sigaradanmı diye düşünüyorum ben

9-10 sene önce hamile bi arkadaşım vardı doktor onada yemek sonrası 2-3 taneye izin vermişti. içtiğin sigara bebeğine duman olarak gitmeyecek, sadece zararlı toksinleri. ben hamilelik öncesi bıraktım sigarayı, şanslıymışım diyorum. çok zor bırakması, bir anda olacak iş değil. içmeyenler için yorum yazmak kolayda içenler daha iyi anlayacaktır seni. doktorun senin ve bebeğin için en doğru olanı bilir. içmesen daha iyi ama içmicem diyep kendinide bebeğide sitrese sokmaya gerek yok diye düşünüyorum. düşük tehlikende varmış, siğaranın tümünü değilde yarısını falan iç canın çektiğinde. bir nefes bir nefes azalt diyorum..

Merhaba kızlar, ben de kısaca hikayemi özetlemek istiyorum. 15 yıl kadar günde 1 paket sigara içtim. O benim her anımdaydı. Onsuz asla olmazdı. Hatta sigarayı bırakma düşüncesi iyice yerleşince etrafımdakiler, gözümün içine baka baka, eşin bırakır ama sen bırakamazsın dedi. [Bir insana yapılacak en büyük kötülük bu olsa gerek] Aralık ayında Sağlık Bakanlığının terapi merkezine gittim. Zyban verdi doktor. hatta sordu: Niçin bırakmak istiyorsun? Yeter artık dedim, içtik, tadında bırakalım, sonu yok. Eşimle birlikte bıraktık. [Ben eşimden yaklaşık 1 hafta önce bıraktım. İnsanlar "asyaseyhan bıraktıysa sen çok rahatlıkla bırakırsın"dediler eşime. Nasıl keş görüyorlarsa beni.] Dediğim gibi bıraktık 2 ay hiç içmedik. 2 ay sonra evimize sigara içen bir misafi geldi ve yaklaşık 10 gün kaldı. 1-2 derken :( Ay diyordum, bunu nasıl içmişim ben, iğrenç, üçüncü sınıf insan işi.1-2 derken yaklaşık 6 aydır günde 10 tane içtiğim de oldu, 2 tane de. Ama maalesef yine tiryakiydim. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Sigrayı bıraktığım dönemde hamile olan bir arkadaşım sigara içiyordu, onu kınıyordum, yapma, içindeki cana kıyma diye. Kul kınayınca bir şeyi başına gelmeden ölmezmiş. Şimdi ben de hamileyim ve içiyorum. İçiyordum. Yine bir sürü internet sitesi, yine sigara bırakmaya dair yazılar, yine videolar. [Bu arada sayemde pek çok kişiye sigara bıraktırmıştım. Uzun mailler yazardım nasıl bıraktığımı anlatırdım.] Diyeceğim, bugün 3 tane sigara içtim, biraz datadı değişmişti sigaranın yalan yok. Bolca dua ediyorum inşallah tiksinirim diye. Yemin etmeler söz vermeler falan değil. Artık ağzıma sürmeyeceğim. Diyeceksiniz ki en son sigaranı yeni içmişsin, nikotin damarlarında süzülüyor, ondan bu kadar rahatsın. Hayır arkadaşlar, yaşayacaklarımı biliyorum, zaman zaman bak doktorlar da günde 3e bi şey demiyorlar gibi guya kendimi kandırıcı, teselli edici cümleler geliyor. Ama yok arkadaşlar, içimde bir can var, benim canım, bana muhtaç, daha yeni atan bir kalbi var. Nasıl kıyarım, nereye kadar.Sonu yok bunuun. Düşünsenize, hapishanede bile sigara bırakan insanlar var. Elbette zorlanıcaz, elbet canımız isteyecek, ama sadece 3 gün, 3 hafta. sonrası tertemiz bir hayat. Hem, Allah bize bunu lutfetti. bebek için hastane kapılarında olanlar varken bu ihaneti nasıl yaparız kendimize. benim teyzem 45 yaşında çocuğu olmuyor, hep ona dua ederdim Allahım önce ona sonra tüm isteyenlere ve hepimize sağlıklı evlatlar nasip eyle diye. Allahım sürpriz yaptı ve bana nasip etti bunu. Hâlâ söylemedim aileme ve özellikle teyzeme. Diyeceğim neresinden tutsak elimizde kalıyor. Mübarek Ramazan ayındayız, Allah hamilelerin de duasını kabul edermiş. Birbirimize dua edelim. Ben inşallah bu işi başlatıyorum ve bu sayfadan da güncelleyeceğim. Siz de dua edin bana olur mu?..

sabah kalkar kalkmaz sigara yakan 8-9 yıldır günde 1 paketin altına düşmeyen bi tiryakiydim.
eşim içmiyosun artık yiyosun derdio derece seviyodum
hamile olduğumu öğrendim eşim çok pimpirikli olduğu ve öncesinde kürtaj olmak zorunda olduğum için
bu sefer dedim bunun sorumluluğunu alamam. ilk gün değerleri 0,1 olan sigaralardan 7-8 fırt çektim.
ağzım boş kalmasın diye neler neler yiyorum anlatamam
en son dün 4-5 fırt daha cektim bugün kahvaltı sonrası 2 fırttan sonra hiç içmedim
içerkende içime cok cok az çekmeye gayret gösterdim.
hala canım çok istiyo hala arıyorum ama vicdan azabı daha ağır basıyo.
yavaş yavaş bir bütün sigaranın hepini içmeden azaltmaya çalışın.
çok fazla kendinizi germeyin. kafanızda büyütüp sürekli düşünmeyin
inşallah içmezsiniz

Bırakamayan arkadaslarım hiç olmazsa gunde en fazla 1 veya 2 ye sonra da 2-3 gunde 1 e dusurmeye calısın oda lutfen 0.1 lilklerden olsun hiç olmazsa tadı kokusu da daha hafif

Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor bişey içen bilir ama başarılabilir. ben de 7-8 senedir sigara içen biriydim. sabah kalkar kalkmaz, yemek öncesi sonrası her fırsatta içerdim, günde 1 paket civarı bitiyordu. hamile oldugumu öğrendim içmeye devam ettim ama tabi hep bırakma fikri aklımdaydı, biraz geçince azalttım, içime çekmemeye başladım, super light sigara almaya başladım derken çok geçmeden bıraktım. Bırakamayacagımdan çok korkmuştum. Bırakmamda istegimi erteleme ( yani sigara canım istediğinde şunu yapayım içerim, şundan sonra içerim, sonra içerim demem- böyle diyerek 1 gün içmediğimi farkedince nasıl mutlu olmuştum) ve bi mağazada tesadüfen gördüğüm minnacıkk çok şirin bebek zıbınları etkili oldu. bu kadar küçük bi çocuga bunu nasıl yaparım diye kızdım kendime, Allah ıma şükürler olsun ve bıraktım.

Allah size de nasip eder inş

ben o kadar iyimser yazamayacağım ama seni de kesinlikle kırıp incitmek istemem zaten zor bir süreci bir de vicdan azabıyla geçiriyorsun. ama içme ben günde 2 paket içiyordum. 30 mayısta hamile olduğumu öğrendiğim gün paketi çöpe attım. ki eşim de sigara kullanıyor. tamam ben rahatsız olmayayım diye evde olunca balkonda içiyor ama malum mevsim yaz. çoğunluk dışarıdayız ve o keyifle sigara içmeyi sürdürüyor. özlemiyor muyum çok özlüyordum. bazen elim de gidiyor.du ama içmememin tek bir sebebi var doktorumun tek bir cümlesi. "bırakabilecek misin ? bırakamazsan da unutma ki çektiğin her nefeste bebeğin 3 saniye oksijensiz kalıyor. " sigarayı her düşündüğümde bu cümle geliyor aklıma kıyamıyorum. şimdi de artık canım istemiyor.

zor olacak biliyorum arkadaşım. tekrar söylüyorum amacım seni kırmak ya da daha üzmek değil. ama bırakabilirsin. bak düşük tehliken de varmış. insanlar çocukları olsun diye neler yapıyor. maddi manevi nelerden vazgeçiyor. doğacak çocuğumuz illa sapasağlam olacak diye bir durum elbette yok Allah ın takdiri ama böyle bile olsa sen en azından ben elimden geleni yaptım diyebilesin.

zararın neresinden dönersen kar.eşin olmayabilir, güvendiğin ve sürekli yanında olan birinden destek al olmadı. canın her sigara istediğinde bu foruma gir. o kadar güzel insanlar var ki eminim senin başka şeyler düşünmeni sağlayabiliriz...

Selam Kızlar bende bırakamayanlardanım günde 1 paket sigara içiyordum hamile olduğumu öğrendiğimde 0,1 mg lıklardan günde 3 siraya düşürebildim ama içim içimi yiyor ya tamamen bırakmayı başaramazsam diye :((

Kusura bakmayın ama size çok kızdım ve hiç anlayış gösteremiyorum.bebeğinize verdiğiniz zararları bir bilseniz acaba yine de içermisiniz bilmiyorum isterseniz nette bir araştırma yapın da görün günde üç sigaranin bile ona verebileceği zararları.göz göre göre zavallı bebeğinizin sağlığıyla oynuyorsunuz.nikotin bantı takın,nikotin sakızı čiğneyin,nebiliyim nefsinize hakim olamıyorsanız doktora gidin ama bişeyler yapın.ve o üç sigarayı da içmeyin.öf yaa nefret edyorum şu sigaradan:47:

nikotin sakızı hamilelerce içilemiyor. sigarayı bırakma ilaçları da aynı şekilde.
bence en büyük ilaç ve destek içinizdeki mucize olsun.

selam
bende aynı durumdayım
10 yıldır günde bir paket
hamile olduğumu öğrenince hemen bıraktım
5 gün hiç içmedim
sonra yine içtim
yine tak dedi 4 gün içmedim
sonra yine yaktım.
vicdan azabı inanılmaz fazla içmenin bir özrü yok tabi.
ama şunu fark ettim.eşim de içiyor ve beni tetikleyen de bu.
son iki haftadır gündüz içmiyorum paket zaten almıyorum
kocam eve gelince balkonta falan içiyor bende onda alıyorum 3-4 tane akşamları.
eşim sigara bırak ailacı içiyor şu an ve kısmetse bu cuma son sigarasını içecek.
tabi bende onunla kendi kendimize söz verdik bu son diye.onundesteği olmadan yapamıycam.

şöyle bişeyler okudum
ilk 12 haftaya kadar bırakırsanız bebeğinizdeki zararları minimum oluyomuş.

işin garibi her gittiğim doktor sigara içiyomusun diye sordu
içyorum dedim
kimsede bırak demedi
insan bi göz korkutur içme der

inşallah hedefimizi koyduk ikimizde bu cumadan sonra kurtulmuş olucaz
bayramda temiz arınmış bi şekilde ....

Back
X