Merhaba kızlar, ben de kısaca hikayemi özetlemek istiyorum. 15 yıl kadar günde 1 paket sigara içtim. O benim her anımdaydı. Onsuz asla olmazdı. Hatta sigarayı bırakma düşüncesi iyice yerleşince etrafımdakiler, gözümün içine baka baka, eşin bırakır ama sen bırakamazsın dedi. [Bir insana yapılacak en büyük kötülük bu olsa gerek] Aralık ayında Sağlık Bakanlığının terapi merkezine gittim. Zyban verdi doktor. hatta sordu: Niçin bırakmak istiyorsun? Yeter artık dedim, içtik, tadında bırakalım, sonu yok. Eşimle birlikte bıraktık. [Ben eşimden yaklaşık 1 hafta önce bıraktım. İnsanlar "asyaseyhan bıraktıysa sen çok rahatlıkla bırakırsın"dediler eşime. Nasıl keş görüyorlarsa beni.] Dediğim gibi bıraktık 2 ay hiç içmedik. 2 ay sonra evimize sigara içen bir misafi geldi ve yaklaşık 10 gün kaldı. 1-2 derken

Ay diyordum, bunu nasıl içmişim ben, iğrenç, üçüncü sınıf insan işi.1-2 derken yaklaşık 6 aydır günde 10 tane içtiğim de oldu, 2 tane de. Ama maalesef yine tiryakiydim. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Sigrayı bıraktığım dönemde hamile olan bir arkadaşım sigara içiyordu, onu kınıyordum, yapma, içindeki cana kıyma diye. Kul kınayınca bir şeyi başına gelmeden ölmezmiş. Şimdi ben de hamileyim ve içiyorum. İçiyordum. Yine bir sürü internet sitesi, yine sigara bırakmaya dair yazılar, yine videolar. [Bu arada sayemde pek çok kişiye sigara bıraktırmıştım. Uzun mailler yazardım nasıl bıraktığımı anlatırdım.] Diyeceğim, bugün 3 tane sigara içtim, biraz datadı değişmişti sigaranın yalan yok. Bolca dua ediyorum inşallah tiksinirim diye. Yemin etmeler söz vermeler falan değil. Artık ağzıma sürmeyeceğim. Diyeceksiniz ki en son sigaranı yeni içmişsin, nikotin damarlarında süzülüyor, ondan bu kadar rahatsın. Hayır arkadaşlar, yaşayacaklarımı biliyorum, zaman zaman bak doktorlar da günde 3e bi şey demiyorlar gibi guya kendimi kandırıcı, teselli edici cümleler geliyor. Ama yok arkadaşlar, içimde bir can var, benim canım, bana muhtaç, daha yeni atan bir kalbi var. Nasıl kıyarım, nereye kadar.Sonu yok bunuun. Düşünsenize, hapishanede bile sigara bırakan insanlar var. Elbette zorlanıcaz, elbet canımız isteyecek, ama sadece 3 gün, 3 hafta. sonrası tertemiz bir hayat. Hem, Allah bize bunu lutfetti. bebek için hastane kapılarında olanlar varken bu ihaneti nasıl yaparız kendimize. benim teyzem 45 yaşında çocuğu olmuyor, hep ona dua ederdim Allahım önce ona sonra tüm isteyenlere ve hepimize sağlıklı evlatlar nasip eyle diye. Allahım sürpriz yaptı ve bana nasip etti bunu. Hâlâ söylemedim aileme ve özellikle teyzeme. Diyeceğim neresinden tutsak elimizde kalıyor. Mübarek Ramazan ayındayız, Allah hamilelerin de duasını kabul edermiş. Birbirimize dua edelim. Ben inşallah bu işi başlatıyorum ve bu sayfadan da güncelleyeceğim. Siz de dua edin bana olur mu?..