Bu bir sorun mu?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.687
6.394
158
Konu oğlum. Aslında başlarda gülüp geçtik fakat sonradan bir sorun olma ihtimali geldi aklıma ve takıldı.
oğlum bir şey isterken örneğin süt anne süt istiyorum diyor tamam oğlum getireyim diyorum sonra istemiyorum istemiyorum diyor tamam annem getir miyim diyorum daha sonra da istiyorum istiyorum diyor.
Ya da dışarı gidelim diyor tamam annem pantolonlarımızı giyelim dışarı gidelim montumuzu giymemiz lazım diyorum anne dışarı yok anne dışarı yok diyor tamam o zaman gitmeyelim anneciğim diyorum bu seferde hayır hayır dışarı dışarı diyor
Bir diğer örnek anne uykum geldi diyor tamam annem yatalım diyorum hayır hayır diyor tamam annem biraz daha oynayalım diyorum uyku uykuu diye ağlama alıyor.
yani bu halleri neredeyse bir yıldır var konuşmayı çatpat çözmeye başladığı zamanlarda tepkilerini tam olarak ifade edemediğini düşünüp bu duruma gülüyorduk fakat şu an 2 yaş 7 aylık net konuşuyor ve ben endişeleniyorum neden bu kadar çelişkili ve kararsız bilemiyorum bu arada kendisi koç burcu Yükseleni ikizler bununda etkisi var mı bilmiyorum ikizler kararsızdır derler ya. Artık komik gelmemeye başladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Konu hakkında fikrim yok, çocuk küçük henüz normaldir muhtemelen. Burçla falan alakası olduğunu sanmıyorum. İki yaş sendromu olması muhtemel.

Bana daha çok sürekli çocuğa annem demeniz anormal geldi. Çocuklara annem, babam, teyzem vs diye hitap etmemelisiniz. Kafaları karışıyor. Anne sizsiniz, o çocuk. Oğlum, yavrum, çocuğum vb kelimeler ya da ismini kullanmalısınız.

Benim kızım sekiz yaşında o da öyle. Yapalım derim yapmayalim der yapmayalım derim yaparım der kararsızdır. Yemegini bile kardeşine sorar ne yiyeyim diye. özgüveni eksik diye düşünüyoruz biz.

Benim kızım sekiz yaşında o da öyle. Yapalım derim yapmayalim der yapmayalım derim yaparım der kararsızdır. Yemegini bile kardeşine sorar ne yiyeyim diye. özgüveni eksik diye düşünüyoruz biz.

Burçla alakası olduğunu da problem olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

Çocuğunuza sürekli anneme diye hitap etmeseniz mi acaba? Çocuğun kafası karışır kim anne kim evlat. İsmiyle, oğlum diyerek falan hitap etmek daha güzel olur.

Son düzenleme:
Konu hakkında fikrim yok, çocuk küçük henüz normaldir muhtemelen. Burçla falan alakası olduğunu sanmıyorum. İki yaş sendromu olması muhtemel.

Bana daha çok sürekli çocuğa annem demeniz anormal geldi. Çocuklara annem, babam, teyzem vs diye hitap etmemelisiniz. Kafaları karışıyor. Anne sizsiniz, o çocuk. Oğlum, yavrum, çocuğum vb kelimeler ya da ismini kullanmalısınız.
Yazarken öyle gibi görünmüş sık kullanmıyorum aslında. Ben de bunları çok doğru bulmuyorum

Kullanımını sık yapmamakla birlikte çocukların karıştıracak kadar da zekalarının gelişmemiş olduğunu düşünmüyorum birçok pedagog da aynı fikirde. Dolayısıyla konunun esasıyla ilgilenirsek daha yardımcı olursunuz hanımlar

2 yaş sendromu yaşamadı oğlum şükür heralde bu kadarlık yapıyor

Özgüveni yüksek benimkinin ama sanki benim tamam dediğim şeye zıtlaşmak istiyor gibi.
özgüven çok önemli üzerine gidin muhakkak bir çözümü vardır

çalışan bir anne misiniz? Eğer öyleyse sizi özlediği için sizden birşeyler talep ediyordur. Ki bu normal. Çalışmıyorsanız da onun yanında telefona falan bakıyorsanız ya da onun dışında başka birşeyle ilgileniyorsanız, o zaman sizin ilginizi çekmeye çalışıyordur.
Yani her türlü ilgi çekmeye çalışıyor. Ki bu çok çok normal bir durum. Her çocuk yapar.
onun dışında o yaşta bir çocuktan tutarlılık beklemeyin lütfen. Ayrıca bunu oyun olarak yapıyor da olabilir. Gayet normal bir durum. Endişelenmeye mahal yok.

Aksine dikkat çekme cabası olmasın? Arkadaşımın çocuğu da öyle, 4 yaşında çok zeki ve özgüvenli. Biz annesiyle sohbet ederken gelip bir şey istiyor, annesi yapıyor; sonra istemiyorum diyor. Sonra yine başka bir şey istiyorum diyor, sonra istemiyoruma döndürüyor.

siz tutumunuzu degistirmeyi denediniz mi benim kizim da ayni aylarda ona secenek sundugumda mesela kirmizi mi mavi mi dedigimde kirmiziyi istediginde direkt onu veriyorum ve sonradan vazgecip aglasa bile digerini vermiyorum. bazen elindekini attigi oluyordu ama sakinlesince anlattigimda sectigi seyi kabul ediyordu. simdi bu konuda hic sorun yasamiyoruz. bence siz de her lafina gore aksiyon almamalisiniz kontrol sizde olmali secenek sunsaniz bile. anlattiginiz orneklerden yasadiklarimizla boyle kiyasladim ama cok siddetli bi durumsa uzmana danisabilirsiniz.

Konu oğlum. Aslında başlarda gülüp geçtik fakat sonradan bir sorun olma ihtimali geldi aklıma ve takıldı.
oğlum bir şey isterken örneğin süt anne süt istiyorum diyor tamam oğlum getireyim diyorum sonra istemiyorum istemiyorum diyor tamam annem getir miyim diyorum daha sonra da istiyorum istiyorum diyor.
Ya da dışarı gidelim diyor tamam annem pantolonlarımızı giyelim dışarı gidelim montumuzu giymemiz lazım diyorum anne dışarı yok anne dışarı yok diyor tamam o zaman gitmeyelim anneciğim diyorum bu seferde hayır hayır dışarı dışarı diyor
Bir diğer örnek anne uykum geldi diyor tamam annem yatalım diyorum hayır hayır diyor tamam annem biraz daha oynayalım diyorum uyku uykuu diye ağlama alıyor.
yani bu halleri neredeyse bir yıldır var konuşmayı çatpat çözmeye başladığı zamanlarda tepkilerini tam olarak ifade edemediğini düşünüp bu duruma gülüyorduk fakat şu an 2 yaş 7 aylık net konuşuyor ve ben endişeleniyorum neden bu kadar çelişkili ve kararsız bilemiyorum bu arada kendisi koç burcu Yükseleni ikizler bununda etkisi var mı bilmiyorum ikizler kararsızdır derler ya. Artık komik gelmemeye başladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocugunuza neden annem diyorsunuz.
Kim kimin annesi?

Uyku dedi. Tamam uyuyalım dediyseniz götürün uyutun. Uymuyorsa bile uzanın konusun masal anlatın.
Çıkalım dısarı dedi. Tamam dediniz hazırlanın cıkın. Vazgecse bile cıkın. Sizi oyuncaga xevirmesine izin vermeyin.
Çocugunu sizinle oyun oynuyor.

çalışan bir anne misiniz? Eğer öyleyse sizi özlediği için sizden birşeyler talep ediyordur. Ki bu normal. Çalışmıyorsanız da onun yanında telefona falan bakıyorsanız ya da onun dışında başka birşeyle ilgileniyorsanız, o zaman sizin ilginizi çekmeye çalışıyordur.
Yani her türlü ilgi çekmeye çalışıyor. Ki bu çok çok normal bir durum. Her çocuk yapar.
onun dışında o yaşta bir çocuktan tutarlılık beklemeyin lütfen. Ayrıca bunu oyun olarak yapıyor da olabilir. Gayet normal bir durum. Endişelenmeye mahal yok.
Çalışan anneyim ama 9 aydın evdeyim evden yürütüyoruz yani evet öbür oda bile olsa Özlem oluyor

bence siz bir duzen olusturun onun istegine gore yasamayin daha oncede calistiginiz icin belki evde bir duzen kuramamis olabilirsiniz. ve kararsizliklarinda basta komik geldi gulduk yazmissiniz cocuk da dogal olarak onaylandigini guzel bisey yaptigini zannetmistir. suan disari cikma saatleri belli zaten. isinize gore vaktinde cikin vaktinde uyutun . ona soracaginiz seylerde oyunlari yiyecekleri kitaplari giysileriyle ilgili olabilir. yani sizin otoritenizi sarsmaz karar degistirse bile kendi alaninda ozgur olsun. diger kurallarda esneklik olmasin bence boyle cozebilirsiniz

Benim de aklıma şu geldi, başlarda güldüğünüz eğlendiğiniz için bu davranış pekiştirilmiş oldu. Karşılığında güzel tepki aldı çünkü. Şimdi ise siz yönlendirici olun, dışarı mı çıkıyorsunuz, montları giydiniz artık hayır gitmeyelim derse oğlunuzu tatlılıkla dışarı çıkartın. Uykum geldi dedi yatırdınız, hayır demeye başladı hadi oğlum uyu deyip yine tatlılıkla uykuya geçmesini sağlayın, ninni filan söyleyerek mesela. Böylece pekiştirilmiş davranışı zamanla unutacaktır.

2 yaş sendromu yaşamadı oğlum şükür heralde bu kadarlık yapıyor
Mesele burada olabilir. İki yaş sendromunu yaşaması gerek. O süreçte özgüvenini bağımsızlığını inşa ediyorlar. Yetişkin birinin bir problemiyle ilgili psikolog iki yaş sendromunu gerektiği gibi yaşamamış olmasına bağlamıştı.

Oglum da bire bir yaşadı. 2 2bucuk yaş arası gibi diyeyim.
Ozellikle gece korkunc bir aglamayla uyanıyordu. Kucagina al diyordu, aldığım saniyede besige birak beni diyordu.
Su getir, hayir geri götür.
Tuvaletim geldi, hayir gelmedi.
Hersey ve herseyin zıttı.
Gece olunca sakinlesmesini beklemekten baska carem yoktu, baya bildiginiz uyku terörüydü.
Ama gunduz olunca 2 kere yapip, konuşuyordum. Hic kizmadan, bagirmadan. Canim son kararini soyle, onu yapalim, bir daha fikir degistirirsen yapamam diyordum.
Tabii ki ilk zamanlar ağlıyordu. Yaninda aglamasinin bitmesini bekleyip, neden sürekli fikir degistiremeyecegimizi anlatıyordum. Zamanla o da kabullendi

Back
X