Bu cevaplar efsane oldu!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Geçmişte verilen bu cevaplar efsane oldu...

Sokrates Ölüme mahkum edildiğinde, eşi: Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca.
Sokrates :Ne yani,birde haklı yere mi öldürülseydim! diye cevap verir.
195_pt1_152.jpg

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/bu-cevaplar-efsane-oldu-905534/2/
195_pt1_155.jpg

Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarından biri:

- "Efendim" demiş "Kulaklarınız bir insan için biraz büyük değil mi?"

Galile:

- "Doğru" demiş "Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?"

Son düzenleme:
Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş. Bernard Shaw, bir oyununun ilk gecesine, Churchill i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş:
"Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa."
195_pt1_157.jpg

Churchill, hemen cevap göndermiş:

- "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim. ikinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece de oynarsa."
195_pt1_159.jpg

Eflatun'a iki soru sormuslar. Birincisi ; "Insanoglunun sizi en çok sasirtan davranışları nedir ? "

Eflatun tek tek siralamis

Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarini özlerler...

- Para kazanmak için saglıklarını yitirirler. Ama saglıklarını geri almak için de para öderler...

- Yarından endişe ederken bugünü unuturlar.Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar...

- Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler...

Sira gelmis ikinci soruya ; "Peki sen ne öneriyorsun?"

Bilge yine siralamis ;

- Kimseye kendinizi "sevdirmeye" kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi "sevilmeye" bırakmaktır...

- Önemli olan; hayatta "en çok seye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır"..

195_pt1_162.jpg

Napoleon Bonapart İspanya'yı savaşta yendiğinde İspanya Kral'ı Napoleon'a:
- Siz sadece para toprak ganimet elde etmek için savaşırsınız oysa biz şeref için savaşırız, der...

Napoleon'da İspanya Kral'ına:

- Evet doğru herkes neye ihtiyacı varsa onun için savaşır.

195_pt1_163.jpg

Amerikalı iş adamı, bir Çinliye alay ederek sormuş:

-Ölüleriniz, mezarlarına koyduğunuz pirinçleri ne zaman yiyecek? Çinli başını kaldırmadan cevap vermiş.

-Sizin ölüleriniz, koyduğunuz çiçekleri kokladığı zaman.
195_pt1_171.jpg

Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçirlemezlermiş. Bir gün eşi Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş.Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrates, gayet sakin
"Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum" demiş.
195_pt1_181.jpg

Fatihe sorarlar

– İstanbul'u niçin fethettin?

Cevap verir...

Önce o benim gönlümü fethettiği için!

195_pt1_182.jpg

Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:

- "300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor" der.

Alparslan önemsemeyerek şöyle der

Onlar telaşlansın, zira biz de onlara yaklaşıyoruz
195_pt1_153 (1).jpg

X