Bu da benim derdim- ANNEM

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.263
48.642
Merhaba KK hatunları,
Annemin durumuna çok üzülüyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Annemin uzun süredir uykuya dalamama sorunu var. Şu an şu saatte karşımda oturmuş duruyor. Deli gibi uykusu var ama o uykuya dalış anı gerçekleşmediği için uyuyamıyor. Şu an tam 3. Günün içindeyiz ve hala uyuyamadı. Demin ağladı çaresizim diye.

gittiğimiz psikiyatr vs uyku ilacı yada mutluluk veren antidepresanlar veriyor ama yok işe yaramıyor

Daha önce başına gelen var mı ?
Nasıl çöZdünüz ?
Yada istanbulda bu alanla ilgilenen hastane doktor vs biliyor mısınuz ?
Bitkisel yolları da denedik. Ama olmadı.

Bende aylardir oyleyim stresten oluyo sanirim telden sesli kitap radyo tiyatrosu sesli masal acip dinlerken uyuyorum belki etkili olur o ilaclar hic uyutmuyo

Baska doktorlari deneyin mutlaka onu gevsetecek ilaci bulursunuz veya yine doktor kontrolunde bitki caylari icebilirsiniz cunku onlarida fazla kullanmak tum dengeyi degistiriyor.
Birde sac kurutma mak veya elektrikli supurge deneseniz veya araciniz varsa arabada uyumayi denese?
Uyudukca rahatlayip gevseyecek daha kolau dalacaktir.

Bende aylardir oyleyim stresten oluyo sanirim telden sesli kitap radyo tiyatrosu sesli masal acip dinlerken uyuyorum belki etkili olur o ilaclar hic uyutmuyo

İki yöntem bulmuştu zaten. Biri tv karşısında uyumaktı. Aylarca işe yaradı ama şu an yaramıyor
Diğeri kitap okumaktı. Buda uzun süre idare etti ama şu an maalesef.
Ya düşünsenize 48 saatten fazla oldu uyanık.

Baska doktorlari deneyin mutlaka onu gevsetecek ilaci bulursunuz veya yine doktor kontrolunde bitki caylari icebilirsiniz cunku onlarida fazla kullanmak tum dengeyi degistiriyor.
Birde sac kurutma mak veya elektrikli supurge deneseniz veya araciniz varsa arabada uyumayi denese?
Uyudukca rahatlayip gevseyecek daha kolau dalacaktir.

Saç kırutma makinasını mı açık bırakalım yanında ?
Arabadada uyuyamıyor
Ya hayatını böyle mi geçirexek hep :KK43:
Uykuyla ilgili hangi doktorlar ilgilenir biliyor musunuz

İki yöntem bulmuştu zaten. Biri tv karşısında uyumaktı. Aylarca işe yaradı ama şu an yaramıyor
Diğeri kitap okumaktı. Buda uzun süre idare etti ama şu an maalesef.
Ya düşünsenize 48 saatten fazla oldu uyanık.

Cok zor bi durum bilirim bende gunlerce uykusuz geziyorum esim ailem kizip duruyo niye uyumuyosun diye ama afakanlar basiyo bana yatinca sikiliyorum ne kadar uykum olursa olsun uyumak istemiyorum allah yardimcisi olsun

Saç kırutma makinasını mı açık bırakalım yanında ?
Arabadada uyuyamıyor
Ya hayatını böyle mi geçirexek hep :KK43:
Uykuyla ilgili hangi doktorlar ilgilenir biliyor musunuz

Evet bebeklerde ise yararmis anne karnindaki sesle benzerlik kurarlarmis oradan aklima geldi
Bu kdr yogun ataklar gecirmez tabiki rahatlar ama brz sabir istiyor sanirim
Noroloji doktorlarinida arastirabilirsiniz bazilari belli alanlarda uzmanlasmis oluyor hafif bir sakinlestirici veya dikkat dagitan ilac rahatlatir
Birde uyku ayeti var buraya yazmayayim ama googledan arastirabilirsiniz ben ne zmn okusam ise yarar

Lavanta cayi uykusuzluga ve strese karsi birebirmis. Birsürü baska faydalarida var..
Gecen aksam ictim acayip uykum geldi halbuki erken yatmayi düsünmüyordum :KK48:

Uykuya dalmak icin nefes egzersizleri yapabilir anneniz. Mesela dokuzdan bire kadar geri saysin ve her sayida ya nefes alsin veya versin bunu uykuya dalana kadar tekrarlasin.. nefesine odaklansin sadece.. vucudunu kollarini salsin iyice ..insan farkinda olmadan kasiliyor bazen. Ve hep sacmasapan seyler de aklina geliyor insanin yatakda.. bunu engellemis olur nefese odaklaninca.
Bende önceler günlerce uyuyamazdim sonra iyi bir uyku icin nefes egzersizleri hakkinda birseyler okudum nette ve yukarda yazdigim yöntemi uyguladim. O günden bu güne nezaman uykusuzluk ceksem bu yöntemi uygular misil misil uyurum :KK14:

Bunu buldum:

İnsomnia hastalarında nefes tedavisinin pozitif etkileri:

1. Nefes ritmi yatma vaktindekine benzer bir hale gelir. Egzersizlerden sonra vücut ısısı aynı uykuya dalmadan önceki gibi biraz düşer, insomnia tedavisinde nefes egzersizlerini yatmadan önce yapmanın tavsiye edilmesinin nedeni budur.
  2. Daha yavaş nefes vermeye başlanması merkezi sinir sistemindeki süreçleri stabilize eder, sinirlenmeyi hafifletir, bitkinliği azaltır ve uyku kalitesini arttırır. Yavaş uzun bir nefes verme vücut kaslarının rahatlamasını sağlar.
  3. Pozitif su direncine karşı nefes vermek ekspiratori pozitif havayolu basıncı oluşmasına yardımcı olur. Bronşu genişletir, akciğer ventilasyonunu geliştirir, kandaki oksijeni arttırır ve diğer organlarınız ve dokularınıza daha fazla oksijen dağıtır, ayrıca beyin aktivitesini düzenler.
  4. Diyafragmatik (abdominal) solunum kalp vasküler sisteminizin düzgün çalışmasını sağlayan intratorasik basıncı stabilize eder. Tüm vücut organlarınız ve beyninizin bölümlerine kan dağıtımını arttırır, böylece sinir sistemi fonksiyonunu optimize eder, baş ağrısı ve baş dönmesinden kurtarır, ve uyku kalitesini arttırır.

http://www.dogrunefesal.com/insomnia.html

Son düzenleme:
Sorununuzu okurken aklıma izlediğim bir film geldi. ''Uykusuz.'' adlı bir film.
Tedavisi var üzülmeyin. Birazda kendimden bilirim. Sık sık kahve içer ve kakao ve şeker tüketirdim.
Uyumak için mekan çok önemli. Bir yandan bilinçaltı bir yandan stres. Bunları bir kenara bırakınca eski halime dönmüştüm.

İlk olarak mekandan başlayın değişiklik yapın. Yenileyin annenizi oyalayın. Yatak odası sessiz ve huzurlu olsun. Uyku saatine kadar oyalayın yorulsun bol bol. Haplar daha kötü yapabilir diye düşünüyorum. Rahatlatıcı bitkisel çaylar deneyiniz.

Çok geçmiş olsun dileklerimle. Esenlikler dilerim.

Merhaba KK hatunları,
Annemin durumuna çok üzülüyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Annemin uzun süredir uykuya dalamama sorunu var. Şu an şu saatte karşımda oturmuş duruyor. Deli gibi uykusu var ama o uykuya dalış anı gerçekleşmediği için uyuyamıyor. Şu an tam 3. Günün içindeyiz ve hala uyuyamadı. Demin ağladı çaresizim diye.

gittiğimiz psikiyatr vs uyku ilacı yada mutluluk veren antidepresanlar veriyor ama yok işe yaramıyor

Daha önce başına gelen var mı ?
Nasıl çöZdünüz ?
Yada istanbulda bu alanla ilgilenen hastane doktor vs biliyor mısınuz ?
Bitkisel yolları da denedik. Ama olmadı.

kıyamam yaa inş neyi varsa düzelir de güzelce uyur

Bende de ayni problem var hatta vucudum uyusuyor karincalaniyor deli gibi uykum oldugu halde dalamiyorum bir turlu uykuya en son hungur hungur aglamaya basliyorum ve uyku ilaci da fayda etmiyor.. Allah kimseye yasatmasin cok kotu :KK43:

X