Bu da gençliğin geldiği hal işte. genç kızlar kavga ediyor

sepetteki_son_curuk_elma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
596
534
29

bugün şans eseri gördüğüm bir video. türbanlı kız karşısındakini tekme tokat dövüp üstündekileri çıkartıyor ve kız sutyenle sokak ortasında kalıyor. eğer bu videoda dayak yiyen taraf saçı açık olan değil de türbanlı olan olsaydı ve değil sutyenle sokak ortasında bırakmak , saçları görünür halde bırakılsaydı şimdiye bas bas bağırıyordu medya '' bizim türbanlı bacımızı dövdüler , soydular '' diye. politikaya kadar sıçramış olabilirdi. videonun sonlarına doğru soyulan kız polise gideceğini söylüyor ama ona cevaben '' anca gidersin '' deniyor.

benim lafım tesettürlülere değil , bana ne yahu sizin tesettürünüzden dini inancınızdan. herkesin inancı kendine. Allah kabul etsin ne diyeyim. benim lafım bu kızın çıplak kalmasındansa , türbanlı olan kızın saçının açılmış olmasını sorun edenlere. böyle bi zihniyete doğru gidiyoruz. sokaklarda bile bu kadar taciz varken halen bir cezai yaptırım dahi uygulanmazken , eski konularımda ben bu cinsel tacize dur demiş ve kendim dahi tacize marus kalmışken bu ne şimdi ? kadın kadına destek olmayacaksa kadın kadının yanında yer almayacaksa kim alacak ?

burada onlarca yüzlerce konu var eşinden , kocasından dayak yiyen kadınlar hakkında. ayrıl diyoruz. e peki bu kıza ne diyeceksiniz? sokakta tutmuş dövmüş , çıplak bırakmış , polisten korkusu yok. ayı boğan baş koparan tabiri caizse. ben derim ki inşallah bu vidyodaki kızımız polise gitmiştir ve inşallah alabileceği en ağır cezayı alır da ibret olur ! kim verecek hesabını bu kızın vidyosunun internette dolaşmasının.. yazık günah ya.. yazık günah..

kadın kadına bunu yaparsa ...
ınsallah cok buyuk ceza alır

inşallah canım ,gerçekten içim acıdı bunu paylaşırken.. 2 kez düşündüm yani paylaşıp paylaşmamak hakkında da . ama sonunda paylaşma kararı aldım çünkü bilinmeli , bu işler artık böyle yürümemeli..

Durum çok vahim hiçbir oluru yok şu durumun yazık gençliğin hallerine.

Tesettüre konu getiriliyor peki ikiside açık olsaydı hassasiyet yine bu derece olacakmıydı diye soruyorum bende. Yine haber olacakmıydı bu olay paylaşılacakmıydı. Dişarıda yüzlercesi nette binlercesi mevcut bu kavgaların. Neden bunu haber yaptılar algı operasyonumu yine? Geçenki başı kapalı hostes haberi gibi. Garip. Hassasiyetse tüm gençliğe hassasiyet başı kapalı açık diye ayrım yapmadan..

Siddet siddeti dogurur diye bosuna demiyolar..
Yillarca tesetturluler tartaklandi otekilestirildi,
simdi de onlar basi aciklari soyuyor...

Durum çok vahim hiçbir oluru yok şu durumun yazık gençliğin hallerine.

Tesettüre konu getiriliyor peki ikiside açık olsaydı hassasiyet yine bu derece olacakmıydı diye soruyorum bende. Yine haber olacakmıydı bu olay paylaşılacakmıydı. Dişarıda yüzlercesi nette binlercesi mevcut bu kavgaların. Neden bunu haber yaptılar algı operasyonumu yine? Geçenki başı kapalı hostes haberi gibi. Garip. Hassasiyetse tüm gençliğe hassasiyet başı kapalı açık diye ayrım yapmadan..

bu video dün yüklenmiş internete. ben de bugün gördüm , ve paylaştım. evet insanlar her gün kavga ediyor doğru. ama insanın karşısına her gün karşısındakini sokak ortasında çıplak bırakan biriyle karşılaşmıyorum. bana tuhaf geldi ve paylaşmak istedim. bu kadar dikkat çekecek miydi demişsiniz , dikkatimi çekecekti doğru ama bu kadar mı orası tartışılır. çünkü insanlar tenin görünmesini istemediklerinden bunu yanlış bulduklarından örtünmüyorlar mı ? e sen kendi teninin görünmesine karşısın neden karşındakini soyuyorsun ? bu bana çok abes ve ikiyüzlü geldi. bu yüzden paylaştım.

Siddet siddeti dogurur diye bosuna demiyolar..
Yillarca tesetturluler tartaklandi otekilestirildi,
simdi de onlar basi aciklari soyuyor...

ben daha evvel hiç böyle bi şey görmemiştim. hiç ötekileştirilmiş bi tesettürlünün sokak ortasında çıplak bırakıldığına şahit olmamıştım. belki siz bunu kanıtlayabilirsiniz. o zaman benim de fikirlerim değişir. kısasa kısas yapılıyor demek ki falan derim. benim anneannem de baş örtüsü takardı babaannem de başörtüsü takardı bunda ters bir şey yok ki. ama kalkıp da bigüne bigün demediler senin başın açık sen günahkarsın kafir diye. yada senin başın açık hadi çıplak gez diye. ben bu zihniyetten şikayetçiyim.

bu video dün yüklenmiş internete. ben de bugün gördüm , ve paylaştım. evet insanlar her gün kavga ediyor doğru. ama insanın karşısına her gün karşısındakini sokak ortasında çıplak bırakan biriyle karşılaşmıyorum. bana tuhaf geldi ve paylaşmak istedim. bu kadar dikkat çekecek miydi demişsiniz , dikkatimi çekecekti doğru ama bu kadar mı orası tartışılır. çünkü insanlar tenin görünmesini istemediklerinden bunu yanlış bulduklarından örtünmüyorlar mı ? e sen kendi teninin görünmesine karşısın neden karşındakini soyuyorsun ? bu bana çok abes ve ikiyüzlü geldi. bu yüzden paylaştım.
İşte diyorum ya bende hassasiyetse tüm gençliğe hassasiyet diye. Yapılan kesinlikle yanlış su götürmez gerçek bu. Ama burada türbanlı ve açık kız karşılaştırması var alttan alttan. Sizin artniyetli olmadığınızı zannediyorum az çok biliyorum yorumlarınızdan. Demek istediğim kapalısı açığı hepsi genç Ve bu gençler sürükleniyor. Bu tarz haberler hepsini kapsıyor ama bu kısım sadece haber olup ekrana yansıyor.

hayır.. yani kısmen hayır.. kimi aile baskısıyla örtüyor, kimi saçı güzel değil diye, kimi daha güzel göründüğü için, kimi arkadaşları arasında dışlanmamak için, kimi adet yerini bulsun diye falan falan falan.. o yüzden ben buna "türbanlı - açık kavgası" olarak değil de mahalle kavgası olarak baktım :)

ben daha evvel hiç böyle bi şey görmemiştim. hiç ötekileştirilmiş bi tesettürlünün sokak ortasında çıplak bırakıldığına şahit olmamıştım. belki siz bunu kanıtlayabilirsiniz. o zaman benim de fikirlerim değişir. kısasa kısas yapılıyor demek ki falan derim. benim anneannem de baş örtüsü takardı babaannem de başörtüsü takardı bunda ters bir şey yok ki. ama kalkıp da bigüne bigün demediler senin başın açık sen günahkarsın kafir
hayır.. yani kısmen hayır.. kimi aile baskısıyla örtüyor, kimi saçı güzel değil diye, kimi daha güzel göründüğü için, kimi arkadaşları arasında dışlanmamak için, kimi adet yerini bulsun diye falan falan falan.. o yüzden ben buna "türbanlı - açık kavgası" olarak değil de mahalle kavgası olarak baktım :)
Evet kişiye indirgersek olayı bu kızın başında bir ayet taşıdığını pek düşündüğünü bunu idrak edebildiğini düşünmüyorum bende Bu hareketlerle.

bakış açılarımız farklı demek ki. ben sokakta çıplak bırakılmanın çok büyük bi hakaret olduğunu düşünüyorum , ve eğer sokakta çıplak bırakılmış olan taraf türbanlı olan olsaydı da kesinlikle gündeme oturacağından kuşkum yok. ben biri tesettüre girmeye karar verdiğinde bunun bilincinde olur diye düşünüyorum doğrusu. kendisi bi erkek tarafından görülmenin günah olduğunu düşündüğünden örtünmüştür , bu nedenle bi başka kadını bu halde bırakmanın yanlış olduğunun bilincinde olur diye düşünüyordum. bunun farkında olmayışı hatta daha beteri farkında olmasına rağmen umursamayışı benim sinirime dokunuyor ne yalan söyleyeyim.

sanrım söz ettiğini tanju babacan şurada anlatıyor gayet iyi biçimde. ve katılıyorum sana mahalle baskısıyla tesettüre giren kadınlar evet bu halde oluyor , kendi rızasıyla kapansa belki de farklı olacak.

bakış açılarımız farklı demek ki. ben sokakta çıplak bırakılmanın çok büyük bi hakaret olduğunu düşünüyorum , ve eğer sokakta çıplak bırakılmış olan taraf türbanlı olan olsaydı da kesinlikle gündeme oturacağından kuşkum yok. ben biri tesettüre girmeye karar verdiğinde bunun bilincinde olur diye düşünüyorum doğrusu. kendisi bi erkek tarafından görülmenin günah olduğunu düşündüğünden örtünmüştür , bu nedenle bi başka kadını bu halde bırakmanın yanlış olduğunun bilincinde olur diye düşünüyordum. bunun farkında olmayışı hatta daha beteri farkında olmasına rağmen umursamayışı benim sinirime dokunuyor ne yalan söyleyeyim.

sanrım söz ettiğini tanju babacan şurada anlatıyor gayet iyi biçimde. ve katılıyorum sana mahalle baskısıyla tesettüre giren kadınlar evet bu halde oluyor , kendi rızasıyla kapansa belki de farklı olacak.

ben bunu nasıl kaçırmışım yaw, Tanju Babacan'ı severdim zaten nasıl güzel yerlere nokta atışı yapmış helal olsun valla :)
evet aynen burada dedikleri gibi Jelibon, fazlası var eksiği yok.. ha tabi ki şuurlu bir şekilde kapananlar da var ama onlar sokak ortasında böyle bir kavgaya zaten girmezler.. o yüzden dayak yiyen kapalı da olsa aynı yorumu yapardım..

iki tane basortusuz salkim sacak ergen kizimiz kavga etseydi fark ne olacakti ki bizim icin? O zaman nasil olsa ikiside acik sutyenlerini ortaya cikarabilirler mi diyecektik?
basortusu takmasi ile ne alaka guzel kardesim, sadece kafayi yemis bir genc kiz var ortada.
ve basi acik olsaydi da yine 'kafayi yemis bir genc kiz' olacakti ortada.
edit: sen dilini duzelterek "ben" dili kullandim :)

ben daha evvel hiç böyle bi şey görmemiştim. hiç ötekileştirilmiş bi tesettürlünün sokak ortasında çıplak bırakıldığına şahit olmamıştım. belki siz bunu kanıtlayabilirsiniz. o zaman benim de fikirlerim değişir. kısasa kısas yapılıyor demek ki falan derim. benim anneannem de baş örtüsü takardı babaannem de başörtüsü takardı bunda ters bir şey yok ki. ama kalkıp da bigüne bigün demediler senin başın açık sen günahkarsın kafir diye. yada senin başın açık hadi çıplak gez diye. ben bu zihniyetten şikayetçiyim.
Forumda bir arkadas yazmisti uniye kayit olmaya giderken halasi basortulu diye yaka paca atildigini..
Basortusuyle hic bir ogrenci okuyabiliyor muydu,
tesetturlu hanimlar calisabiliyor muydu..
Kac kisi bu sebeplerden yurtdisina cikti okumak icin..
Hic gormedim duymadim demeniz sasirtti acikcasi..
Her iki zihniyeti de savundugum yok ohh iyi olmus diyecek halim de yok,
kaldi ki kendim de basi acik bir kadinim..
Ama etki tepkiyi dogurur diye bir sey var..
Oyle bir sey yok diyorsunuz..
Hala basortusunu konu alip birsuru haber yapiliyor..
bkz: hostes haberi.

Açıkcası dikkatimi çeken nokta ne başörtüsü nede iç çamaşırı. Ortalama 16-18 yaş aralıgındalar üzüldüm.. Kişilik oturmasını geçtim., Kişiliği 'K'si yok bunlar nasıl bir yuva kuracak ! Bunlar nasıl meslek sahibi olacaklar ! Bunların adep kavramından haberleri yok.. Bu duruma nasıl geldikleride muamma.. Bir erkek için değildir umarım..

X