• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Bu değerlerle başarılı tüp bebek olur mu? ( Varikosel )

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İnsallah allah gönlünüze göre verir 😊 aslında ameliyat olup hamile kalanlari görünce ben ameliyat olmasini istemistim ama doktor gerekli gormedi takviyeler ne kadar fayda eder bilmiyorum tüp bebekle de olmayinca başka careler ariyorum tesekkur ederim cevabiniz icin 🙏
Amin cumlemizin canım bu yolda Allah herkesin kucağını çokça doldursun 🥰🤗 biraz takviye eşimde kullandı benim birkaç ay kendimiz denedik bizde olmayınca başladık sonra kızımdan sonra birkaç ay daha relaks davrandık o sırada burda okuduğum takviyeleri aldım kullandı doğal gebelik olmadı ama belkide onlar yumurtaların dollenmesine vesile oldu bilemiyorum

A life ta tedavideyiz şu an. Bayadır bekliyoruz. Yıl başından beri başlamak için. Evet bizde her şey var DNA hasarı Morfoloji. Hasar için 3 ay antioksidan kullandı ama düştü mü bilemiyoruz. Morfoloji de düşük ama o zaten hemen düzelenilen bi değer değilmiş bazıları da iyi bi lab da önemli olmadığını söylediler.
Merhaba benzer bir durum bizdede vardı sperm sayısı 1_ 2 milyon arası değişiyordu. Varikoselden ameliyat oldu eşim ama düzelmedi. Dna hasarı vs. Hatta alife da oldu ameliyat. Sonra biz Kaan aydosa gittik antioksidan dengeli beslenme vs. Dna hasarı düzeldi sayı aynı kaldı. 9 ay sonrasında tüp bebek tedavisine başladık. Olumlu sonuç aldık.

Merhaba benzer bir durum bizdede vardı sperm sayısı 1_ 2 milyon arası değişiyordu. Varikoselden ameliyat oldu eşim ama düzelmedi. Dna hasarı vs. Hatta alife da oldu ameliyat. Sonra biz Kaan aydosa gittik antioksidan dengeli beslenme vs. Dna hasarı düzeldi sayı aynı kaldı. 9 ay sonrasında tüp bebek tedavisine başladık. Olumlu sonuç aldık.
Merhaba hangi merkezde tüp bebek oldu

Gözünüz aydın. Size a life ta ameliyat mı önerildi de oldunuz. Ya evet işte maalesef düzelmenin garantisi yok.. Kaan hoca DNA hasarında iyiymiş evet. A life ta dna hasarı çıktı bizim 3 aydır da onun vitaminlerini kullanıyoruz.

İlkinde imsi diye birşeyden bahsetmislerdi şimdi yapay zekayla seçim şeklinde yapicaz denildi ekstra ücret ödedik canım
Evet aslında icsi picsi yapılması gerekiyormuş. Piezzoyu okudum sonra kalsiyum verilmesi gibi. Aslında lab da hepsini isterim ama tabi olacak olursa her türlü olur yani

Gözünüz aydın. Size a life ta ameliyat mı önerildi de oldunuz. Ya evet işte maalesef düzelmenin garantisi yok.. Kaan hoca DNA hasarında iyiymiş evet. A life ta dna hasarı çıktı bizim 3 aydır da onun vitaminlerini kullanıyoruz.
Evet, ancak ameliyat sonrası hiç düzelme olmadı.

Benım eşimde de varikosel var çok doktora gittik Bize ameliyatta çok bir faydası olmaz sende Çünkü benim eşimin sperm sayısında sıkıntı yoktu Sadece hareket de vardı bize dediler yani aşılama veya da tüp bebek Biz de çok şükür tüp bebeğe başladık yumurta toplandı şu an embriyo aşamasında inşallah iyi olursa Önümüzdeki ay transfer olacak Bence zaman kaybetmeyi

Kızlar merhaba benim eşimde varikosel 4.derece hatta ileri hareket sıfır morfoloji 0 çok kötü geldi sonuçlarımız bu sebeplede biizde tüp bebege başladık ama döllenme kısmında sorun yaşamadık piezzo insi mikrochip bunları araştırın derim tabiki genetige gittiler nasıl gelirler bilmiyorum inşallah iyi olur sonuçlar yani demem o ki sonuçlar kötü diye olumsuz düşünmeyin

Kızlar merhaba benim eşimde varikosel 4.derece hatta ileri hareket sıfır morfoloji 0 çok kötü geldi sonuçlarımız bu sebeplede biizde tüp bebege başladık ama döllenme kısmında sorun yaşamadık piezzo insi mikrochip bunları araştırın derim tabiki genetige gittiler nasıl gelirler bilmiyorum inşallah iyi olur sonuçlar yani demem o ki sonuçlar kötü diye olumsuz düşünmeyin
Picsi ve imsi farklı şeyler bu arada aynı anda kullanılmıyor imsi daha detaylı şişli memorial ücretsiz yapıyor zaten mutlaka doktorunuza sorun piezzoda aynı şekilde bize gerek duyulmadı opu günü gerekli görürsek yaparız demişlerdi

Picsi ve imsi farklı şeyler bu arada aynı anda kullanılmıyor imsi daha detaylı şişli memorial ücretsiz yapıyor zaten mutlaka doktorunuza sorun piezzoda aynı şekilde bize gerek duyulmadı opu günü gerekli görürsek yaparız demişlerdi
Picsi daha detaylı değil mi ben de öyle biliyorum. Ya hepsini yapsınlar istiyorum işte. Çok kötü spermlerle bile işlem yapılıyor diye okuyorum ama bu da çok gerçekçi gelmiyor.

Picsi daha detaylı değil mi ben de öyle biliyorum. Ya hepsini yapsınlar istiyorum işte. Çok kötü spermlerle bile işlem yapılıyor diye okuyorum ama bu da çok gerçekçi gelmiyor.
Ben imsi daha detaylı diye biliyorum doktorum öyle söyledi bir araştırın zaten imsi yapılınca picsi olmuyor hepsini aynı anda yaptıramıyoruz

Ben imsi daha detaylı diye biliyorum doktorum öyle söyledi bir araştırın zaten imsi yapılınca picsi olmuyor hepsini aynı anda yaptıramıyoruz
Arkadaşlar ıcsi (mikroçip) spermin direk yumurtanın içine koyulması ımsı ise sperm seçerken kullanılan yöntem bilmem kaç kat büyütülüyor ikisi birbirimden bağımsız.

Arkadaşlar ıcsi (mikroçip) spermin direk yumurtanın içine koyulması ımsı ise sperm seçerken kullanılan yöntem bilmem kaç kat büyütülüyor ikisi birbirimden bağımsız.

Evet hepsi bagımsız özetle
  • ICSI → Mikroskopla seçilen sperm, yumurtaya enjekte edilir.
  • PICSI → Spermler olgunluk/bağlanma yeteneğine göre seçilir, sonra ICSI yapılır.
  • IMSI → Çok yüksek büyütme altında kusursuz görünümlü sperm seçilir, sonra ICSI yapılır.

Evet hepsi bagımsız özetle
  • ICSI → Mikroskopla seçilen sperm, yumurtaya enjekte edilir.
  • PICSI → Spermler olgunluk/bağlanma yeteneğine göre seçilir, sonra ICSI yapılır.
  • IMSI → Çok yüksek büyütme altında kusursuz görünümlü sperm seçilir, sonra ICSI yapılır.
Ayrıca icsi 400✖️ büyütüyor
İmsi 6000✖️-8000✖️ daha da büyütülerek bakılıyormuş

Back
X