• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu emlakçı sulanıyormu ne! (?)

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
12
358
37
Eskişehir
tam istediğim kesimden ev buldum ki 1 yıldır böyle bir evi - mahalleyi hayal ediyorken..
aracı olan emlakçı.. ilk hürriyet emlakta evi gördüm aradım. evde kimse yoktu.. ''araba servisimiz var dilerseniz gelip alayım evleri göstereyim'' dedi.. bende tamam dedim kızımı hazırladım çıktım.. 2 daire 2 side aynı yerde..
neyse geldi aldı yolda evden bahsettik falan 2 dairenin ilkini gösterdi önce, fakat yangın merdiveninden kolayca balkona ulaşılıp evin içine girilebilir güvenlik yok emlakçıda ''sizin gibi güzel bayan bu evde olmaz rahat bırakmazlar'' dedi neyse dedim...
2.daireye gittik gördük ev çok hoş tam istediğim gibi! herşeyi ile..
fakat bu emlakçıda o daireye ait sitede karşı apartmanda oturuyormuş. ''mutlaka sizi buraya alalım,senin gibi güzel komşuluklar isteriz,ve medeniyet kalitenizde çok önemli olduğundan bu ev size yakışır'' dedi bende estafurullah diyince mütevazi olmayın herşey ortada falan..
bu şahısta 46 yaşında (annemle yaşıt) evli barklı bi insan.. yeri kelimeleri hoş yani : benimde senin yaşında kızım var artık kızını görsün sana bırakmaz artık bol bol görüşürüz vs. bazı ettiği kelimelerde güzel bayan,çok genç yaşta evlenmişsin, vs.....
eşim gececi çalışıyor sabaha karşı 3 gibi gelir en erken.. aklıma bir ton şey geliyor Allah korusun.
sitede özel güvenlik var gecede dahil.. fakat insan oğlu işte korkuyorum..
dünden bu yana aklımda bi çok şey kurdum.. acaba ben bu adamın günahınımı alıyorum?
yada sempatiklik adına yada iltifatlık adına söylenen şeylerimi yanlış yere çektim?
çok pinpirikli baktığıma inanıyorum ama kızım & ben yanlız evde malum...
birde devir o kadar bozulmuşki insan evli ve ANNE olduğuna bakmıyor.. daha öncede başıma çok geldi bi kısmını burada yazmıştım..
ahım şahım bi güzelliğim olsa belki anlarım.. kendime özgüvenim kalmadı artık böyleleri yüzünden.. sizce ben bu adamın günahınımı alıyorum? o eve taşınırsam başım ağrırmı?
mafoldumben

Ben adamın kötü niyetli olduğunu düşünmedim..
Sadece para kazanmak için size iltifat ediyor..
Tipik satıcı mantığı bence..
Yine de sadece emlakçıya değil hiç kimseye eşinizin geceleri çalıştığını söylemeyin derim..yerimseniben

Ben adamın kötü niyetli olduğunu düşünmedim..
Sadece para kazanmak için size iltifat ediyor..
Tipik satıcı mantığı bence..
Yine de sadece emlakçıya değil hiç kimseye eşinizin geceleri çalıştığını söylemeyin derim..yerimseniben

şahısın günahını alıyor isem çok üzülürüm.. ama içim kötü olmuş , kuşku...elimde değil..
evet eşimin geceleri evde olmamasını kimseler bilmemeli.. teşekkürler

valla canım kimse kusurabakmasın tedbiri elden bırakma sen yinede ederim ben dünyanın binbir türlü hali var boşver insan en yakınına bile güvenemiyor elin adamına hiç güvenme boşver ev kıtlığı yok ya tamam laade haklı satıcı ağzı böledir ama madem kalbini bozdun canım uzak dur derim.

Ben kötü niyetli bir yaklaşım olarak algılamadım....
Tipik satış taktikleri....
Sonuçta onun gösterdiği evlerden birini seçersen komisyon alacak....
Ama tabiiki mesafeyi korumakta da fayda var...

CNM BENCE BOŞVER . YETERKİ SEN EV ARA BULURSUN YANİ İLK İNTİBA ÖNEMLİDİR. SENİN İÇİNİ HUZURSUZ ETTİYSE HİÇ DÜŞÜNME DERİM. BENCE 6 HİS ÇOK ÖNEMLİDİR. HİSLERİNE KULAK VER. YENİ EVLER BAK AYRICA İLK GÖRÜŞMELER E FELAN BAKMAYA EŞİNLE GİT BENCE O KONUŞSUN O İLGİLENSİN MESAFELİ OLURLAR SAN OZAMAN. -tatlicadiarzu-zemuszemus

adam bisey yapamaz da pis bi adam oldugu belli, iyi niyetli oldugunu soyleyemecegim
insan sadece isini yapacak onun disindaki muhabbetlere girmeyecek heleki bir bayansa musteri
2. gordugun evi begenmissin madem tut ve emlakciyi kafandan cikar sonra, karsida oturuyorlar vs bunlari dusunme

bu arad neden ev aramaya emlakciyla esin gitmiyor ?

satış taktiği filan değil..

size kıyafet satmıyorki" çok yakıştı, güzele ne giyse yakışır" filan desin..

bence asılmış resmen size..

eşinizle gidin .. eşinizde görsün.. evi tutmayacak kadar önemlimi? bilemiyorum.. eğer tutacak olursanız, soğuk davranırsınız olur biter.. içli dışlı olmamak için çocuğunuza, onun çocuğuyla arkadaşlık kurdurmayın sakın..

tipik emlakçı zihniyeti..
hatta bazı arkadaslarında dediği gibi gbi genel bir satış stratejisi..
ben olsam takmazdım. hatta adam o lafları ettikten 5 dk sonra unutmuştum bile çoktan.

hatta bırakın satışı, broşür dağtırlarken almıyorum diye bile iltifat ediyorlar. dün mü ne.. bir estetik kliniği broşürünü almam için çıkmış adam, "gerçi ihtiyacınız yok ama maşAllah "bilmemne çekiyor..

bencede satış taktiği, okuduğum satış kitaplarından biliyorum yani:roflol:

kimbilir ne kadar komisyon alcak, bildiği tüm satış yöntemlerini denemiştir

yine okuduğum bi kitapta emlakçıların götürdükleri ilk evden müşteri soğuttuğunu yazıyordu burda amaç 2. evi daha cazip gösterip satış yapmak, kötünün üstüne iyi görüp bak bu ev daha iyi deyip almak isteyeceği için müşteri

Son düzenleme:
satış taktiği filan değil..

size kıyafet satmıyorki" çok yakıştı, güzele ne giyse yakışır" filan desin..

bence asılmış resmen size..

eşinizle gidin .. eşinizde görsün.. evi tutmayacak kadar önemlimi? bilemiyorum.. eğer tutacak olursanız, soğuk davranırsınız olur biter.. içli dışlı olmamak için çocuğunuza, onun çocuğuyla arkadaşlık kurdurmayın sakın..

bende bu yoruma katılıyorum. satış takdiği bile olsa sana ne be adam güzelmişim medeniymişim. erkek milleti işte terslesen yavrum ben senin baban yaşındayım diye kıvırır. gülümsesen bir adım daha ileri gitmeyi ister.

ama yinede onun bu tavrından hoşlanmadığınızı bilsin

Adam şirin olmaya çalışıp sonradan abartmış bence...
Kızını da ortaya kattığına göre demek ki kızı yaşında olduğunun farkında...
Kesinlikle eşinin çalışma saatini kimse bilmesin diyenlerdenim...
Herşey gönlünce olsun....
a.s.

Back
X