bu erkeklerin bencilliklerinden bıktım..!!!!!

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.883
7.076
eşim yine beni deli etti, sus diyorum ama sussamıyorum olmuyor adam illa kaşınıyor gel beni azarla diyor :KK66:

ev alma niyetimiz var , bırıkımımız yok, ailem pesınata destek olacakgerısı kredı cekılıp alınacak. eve gıren para bellı, hala odenen taksıtler kart borclarımız var. kısacası butcemız de kısıtlı maksımum 200.000 TL lik bir ev alabılırız, o fıyatada genelde kendı oturdugumuz muhıtte ev alınabılınıyor. X sehrındeyız ama bızım muhıt sehre 20 km, tek avantajı benım ısıme cok yakın -yenı gelısen bır muhıt- ılerde daha da degerlenecek bır semt. Esim için ulaşım sıkıntı degıl sırket aracı var.

Gelelim mevzuya istiyoruz ki yeni ev olsun masrafı olmasın, hem kıra odeyıp hem ev kredısı odeyecek gucumuz yok, borcu bıtmeden evı satıp yenısını alma gıbı bır durumda yok.. Bu nedenle ben ara kat, konumu ıyı (ulaşım yolu uzerı-markete falan yakın), mantolaması yalıtımı yapılmıs, mumkunse mutfagı genıs (çok mutfak esyam var evden getırmedıgım ceyızlerım var daha baba evınde), odaları cok genıs olmasada kullanıslı bır ev ıstıyorum.Bırde acele etmek ıstemıyorum, gec olsun ama ıcımıze sınen uygun bır yer olsun,esıme kalsa hemen ılk buldug evı alalım modunda..

Esım nerde en ust kat ev var, nerde daha ınsaatı bıtmemıs ev var, kooperatıf evı var onlara bakıyor. Ev buldum deyıp duruyor, dunde gelmıs 100.000 e ev alırız, içini kendimiz yaptırırız dedi.O paraya kusura bakmasın ama ancak bulur 1*1 ev alınır.E ee dedim bizim ev alınca bekleme durumumuz yok, kendı bırıkmısımız yok evın ıcnı neyle yaptırcak, usta lazım malzeme lazım ıs yapılırken adamların basında durmak lazım-esım ınsaat sektorune malzeme satıyor cevresı var ama ha deyınce evın ısı bıtmezkı en az bır ay mutfagı banyosu lamınantı vs surer bunları hıc dusunmuyor.

Dun bende kızdım anca laf ebelıgı yapıyon, o zaman cıkart para al ıstedıgını,sankı paramız var bız borca gırecez herseyı bıtmıs ev lazım bıze dedım, sonucta lafla peynır gemısı yurumuyor ... neymıs o fıkrını soylemıs, ev mev almıcakmısız , kırada oturcakmısız.Sınırlendım gıttım yattım.

Çok bencıl hem akılsızca secımler yapıyor, hem ılla onun ıstedıgı olacakmıs ben begendım sankı tek oturcan orda, pesınat ailemden kredıyı ben cekıcem, yarın obur gun aramızda kotu bırsey olsa borc bana kalacak barı evı kendı ıstedıgım gıbı alayım. Onun bu ıse bır katkısı olmayacak zaten, ben borc oducem o kendı maasıyla yeme ıcme faturayı karsılayacak ama yuk benım ustumde olacak..Bu durumda sırf kendı ısteklerını dusunmemesı lazım, ıkımızın ortak kararıyla bır yer almak lazım.

bence sakince oturun konuşun herkes kendi fikrini söylesin..
eşinin bulduğu evleri sakince karşıla yok canım uymaz bize falan de...

bence sakince oturun konuşun herkes kendi fikrini söylesin..
eşinin bulduğu evleri sakince karşıla yok canım uymaz bize falan de...
gidip bakıyoruz evlere ama adam hiç ilersini düşünmüyor, birde takmış manzaralı ev olacakmış sanki ormanın içindeyiz yada göl yada deniz kenarı bir yerde de, her yer apartman manzara değil lazım olan bize ; etrafı biraz açık olsun çok dipdibe olmasın en azından rahat rahat camımı acayım, camasırımı asayım o kadar mesafelı olsun etraftakı apartmanlarla yeterlı yani..
manzaralı dedıgı evlerde bos arsaya ya da bir tepecıge bakıyor hepsıde ust kat catı altı bunun kışı da var ama o hıc dusunmuyor.
doğalgaz bedava yaa zaten :KK66:

eşim yine beni deli etti, sus diyorum ama sussamıyorum olmuyor adam illa kaşınıyor gel beni azarla diyor :KK66:

ev alma niyetimiz var , bırıkımımız yok, ailem pesınata destek olacakgerısı kredı cekılıp alınacak. eve gıren para bellı, hala odenen taksıtler kart borclarımız var. kısacası butcemız de kısıtlı maksımum 200.000 TL lik bir ev alabılırız, o fıyatada genelde kendı oturdugumuz muhıtte ev alınabılınıyor. X sehrındeyız ama bızım muhıt sehre 20 km, tek avantajı benım ısıme cok yakın -yenı gelısen bır muhıt- ılerde daha da degerlenecek bır semt. Esim için ulaşım sıkıntı degıl sırket aracı var.

Gelelim mevzuya istiyoruz ki yeni ev olsun masrafı olmasın, hem kıra odeyıp hem ev kredısı odeyecek gucumuz yok, borcu bıtmeden evı satıp yenısını alma gıbı bır durumda yok.. Bu nedenle ben ara kat, konumu ıyı (ulaşım yolu uzerı-markete falan yakın), mantolaması yalıtımı yapılmıs, mumkunse mutfagı genıs (çok mutfak esyam var evden getırmedıgım ceyızlerım var daha baba evınde), odaları cok genıs olmasada kullanıslı bır ev ıstıyorum.Bırde acele etmek ıstemıyorum, gec olsun ama ıcımıze sınen uygun bır yer olsun,esıme kalsa hemen ılk buldug evı alalım modunda..

Esım nerde en ust kat ev var, nerde daha ınsaatı bıtmemıs ev var, kooperatıf evı var onlara bakıyor. Ev buldum deyıp duruyor, dunde gelmıs 100.000 e ev alırız, içini kendimiz yaptırırız dedi.O paraya kusura bakmasın ama ancak bulur 1*1 ev alınır.E ee dedim bizim ev alınca bekleme durumumuz yok, kendı bırıkmısımız yok evın ıcnı neyle yaptırcak, usta lazım malzeme lazım ıs yapılırken adamların basında durmak lazım-esım ınsaat sektorune malzeme satıyor cevresı var ama ha deyınce evın ısı bıtmezkı en az bır ay mutfagı banyosu lamınantı vs surer bunları hıc dusunmuyor.

Dun bende kızdım anca laf ebelıgı yapıyon, o zaman cıkart para al ıstedıgını,sankı paramız var bız borca gırecez herseyı bıtmıs ev lazım bıze dedım, sonucta lafla peynır gemısı yurumuyor ... neymıs o fıkrını soylemıs, ev mev almıcakmısız , kırada oturcakmısız.Sınırlendım gıttım yattım.

Çok bencıl hem akılsızca secımler yapıyor, hem ılla onun ıstedıgı olacakmıs ben begendım sankı tek oturcan orda, pesınat ailemden kredıyı ben cekıcem, yarın obur gun aramızda kotu bırsey olsa borc bana kalacak barı evı kendı ıstedıgım gıbı alayım. Onun bu ıse bır katkısı olmayacak zaten, ben borc oducem o kendı maasıyla yeme ıcme faturayı karsılayacak ama yuk benım ustumde olacak..Bu durumda sırf kendı ısteklerını dusunmemesı lazım, ıkımızın ortak kararıyla bır yer almak lazım.
ailen neden para veriyor ev için?ğeki onun ailesi para veriyor mu alacağınız ev için..ben olsam ailemden para istemezdim.

gidip bakıyoruz evlere ama adam hiç ilersini düşünmüyor, birde takmış manzaralı ev olacakmış sanki ormanın içindeyiz yada göl yada deniz kenarı bir yerde de, her yer apartman manzara değil lazım olan bize ; etrafı biraz açık olsun çok dipdibe olmasın en azından rahat rahat camımı acayım, camasırımı asayım o kadar mesafelı olsun etraftakı apartmanlarla yeterlı yani..
manzaralı dedıgı evlerde bos arsaya ya da bir tepecıge bakıyor hepsıde ust kat catı altı bunun kışı da var ama o hıc dusunmuyor.
doğalgaz bedava yaa zaten :KK66:

önünün ilerde kapanmayacağının garantisi yok..buraya park yapılcak derler 1 sene sonra bir bakmışsın apartman olmuş...o yüzden yapılmış olanlar daha mantıklı..haklısın yani..

ailen neden para veriyor ev için?ğeki onun ailesi para veriyor mu alacağınız ev için..ben olsam ailemden para istemezdim.

Ailemin ben bekarken sattıgı bır evı vardı onun parasını benım ıcın ayırmıslardı ev almak maksadıyla ama ben borc harc vs den beklettım hep bugune kadar , sonucta ustunu kendım tamamlamam gerekıyordu , o nedenle para verıyorlar yanı ben ıstedıgım dıye verılen bır para değil, kendi rızalarıyla olan birşey. Eşimin ailesinin maddı durumu ıyı degıl, benım dugunumude kendı aılem yaptı bazı seylerı de esımle ben ustlenmıstım evlenırken..

Kısacası durum bu ve bu devırde pesınat olmadan ev almak ımkansız , cunku banka maksımum %75 ini veriyor. Bızımde oyle 50 bin 60 bin biriktirmemiz için büyük şehir sartlarında emekliliği beklememiz lazım oda yıllar var ..

Ailemin ben bekarken sattıgı bır evı vardı onun parasını benım ıcın ayırmıslardı ev almak maksadıyla ama ben borc harc vs den beklettım hep bugune kadar , sonucta ustunu kendım tamamlamam gerekıyordu , o nedenle para verıyorlar yanı ben ıstedıgım dıye verılen bır para değil, kendi rızalarıyla olan birşey. Eşimin ailesinin maddı durumu ıyı degıl, benım dugunumude kendı aılem yaptı bazı seylerı de esımle ben ustlenmıstım evlenırken..

Kısacası durum bu ve bu devırde pesınat olmadan ev almak ımkansız , cunku banka maksımum %75 ini veriyor. Bızımde oyle 50 bin 60 bin biriktirmemiz için büyük şehir sartlarında emekliliği beklememiz lazım oda yıllar var ..
haklısın bende bu peşinat yüzünden ev olayına giremiyorum...
ama sen bilinçli bir kadına benziyorsun eşinin kafasına sakın uyma babam gibi duruyor bir ev alacaksınız kendinizi batırmayın..dediğin gibi bitmiş temiz bir eve girin ki hem kira hem kredi ödeyip kendinizi mafetmeyin..
içinin inşaatını yaparız denilen evler senelerce bitmiyor maalesef.

Sen araştır istediğin gibi bir ev bulunca bunu beğendim de. Madem ev kredisi senin omuzunda peşinatı ailen verecek taviz verme.

haklısın bende bu peşinat yüzünden ev olayına giremiyorum...
ama sen bilinçli bir kadına benziyorsun eşinin kafasına sakın uyma babam gibi duruyor bir ev alacaksınız kendinizi batırmayın..dediğin gibi bitmiş temiz bir eve girin ki hem kira hem kredi ödeyip kendinizi mafetmeyin..
içinin inşaatını yaparız denilen evler senelerce bitmiyor maalesef.

Bende sızın gıbı dusunuyorum ama bunu esıme anlatamıyorum... ;(

Aslında çok şanslı bır adam; maddı anlamda ben ona hiç yük olmadım, kendim çalışıyorum zaten evin çoğu yükü bende, asla ondan birşey istemem hep Allah bana versin-bende kendi ihtiyaçlarımı kendim gidereyim demişimdir-bir erkekten medet uman bir kadın değilim.Düşünün düğünü bile ailem yaptı çünkü ne kendinin ne ailesinin durumu yoktu ama kimse bunu sorun yapmadı anlayısla karsıladı, yeri geldi borcunu ödedim onun çünkü benim eşim biraz müsrif bir adam-para konusunda sorumsuz ve yenı yenı toparlanıyor , ben mudahale etmesem laf soylemesen yıne borc yapar bunu bılıyorum, sonra en buyuk sıkıntıyı ben cekerım, o rahattır takmaz pek...

Tüm bunlara ragmen illa dediğim dedik modunda, ben laf söyleyincede atarlanıyor, bende ona sinir oluyorum.

Benim istediğim huzurlu bir yuvamız olsun, ondan bir beklentim de yok parasal anlamda ama bari işleri zorlaştırmasın..
Ailem bizden çok sevinçli ev alacagız diye, bende ilerde çoluk çocuk olacak onu dusunuyorum , oderız bır 10 yıl borc sonra rahat ederız.

Ama paşamızın aklı bir karış havada :KK66:

para hem senden çıkacak hem mırın kırın. Vazgeçti ailem de. Tutuşur belki o zaman
Ailemden zaten durumumuz olsa asla almam o pesınatı, yokluktan onlarında kendı rızasıyla verılen bır para oldugundan kabul edıyorum. Ben zaten bıze su kadar para lazım hıc demedım , hatta o para uzun zamandır bekletılıyor hep sız kendınıze harcayın demısımdır ama Allaha sukur durumları ıyı , onlarda bız sana ayırdık senın hakkın o dediklerınden kabul edıyorum yardımlarını.

Ailem vazgectı desem ev ısı rafa kaldırılır otomatıkman :KK66:

aslında laf dalaşına gerek yok. bulduğu evleri beğenmeyip kulp bulursun... o istediği kadar ev göstersin dursun... sizde kendi istediğinize uygun ev bakarsınız... sorun çözülmüş olur.

eğer o evin bir kısmını kendi ailesi verseydi "annesi benim üstüme yap" derdi. bizde öle oldu ve yarısı annesinin üstüne. diğer yarısını zor kaptık:KK53:. diğer yarısının parasını biz verdik. ki bende çalışıyorum. birikmiş param vardı içerde ona rağmen tamamı benim üstüme olsun dedi.

aynı şeyi bende yaşadım ve ev alma işini askıya aldım.
eşim ilk bulduğu eve gidecek bıraksan.
ee ben de senin gibi herşeyi düşünüyorum, sık sık ev taşıyamam bi kere alınır oturulur sürekli masraf olmasın diye düşünüyorum.
o yüzden biraz birikim yapıp öyle kalkışıcaz ev almaya artık.

Annemlerden para alacaksam ben evi annemin ustune yaparim valla...
Pesinat anneden, kredi sizden ee koca ne yapiyor hicc, birde ustune kapris..
Cok simartmissiniz bence..
Ne bir masrafa sokmussunuz, ne dugun yaptirmissiniz ustunede hic skintisiz ev sahibi olacak..
Kaldirmayin bukadar totosunu..

Annemlerden para alacaksam ben evi annemin ustune yaparim valla...
Pesinat anneden, kredi sizden ee koca ne yapiyor hicc, birde ustune kapris..
Cok simartmissiniz bence..
Ne bir masrafa sokmussunuz, ne dugun yaptirmissiniz ustunede hic skintisiz ev sahibi olacak..
Kaldirmayin bukadar totosunu..
Annemın ustune evlenmeden once alsaydım yapardım ama sımdı olmaz oyle bırsey, ne olursa olsun esıme haksızlık olur , sonucta pesınat evın masrafının 4/1 i kadar bır meblag , zaten kredı cekecegım ıcın ev benım ustume olacak, borc benım ustumde de olsa bırlıkte oldugumuz surece bu borc onu da etkıleyecek, şu saatten sonra senın benım yapmak ıstemem sadece mantıksız ve bencılce hareketlerı benı delı edıyor.
Daha öncede dediğim gibi maddi anlamda da eşimden bir beklentim yok benim, üstüne düşeni ödesin-borç yapmasın yeterli benim için...

X