Bu evlilik olur mu?

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
Düsüncelerinize ihtiyacim var
Kendime gelelim:
Ben 22 yasindayim annem beni tek basina büyüttü tabiki kötü zamanlarimizda oldu maddi acidan ama calisip calisip herseyi benim icin yapti hicbirseyim eksik olmadi güzel bir sekilde büyüttü yani. Simdi cok sükür durumumuz cok iyi.

Erkek arkadasim:
30 yasinda ve kötü sartlarda büyüdü. kendisinden kücük 3 kardesi var. 14 yasindan beri ailesi icin calisiyor yani fazlasiyla sorumluluk almis ailenin 'reisi' diyelim. Bu sartlarda gecte olsa uni bitirdi yeni kpssye girdi ve atanmayi bekliyor. Ve bu yüzden bu zamana kadar evlenmedi cünki ilk kardeslerinin evlenmesini/is sahibi olmalarini istedi. Yani kisacasi sirf onlar icin hep kendisinden kisti. simdi tabi hepsi evli ayri uzak sehirlerdeler.
Kendisi 3 kuzenleriyle kaliyor ve ayriyetten baska sehirde kalan anneyle babanin kirasini ödüyor harclikda yolluyor. Bazen kardesleri bile harclik istiyorlar buda yolluyor (calistiklari halde)
Simdiye kadar kiz arkadaslari maddi durumu iyi olmadigi icin birakmislar.

Suan kuzenleriyle kaldigi eve annesiyle babasida geldi arada geliyorlar ve 1 ayligina kaliyorlar. onlar geldigi zaman biz telefonlasamiyoruz cünki ev cok kalabalik oluyor bos oda olmuyor. zaten aramizda mesafe var pek fazla bulusamiyoruz. llk tabiki anlayisla karsiladim ama artik skilmis durumdayim resmen ailesi gidene kadar konusamiyoruz (calistiginda bazen konusuyoruz ama is ortaminda rahat olmuyor ve kisaca 5dklik oluyor) yani kisacasi her anlamda konu aile olunca hersey duruyor onda.

Herneyse biz ciddi oldugumuz icin anneme erkek arkadasimdan bahs ettim. Tabiki isini hayatini ailesini vs sordu bana. Herseyi acik acik anlattim.
Annem karsi cikti. 'Ben seni zorda olsa iyi sartlarda büyüttüm ve bu kisinin düzgün isi olmadigi halde ailesine para yolluyor..ilerde bir evi nasil gecindirecek? ve evlendiginizde ailesine para yollamaktan vazgecermi saniyorsun?' dedi. 'üstelik annesi babasi yas ilerledikce sizde kalmak isterler kardesleri zaten cok uzak sehirlerdeler büyük sorunlar yasarsin. ailesine tabi düskün olsun ama esini birakacak kadar olmasin..Ben kizimi bu sekilde görmek istemem' diye kizdi bayagi.

Bir yandan annemi anliyorum diger yandan kafam karisik..ne yapacagimi bilmiyorum
Erkek arkadasima sadece maddi acidan annem sorunlar cikardigini diyebildim. Aileye para yollamak vs gibi konulari söylemeye cekindim nasil diyecegimi bilemedim sonucta esi mesi degilim..bunlari söylemeye hakkim varmiki?! diye düsündüm. Erkek arkadasim tabi isyan etti vs. ama onu bu yüzden birakmadigim sürece benim icin hersey yapacagini dedi.

cok uzun oldu ama disardan tanimayan birilerinin düsüncelerine ihtiyacim var

Anneniz çok doğru düşünüyor. Zira kuzenleriyle kaldığı eve bile düşüncesizce gelip 1 ay yerleşebiliyorlar. Yarın siz evlendiğinizde oğlumun evi deyip gelmeyeceklerini düşünmüyorsunuzdur heralde? Hem bu defa 1 ayda olmaz bu süre belki bütün kış belki aylarca.. İşinin iyi olmasını vs söylemiyorum belli ki ekmeğini taştan çıkartıp ailesine bakacak bir adam fakat bunca yıl ailesinin arkasını toplamaya alışmış bir adam kolay kolay bu huyundan vazgeçmez ki o insanlar bişey beklemeye devam eder ve haliyle o da her defasında gönderir. Zor karar Allah yardımcınız olsun o_O

Anneniz haklı tecrübeli ve anneler genelde doğruyu söyler görürler ne denir ki hakkınızda hayırlısı olsun zor bir durum :KK51:Siz seviyorsanız aşıksanız ve ben ailesi gelsin kalsın beraber yaşamaya da razıyım sürekli biz çok iyi durumda olmasak da yardım etsin önemli değil derseniz düşünün sorumluluk sahibi biri ama bunlar size bir süre sonra ağır gelmeye başlarsa ki genelde öyle olur o zaman yol belli Hoppa

Annene sonuna kadar hak veriyorum tatlım. O içinde duyduğun büyük sevgiye asla güvenme. Evlendikten bir süre sonra biter ve hayatın gerçekleriyle baş başa kalırsın.. Şimdi tahammül edebilirim, olsun katlanırım diye toz pembe sandığın şeyler bir bakarsın en büyük kabusun ollmuş. Herşeyi geçtim bir anne asla yanılmaz, bunu bende yaşadım gördüm. Seni zorluklarla bu kadar iyi büyütmüş bir kadının da sözünden çıkma zaten, o senin için neyin iyi olup olmayacağını çok iyi bilir..Aranızdaki yaş farkı da bence ciddi bir problem. Benim eski nişanlımda benden 8 yaş büyük bir öğretmendi. Herkes yanımda ne kadar büyük durduğundan, yanıma ne kadar yakışmadığından sürekli bahsedip canımı sıkardı. Ne bileyim işten yorgun argın gelir koltukta uyuklardı bir film izlemek bile mümkün değildi. Her haliyle sorun yani.. İyi düşün, iyi taşın evlilik şakaya gelmez.

Bismillah. Dur daha 22 yasindaymissin zaten.

Ya valla kucuk yasta patir patir evleniyor millet. Sen calisiyor musun su an? Fikir vermesi acisindan soyle diyeyim; bence evlenmek icin erken bi yas.

Biraz daha bekleyebilirsiniz. sonucta kimse kacmiyor. hem sevgilin de durumunu belki daha duzeltir. atanir falan.

sen de eger cok istiyorsan, ise girersin ve beraber gecinirsiniz. Atanirsa eger belki baska sehre cikar atanacagi yer? Oraya gore planlarsiniz.

O yuzden annen hakli.

Bence o erkek arkadasin seninle degil kimseyle evlenmesin desem fazla mı acimasiz olur ?
Sen evlendiginde surekli kardes,anne,baba vs para yollayip duracak belkide ,belkide kendinden kisacak yine senden kisilacak .. bukadar mi evleneyimde ne olursa olsun derdindesin hic mi hayalin yok?hic mi baskalari gibi iyi sartlarda yasayayim istemiyorsun , bu yasinda boyle yuku omuzlamak oyuncak mi geliyor sana ??

Boyle gelecekte kurulmaz zaten ilkonce bi siyrilmasi lazim bunlardan suanda ayni evin sorumlulugunda degilsiniz duygusal bakiyorsun ama evlenince oyle olmayacak burda millet 2 kurusun hesabini yapiyor,birikim yapmaya ugrasiyor,biseyler edinmeye calisiyor o adamin eti ne bufu ne kac kisiye birden bakacak ? Sen bu kahrı cekebilecek misin ? Sanmiyorum.. annen hakli

Kaynananızla yaşamak istiyorsanız ve eşinizin sürekli ailesine para yollaması size batmayacaksa evlenin ama eğer yapamam diyorsanız kendinize hayatı zehir etmeyin zira huylu huyundan vazgeçmez bu adam alışmış sürekli ailesine bakmaya ilerde sizden kısar ailesine yollar ki bence diğer kız arkadaşlarıda sadece parası olmadığı için ayrılmadı benceo_O

Düsüncelerinize ihtiyacim var
Kendime gelelim:
Ben 22 yasindayim annem beni tek basina büyüttü tabiki kötü zamanlarimizda oldu maddi acidan ama calisip calisip herseyi benim icin yapti hicbirseyim eksik olmadi güzel bir sekilde büyüttü yani. Simdi cok sükür durumumuz cok iyi.

Erkek arkadasim:
30 yasinda ve kötü sartlarda büyüdü. kendisinden kücük 3 kardesi var. 14 yasindan beri ailesi icin calisiyor yani fazlasiyla sorumluluk almis ailenin 'reisi' diyelim. Bu sartlarda gecte olsa uni bitirdi yeni kpssye girdi ve atanmayi bekliyor. Ve bu yüzden bu zamana kadar evlenmedi cünki ilk kardeslerinin evlenmesini/is sahibi olmalarini istedi. Yani kisacasi sirf onlar icin hep kendisinden kisti. simdi tabi hepsi evli ayri uzak sehirlerdeler.
Kendisi 3 kuzenleriyle kaliyor ve ayriyetten baska sehirde kalan anneyle babanin kirasini ödüyor harclikda yolluyor. Bazen kardesleri bile harclik istiyorlar buda yolluyor (calistiklari halde)
Simdiye kadar kiz arkadaslari maddi durumu iyi olmadigi icin birakmislar.

Suan kuzenleriyle kaldigi eve annesiyle babasida geldi arada geliyorlar ve 1 ayligina kaliyorlar. onlar geldigi zaman biz telefonlasamiyoruz cünki ev cok kalabalik oluyor bos oda olmuyor. zaten aramizda mesafe var pek fazla bulusamiyoruz. llk tabiki anlayisla karsiladim ama artik skilmis durumdayim resmen ailesi gidene kadar konusamiyoruz (calistiginda bazen konusuyoruz ama is ortaminda rahat olmuyor ve kisaca 5dklik oluyor) yani kisacasi her anlamda konu aile olunca hersey duruyor onda.

Herneyse biz ciddi oldugumuz icin anneme erkek arkadasimdan bahs ettim. Tabiki isini hayatini ailesini vs sordu bana. Herseyi acik acik anlattim.
Annem karsi cikti. 'Ben seni zorda olsa iyi sartlarda büyüttüm ve bu kisinin düzgün isi olmadigi halde ailesine para yolluyor..ilerde bir evi nasil gecindirecek? ve evlendiginizde ailesine para yollamaktan vazgecermi saniyorsun?' dedi. 'üstelik annesi babasi yas ilerledikce sizde kalmak isterler kardesleri zaten cok uzak sehirlerdeler büyük sorunlar yasarsin. ailesine tabi düskün olsun ama esini birakacak kadar olmasin..Ben kizimi bu sekilde görmek istemem' diye kizdi bayagi.

Bir yandan annemi anliyorum diger yandan kafam karisik..ne yapacagimi bilmiyorum
Erkek arkadasima sadece maddi acidan annem sorunlar cikardigini diyebildim. Aileye para yollamak vs gibi konulari söylemeye cekindim nasil diyecegimi bilemedim sonucta esi mesi degilim..bunlari söylemeye hakkim varmiki?! diye düsündüm. Erkek arkadasim tabi isyan etti vs. ama onu bu yüzden birakmadigim sürece benim icin hersey yapacagini dedi.

cok uzun oldu ama disardan tanimayan birilerinin düsüncelerine ihtiyacim var

Annen haklı. Annenin seni uyarmasına gerek olmadan zaten bunları farketmiş olman gerekirdi. Seni hiç rahatsız etmiyor mu bu durumlar? Her şeyden geçtim 30 yaşındaki bir adamın telefonda konuşamaması nedir yahu. Annenin söylediği şeyler gibi değil de kendi gözlemlerin olarak söylemelisin sevgiline.

anneniz söylenebilecek herşeyi söylemiş..
burda hergün okuyoruz, eşinin ailesi gelip yerleşen, eşinin para göndermesine engel olamayan..
niye böyle şeyler yaşayasınki..

Aranızdaki yaş farkı da bence ciddi bir problem. Benim eski nişanlımda benden 8 yaş büyük bir öğretmendi. Herkes yanımda ne kadar büyük durduğundan, yanıma ne kadar yakışmadığından sürekli bahsedip canımı sıkardı. Ne bileyim işten yorgun argın gelir koltukta uyuklardı bir film izlemek bile mümkün değildi. Her haliyle sorun yani.. İyi düşün, iyi taşın evlilik şakaya gelmez.

Bence o erkek arkadasin seninle degil kimseyle evlenmesin desem fazla mı acimasiz olur ?
Sen evlendiginde surekli kardes,anne,baba vs para yollayip duracak belkide ,belkide kendinden kisacak yine senden kisilacak .. bukadar mi evleneyimde ne olursa olsun derdindesin hic mi hayalin yok?hic mi baskalari gibi iyi sartlarda yasayayim istemiyorsun , bu yasinda boyle yuku omuzlamak oyuncak mi geliyor sana ??

Boyle gelecekte kurulmaz zaten ilkonce bi siyrilmasi lazim bunlardan suanda ayni evin sorumlulugunda degilsiniz duygusal bakiyorsun ama evlenince oyle olmayacak burda millet 2 kurusun hesabini yapiyor,birikim yapmaya ugrasiyor,biseyler edinmeye calisiyor o adamin eti ne bufu ne kac kisiye birden bakacak ? Sen bu kahrı cekebilecek misin ? Sanmiyorum.. annen hakli

az önce tartistik. Ben ona dedimki: sen baskalarini kendinden daha cok önemsedigin sürece mutlu olmayacaksin
oda dediki: ben ailemi aslaa atmam ne olursa olsun atmam o benim ailemm yapiyorsam onlara yapiyorum
Sonra aklina geldi dediki: sende o ailenin icindesin benim ailemsin herseyi yaparim bizim icin

az önce tartistik. Ben ona dedimki: sen baskalarini kendinden daha cok önemsedigin sürece mutlu olmayacaksin
oda dediki: ben ailemi aslaa atmam ne olursa olsun atmam o benim ailemm yapiyorsam onlara yapiyorum
Sonra aklina geldi dediki: sende o ailenin icindesin benim ailemsin herseyi yaparim bizim icin
Neyin ne olduğunu görüyorsun. Artık bile bile lades deyip dememek sana kalmış. Biz tavsiyelerimizi verdik, çilelerin kadını olup olmamayı sen kendin seçeceksin tatlım. Senin için en fazla yapabileceğimiz şey bu..

ilişkiler hakkında yorum yapmak zor. neticede kimin ne düşündüğünü ve kişiliğini bilmiyoruz. burdan sana sakın evlenme diyemem kendi adıma. bana düşmez zaten ama daha evlenmeden onlar benim ailem atamam diyalogları başlamışsa durum pek iç açıcı gelmedi bana, hayırlısı olsun

Annen kesinlikle hakli , Annenin soylediklerini dikkate almalisin..
Suan icinde oldugun sevgi , evlendiginde bunlari bire bir yasadifinda tukenir ..

Kuzenleriyle yasadigi eve gelip aylarca kalan anne ve baba , siz evlendiginizde hep beraber yasarlar ..

atanma iş bulması vs. sorun değil de koca aile sevgilinin eline bakıyor adeta, ne onlar bu rahattan vazgeçer ne de sevgilin onlara para yollamayı keser. ilk zamanlar sorun değil dersin ama çarşıda pazarda ordan buradan kısarken onun sürekli onlara yardım ettiğini düşün ve bunu söylersen de "kötü kadın" olursun.
çok ciddi değilsen bi kere daha düşün bence.
bdv deki sorunların %90 ı para veya aile sende ikisi de var.
allah kolaylık versin.

X