Bu gun bu is biticekmis

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
30
merhaba kizlar beni taniyanlar konularimi okuyanlar sorunlarimi bilir kayinvalidem bana bize cok sey yasatti baska bi gelin almak istedigi icin bana yapmadigini birakmadi ben evden giderek onun ekmegine yag surdum giderken bana soyledigi seyse bi ay sonra bu esyalara baska gelini nasil getiriyorum bak gorursundu neyseki bi sure ayriliktan sonra esimin akli basina geldi su an aramiz cok cok iyi uzerime titriyo zaten yeni evli sayiliriz 1bucuk sene dolmadi daha esim annesiyle barismami istiyo ama ben icimde ona karsi olan ofkeyi dindiremedim hala bide benden ozur dilesin biri geldiginde yanima gelsin yardim etsin evi temizlesin baska bisey beklemiyorum diyomus oncedende guya bunlari bekliyodu sadece ama ben yaptikca tepeme cikmaya basladi okul okuyorum sirf ders yapamiyim diye okuldan gelir gelmez yanina cagirir veya kucuk oglunu evime gonderirdi yada mutlaka evine kadin geldigi halde temizligi bide bana yaptirirdi herneyse su an sorunum su ki bu aksam uzun bi aradan sonra onlara gidicez barismamiz icin ben nasil davranmaliyim bi ozur beklerlerse napmaliyim icimden kesinlikle ozur dilemek gelmiyo cunku hata kendinde esimlede kotu olmak istemiyorum siz olsaniz napardiniz?

merhaba kizlar beni taniyanlar konularimi okuyanlar sorunlarimi bilir kayinvalidem bana bize cok sey yasatti baska bi gelin almak istedigi icin bana yapmadigini birakmadi ben evden giderek onun ekmegine yag surdum giderken bana soyledigi seyse bi ay sonra bu esyalara baska gelini nasil getiriyorum bak gorursundu neyseki bi sure ayriliktan sonra esimin akli basina geldi su an aramiz cok cok iyi uzerime titriyo zaten yeni evli sayiliriz 1bucuk sene dolmadi daha esim annesiyle barismami istiyo ama ben icimde ona karsi olan ofkeyi dindiremedim hala bide benden ozur dilesin biri geldiginde yanima gelsin yardim etsin evi temizlesin baska bisey beklemiyorum diyomus oncedende guya bunlari bekliyodu sadece ama ben yaptikca tepeme cikmaya basladi okul okuyorum sirf ders yapamiyim diye okuldan gelir gelmez yanina cagirir veya kucuk oglunu evime gonderirdi yada mutlaka evine kadin geldigi halde temizligi bide bana yaptirirdi herneyse su an sorunum su ki bu aksam uzun bi aradan sonra onlara gidicez barismamiz icin ben nasil davranmaliyim bi ozur beklerlerse napmaliyim icimden kesinlikle ozur dilemek gelmiyo cunku hata kendinde esimlede kotu olmak istemiyorum siz olsaniz napardiniz?
hayatının geri kalanını ezik gibi yaşamak istiyorsan tepene binilip kırbaçlanmak istiyorsan git özür dile derim.

pardon da niye özür dileyeceksiniz?
özür dilemesi gereken karşı taraf değil mi?
Evet kendisi ama o gururuna yedirip ozur dileyemez heleki benden butun gelinlere benden yakindir o derece nefret ediyo pskolojisi bozuk diyo esim normal degil buyukluk yap dedi bende ona bagirmistim bu eve baska gelin gelicegini soyledigi zaman kayinvalideme yani esime sadece bagirdigim icin kusura bakmayin derim dedim o da buyuk diye saygimdan diger hicbisey icin agzimi acmam ayni seyleri yasamayi kabul edemem kendi agzimla dedim oda tamam dedi ama yinede onu soylemek bile istemiyorum

gitme bu kadar basittt

Hayır tabii ki, ne özürü. İlla gideceksen, otur, az, öz konuş geri gel. Özürü ima ederse, sen de manalı bir gülümseme atarsın yeter.

Canım eşine değer verip bir ömür geçirmek istiyorsan git bak kocan demiş büyüklük sende kalsın die ama Özür değil yasananlar icin kusura bakma de o kadar. Ve bundan sonra da sevme ama saygı duy ve daima mesafeni koru. Asla kötü söz söyleme cahilligine ver kadının. Eşine de sürekli bu konulardan bahsedip bunaltma. Takma yani işin özeti bu.

Mesafenizi koruyun, saygılı davranın. Ama asla yüz göz olmayın. Mesela onlardayken kalkın çay servisi filan yaparken yardım edin, ama onun dışında evine gidip de temizlik filan yapmayın. Siz temizlikçi misiniz ? Tabii ki sever sayarsınız, içinizden gelir yaparsınız, ama istemeye istemeye üstelik sen git başka gelin alacağım diyen birisine o şekilde davranmanız beklenemez. Eşiniz de size destek olsun, erkek eşini öncelikle ezdirmeyecek. Kötü bir söz söylemeden, gayet mesafeli şekilde davranın.

Ben ilişkilerde istikrardan yanayım başta kadının temizliğini vs öyle böyle yapmışsın şimdide yapmanı beklemesi çok normal baştan ne münasebet diyip çekilecektin kenara eşinin gelip sana bunu söylemesi bile seni keklediğini gösterir anne dur ben onu bi tavlanıp barışayım sonra senden özür diletirim hesabı

Hayır tabii ki, ne özürü. İlla gideceksen, otur, az, öz konuş geri gel. Özürü ima ederse, sen de manalı bir gülümseme atarsın yeter.[/QUOTHaklisiniz bana kalsa ben yuzunu dahi gormek istemiyorum kendisi mutsuz oldugu icin cevresindekilerin mutluluguna tahammulu olmaya bi insan ama sanirim mecburen gorucem

Eşinize yalnız ve ancak bazı şartlarınızı yerine getirirse tekrar şans vereceğinizi söyleyin.

Haklı olduğunuz bir konuda gidip kayınvalidenizden özür dilemek, egosunu tatmin etmek zorunda değilsiniz. Onun evini temizlemek zorunda değilsiniz. Kendinize ayırmak istediğiniz zamanı onun saçmalıklarıyla çarçur etmek zorunda değilsiniz.

Eşiniz bunları kabul edecekse tekrar aynı çatı altına girin. Zaten şu aşamada bir şeyler yapmazsanız, bir de gider özür dilerseniz hayatınız eskisinden daha berbat olacak ve belki de bir daha böyle bir fırsatınız olmayacak, bunu iyi kullanın.

Ben olsam kayınvalideye gitmezdim bile ama eşiniz şartlarınızı kabul ederse siz de bir iyi niyet göstergesi olarak gidersiniz belki, ama asla özür dilemeyin, bütün ağırlığınızı, saygınlığınızı yok edersiniz.

Eşimin annesi olduğunuz için, ve sırf eşime saygımdan dolayı buraya sizi görmeye geldim diye konuya gir gerisi gelir....

Özür falan dileme. Ama gidebilirsin. Git normal otur sadece gerektiginde konus.
Bu ne ya? Temizlikci misiniz siz? Nicin baskasinin temizligini yapiyorsunuz?
Konusunu acarsa duymamazliktan gelirsiniz. Bir kac ayda bir 5 dakikaligina gidersiniz.

X