Bu hatanın bedeli hayat boyu ödenmeli mi???

bence direk nişanlınla konuş güzel bi dille ben ısınamıyorum sana iyi bi eş olacağıma inanmıyorum,
ben yüzük atarsam ailemi karşıma almış olurum onun için sen bitir de belki o atınca ailen bişe demez
bi ömür sevmediğin bi insanla geçermi?

bu cesaretsizlikle nereye kadar?

her durumda kaçmayı seçersen olmaz

çık at nişanı...azcık korkusuz ol karar verip vazgeçemiyorsun yani bana çok aşırı korkak geldin

sadece bu konuda değil başka konularda da böyle olursa hayat senin için çekilmez olur..

sele kapılan ağaç gibi gidersin...

kendi kararların olmaz hayatın olmaz öylesine yaşanmış bir hayat boşa harcanmış vakit...
bu nedir ya...

az cesaret...belki de son şansındır...bilemezsin

Senin hayatını geçtim de ,
şu an ki nişanlının hayatını mahvetmeye hakkın yok!
Aklında başka biri varken, bunu hem ona hem kendine yapma!

Bari bu defa, şimdiki nişanlına dürüst ol,
ve her şeyi anlatarak ayrıl!

Son olarak; içimden bir his bu kişinin erkek oldugunu söylüyor!

Pardon merak ettiğim nasıl yalanlar söylediniz yani ailenizle ilgili falan mı?
Bence nişanı at çünkü nişanlına da yazık..Kafasında bir başkası olan nişanlısı olsun istemezdi..

Aaaa yok artık ne nişanı?

Yahu neden sevmediğiniz adamla evleniyorsunuz? Siz bu dünyaya eziyet çekmeye mi geldiniz? Kendinizi niye cezalandırıyorsunuz? O nişanlınıza yazık değil mi? Her yaptığınızı alttan alıyorlar çünkü evlilik öncesi strestir, gergindir kız diye ses etmiyorlar. Belli ki iyi bir aile bunlar da. Nişanlınızla aranızda aşk yok bir şey yok. Atın nişanı. Ailenizle aranız 2 3 sene çok kötü olsun. Sonra ne olacak? Sizi atacaklar mı allaşkına? Böyle iş mi olur? Diğer sevdiğinizi tamamen es geçiyorum onun ne olacağı belli olmaz ama o kişi olsun ya da olmasın ATIN NİŞANI. Neden kendinize ızdırap dolu bir hayat biçiyorsunuz. Kız kardeşinizi de konuşturtmayın ona neymiş. Herkes korkak diye siz ne için korkak olacakmışsınız? Hayat sizin hayatınız. B.k gibi bi evlilik sürdürecek olan sizsiniz kardeşiniz mi? Atın nişanı ya 43 ne ki burada düğüne 2 hafta kala terk edilen kadınlarla dolu forum :) İlk nişanı atan siz misiniz?

Cesur olun ve artık yaptıklarınızın sorumluluğunu alın bir an önce. Kimseyi mutsuz etmeye hakkınız yok bile bile.Hele kendinizi hiç. Nikah yok bir şey yok allaşkına ailem darılacak kıyamet kopacak diye evlilik mi olur. Sormanız bile hata. 42 41 gün bile kalmadan atın nişanı kesin bir şekilde. Sonra bakarsınız eski sevgilinizle neler olacak?

Gerçekten yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kimse ile konuşamıyorum kiseye içinde olduğum durumu anlatamıyorum.
3 yıl önce internette tanıştığım birine durumun ne kadar ilerleyeceğini düşünmediğimden bazı yalanlar söyledim. Kendimi olduğumdan farklı gösterdim. Bunu neden yaptığımı bile hatırlamıyorum belki de savunma hissiydi. Zamanla bu insanı çok sevdim benim yalanlarım dışında herşey yolundaydı. Ailesi ile de tanıştırdı beni. Ancak o küçük yalanlar içten içe beni kemiriyordu. Zaman geçtikçe de bunu itiraf etmek daha da zorlaşıyordu. Diğer yandan da yalanlar yalanları doğurmaya başlamıştı.Bir kaç kez herşeyi itiraf edecek şansım oldu ama gururum galiba engel oldu benden soğumasından korktum. Bu yalanlar ilişkiyi etkileyecek geçmişimi saklamak adına söylenen yalanlar değildi. Yaşadığım yeri ailemdekilerin isimlerini mesleğimi vs. farklı tanıtmıştım. Ailemden sadece kardeşime ve anneme ondan bahsedebildim çünkü yalanlarım orada da karşıma çıkıyordu.Diğer yandan ailem aile yakınlarım sürekli evlenmem için adaylar çıkarıyordu. Babam durumu bilmediği için ona açıklayamıyordum kimse ile görüşmeden hayır diyerek kestirip atıyordum. Çok çaresizdim... 3 yıl sonra artık bu duruma dayanamamaya başladım ailesi ailemle tanışmaya gelecekti 2 ay sonra her şey ortaya çıkacaktı ve bu rezilliği kaldıramazdım. Kolay yolu seçtim biraz arayı soğuttum sebepsiz kavgalar çıkardım ve en sonunda da ayrılmak istediğimi söyledim. Buna bir anlam veremediğini söyledi ama ayrılmamak için ısrar da etmedi.

Asıl acı bu kısımdan sonra başladı. 8 ay ayrı kaldık. 8 ay boyunca unutamadım pişmanlığımın tarifi yoktu. Ve büyük bir hata yaptım ısrarla beni istemeye gelenlerden birini kabul ettim..Nasıl olsa o olmayacak, kim olduğunun anlamı yok bu şekilde yaşamaya alışırım diye düşündüm.. 2 ay önce beni aradı her şeyi bildiğini söyledi bütün yalanlarımı ortaya çıkardığını söyledi. Diğer yalanlarımı neler olduğunu sordu." Seni utandırmak veya suçlamak için değil bu yalanlarla bu ilişkiyi keşke harcamasaydın bana söyleseydin demek için aradım" dedi.Sana yalanlarından daha fazla benimle yüzleşme cesaretin olmadığı için kızgınım dedi. Ve bunun üstesinden gelebileceğimizi söyledi. Affedilmiştim.Çok mutluydum..Ama artık ben başkası ile nişanlıydım!!!..Bunu kendisine söylediğimde yıkıldı..Neden nişanlandığımı anlattım.Sadece kendini cezalandırmıyorsun dedi..nişanı atmaya çalışacağımı söyledim..Bu nişanın kendisi için de herkes için de hükümsüz olduğunu, hatalar ne kadar büyük olursa olsun bu bedelin bizim için ağır olduğunu söyledi.

Ama nişanı atamıyorum kardeşim bütün hikayeyi biliyor ama destek olmuyor.Babamla konuşamıyorum. zorla nişanlandırmadılar.Durumu açık açık anlatamam onlara.Karşı tarafın issteklerini sürekli geçiştiriyorum. Telefonlara çıkmıyorum.Çıksam da çok kısa konuşuyorum.Hiçbir hazırlık içinde değilim. Karşı taraf hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor..Normalde tepki vermeleri gereken durumları alttan alıyorlar. Aileme acele ettim galiba dedim nabız yoklamak için..Ev ayaklandı.Karşı tarafa söyleyip nişanı atarsam ailemle aram çok kötü olacak.Bırakıp gitsem daha da kötü. Zaten o da bu şekilde doğru olmayacağını söylüyor. Düğüne 43 gün kaldı..43 gün sonra hiçbirşeyin dönüşü olmayacak..Siz olsaydınız nasıl bir çözüm üretirdiniz bu şartlarda.

Yalan yalanı doğurmuş. Ben en çok nişanlınızı acıdım. Evleneceği kadın bir yalancı ve sevmediği halde onunla evlenecek

Kesinlikle at nişanı daha fazla bekleme,ailenin tepki göstermesinden korkma tamam tepki gösterirler ama onlar senin ailen senin mutsuz olmanı istemezler.

Yalanlar yalanları, hatalar hataları doğurmuş malesef. Bence nereden dönerseniz kardır. Nişanı atarsanız nişanlınız bir süre üzülecek ama sonra geçecek. Ancak evlenirseniz ömür boyu hem kendiniz hemde nişanlınız mutsuz olacak.

Nişanı atın,o çocukcağıza da yazık.:6:

Yalan yüzünden bu hale gelmişsiniz ama hala yalandan vazgeçmiyorsunuz,ilginç.:ssz:

yalanlarınızı öğrendikten sonra eski erkek arkadaşınız bunu nasıl kabullendi kolaylıkla pek anlayamadım. sanki başka bir niyeti de olabilir gibi geldi bana. valla kimseye kolay kolay güvenilmiyor bu devirde...

Çoğumuzun aklına adını feriha koydum dizisi gelmiş anlaşılan,benimde öyle oldu.Gerçekte de varmış demek ki böyle hikayeler.Nişanı atmalısın.Önce nişanlınla konuş sonra ailenle.Evet ilk başta ailen sana tepki gösterecektir ama zamanla seni anlayacaklar ve yumuşayacaklardır.Hem nişanlınız içinde en iyisi olur,sevilmeden bir evlilik yürümez ki :26:

Aynı şey bir erkek arkadaşımin başına gelmişti.Bildiğim kadarıyla bu kadar ilerlememisti ama.Kız evli ya da nişanlıymis ama arkadaşıma türlü yalanlar söylemiş.Yeliz adındaki bu kız bir başka arkadaşınin boşanmasına sebep olmuştu bu olay yüzünden.Feriha'nin hikayesine dönmüş sizin olayınız.Her yalan bir sonrakine gebedir.Simdi yine bir yalan üzerine kurulu evlilikle devam ederseniz bir ömür yine yalan içinde devam eder.Nişani atmak herkes için en hayırlısı gibi...

ailen seni eninde sonunda affeder de sen kendine bunu yaparsan -sevmediğin biriyle evlenirsen- kendini affedebilir misin bilmiyorum??

At o nisani evlenince dahami iyi olucak o insanida kendinide daha
Cok uzuceksinn . Git sevdigine..

Bana kalırsa SAKIN nişanı atma çünkü senin her şeyini öğrenen adam nişanlandığını da öğrenmiştir ve sakın bu adama güvenme, intikamını alıyor büyük ihtimalle, çünkü öyle görünüyor.. Sen nişanı attıktan sonra da k.çına da tekmeyi o atacak.. Sakın böyle bir hata yapma.. İnternet insanına güven olmaz.. Hayatını mahvetme, ömür boyu keşkelerle geçmez ki bunun içinde aile rızası olmayacak, sen belki rezil olacaksın, itibarın kalmayacak.. Bunları yaparsan o adamla da asla mutlu olamazsın.. Çünkü nişanlının hayallerini yıkacaksın bu yüzden senin de hayallerin bir gün yıkılacak çünkü "ah" alacaksın.. Hiç kimsenin ahını alma.. Mutlu olmayı öğrenirsin.. Kendini koruma iç güdüsüyle yalan söylemişsin.. Lütfen, o adamla tekrar başlasan birbirinize karşı hep şüphe duyacaksınız!! çünkü internetten tanıştınız!! O diyecek ki " başkalarıyla da böyle tanışmıştır, başkaları da vardır " Sen de diyeceksin ki " Allah bilir başka kimlerle neler konuştu, neler konuşuyor"... YAPMA kardeşim, Rabbim seni büyük bir günahtan kurtarmış, şeytanı dinleyip o günaha tekrar girme!!!

kusura bakmayın ama taa en başından beri doğru olanı yapmaya cesaretiniz olmamış.
Şimdi bizim 3-5 cümlemizle yapacağınıza inanmıyorum.
Hala kardeşim destek değil filan diyip erteliyorsunuz. Peki ne olacak... 40 gün sonra evlenecek diğer sevgilinizle de görüşmeye, meşk etmeye devam mı edeceksiniz ? ya da biri çıksın bu olanları bir anda yok etsin mi istiyorsunuz?

Bakın arkadaşım bu kadar cesaretsiz olmayın.Hayatta insanın başına herşey gelebilir farz edin ki nişanlınızdan ayrıldınız, sevgilinizle evlendiniz. yürümedi. ozamanda nasıl ayrılacağım annem biliyor ama sesi çıkmıyor mu diyeceksiniz?

Hayat sizin hayatınız nasıl isterseniz öyle yaşayın beni ilgilendirmez ama bir taraftan size ait olmayan hayatlarıda maf ediyorsunuz,yok sayıyosunuz... Buna hakkınız yok.Bunun vebali ödemek kimse için kolay değildir.

Kimseye bu kadar sert bir yorum yapmamıştım. Hakkınızı da helal edin.
Benimde herkese çok ters gelen hatalarım oldu ama iyisi ile kötüsü ile benim kararlarımdı.Sonuçlarından asla pişman olmadım.Buna güvenerek söylüyorum doğru ya da yanlış bir karar vermelisiniz:28:

aynı feriha gibi resmen bnce kalbini dinle nisanı at yoksa ilerde çook pişman olursun

yanlış anlama ama içimden kocaman bi "abbbbboww" geçti:( yani çok zor bi durum. düğüne de az kalmış, zor yani durumun. şaşırdım kaldım...

Back
X