Bu kayınvalideler hep sinir etmek zorunda sanırım..

Chek

Sebebi neydi ki?
Pro Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.321

Hanımlar 2 aylık hamileyim, bulantılarım ve yemek kokularına hassasiyetim var.
Geçen eşimin ailesine kahvaltıya gittik ki ben onlara kahvaltıya, yemeğe gitmekten hoşlanmıyorum
Neden derseniz birincisi 2 senedir bizi kahvaltıya çağırıyor, ama gittiğimde hiçbir şey hazır olmuyor ( Babası karşıya geçmeyi sevmiyor o yüzden eşim babasını da görsün diye biz onlara gidiyoruz 2-3 haftada bir falan)
Onu mu koyalım, şunu şöyle yapalım, derken 2 saatte anca kahvaltı hazırlıyoruz normal sıradan bir kahvaltıyı
Çok kararsız bir de sofraya oturunca rahatsız oluyorum mesela ekmek diyorum beyaz ekmek zararlıymış
Çok ekmek yemek iyi değilmiş diyor bu lafın üstüne 2. dilimi alabilirsen al
Atıyorum kaymak var tadı hoşuma gitti yiyim desem kaymak sırf yağmış zararlı
Yani onlardan çok yemeyin demeye getiriyor ama rahatsız oluyorum zaten kaç saat acıkmışım bi kahvaltı edicem onda da bu zararlı şu yağlı resmen peynir domates salatalık yiyorum ki normalde çok açken bile yediğim porsiyonu görseniz çok az dersiniz.
Geçen yine gittik eşim tembihledi bu sefer anne biz geldiğimizde hazır olsun Chek in midesi bulanıyor en azından kokular biz gelene kadar uçar havalanmış olur dedi.
Gittik tabi hiç bir şey hazır değil ben giremedim kokudan mutfağa küçük ve havalanması pek iyi değil bir de babası sigarayı mutfakta içiyor,yine de tabak getir götür yaptım mutfaktan eşimde biraz kızdı annesine hazırlarım diyip diyip hazırlamamasına
Masaya oturduk neyse çayı bitti eşimin ve kv im kayınvalidem aldı sadece kendi bardağını götürdü
Eşimde anne benimki de boştu hiç ilgilenmiyorsun misafirle dedi ben de dedim ben doldururum falan
eşim inat etti şakasına ev sahibi o,o doldursun dedi sen yüklüsün otur yorulma fln şakasına diyor ama kv geldi mutfaktan " Hamileler yorgun olmaz, aksine dinç olurlar. Neden yorulsun ben hamileyken şunu yapardım vs vs vs" Çok bozuldum sanki ona yorgunum diyen oldu. Sonra kahvaltıda illa süt iç getircem diyorum yemekle süt içemiyorum yok illa içeceksin, düşüncesi bile bulandırdı midemi yok diyorum getireyim ben şimdi yeter diyecektim.
Sonra oturuyoruz yok illa guatr ilacımı içiyor muymuşum içiyorum her gün diyorum iç bak aksatma içiyorum diyorum içeceksin, içmezsen bebeğin zekasında problem olabilirmiş Allah korusun diyorum muhabbet başa mutlaka iç, aksatma iç, iç, iç...
Eve geleceğiz kapıdan çıkıyoruz bana dediki hangi günler sabah evdesin bende dedim pazartesi ve cuma iyi dedi ben artık sana kahvaltıya gelicem sık sık. Yani yuh dedim içimden zaten diğer günler erken kalkıyorum kursum olduğu için 2 günüm var onda da bana kahvaltıya gelecekmiş erkenden. Sinirlendim biraz gelinin hamile insanın aklına hiç gelmez mi belki o gün 1 2 saat geç kalkmak ister, dinlenmek ister, kendisi kahvaltı hazırlamaya üşeniyor, hazır bana gel seni kahvaltıya götüreyim diye teklif etmesi gerekirken sana gelicem deyince çok sinirlendim.

Eşinizin annesinden çay beklemesinden rahatsız oldum.koskoca adam,
ısrarla ev sahibi o doldursun demesi,yani bunun şakası mı olur.
bırak şakayı yani annesi ver koyayım dese verecek.
bunun dışında diğer konularda siz haklısınız.
kahvaltıya çağrıldıysanız hazırlık için misafir beklenmez.
eşiniz uyarmasına rağmen tekrar etmiş.
biraz anlayışsız bir kv deniz var.
bu arada hayırlı olsun hamileliğiniz.
hamilelik boyunca ve doğumdan sonra bu tarz sürtüşmeler genelde olur.
kulağınızı tıkayın eşiniz cevap versin.

hizmet bekliyor açık ve net.kv bende hizmet ederdim her izne gittiğimde şimdi bende hamileyim düzleşmedende dolayı fazla bel ağrısı çekiyorum, ayakta yapılan mutfak işlerini yapıp uzandım hep. kolum ağrıdı diyerek süpürgeyi uzatmalar, başkasından bahsederek enayi miyim ben hizmet edicem demeler. gidesim gelmiyor artık.

Birincisi eşinizin sizi savunma tutumu yanlış. Orası sizin de eviniz, eğer siz orada misafirseniz hiç kalkmayacaksınız yerinizden.
İkincisi de kokular yemekler konusunda haklısınız, biraz daha dikkatli davranmaları gerekir.

Esinn seni savunayim derken durumu iyice batirmis..

1. Sen orda misafir degilsin , Misafir olarak gidiyorsan hic kalkma madem otur yerinde ..

2. Esinin annesinden cay istemesi bana cok yanlis geldi , kendisi kalksin madem doldursub cayini ..

3. ZorunluMus gibi herzaman kahvaltiya gitmek zorunda degilsiniz , madem iyi degilsin, madem miden alt ust oluyor ozaman bir aure koku alabilecegin yerlere gitme taki bu durumu asana kadar...

Şu "misafir değilsin" cümlesinden hiç hoşlanmıyorum.
Elbette misafiriz, hem kendi ailemizde hem de eşimizin ailesinde.
Muhakkak ki yardım edilir,normal. Ama baştan aşağı sofrayı donatmak ve kaldırmak,yerleştirmek zorunda değiliz.
Biz sadece kendi evimizde hizmet etmekle yükümlüyüz.
İnsanlar da önümüze bir çay,1 gevrek, 2 dilim peynir koymayacaksa hiç çağırmasınlar daha iyi.

Birincisi eşinizin sizi savunma tutumu yanlış. Orası sizin de eviniz, eğer siz orada misafirseniz hiç kalkmayacaksınız yerinizden.
İkincisi de kokular yemekler konusunda haklısınız, biraz daha dikkatli davranmaları gerekir.

Kayınvalidem çok ısrarcıdır, yani bir şeyi yap yap yap yap yüzlerce aynı şeyi söyleyebiliyor bize geldiğinde oğluyla tartışır bu yüzden (eşimi haklı buluyorum çünkü gına geliyor aynı şeyi dinlenmekten) oğlunu sinir eder, eşim anne lütfen tamam yeter deyince misafire nasıl davranıyorsun sen bıdı bıdı bıdı yine yüzlerce kez aynı şeyi söyler,
Eşimde aynı taktiği ona uyguladı bu sefer, hem hazırlarım deyip hazırlamayınca biz misafiriz bugün dedi

Hepsi aynı gibi canım. Gelirse hazır olmasın aynı onun gibi yap. Kendinide hizmet etmek diye paralarla bunlar bi haltdan anlamazlar. İyilikten maraz doğar

Geçen eşimin ailesine kahvaltıya gittik ki ben onlara kahvaltıya, yemeğe gitmekten hoşlanmıyorum
Neden derseniz birincisi 2 senedir bizi kahvaltıya çağırıyor, ama gittiğimde hiçbir şey hazır olmuyor ( Babası karşıya geçmeyi sevmiyor o yüzden eşim babasını da görsün diye biz onlara gidiyoruz 2-3 haftada bir falan)
Onu mu koyalım, şunu şöyle yapalım, derken 2 saatte anca kahvaltı hazırlıyoruz normal sıradan bir kahvaltıyı
Çok kararsız bir de sofraya oturunca rahatsız oluyorum mesela ekmek diyorum beyaz ekmek zararlıymış
Yani onlardan çok yemeyin demeye getiriyor ama rahatsız oluyorum zaten kaç saat acıkmışım bi kahvaltı edicem onda da bu zararlı şu yağlı resmen peynir domates salatalık yiyorum ki normalde çok açken bile yediğim porsiyonu görseniz çok az dersiniz.
Geçen yine gittik eşim tembihledi bu sefer anne biz geldiğimizde hazır olsun Chek in midesi bulanıyor en azından kokular biz gelene kadar uçar havalanmış olur dedi.
Gittik tabi hiç bir şey hazır değil ben giremedim kokudan mutfağa küçük ve havalanması pek iyi değil bir de babası sigarayı mutfakta içiyor,yine de tabak getir götür yaptım mutfaktan eşimde biraz kızdı annesine hazırlarım diyip diyip hazırlamamasına
Masaya oturduk neyse çayı bitti eşimin ve kv im kayınvalidem aldı sadece kendi bardağını götürdü
Eşimde anne benimki de boştu hiç ilgilenmiyorsun misafirle dedi ben de dedim ben doldururum falan
eşim inat etti şakasına ev sahibi o,o doldursun dedi sen yüklüsün otur yorulma fln şakasına diyor ama kv geldi mutfaktan " Hamileler yorgun olmaz, aksine dinç olurlar. Neden yorulsun ben hamileyken şunu yapardım vs vs vs" Çok bozuldum sanki ona yorgunum diyen oldu. Sonra kahvaltıda illa süt iç getircem diyorum yemekle süt içemiyorum yok illa içeceksin, düşüncesi bile bulandırdı midemi yok diyorum getireyim ben şimdi yeter diyecektim.
Sonra oturuyoruz yok illa guatr ilacımı içiyor muymuşum içiyorum her gün diyorum iç bak aksatma içiyorum diyorum içeceksin, içmezsen bebeğin zekasında problem olabilirmiş Allah korusun diyorum muhabbet başa mutlaka iç, aksatma iç, iç, iç...
Eve geleceğiz kapıdan çıkıyoruz bana dediki hangi günler sabah evdesin bende dedim pazartesi ve cuma iyi dedi ben artık sana kahvaltıya gelicem sık sık. Yani yuh dedim içimden zaten diğer günler erken kalkıyorum kursum olduğu için 2 günüm var onda da bana kahvaltıya gelecekmiş erkenden. Sinirlendim biraz gelinin hamile insanın aklına hiç gelmez mi belki o gün 1 2 saat geç kalkmak ister, dinlenmek ister, kendisi kahvaltı hazırlamaya üşeniyor, hazır bana gel seni kahvaltıya götüreyim diye teklif etmesi gerekirken sana gelicem deyince çok sinirlendim.
benimkide böyle kahvaltı - akşam yemeği hangisi olursa hep benim gelmemi bekler. Güya yemeğe davetliyim :-) birde bir huyu var nasıl oluyorsa artık hep bana denk gelir:-) bulaşık makinası doludur ve çalıştırmayı unutmuştur. Herşeyi elde yıkarım. Umursamıyorum artık zaten haftada 1 gün gidiyoruz ne niyetle yaptığını allah biliyor nasıl olsa

Ya karısını ayak altında paspas ederler, ya da abartılı olarak göklere çıkarır bir tarafı üzerler illa
b.kunu çıkaracaklar valla yaa ortası yok mu şunların:KK14:

Esinn seni savunayim derken durumu iyice batirmis..

1. Sen orda misafir degilsin , Misafir olarak gidiyorsan hic kalkma madem otur yerinde ..

2. Esinin annesinden cay istemesi bana cok yanlis geldi , kendisi kalksin madem doldursub cayini ..

3. ZorunluMus gibi herzaman kahvaltiya gitmek zorunda degilsiniz , madem iyi degilsin, madem miden alt ust oluyor ozaman bir aure koku alabilecegin yerlere gitme taki bu durumu asana kadar...

Kayınvalidem normalde eşimin çayını dolduruyor benden öncede öyleymiş
Neden bilmiyorum erkek çocuk olduğu için düşkünlüğü falan da yok ama sofradaki çayları kv dolduruyor
Ben doldurmaya kalkışsam bile oturtup kendisi dolduruyor.
Kayınpederim de kendi çayını kendi doldurur mutfağa gidip ben almaya kalkınca dur ben doldururum der
Ben büyükleri çalıştırmaya utandığım için ben doldururum dedim eşime,ama kv öyle alıştırmış kendisi

Bu arada her zaman gitmek zorunda değilim ama mecbur eşimde özlüyordur ailesini,
Kendimi iyi hissetmiyorum ama evde durmaktan da sıkılıyor insan
Ki zaten mecbur haftaiçi falan dışarı çıkmak zorunda kalıyorum

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Siz artık eşinizin ailesinin huyunu biliyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam onlara kahvaltıya gideceğim gün, yarım saat daha erkenden kalkar mutfakta kahvaltımı ederdim. Eşiniz sorunca da "annenler çok geç kahvaltı hazırlıyorlar o sürede kokulardan hem midem bulanıyor hemde acıkıyorum" derdim. Kv nize gidincede kahvaltı ettiğiniz için bırakın nasıl hazırlarlarsa hazırlasınlar, hiççç karışmazdınız. Kim kime çay doldurmuş, kim ne tabak getirmiş karışmazdınızda işte, bir taşla iki kuş. Ne kursuna gidiyorsunuz bilmiyorum ama dinlenmek istiyorsanız kibar bir dille, ek ders konuldu artık ne yazık ki hiç boş vaktim yokmuş dersiniz.

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Siz artık eşinizin ailesinin huyunu biliyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam onlara kahvaltıya gideceğim gün, yarım saat daha erkenden kalkar mutfakta kahvaltımı ederdim. Eşiniz sorunca da "annenler çok geç kahvaltı hazırlıyorlar o sürede kokulardan hem midem bulanıyor hemde acıkıyorum" derdim. Kv nize gidincede kahvaltı ettiğiniz için bırakın nasıl hazırlarlarsa hazırlasınlar, hiççç karışmazdınız. Kim kime çay doldurmuş, kim ne tabak getirmiş karışmazdınızda işte, bir taşla iki kuş. Ne kursuna gidiyorsunuz bilmiyorum ama dinlenmek istiyorsanız kibar bir dille, ek ders konuldu artık ne yazık ki hiç boş vaktim yokmuş dersiniz.

Dedim zaten sen yine gelmeden bi önceki akşam ara denemem falan oluyor bazen dedim.
Ama işte çok uyanıktır kv o gün evde olduğumu öğrenir bi şekilde

ben olsam onun yaptıgının aynısı yapardm hatta kahvaltıya kaymak falan koyar sonra yicegi zmn dikkat etmelisinz derdim gıcıklık degil mi sana nasıl davranıyosa öyle davran sende sakın 4 4 lük bişey hazrlıcam diye ugraşma :KK12:

oda size gıcık kapmış ama ondan kahvaltıya gelicem demiş

bir nevi intikam alacak.

Aynı şeyi bende yaşadım defalarca uzaktayız ama geldiğimizde kalmak zorundayız ve ben bahane uydurmaktan bahane kalmadı.bnde 2aylık hamileyim balık kokusuna dayanamıyorum ve bildiği halde inat gibi yaptılar ve eşimde hiçbişey demedi.annemler gidiyoruz 10kere arıyolar gelin gelin gidiyoruz ortada hiçbişey yok.gece acıkıyorum yicek bişey yok nefret ediyorum hepsinden annem kızma çocuk çeker diyo.nezaman gitsen para yok bilmem ne zorla para alıyolar eşimden sinirden ölüyorum

Babası devamlı hakaret eder bıktım artık en son kavga ettiler.kuşları var ve bende korkuyorum kafama konuyor kuş kadar kafan yok dedi babası ağlamamk için kndimi zor tuttum eşimde kızdı kavga ettiler ağladım bebekten konuşuyoruz laf söylüyo varya bıktım artık bi gitsem evime diyorum

en iyisi uzak kalmak ve Sılahı Rahmi de unutmayarak çok sık gidip gelmemek .iki taraf için de geçerli...:KK39:

X