- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.321
Hanımlar 2 aylık hamileyim, bulantılarım ve yemek kokularına hassasiyetim var.
Geçen eşimin ailesine kahvaltıya gittik ki ben onlara kahvaltıya, yemeğe gitmekten hoşlanmıyorum
Neden derseniz birincisi 2 senedir bizi kahvaltıya çağırıyor, ama gittiğimde hiçbir şey hazır olmuyor ( Babası karşıya geçmeyi sevmiyor o yüzden eşim babasını da görsün diye biz onlara gidiyoruz 2-3 haftada bir falan)
Onu mu koyalım, şunu şöyle yapalım, derken 2 saatte anca kahvaltı hazırlıyoruz normal sıradan bir kahvaltıyı
Çok kararsız bir de sofraya oturunca rahatsız oluyorum mesela ekmek diyorum beyaz ekmek zararlıymış
Çok ekmek yemek iyi değilmiş diyor bu lafın üstüne 2. dilimi alabilirsen al
Atıyorum kaymak var tadı hoşuma gitti yiyim desem kaymak sırf yağmış zararlı
Yani onlardan çok yemeyin demeye getiriyor ama rahatsız oluyorum zaten kaç saat acıkmışım bi kahvaltı edicem onda da bu zararlı şu yağlı resmen peynir domates salatalık yiyorum ki normalde çok açken bile yediğim porsiyonu görseniz çok az dersiniz.
Geçen yine gittik eşim tembihledi bu sefer anne biz geldiğimizde hazır olsun Chek in midesi bulanıyor en azından kokular biz gelene kadar uçar havalanmış olur dedi.
Gittik tabi hiç bir şey hazır değil ben giremedim kokudan mutfağa küçük ve havalanması pek iyi değil bir de babası sigarayı mutfakta içiyor,yine de tabak getir götür yaptım mutfaktan eşimde biraz kızdı annesine hazırlarım diyip diyip hazırlamamasına
Masaya oturduk neyse çayı bitti eşimin ve kv im kayınvalidem aldı sadece kendi bardağını götürdü
Eşimde anne benimki de boştu hiç ilgilenmiyorsun misafirle dedi ben de dedim ben doldururum falan
eşim inat etti şakasına ev sahibi o,o doldursun dedi sen yüklüsün otur yorulma fln şakasına diyor ama kv geldi mutfaktan " Hamileler yorgun olmaz, aksine dinç olurlar. Neden yorulsun ben hamileyken şunu yapardım vs vs vs" Çok bozuldum sanki ona yorgunum diyen oldu. Sonra kahvaltıda illa süt iç getircem diyorum yemekle süt içemiyorum yok illa içeceksin, düşüncesi bile bulandırdı midemi yok diyorum getireyim ben şimdi yeter diyecektim.
Sonra oturuyoruz yok illa guatr ilacımı içiyor muymuşum içiyorum her gün diyorum iç bak aksatma içiyorum diyorum içeceksin, içmezsen bebeğin zekasında problem olabilirmiş Allah korusun diyorum muhabbet başa mutlaka iç, aksatma iç, iç, iç...
Eve geleceğiz kapıdan çıkıyoruz bana dediki hangi günler sabah evdesin bende dedim pazartesi ve cuma iyi dedi ben artık sana kahvaltıya gelicem sık sık. Yani yuh dedim içimden zaten diğer günler erken kalkıyorum kursum olduğu için 2 günüm var onda da bana kahvaltıya gelecekmiş erkenden. Sinirlendim biraz gelinin hamile insanın aklına hiç gelmez mi belki o gün 1 2 saat geç kalkmak ister, dinlenmek ister, kendisi kahvaltı hazırlamaya üşeniyor, hazır bana gel seni kahvaltıya götüreyim diye teklif etmesi gerekirken sana gelicem deyince çok sinirlendim.