Bu kez iyice batiyoruz

Verme kardeş. Daha işe başlamamışsın bile. Kendini kurtarırsan kar say, kardeşini yanına al mümkünse. Annen de gelirse ne ala. O evde kaldığında baban tüm maaşına el koyar ve mantıksızca çarçur ederse gönül borcunu ödemiş olacak mısın?

birak odeme baban hapse girsin o zaman kafasi dank eder. bir musibet bin nasihattan iyidir. fazla yatacagni düşünmüyorum zaten.

4@-@5
Bence babaniz borcundan dolayi hapse girerse siz de rahata cikarsiniz..
Tek care bu bana göre. .

Nasil rahata cikacagiz daha is bulmadim bulsamda babama yinede uzulurum vicdanim rahat etmez ki boyle de salagim bilmiyorum ve bukez tum yuk sirtima binecrk ev gecimi filan

4@-@5

Nasil rahata cikacagiz daha is bulmadim bulsamda babama yinede uzulurum vicdanim rahat etmez ki boyle de salagim bilmiyorum ve bukez tum yuk sirtima binecrk ev gecimi filan

Elbet haklisin ama ancak boyle akillanir. Sen de parttime mecbur calisacaksin. Allah yardimciniz olsun..

İse basladigimda babam illaki beklenti icinde olacak.

Valla benimki de ayni bi dünya borcu var icmekten asla geri kalmaz. Ben ilk ucretli ogretmenlige başladığım da maas kartımi istedi bi gun ve ben de cekindigimden itiraz edemedim verdim vee 6 ay maasimin 1 kurusunu görmedim. Annem verdi yol yemek parami hep.annem de 400 tlye butun gun okul temizliyordu düşünün. Baska geliri yok.(Ayrilar bu arada.) Sadede geleyim ben ettim sen etme :KK48: full derse giriyordum bide :KK43:( 6 ay sonra aramizda bi problem olunca geri alabildim. dikkatli ol sen vermek zorunda degilsin yani. Atandiktan sonra problemden dolayi bu sefer acikca isteyemedi ama hep ima etti, cevreye de bana 500 tl gönderiyor kizim diyormus:KK70:ayni seninki gibi dogru duzgun calismayip ickiye falan harcayan kisiye veremem dogrusu akillandim artik :)) anneme veriyorum sadece. Sen de gizliden annene verirsin ya da evin annenin ihtiyacı olan eşyaları alirsin ve ya kardesin üniversiteye gidince ona yollarsin. Bizimkinin kac kredi borcu var kimbilir hic de odeyemem çünkü hep bos seylere giden paralar elle tutulur hic bir sey yok, sünger gibi çekiyor mübarek. Ise baslamadan cumle alem tembihledi beni sakın onun için kredi çekme diye, ben de cekmezdim tabi. benden sana tavsiyeler :)))

Canim
Valla benimki de ayni bi dünya borcu var icmekten asla geri kalmaz. Ben ilk ucretli ogretmenlige başladığım da maas kartımi istedi bi gun ve ben de cekindigimden itiraz edemedim verdim vee 6 ay maasimin 1 kurusunu görmedim. Annem verdi yol yemek parami hep.annem de 400 tlye butun gun okul temizliyordu düşünün. Baska geliri yok.(Ayrilar bu arada.) Sadede geleyim ben ettim sen etme :KK48: full derse giriyordum bide :KK43:( 6 ay sonra aramizda bi problem olunca geri alabildim. dikkatli ol sen vermek zorunda degilsin yani. Atandiktan sonra problemden dolayi bu sefer acikca isteyemedi ama hep ima etti, cevreye de bana 500 tl gönderiyor kizim diyormus:KK70:ayni seninki gibi dogru duzgun calismayip ickiye falan harcayan kisiye veremem dogrusu akillandim artik :)) anneme veriyorum sadece. Sen de gizliden annene verirsin ya da evin annenin ihtiyacı olan eşyaları alirsin ve ya kardesin üniversiteye gidince ona yollarsin. Bizimkinin kac kredi borcu var kimbilir hic de odeyemem çünkü hep bos seylere giden paralar elle tutulur hic bir sey yok, sünger gibi çekiyor mübarek. Ise baslamadan cumle alem tembihledi beni sakın onun için kredi çekme diye, ben de cekmezdim tabi. benden sana tavsiyeler :)))

canim yine sizinkiler ayriymis benim.annem bide onun kahrini cekiyor bosanma gibi bise secenegi de yok.malesef. ev yok kira annen nasil gecinio evi filan vardr en azindan sizinkinin. Benim durumum daha kotu bole

Bilgisayarının faturası duruyorsa ve senin üzerine ise alamazlar. Bunun dışında parayı içkiye yatıracağı aşikar, yardım etmeni tavsiye etmem bu vicdansızlık değil. Bunca yıl size acımamış sen de acıma.

Canim

canim yine sizinkiler ayriymis benim.annem bide onun kahrini cekiyor bosanma gibi bise secenegi de yok.malesef. ev yok kira annen nasil gecinio evi filan vardr en azindan sizinkinin. Benim durumum daha kotu bole

Annemin evini satip harcamisti malesef bosanmadan once :S ev sahibi bikac yil kira almadi durumu bildiginden yoksa yanmistik. Simdi kardesim ve ben gönderiyoruz annemde calisiyor iste yoksa mumkun degil yetmez iki kardesim daha var yani.

Evet durumunuz farkli ama en azından kredi cekme bari ya da kartinu kaptirma. Evin temel ihtiyaclarini karsilarim kardeşime gonderirim dersin onu diyorum yoksa ise baslar baslamaz borc batagina girersin rahat edemezsin. Bi de sen calisiyorsun veriyorsun para
diye rahat etse 3 5 yillik kredi borclari yapsa borca bagli kalirsin artik, ne olur ne olmaz yani.. Ilerde evlenirsin de bi birikim de lazim sonucta. Bütün umudunu da sana bağlamasin.

baban size acıdımı .böylesine acımıcaksın..bırak hapise girsin..cezasını çeksin..bzaten baba olsa parayı size bakacağına içkiye vermezdi..

Gercekten bunaldim. Yillar gectikce daha iyi olacak dedim oadi battikca battik. Okudum yinede cok sukur uni son siniftayim 2 hafta sonra da mezunum. Babam girtlagina kadar borca batti. İki tane bankaya borclandi kredi karti yuzunden ve eve ihtarnameleri geldi. Sanirim borcun hepsi odemedi gerekiyormus birinden 20 milyar digeri 10 milyar borc odemesi mumkun degil haciz gelir mi ? Gelirse de evde cok bi esyamiz yok zaten temel beyaz esyalar disinda iki cekyat var. Benim.laptopum var kendim aldim onu alirlar mi :KK43: ? Hersey babamin kafasizligi yuzunden oldu icip icip biraya para verdigi yetmiyormus gibi kisin 6 ay bosta gezdi is bulamadi daha dogrusu is begenmiyor. Suanda da haftada bir is degistirip duruyor. Birsey soylesek sinirlenip bagiriyor cildiriyor laf soylenmiyor hergun illa icmeden de duramiyor yillardie icer ama kredi karti ciktigindan beri hepten azitti. Acisini beraber cekiyoruz cekecegiz. Herkes okudun meslegini eline aldin calisirsin kurtulursn diyor ben.anlamiyorum.nereye kurtuluyorum ki ? İse basladigimda babam illaki beklenti icinde olacak. Onun sorumsuzlugu yuzunden hic aileme yardim edesim gelmiyor tek kurus veresim bile gelmiyor ki ben kucuklukten lise yillarima kadar hep okuyup ailemin hayatini kurtarcam derdim aklim erdikce tam tersini dusunmeye basladim. Psikologa gttim depresyona girdim neler neler gecirdim ama sunu anladim ki babam degismez annem calismiyor sessiz cahil bir kadin malesef. Annemi seviyorum elinden birsey gelmiyor onun icinde uzuluyorum. Nasil bir yol izlicemi bilmiyorum bir kizkardesim var universiteye baslayacak o da daha. Sevgilim yok karsima icime sinen biri bir turlu cikmadi olmuyor buna da ayri uzuluyorum. Calisip para kazansam bile hayata hep yenik olarak baslamis olacagim babamin borcunu mu.odeyecegim birde ickisi olma bize bakti der bakarim gocunmam ama yillardr eve esya almadi etmedi hep icti durdu simdi bende vermek istemiyorum.ona hicbi kurus. Ne yapmaliyim ?
Benim babamdan benim ailemden bahsediyorsunuz değil mi ? Bu mesajı benim yazdığıma yemin edebilirim :) Üstelik siz mezun olmak üzereymişsiniz ben onu bile yapamadım :KK43:

oncelıkle borçtan dolayı hapıse gırılmez onu duzeltelım
bırak ödeme borçlarını hacız gelsın nolacak??? ben soyleyeyım yasal olarak evden esya kaldırmak yok artık. fakat aynı esyadan 2 tane var ıse 2 tv 2 camasır makınesı gbı onların bırını alabılırler...yanı hacıze gelırlerse korkma....fakat sakın kefıl vs olmaya kalkma aman ha .....
sen ayaklarının ustunde dur hayatını elıne al....annene yardım et yeme ıcmesıne babana kurus koklatma

Annene yardim et. Evin bazi seylerini alabilirsin ama asla babana para verme yoksa eve degil ickiye verir. Nakit verme zaten ihtiyaclari al ama para asla verme.

oncelıkle borçtan dolayı hapıse gırılmez onu duzeltelım
bırak ödeme borçlarını hacız gelsın nolacak??? ben soyleyeyım yasal olarak evden esya kaldırmak yok artık. fakat aynı esyadan 2 tane var ıse 2 tv 2 camasır makınesı gbı onların bırını alabılırler...yanı hacıze gelırlerse korkma....fakat sakın kefıl vs olmaya kalkma aman ha .....
sen ayaklarının ustunde dur hayatını elıne al....annene yardım et yeme ıcmesıne babana kurus koklatma

Babamla konustum simdi tabiki yine bagirdi cagirdi. birdaha bu konulari acmayin diye agzimiza etti. Haciz ve hapis sizin dediginiz gibiymis onu soledi bide 5 yil sonra borc siliniyor kanunen dedi. Yani hicbirsey degismez bu ailede ben anladim bir adim bile ileri gitmicez. Ancak evlenince belki mutlu olurum o da sans kader kismet artik. Ailede mutlu olmayan insan disarida ariyor mutlulugu cidden rahat olamiyor ben mesela hep isi gucune bakiyorum icime sinmiyor evlilik dsunuyormu diye bakip daraltiyorum. Babam bide bizi kaybetmekten cok korkuyomus ole dedi. Hayatta herseyi kaybettim tek sz kaldiniz diyor evimiz giris kat camlar demirli evde yangin cikarsa nasil kacariz bunu dusunmus iste boyle e enterasan biri. Ne bileyim kafam karisik

Babamla konustum simdi tabiki yine bagirdi cagirdi. birdaha bu konulari acmayin diye agzimiza etti. Haciz ve hapis sizin dediginiz gibiymis onu soledi bide 5 yil sonra borc siliniyor kanunen dedi. Yani hicbirsey degismez bu ailede ben anladim bir adim bile ileri gitmicez. Ancak evlenince belki mutlu olurum o da sans kader kismet artik. Ailede mutlu olmayan insan disarida ariyor mutlulugu cidden rahat olamiyor ben mesela hep isi gucune bakiyorum icime sinmiyor evlilik dsunuyormu diye bakip daraltiyorum. Babam bide bizi kaybetmekten cok korkuyomus ole dedi. Hayatta herseyi kaybettim tek sz kaldiniz diyor evimiz giris kat camlar demirli evde yangin cikarsa nasil kacariz bunu dusunmus iste boyle e enterasan biri. Ne bileyim kafam karisik

borçların sılınmesı gbı bırsey soz konusu degıl
sen kendı hayatını kurtarmaya bak once..evlılık soyle dursun

X