Bu konuya takılmam normal mi?

Keşke siz de annenizden ayrı olarak altın takmasaydiniz bu bence bir hane için biraz fazla olmuş. Ama herkese yapıp size yapmamaları gerçekten sinir bozucu. Peki bu mevlütler, düğünler ne zamandı? Yıllar önceyse açıkçası altın fiyatı artık çok fazla ve eve giren maaş belli. Mesela benim babamın da benim evlendigim zaman bana takılan bilezik nedeniyle şimdi bir akrabamiza bilezik takması lazım. Ama o yılın altın fiyatı ve emekli maaşı oranı ile şimdininki çok çok farklı. Yani aynı olmuyor malesef. Ama çok yakın bir tarihte yaptıysanız sinir olmanız normal.

Ben size farklı bi bakış açısı söyliycem. Aile içinde çok sevilen(!) ya da sevildiği söylenen aile bireylerini de cepte görüp çok emek harcamıyorlar. Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Biz eşimin yeğenlerine falan hep altın takmışızdır sadece altın meselesi de değil kimin neyi varsa eşim koşar, bi yerden bi yere götürür,alınacak satılacak herşeyi yapar. Lafa gelince herkes onu çok sever x bizim için çok kıymetli, onun için herşeyi yaparız şöyle böyle..

Bebeğimiz oldu kimse bişey takmadı ben şok. Normalde böyle şeylerin hesabını yapan insanlar akraba olmasa bile o bana şunu getirdi benimde götürmem lazım falan diye hep konuşurlar.
Ben tabi düşünüyorum söyledikleri kadar değer verseler yine hediye almaları lazımdı, ya da aldıklarımızın karşılığı olarak düşünseler yine en az çeyrek gelmesi lazımdı. Hiçbişey yok. Zıbınla bebek görmeye geldiler. En sonunda bizi cepte gördüklerine, nasıl olsa onlar öyle şeylere takılmaz, o yüzden bişey almaya gerek yok diye düşündüklerine kanaat getirdim.
Ay lafı çok uzattım ama size karşıda böyle düşünmüş olabilirler

Off ablacim ironi yaptim orda ya aciklamam mi gerekirdi
Yok ben sevdigim icn ayri vermek istedim ekstra beklemeim yani direkt beni ayirmalari sacma geldi
Hepsi yakin tarihlerde . Bu arada maddi olarak herkesin durumu cok ust seviyelerde bu boyle maddiyat meselsi degil beni direkt kayirmislar dnnd
Ben kesinlikle buna inaniyorum ablam zorlu biridir mesela ona tum sülale tam takim geldiler onunki de yakin zamandi.Ayni durumu yasamisiz sağlık olsun

Takmayanlardan veya size borcu olanlardan tek tek arayıp isteyin. Biz bu ay çok sıkışığız verebilirseniz iyi olur diyin. Tek yol bu bence.
yengem böyle arayıp istemişti kulakları çınlasın bazıları açmadı telefonu, bazıları getırdı bazıları da geçiştirdi

E iyi bi tane eşşek seçelim o herkese taksın kimse ona takmasin o zaman.
Millet onursuzlugu gündelik hayat haline getirmiş arkadaşlar kimseye altın maltin takmayın.
İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olur

İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olur
Neyse ben sizinle önceden yine bu konuda konuştuğumu hatırladım ve devam etmeyeceğim. Ben onursuzluğa tahammül edemiyorum o yüzden kimsenin hakkı bende kalmaz, hakkımı da kimse yesin istemem. Takılan takı hediye değildir. Hediyelesme sadece tek tarafa da olacaksa kimse enayi değil.

Benim arkadaşımın çocuğu oldu ben çeyrek taktım( 2017) . Ben 2023 te doğum yaptım 22ayar 0.5 gr takti. Ben pek üstüne durmuyorum. Ama akrabalarıma yaparım onlarda yapar

Sanırım o zamanin fiyatıyla denlestirdi. Aslına bakilirsa altın hep pahalıydi insanlar icin ama simdi ev kiraları, market alışverişi hepsi dört koldan saldırıyor

Anneannem bu muhabbetler icin "g*tümün yerine g*t" diyor.Ve o kadar haklı ki hediye manasinda gören de var borc olarak gören de en iyisi mevlut tarzi seyleri toptan kaldirmak.Iki cocugum var ikisine de yapmadim mevlüt kimse altin takmadi geri götürme derdi de olmadı.Haber gönderseniz ayıp göndermeseniz altinlar pisi pisine gitmis yapacak bir sey yok karsilik bazen hayal edilen gibi olmuyor bazı seyler.

Şöyle bir gerçek var ki yıllardır kimse kimseye kara kaşına kara gözüne yada durumu yok altın vereyimde destek olsun diye hibe niyetine takılmıyor bunlar.
Hatta büyüklerimiz, ben onun çocuğuna takayım benim çocuğuma da o takacak niyetiyle takıyor. Bu aldı verdidir, bildiğimiz borçtur. Kime ne taktıysam ondan onu beklerim. Bana ne takıldıysa yoksa bile var eder gider takarım. Kimseye arkamdan 2 kuruş getiremedi dedirtmem. Bu yüzden de mevlüt vs tarzı şeylerde asla takı olayına girmem. Bende mevlüt yaptım kimseden takı almadım. Bebeğim doğduğu zamanda, teyze hala amca dışında kimsenin takı takmasına izin vermedim. Para verenler oldu, onuda bebeğimin yanına battaniyesine bilmem neyine bırakmışlar eşime vs vermişler. Kimseden almam kolay kolay kimseye de götürmem.
Bana geri ödeyemeyeceğini düşündüğüm insana zaten takı takmam

benim sinir oldugm tum kuzenlerimde aile buyukleri konustular herkes altin aliyo bilginizn olsun diye hepsine ben ve ailem uyduk ben ayri aldim kimse yapmamasina ragmen .
Olay hediyeydi, karşılıklı beklentiydiden cok, herkese yapilanin size yapilmamasi,
Bu konuda haklısınız.

O aile büyükleri illaki bir gun yine arayıp direktif vereceklerdir,
O zaman siz de bayramlık ağzınızı aciverirsiniz.

Bir daha birinin doğumu, sünneti, kınası her ne etkinlikse karar alan mercii haber saldığında siz de dersiniz "Ne kadar ekmek, o kadar köfte." diye. Her alınan takı kararına uyum sağlamazsınız artık olur biter. Belki öyle olunca da karşı taraf biraz anlar bozulduğunuzu da.

Sizi zengin görmüşlerdir.. herkese altin çeyrek vallahi helal olsun..
Esim zengin ulkeden geldigi icin evet öyle görüyolar sanirim ama bu suan beni biraz aptal yerine koymak oldu herkese yapilip bana yapilmamasi sıkti canimi
Evet acicam kesinlikle Bu kisiler dugunleri vs oldugunda didik didik konusurlardi biz taktik şunlara bak gram getirmis ezikler vs diye. Bana gelince her şeyde sunu takicaz bu takilacak denip benim uymam beklenip bana gelip altin evde kaldi kusura bakma falan denip gelmemesi cok sinirlendim gelme acma bu konuyu git yani bitsin gitsin
Öyle yapicam evet

hala bu mevzu var mi ya ben ona altin taktim da o bana takmadi diye? verilen hediyenin pesine dusulmez
Aynen canim hala bu mevzu var kusura bakma seni rahatsiz ettik. Bizim ailede bu mevzu herkes icin gecerli bana gelince yapilmadi ben ona sinirlendim bi seyin pesine dusmedim ihtiyacım da yok şükür

Aynen canim hala bu mevzu var kusura bakma seni rahatsiz ettik. Bizim ailede bu mevzu herkes icin gecerli bana gelince yapilmadi ben ona sinirlendim bi seyin pesine dusmedim ihtiyacım da yok şükür
Yerden göğe kadar haklısınız bende olsam çok bozulurdum
Acaba Evlenmeden önce taktiklarinizi dugunde size takarak ödeştik mantığı gutmus olabilirler mi
Tabii evlendikten sonra taktiklariniz da olmuş onlar ayrı
Bir de aklıma geldi yakın bir kuzeniniz var mı sizin olmadığınız ortamda konuyu gecirsin bence bakalım kim ne diyecek yani en azından kırgın olduğunuzu belirtsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…