- 14 Mayıs 2016
- 776
- 1.108
- 113
- Konu Sahibi pinkyunicorn
-
Keşke siz de annenizden ayrı olarak altın takmasaydiniz bu bence bir hane için biraz fazla olmuş. Ama herkese yapıp size yapmamaları gerçekten sinir bozucu. Peki bu mevlütler, düğünler ne zamandı? Yıllar önceyse açıkçası altın fiyatı artık çok fazla ve eve giren maaş belli. Mesela benim babamın da benim evlendigim zaman bana takılan bilezik nedeniyle şimdi bir akrabamiza bilezik takması lazım. Ama o yılın altın fiyatı ve emekli maaşı oranı ile şimdininki çok çok farklı. Yani aynı olmuyor malesef. Ama çok yakın bir tarihte yaptıysanız sinir olmanız normal.Ben soyle soyliyim kimse yapmazken evli degilken bile ayri olarak alirim altinimi , gidemedigimde altin gonderirim annemle . Benim icin bunlar yapilmadi. 3 tane altin taktigim yakinim altin aldim evde unuttum getircem dedi getirmedi. Digerleri asiri komik rakamlari zarfa koymuslar. 3 kisi sadece getirdi
Ben size farklı bi bakış açısı söyliycem. Aile içinde çok sevilen(!) ya da sevildiği söylenen aile bireylerini de cepte görüp çok emek harcamıyorlar. Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Biz eşimin yeğenlerine falan hep altın takmışızdır sadece altın meselesi de değil kimin neyi varsa eşim koşar, bi yerden bi yere götürür,alınacak satılacak herşeyi yapar. Lafa gelince herkes onu çok sever x bizim için çok kıymetli, onun için herşeyi yaparız şöyle böyle..Yok daha kisa bi sure once cok yakinlardi. Bebegimle anneme gidince gelip severlr ara beni geliriz derler ve komik olan ben ailede
Cok sevilen biriyim. Herkes hep çok pozitif insanlara nese sactigmi söyler. Ben surat asmalarini komik zarflara koyduklari seyler için oldugunu dusunuyorum. Utandilar bence , dedigim o herkesle altin takicaz diye ortak karar aliyolar ve bu karar bize de bildirilirdi hep uydum ama bana gelince bunlar oldu saskinim dedigim gibi ben ilkim yani
Off ablacim ironi yaptim orda ya aciklamam mi gerekirdiSiz şakamısınız? Gerçekten altın gelsin diye çocukmu doğurdunuzsaçmalamayın.
Siz içinizden gelmiş takmışsınız onlarda ya yokkuktan ya pahalılıktan takmamış.
Önünüze bakın ve geçin.
Borç olarak taktım demeyi ben doğru bulmuyorum. Varsa yaparsın yoksa yoktur.
Yok ben sevdigim icn ayri vermek istedim ekstra beklemeim yani direkt beni ayirmalari sacma geldiBen şuna takıldım düğünde sünnette vb organizasyonlarda kuzenler anlaşıp şunu getirin deniyor ,siz ailenizin getirdiği takı hariç bir de kendiniz takı takıyorsunuz neden??? çünkü hem annenizin taktığı hem sizin taktığınızla fazla fazla geri dönüş olsun istediniz yanlış burada, annenizin taktığı bir şekilde geri gelirdi ama sizin taktığınız karşı tarafa yük, alıp köşeye atsaydınız kendinize birikim yapsaydınız şimdi böyle dertlenmezdiniz....
Hepsi yakin tarihlerde . Bu arada maddi olarak herkesin durumu cok ust seviyelerde bu boyle maddiyat meselsi degil beni direkt kayirmislar dnndKeşke siz de annenizden ayrı olarak altın takmasaydiniz bu bence bir hane için biraz fazla olmuş. Ama herkese yapıp size yapmamaları gerçekten sinir bozucu. Peki bu mevlütler, düğünler ne zamandı? Yıllar önceyse açıkçası altın fiyatı artık çok fazla ve eve giren maaş belli. Mesela benim babamın da benim evlendigim zaman bana takılan bilezik nedeniyle şimdi bir akrabamiza bilezik takması lazım. Ama o yılın altın fiyatı ve emekli maaşı oranı ile şimdininki çok çok farklı. Yani aynı olmuyor malesef. Ama çok yakın bir tarihte yaptıysanız sinir olmanız normal.
Ben kesinlikle buna inaniyorum ablam zorlu biridir mesela ona tum sülale tam takim geldiler onunki de yakin zamandi.Ayni durumu yasamisiz sağlık olsunBen size farklı bi bakış açısı söyliycem. Aile içinde çok sevilen(!) ya da sevildiği söylenen aile bireylerini de cepte görüp çok emek harcamıyorlar. Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Biz eşimin yeğenlerine falan hep altın takmışızdır sadece altın meselesi de değil kimin neyi varsa eşim koşar, bi yerden bi yere götürür,alınacak satılacak herşeyi yapar. Lafa gelince herkes onu çok sever x bizim için çok kıymetli, onun için herşeyi yaparız şöyle böyle..
Bebeğimiz oldu kimse bişey takmadı ben şok. Normalde böyle şeylerin hesabını yapan insanlar akraba olmasa bile o bana şunu getirdi benimde götürmem lazım falan diye hep konuşurlar.
Ben tabi düşünüyorum söyledikleri kadar değer verseler yine hediye almaları lazımdı, ya da aldıklarımızın karşılığı olarak düşünseler yine en az çeyrek gelmesi lazımdı. Hiçbişey yok. Zıbınla bebek görmeye geldiler. En sonunda bizi cepte gördüklerine, nasıl olsa onlar öyle şeylere takılmaz, o yüzden bişey almaya gerek yok diye düşündüklerine kanaat getirdim.
Ay lafı çok uzattım ama size karşıda böyle düşünmüş olabilirler
yengem böyle arayıp istemişti kulakları çınlasın bazıları açmadı telefonu, bazıları getırdı bazıları da geçiştirdiTakmayanlardan veya size borcu olanlardan tek tek arayıp isteyin. Biz bu ay çok sıkışığız verebilirseniz iyi olur diyin. Tek yol bu bence.
E iyi bi tane eşşek seçelim o herkese taksın kimse ona takmasin o zaman.Yani işte bunu anlayamıyorum, ne anlamı var, kimsenin kimseye hediyesi desteği olmuyor o zaman
Tamam siz altın getirene götürmeyin kuranda böyle bir şey yazmıyor diye kul hakkı olmaz millet enayi çünküNe kul hakkı ne borcu dalgamı geçiyorsunuz? Dinimizde nerde yazıyor Allah aşkına
İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olurE iyi bi tane eşşek seçelim o herkese taksın kimse ona takmasin o zaman.
Millet onursuzlugu gündelik hayat haline getirmiş arkadaşlar kimseye altın maltin takmayın.
Neyse ben sizinle önceden yine bu konuda konuştuğumu hatırladım ve devam etmeyeceğim. Ben onursuzluğa tahammül edemiyorum o yüzden kimsenin hakkı bende kalmaz, hakkımı da kimse yesin istemem. Takılan takı hediye değildir. Hediyelesme sadece tek tarafa da olacaksa kimse enayi değil.İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olur
Sizi zengin görmüşlerdir.. herkese altin çeyrek vallahi helal olsun..Tesekkurler yorumlariniz icin . Herkesin durumu iyi arkadaslar. Daha kisa bi sure once hamileyim diye gidemedim mevlute annemle ceyrek gonderdim .Sorunum tüm sülalede bana yapildi bu tek.
Olay hediyeydi, karşılıklı beklentiydiden cok, herkese yapilanin size yapilmamasi,benim sinir oldugm tum kuzenlerimde aile buyukleri konustular herkes altin aliyo bilginizn olsun diye hepsine ben ve ailem uyduk ben ayri aldim kimse yapmamasina ragmen .
Bir daha birinin doğumu, sünneti, kınası her ne etkinlikse karar alan mercii haber saldığında siz de dersiniz "Ne kadar ekmek, o kadar köfte." diye. Her alınan takı kararına uyum sağlamazsınız artık olur biter. Belki öyle olunca da karşı taraf biraz anlar bozulduğunuzu da.Yok daha kisa bi sure once cok yakinlardi. Bebegimle anneme gidince gelip severlr ara beni geliriz derler ve komik olan ben ailede
Cok sevilen biriyim. Herkes hep çok pozitif insanlara nese sactigmi söyler. Ben surat asmalarini komik zarflara koyduklari seyler için oldugunu dusunuyorum. Utandilar bence , dedigim o herkesle altin takicaz diye ortak karar aliyolar ve bu karar bize de bildirilirdi hep uydum ama bana gelince bunlar oldu saskinim dedigim gibi ben ilkim yani
Esim zengin ulkeden geldigi icin evet öyle görüyolar sanirim ama bu suan beni biraz aptal yerine koymak oldu herkese yapilip bana yapilmamasi sıkti canimiSizi zengin görmüşlerdir.. herkese altin çeyrek vallahi helal olsun..
Evet acicam kesinlikleOlay hediyeydi, karşılıklı beklentiydiden cok, herkese yapilanin size yapilmamasi,
Bu konuda haklısınız.
O aile büyükleri illaki bir gun yine arayıp direktif vereceklerdir,
O zaman siz de bayramlık ağzınızı aciverirsiniz.
Öyle yapicam evetBir daha birinin doğumu, sünneti, kınası her ne etkinlikse karar alan mercii haber saldığında siz de dersiniz "Ne kadar ekmek, o kadar köfte." diye. Her alınan takı kararına uyum sağlamazsınız artık olur biter. Belki öyle olunca da karşı taraf biraz anlar bozulduğunuzu da.
Aynen canim hala bu mevzu var kusura bakma seni rahatsiz ettik. Bizim ailede bu mevzu herkes icin gecerli bana gelince yapilmadi ben ona sinirlendim bi seyin pesine dusmedim ihtiyacım da yok şükürhala bu mevzu var mi ya ben ona altin taktim da o bana takmadi diye? verilen hediyenin pesine dusulmez
Yerden göğe kadar haklısınız bende olsam çok bozulurdumAynen canim hala bu mevzu var kusura bakma seni rahatsiz ettik. Bizim ailede bu mevzu herkes icin gecerli bana gelince yapilmadi ben ona sinirlendim bi seyin pesine dusmedim ihtiyacım da yok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?