Bu korku neden bende var..

İlk önce onların dilini çok iyi öğrenmem gerek. ve oraya gittiğimde. bir türk kadını pastane açmıştı kendine... Belki Pastacılık kurslarına gitsem öyle birşey yapabilrim. tabi Pastane açmak vb şeyler yapmak çok masraflı.. yada Mesleğimi evden de yapabilirim. türkiyeden iş alarak. Tabi aldığım paranın 3 katı düşmesi de var. O kadar iş yapıpta az para almak istemiyorum. 2000 lira alsam orda değeri 750 liraya denk geliyor.. Bilmiyorum.. Aslında tek iş sorunuda değil. ailemi de bırakmak istemiyorum. Acaba her evlenenin başınamı bunlar geliyor. Annemden de ayrılmak istemiyorum.. Ne bilim yaşlanacaklar. kim bakacak onlara.. o da var.
Ailene sen mi bakıyorsun. Yoksa bu sadece öylesine bir kaygı mı?

Kore' ti görmüştüm. güzel bir yer bence dil sorununu aşarım dersen, yaşanacak yer. Üstelik Kore'de Türkleri seviyorlar. Bulunduğum süre boyunca ((( ooooo Türk, Are you Turk? They helped us, so, We love Turk.)))
Bunları duya duya kendimi pop star gibi hissetmiştim. Markette beleş kimbap larda cabası.

Tabiki 1 aylık öğrenci deneyimim, bir ülkede uzun süre yaşama kararı almak için yeterli değil ama yinede paylaşmak istedim.

Nickin GDragon <3
KK'da bir VIP mi buldum acaba ;) ben de T.O.P hayranınım ^^
Anladığım kadarıyla Kore'ye özel bir sevgi var. Belki de bu yüzden duygularını tarafsız değerlendiremiyor olabilirsin. Kore'de hayat dramalardaki gibi değil, koreli erkekler de idol oppalar gibi değil. Şimdi aynı çatı altında yaşamadan bunu anlayamazsın maalesef... Aşkının seni anne babandan, İstanbul'dan ve mesleğinden kopmanın acısına tahammül edebilecek kadar büyük olup olmadığını ölçüp tartman şart. Bunun için kısa bir süre gidip korede beraber vakit geçirerek minik bir değerlendirme yapabilirsin ;)

Ailene sen mi bakıyorsun. Yoksa bu sadece öylesine bir kaygı mı?

Kore' ti görmüştüm. güzel bir yer bence dil sorununu aşarım dersen, yaşanacak yer. Üstelik Kore'de Türkleri seviyorlar. Bulunduğum süre boyunca ((( ooooo Türk, Are you Turk? They helped us, so, We love Turk.)))
Bunları duya duya kendimi pop star gibi hissetmiştim. Markette beleş kimbap larda cabası.

Tabiki 1 aylık öğrenci deneyimim, bir ülkede uzun süre yaşama kararı almak için yeterli değil ama yinede paylaşmak istedim.

Ben bakmıyorum. ama borçlarımız var ben ödüyorum. Sadece kaygı duyuyorum. Yaşlanınca tek başına ne yaparlar diye.

Nickin GDragon <3
KK'da bir VIP mi buldum acaba :KK66: ben de T.O.P hayranınım ^^
Anladığım kadarıyla Kore'ye özel bir sevgi var. Belki de bu yüzden duygularını tarafsız değerlendiremiyor olabilirsin. Kore'de hayat dramalardaki gibi değil, koreli erkekler de idol oppalar gibi değil. Şimdi aynı çatı altında yaşamadan bunu anlayamazsın maalesef... Aşkının seni anne babandan, İstanbul'dan ve mesleğinden kopmanın acısına tahammül edebilecek kadar büyük olup olmadığını ölçüp tartman şart. Bunun için kısa bir süre gidip korede beraber vakit geçirerek minik bir değerlendirme yapabilirsin :KK66:

biliyorum. dramlardaki gibi değil.. gidip görmüştüm :) Bu yıl tekrardan gideceğim. Beraber vakit geçirceğiz. o da gelecek. ama evlilik çok farklı bir kavram :( :D ben de t.o.p u severim..

Joo Sang Wook gibi yahşi bir adamsa erkek arkadaşın hiç düşünme derim :D

İşin şakası çok çokkk farklı bir ülke Kore... Kültüründen, diline, dinine, yemek alışkanlığına kadar. Hele mesafesi... uçakla bile 12 saat. Öyle ha dedin mi gidip gelme olanağı da yok (Maddi yönden ne kadar iyi durumdasın onu bilemiyorum.)

Ne kadar yapabilirsin o ülkede, o kültürde onu sen enine boyuna, iyisiyle kötüsüyle, artısıyla eksisiyle bir liste yapıp ona göre bir yol izleyip karara bağlayacaksın. Hepsinden önemlisi o adamı bu kadar fedakarlık yapacak kadar seviyor musun? Ona güveniyor musun hiç şüphesiz? bunu iyi düşünmen lazım.

Bir de aile var tabi..
Türkiye'de ''aman yabancıya gitmesin huyunu, suyunu bilmediğimiz insanlara kız mı verilir'' diyip başka bir ilçeye bile kız göndermeye zor ikna olan bir toplum olarak işin baya bir zor. Ailen nasıl bir yol izler bu konuda, bakış açısı ne tabi bilemem. Ben üç aşağı beş yukarı böyle düşünen bir ülkede yaşadığımız düşünüyorum.

Hakkında hayırlısını dilerim bu güzel günün hürmetine..

Hepinize hayırlı kandiller!!!

Joo Sang Wook gibi yahşi bir adamsa erkek arkadaşın hiç düşünme derim :KK70:

İşin şakası çok çokkk farklı bir ülke Kore... Kültüründen, diline, dinine, yemek alışkanlığına kadar. Hele mesafesi... uçakla bile 12 saat. Öyle ha dedin mi gidip gelme olanağı da yok (Maddi yönden ne kadar iyi durumdasın onu bilemiyorum.)

Ne kadar yapabilirsin o ülkede, o kültürde onu sen enine boyuna, iyisiyle kötüsüyle, artısıyla eksisiyle bir liste yapıp ona göre bir yol izleyip karara bağlayacaksın. Hepsinden önemlisi o adamı bu kadar fedakarlık yapacak kadar seviyor musun? Ona güveniyor musun hiç şüphesiz? bunu iyi düşünmen lazım.

Bir de aile var tabi..
Türkiye'de ''aman yabancıya gitmesin huyunu, suyunu bilmediğimiz insanlara kız mı verilir'' diyip başka bir ilçeye bile kız göndermeye zor ikna olan bir toplum olarak işin baya bir zor. Ailen nasıl bir yol izler bu konuda, bakış açısı ne tabi bilemem. Ben üç aşağı beş yukarı böyle düşünen bir ülkede yaşadığımız düşünüyorum.

Hakkında hayırlısını dilerim bu güzel günün hürmetine..

Hepinize hayırlı kandiller!!!

o adamdan daha karizmatik olduğunu düşünüyorum :D
yemekleri sorun değil. Orda kalmıştım. türkiyede yemediğim kadar yemek yedim. Koredede müslüman mahallesi var. Yarısından çoğu türk. Koreli ailenin yanında kalmıştım. bize birazda az da olsa ucundan benziyorlar.. ama işte annem sorun. Sorun ise.. hep yanında olmamı istiyor. Gelsin o burda kalsın diyor. kesinlikle istemiyor. Maddi yönden çok iyi değilim. Maaşımın yarısına dokunmuyorum. sırf onun yanına gidebilmek için.

Kusura bakma seni eleştirme hakkına sahip değilim zaten öyle bir niyetimde yok ama okuduklarımdan çıkardığım sonuç, erkek arkadaşın kendi ülkesinden, dilinden, kültüründen, çevresinden uzaklaşmak istemiyor ama sana tavsiye olarak anneni ve seni sizin kültürünüzden uzaklaştırmak istiyor. Bence ilk önce o farkına varsın objektifliğinin. Kendi bu genç haliyle yapamıyor ama belli bir yaşa gelmiş kadını vatanından, toprağından bir kalemde vazgeçmesini bekliyor. O neden sevgisi için vazgeçmiyor ülkesinden. SORUN OLAN burada anneniz değil bencilce davranan erkek arkaşın ve sonrasında sen.

Bunu bir düşünmenizi isterim. Annenizi de anlamaya çalışmalısınız. Erkek arkadaşınız siz isteseniz ailesini Türkiye'ye getirir mi? Hiç sanmıyorum ama belki turistlik yerleri görmesi için olabilir.

Kusura bakma seni eleştirme hakkına sahip değilim zaten öyle bir niyetimde yok ama okuduklarımdan çıkardığım sonuç, erkek arkadaşın kendi ülkesinden, dilinden, kültüründen, çevresinden uzaklaşmak istemiyor ama sana tavsiye olarak anneni ve seni sizin kültürünüzden uzaklaştırmak istiyor. Bence ilk önce o farkına varsın objektifliğinin. Kendi bu genç haliyle yapamıyor ama belli bir yaşa gelmiş kadını vatanından, toprağından bir kalemde vazgeçmesini bekliyor. O neden sevgisi için vazgeçmiyor ülkesinden. SORUN OLAN burada anneniz değil bencilce davranan erkek arkaşın ve sonrasında sen.

Bunu bir düşünmenizi isterim. Annenizi de anlamaya çalışmalısınız. Erkek arkadaşınız siz isteseniz ailesini Türkiye'ye getirir mi? Hiç sanmıyorum ama belki turistlik yerleri görmesi için olabilir.

Yok Annem Onun gelmesini istiyor. Sen gitme o gelsin diyor.
O ise Okuduğu üniversitede denklik tutmadığı için(savcılık sınavına giriyor) iki ülkede farklı sanırım hukukta. hemde türkiyenin şimdiki durumu için türkiyede yaşamak istemiyor. Bende orda yaşamak istemiyorum. İş ve aile sorunu yüzünden.

Yok Annem Onun gelmesini istiyor. Sen gitme o gelsin diyor.
O ise Okuduğu üniversitede denklik tutmadığı için(savcılık sınavına giriyor) iki ülkede farklı sanırım hukukta. hemde türkiyenin şimdiki durumu için türkiyede yaşamak istemiyor. Bende orda yaşamak istemiyorum. İş ve aile sorunu yüzünden.

Kuzey Kore- Güney Kore derim.. Savaş derim.. Kim Jong-Un derim..:stop::KK17: Her yerde tehditler, savaşlar, kötülükler var.
Fransa'daki terör saldırısında kızını kaybetmiş bir baba (Türk): ''Biz kızımızı orada daha güvenli, daha huzurlu bir hayat geçirsin diye yolladık ama orada bu teröre kurban gitti'' manasına gelen sözler söyledi. Ölümün nereden geleceği belli olmaz. Kore'de de hırsızlık, uyuşturucu kullananlar, adam öldürmeler, fakirlik, dert var. Bence olaya öyle bakmayın her ikinizde hayırlısı ne ise o olsun deyin Allah'a.

Arkadaşım.. benim sadece bu konuda üzüldüğüm şey annen.. ondan böyle bir bakış açısı sundum sana. O annedir.. senin mutluluğunu senden daha çok ister ama senden uzak olmak istememesini de anlayışla karşılaman gerek. Bunu da iyice bir düşün diye yazdım bunları.

Dediğim gibi hakkında hayırlısını dilerim..

Uzakdoğuda yaşayıp çalışmak istermiydim bilmiyorum. Özellikle Japonya'yayla ilgili orada yabancılar ve kadınlar için kariyer yapmak çok daha zor, iş şartları da çok ağır diye duymuştum. Kore nasıldır acaba?

Allahım keşke Koreli biri de bana evlenme teklifi etse ve orada yaşasam, Koreye de insanına da bayılıyorum !!!!! :KK200:

Sürekli Evlenmekten bahsediyor. Türkiyeye geldiğimde yada sen buraya geldiğinde evlenme teklif etmek istiyorum. Biz evlenince burda yaşarız. Şuraya gideriz. vb şeylerden söz ediyor. Ama dilimiz, dinimiz, kültürümüz farklı... İstanbulda yaşamak istermisin dediğimde: ben orda yaşamak istemiyorum. Zaten sen ordasın diye korkuyorum diyor. Ben ise bilmediğim bir ülkede yaşamak istemiyorum. Evet o çocuğu seviyorum. Hani herkesin hayalini kurduğu bir adam vardır ya.. İşte tam hayalini kurduğum adam...
Ama Korkuyorum.. Yine gitmesinden, sorunlarının üstesinden gelememesinden..(bazı sorunlarından dolayı 15 gün haber alamamıştım ama hallettik) ve bilmediğim bir ülkede yapayalnız kalmaktan korkuyorum.
Uzun süredir tanıyorum... Karakterini seviyorum.. Sadakatini seviyorum.. düşüncelerini seviyorum.. ve evlenmekten de çok korkuyorum.
Aileme açıklamaktan da korkuyorum.. ailem için yabancı olması, dininin farklı olması sorun değil.. Sadece başka bir ülkede yaşamamı istemiyorlar..
Ne bilim, en çokta orda iş bulamamaktan korkuyorum. bunu ona söylediğimde, sorun değil. Çalışmıyorsun diye sana kötü davranacak değilim diyor. Sen benim Eşim olacaksın gelecekteki bütün sorumluluğun bana ait diyor.
Ben ise bir erkeğe muhtaç yaşamak istemiyorum. Tamam yanımda olsun birbirimize destek çıkalım.
Ama annemin yaşadıklarını biliyorum.. Annem çalışmadığı için babamın her aldığına karışmasını, ben bu evden gidersem maaşımı da alır giderim, benim maaşımla geçiniyoruz demesinden biliyorum..
bu sorunları yaşamaktan korkuyorum... Evlensem bile kendi paramı kazanmak istiyorum. Ondanda vazgeçemiyorum, Kendi hayallerimden de vazgeçemiyorum.

merhaba abla. benim konuya da yazmıştın.28 yaşındaymışsın. yorumlardan anladığım kadarıyla bir işinde varmış. ben daha 20 yaşındayım ama hiç değişmesin istemediğim ve hayatımın her yaşında mantıklı bulacağım fikirlerim var. bunlardan birisi ne olur bak, ben yapamasam bile, sen sevdiğin adamdan vaz geçme. bak yalvarıyorum sana.

*Uzun süredir tanıyorum... Karakterini seviyorum.. Sadakatini seviyorum.. düşüncelerini seviyorum..* demişsin. başka ne arar ki bir insan.. kültür demişsin.. burada insanlar evlilik yapıyor. kocam aldattı, param yok vs . diye ağlıyor. neyden korkarsın ki. senle aynı kültürden olsa bunları yapsa çok mu iyi olacaktı ? orada iş bulma sıkıntın olmaz. 1. si okuduğun bölüm orada tutulur. oldu ki iş bulamadın * İngilizce öğretmeni olursun* anasınıfında / ilkokulda çalışırsın..( bahar Lee gibi. kendisi koreliyle evli. 1 çocuğu var ve İngilizce öğretmeni ) Bak ne olur dini de kendine tabu etme. herkesin dini kendinedir. dünyada bu kadar çok ağır günahlar varken senin başka dinden biiyle evlenmen nedir ki... NEDİR !

sen kocaman bir kadınsın. 28 yaşındasın. aileni dinle. ama bir yere kadar. geçmişteki ailen için gelecekteki aileni yıkma. aileni ikna edebilirsen ne güzel. mümkünse aileni ve onu o kocaman kalbinde tut. ama ola ki ikna edemezsen de ne olur kendi mutluluğundan vaz geçme. sen bu dünyaya bir beden içinde bir kişi olarak geldin. ailen seni öteki taraftan seçip de gelmediler. onları bu derece de sahiplenme bu yüzden. tabi her insan ailesinin mutlu olmasını ister. ama ailenin mutluluğu senin mutluğunu engellemesine izin verme. bırak onlar mutsuz olsun İLLA biri mutsuz olacaksa bu sen olma. ne olur ..

aşk değerlidir. lütfen bu değeri herşeyin üzerinde tut.

ve zaten senin önünde bir sıkıntı yok. mesleğini orada gayet iyi yaparsın bence

ve benim şu lys yi anlımın akıyla atlatıp kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem için dua eder misin ? :)

Ben türkiyedeyim. Erkek arkadaşım koreli. ve orda yaşamamı istiyor. ben ise istanbulda, yaşadığım yerden ayrılmak istemiyorum.
Ortak bir ülke bulsaniz? Kore de çok uzak be canim ya. Hadi almanya falan olsa uçakla bir saatte. Kore...bilemedim. Gerçi şunu soyleyeyim. Yengem tayvanli benim. Kendi de ailesi de çok çok çok ılımlı insanlar. Uzakdoğu insaninin genelde öyle olduğunu soylediler bize. Yani pek bir sorun yaşayacağını sanmıyorum o acidan. Ülke olarakta güzel bir ulke bence. Kültürü falan çok farkli degil aslina bakarsan. Kuzenim orada çalıştı. Çok sevmişti. Cokta çabuk alısmisti. Hatta dönmek istemedi ;-) Ama uzaklığına uzak o ayrı. Dedigim gibi eğer sartlar musaitse Turkiyeye yakın ve onunda seveceği bir ülke seçin.

Bak birde onlarda şu yok. Evli kadin 7/24 kocasının yaninda olur. Saçını supurge eder. Bunlar yok. O yüzden orada yasasan bile belli araliklarla gelip kalırsın. Orada kimse sana paşa ogluma bakmiyorsun. Yok işte annende fazla kaldin yok İşte anammmmmm garip anammmmmmmm falan yapmaz. Ozleyince ozledim deyip gelirsin. Ailen gelir. Ne bileyim yolu bulunur. Tabii kisiye de bağlı ama Türkle evlenmekten daha mantikli gibi. Şu kk konularına baksana. Din aynı kültür ayni ama açılan konular?

Bak birde onlarda şu yok. Evli kadin 7/24 kocasının yaninda olur. Saçını supurge eder. Bunlar yok. O yüzden orada yasasan bile belli araliklarla gelip kalırsın. Orada kimse sana paşa ogluma bakmiyorsun. Yok işte annende fazla kaldin yok İşte anammmmmm garip anammmmmmmm falan yapmaz. Ozleyince ozledim deyip gelirsin. Ailen gelir. Ne bileyim yolu bulunur. Tabii kisiye de bağlı ama Türkle evlenmekten daha mantikli gibi. Şu kk konularına baksana. Din aynı kültür ayni ama açılan konular?

:) işte ama annemden ayrılmak istemiyorum.. belki bahane yapıyorum iş yok vs. ama işim grafikerlik olduğu için. bazen işimi evdende yapıyorum. ordaykende yapabilirim aslında. o türkiyeye gelemez çübkü. savcılık sınavlarına hazırlanıyor. türkiyede araştırdım ama polis ve savcı olamıyorlarmış yabancılar. savcı olmakta onun çocukluk hayali ve çok uğraşıyor. onu tutupta türkiyeye getirmek haksızlık olur gibi.

hakinizda hayirlisi.AMA ben olsam yapazdim,her seyi ,ulkemi brakib gidemezdim.din,dil,kultur her sey farkli orada.

Kore güzel ülke, ama senin orda is bulman cok cok zor. Korelilerin egitim durumu oldukca yüksek ve korece bilmiyorsan, cok zor. Mesela Almanya gibi ülkelerde, güzel bir inglizce ile, rahat gecinirsin, korede öyle degil.

Ve Kore tabiiki cok uzak, öyle seviyorum deyip, kör cahil gidelecek yer degil. Bence sen 1-2 aylıgına oraya bi git, anca öyle anlarsın yapabilirmisin diye.

Din, kültür vs farklar var ve cok zorlayici olabilir.
Misal vereyim.. mesela almanlar birsey yediklerinde yaninda birileri olsun sormazlar sende istiyor musun diye ..bunu kabalik olarak görmezler art niyetleri de yoktur hani. Ama bizim türk kültürümüzde ayip olur nezaketen de olsa sorulur. Almanlari bilmeyen ne kaba insanlar der..ama onlarin art niyetleri yoktur anliyormusun. Yani farkinda dahi degiller.
Yani bunlar cok kücük seyler aslinda ama liste böylelikle uzar gider.. yanlis anlasilmalar olabilir aranizda bu da cok yipratir insani.
Sen ülkeye mi alisacaksin ..onlarin dilini mi ögreneceksin..kafa yapilarini mi..esinle bir evi paylasmayi mi vsvs..
Zor olur yani o da türkiyeye gelse ayni durum yine.. ama sen bilirsin. Ben tavsiye etmem. Hele ailene de uzak olacaksin.. en kötüsü bu zaten. Öyle oleyy cok eglenceli olur baska ülke vs kafasinda ilerlememek lazim. Ülkeleri gezmek görmek baska ..baska ülkeden bir insanla evlenmek o ülkede yasamak baska. Hakkinda hayirlisi olsun

Sürekli Evlenmekten bahsediyor. Türkiyeye geldiğimde yada sen buraya geldiğinde evlenme teklif etmek istiyorum. Biz evlenince burda yaşarız. Şuraya gideriz. vb şeylerden söz ediyor. Ama dilimiz, dinimiz, kültürümüz farklı... İstanbulda yaşamak istermisin dediğimde: ben orda yaşamak istemiyorum. Zaten sen ordasın diye korkuyorum diyor. Ben ise bilmediğim bir ülkede yaşamak istemiyorum. Evet o çocuğu seviyorum. Hani herkesin hayalini kurduğu bir adam vardır ya.. İşte tam hayalini kurduğum adam...
Ama Korkuyorum.. Yine gitmesinden, sorunlarının üstesinden gelememesinden..(bazı sorunlarından dolayı 15 gün haber alamamıştım ama hallettik) ve bilmediğim bir ülkede yapayalnız kalmaktan korkuyorum.
Uzun süredir tanıyorum... Karakterini seviyorum.. Sadakatini seviyorum.. düşüncelerini seviyorum.. ve evlenmekten de çok korkuyorum.
Aileme açıklamaktan da korkuyorum.. ailem için yabancı olması, dininin farklı olması sorun değil.. Sadece başka bir ülkede yaşamamı istemiyorlar..
Ne bilim, en çokta orda iş bulamamaktan korkuyorum. bunu ona söylediğimde, sorun değil. Çalışmıyorsun diye sana kötü davranacak değilim diyor. Sen benim Eşim olacaksın gelecekteki bütün sorumluluğun bana ait diyor.
Ben ise bir erkeğe muhtaç yaşamak istemiyorum. Tamam yanımda olsun birbirimize destek çıkalım.
Ama annemin yaşadıklarını biliyorum.. Annem çalışmadığı için babamın her aldığına karışmasını, ben bu evden gidersem maaşımı da alır giderim, benim maaşımla geçiniyoruz demesinden biliyorum..
bu sorunları yaşamaktan korkuyorum... Evlensem bile kendi paramı kazanmak istiyorum. Ondanda vazgeçemiyorum, Kendi hayallerimden de vazgeçemiyorum.
Korkunun nedeni annenin yasadiklari olsa gerek. Ben filipinlerde bulundugum sure zarfinda birkac koreli arkadasim olmustu kibar nazik insanlar ama onlarla daha da yakin ic ice olan yillardir korede yasayan bir arkadasim korelilerin buyuk bir cogunlugunun karsiliksiz birsey asla yapmadiklari gibi bikac bsyler solemisti de cok sasirmistim. Surekli koreye olan savastaki yardimimizdan bahsedip biz kardes ulkeyiz biliyorsun degil mi derlerdi En Büyük TÜRKİYE:KK49::KK45:

Back
X