Bu nasıl zihniyet?

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.041
212.004
60
Bakırköy 23 Nisan törenlerinde çocukların bale gösterisi son anda iptal edildi. Yetkililer bunu “Kültürümüzde yok” diye savundu. Veliler ise isyan etti
Hande ZEYREK / SÖZCÜ

Tüm yurtta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neşesine Bakırköy’de gölge düştü. İstanbul’un Bakırköy İlçesi’ndeki tören, Özgürlük Meydanı’nda başladı. Kaymakam Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve ilçe yöneticilerinin katıldığı törenin ardından, İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu’daki gösterileri izlemeye gidildi.

bale-670.jpg

‘KIYAFETLERİ YÜZÜNDEN Mİ?’

İddiaya göre; eğitim yılı başından bu yana 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi bale dersi alan 3 -A sınıfı öğrencileri gösterilerini sunmak için hazırlandı. Çocuklar, kıyafetlerini giydi, son provalarını yaptı. Ancak minik balerinler sahneye çıkarılmadı. Veliler duruma isyan etti. Şikayet üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi CHP’li Nadir Ataman ve CHP ilçe yöneticileri okula gitti. Ataman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ile görüştü. Saatlerce sahneye çıkmak için bekleyen çocukların gösterisinin neden iptal edildiğini sordu. CHP’li Nadir Ataman, “Çocuklar okul açıldığından bu yana bedelini ödeyerek bale kursu alıyor. 23 Nisan günü yapılacak gösteriyi kıyafetleri yüzünden mi iptal ettiniz? Niye çocukları engelliyorsunuz?” diye sordu. Emrullah Aydın, “Programda yok” yanıtı verdi.

okul.jpg
Aydın, tepki üzerine gösteriye çıkamadığı için ağlayan çocukların aileleriyle de görüştü. Veliler, Aydın’ın “Sizler tepki gösteremezsiniz. Ben müdürüm, benim dediğim olur. Cumhuriyet özüne dönmektir. Özüne dönmekte bale yoktur. Kültürümüzde yok” dediğini, öğretmenleri azarladığını öne sürdü. Aileler, “Çocuklarımız eve ağlayarak gitti. Bunların bırakın vatandaşı çocuklara bile saygısı yok” diye konuştu.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/bu-nasil-zihniyet-812715/

Bizim kültürümüzde bale yok tabi, ne balesi ne opersı. Bizim kültürümüzde okul müdürleri, öğretmenler falan toplanıp çocuklara tecavüz etme etkinlikleri yaparlar. Bizim kültürümüzde muta nikahı var, çocuk gelinler var, adam kayırmak var, haram yemek var. Bale de neymiş, ahlakımızı mı bozacaksınız?

bu kadar prova yapılırken müdür ne yapıyormuş acaba
programı bilmiyor mu,çocukları görmemiş mi ? Atama zamanı mı yaklaştı acaba?
Hem müdür bey özüne dönse belki bu kadar anlayışsız olmaz.Bizim özümüzde kimseye yaranmak yoktur.
Çocuklar Cumhuriyetin temeli ve geleceğidir.Özümüz budur.O günün anlamı da budur.

Bizim kültürümüzde bale yok tabi, ne balesi ne opersı. Bizim kültürümüzde okul müdürleri, öğretmenler falan toplanıp çocuklara tecavüz etme etkinlikleri yaparlar. Bizim kültürümüzde muta nikahı var, çocuk gelinler var, adam kayırmak var, haram yemek var. Bale de neymiş, ahlakımızı mı bozacaksınız?
inanmıyorum şu olanlara..bu nasıl bir zihniyet..

bu kadar prova yapılırken müdür ne yapıyormuş acaba
programı bilmiyor mu,çocukları görmemiş mi ? Atama zamanı mı yaklaştı acaba?
Hem müdür bey özüne dönse belki bu kadar anlayışsız olmaz.Bizim özümüzde kimseye yaranmak yoktur.
Çocuklar Cumhuriyetin temeli ve geleceğidir.Özümüz budur.O günün anlamı da budur.
allah bildiği gibi yapsın..

Evet kültürümüzde yok ama o çocukları hazırlandırtıp geri göndermek olurmuydu..Bence olmazdı.Sonra kültürümüzde olmadığını kabul edip bilmekle beraber herkesin istediği ile ilgilenmesi taraftarıyım..Bu tür davranılşlar tepki çekmekden başka bir işe yaramaz.Bu davranışın yerine kültürümüzün güzel taraflarını sevdirmeye ne derler acaba.Mesela okulda bale ile beraber bir halk dansları gösterisi de hazırlatılabilirdi.

Kendileri 12 13 yaşındaki veletlere nikah kıymayı normal karşıladıkları için, bale yapan küçük kızlardan da tahrik oluyorlardır elbet.
Herkesi kendileri gibi sübyancı sanıyorlar tabi.
milleti birbirine sokmasını gündem değiştirmeyi iyi biliyorlar ama:KK48:

X