Bu neyin nesi...

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
Kafamda felaket senaryolari uretiyorum...
Aslinda bunu korktugum icin ve korkularimdan kurtulmak icin yapiyorum.
Ama donup dolasip felakete donusuyor.
Tv'de izledigim haberlerden bile etkileniyorum.
Burada bir kadin dereye dustu ben bundan cok etkilendim hayal kuruyorum Allah korusun ben dussem ne yapardim diye ..
Yuzmeye calisiyorum derken bir yere tutunuyorum derken o tutundugum yer kayiyor ben mucadele veriyorum bir bot bana yaklasiyor ama tak basimi tasa vuruyorum yari baygin ilerliyorum bata cika derken ip atiliyor tam tutucam kaciriyorum kollarim yoruluyor mucadele edemiyorum isin en ilginc yani bu bir ruya degil bir HAYAL...
Yani bir insan hayalinde neden kurtulamaz ve battikca batar..
Ruya olsa anliycam ama bildiginiz ipler benim elimde olan bir hayal.
Herhangi biriyle tartissam bu olaydan da etkileniyorum ve tekrar hayal ettigimde olay daha daha buyumus bicaklar filan cekilmis oluyor genelliklede ben zarar goruyorum.
Bu bir hastalik bir psikolojik sorun netten baktim tam anlamiyla bulamadim..
buna benzer seyler yasayan yada bu bir hastalik mi bilen var mi???
Not;psikologa ve psikiyatrise basvurdum tani Yaygin anksiyete bozuklugu.
İlac kullanamiyorum emziriyorum.
Psikologda yok bulundugum yerde 2-3 seans gidebildim hem cok uzak hem bebegim kucuk ustelik memnun kalmadim test cozdurup gonderdi

anksiyete bozuklugu neymis, hic duymadim, ama anxiety den geliyor sanirim. Endise manasinda. hep endiselisiniz, oyle mi?

• Beğen
Reactions: svc
Cogu zaman endiseliyimdir.

Kafamda felaket senaryolari uretiyorum...
Aslinda bunu korktugum icin ve korkularimdan kurtulmak icin yapiyorum.
Ama donup dolasip felakete donusuyor.
Tv'de izledigim haberlerden bile etkileniyorum.
Burada bir kadin dereye dustu ben bundan cok etkilendim hayal kuruyorum Allah korusun ben dussem ne yapardim diye ..
Yuzmeye calisiyorum derken bir yere tutunuyorum derken o tutundugum yer kayiyor ben mucadele veriyorum bir bot bana yaklasiyor ama tak basimi tasa vuruyorum yari baygin ilerliyorum bata cika derken ip atiliyor tam tutucam kaciriyorum kollarim yoruluyor mucadele edemiyorum isin en ilginc yani bu bir ruya degil bir HAYAL...
Yani bir insan hayalinde neden kurtulamaz ve battikca batar..
Ruya olsa anliycam ama bildiginiz ipler benim elimde olan bir hayal.
Herhangi biriyle tartissam bu olaydan da etkileniyorum ve tekrar hayal ettigimde olay daha daha buyumus bicaklar filan cekilmis oluyor genelliklede ben zarar goruyorum.
Bu bir hastalik bir psikolojik sorun netten baktim tam anlamiyla bulamadim..
buna benzer seyler yasayan yada bu bir hastalik mi bilen var mi???
Not;psikologa ve psikiyatrise basvurdum tani Yaygin anksiyete bozuklugu.
İlac kullanamiyorum emziriyorum.
Psikologda yok bulundugum yerde 2-3 seans gidebildim hem cok uzak hem bebegim kucuk ustelik memnun kalmadim test cozdurup gonderdi
anksiyete bozukluğu. demek olmayan bir durumda olacakmış gibi korkuya kapılmak demektir.bu rahatsızlıkta insan sürekli korkar mesela oturduğum yerde ya deprem olursa . araca binince ya kaza yaparsa gibi.
ve bunun psikolog değil de psikiatri servisi ve ilaç tedavisi görmesi daha iyidir .çünkü hafif bir sorun değildir.
olur ki ilaç kullanmazsanız daha fazla ilerleyebilir. bazı durumlarda doktorlar emzirmeyi bıraktırıp ilat tedavisine başlarlar

anksiyete bozukluğu. demek olmayan bir durumda olacakmış gibi korkuya kapılmak demektir.bu rahatsızlıkta insan sürekli korkar mesela oturduğum yerde ya deprem olursa . araca binince ya kaza yaparsa gibi.
ve bunun psikolog değil de psikiatri servisi ve ilaç tedavisi görmesi daha iyidir .çünkü hafif bir sorun değildir.
olur ki ilaç kullanmazsanız daha fazla ilerleyebilir. bazı durumlarda doktorlar emzirmeyi bıraktırıp ilat tedavisine başlarlar

Tesekkurler...
Sanirim 1 yil daha erteleyebilirim emzirmek istiyorum cunki..
Evet hayat cok agir anksiyete ile stressiz oldugumda oyle hafifliyorum ki

senin ki kadar değil ama doğumdan sonra bende de felaket senaryoları üretme saçmalığı başladı :KK43: araç kullanırken kaza yapma, çocuğumun pusetinden fırlaması, kucağımda bebek merdiven inerken yuvarlanma, deprem, sokakta bebeği gezdirirken köpek saldırması... aklımdan türlü türlü saçmalık geçiyor ve engelliyemiyorum. bi' de başkasının kullandığı araçtayken çok panikliyorum bazen bebeğimi kucağımda öyle bir sıkı tutmuşum ki çocuğun karnında parmak izim oluşmuş :KK43:

senin ki kadar değil ama doğumdan sonra bende de felaket senaryoları üretme saçmalığı başladı :KK43: araç kullanırken kaza yapma, çocuğumun pusetinden fırlaması, kucağımda bebek merdiven inerken yuvarlanma, deprem, sokakta bebeği gezdirirken köpek saldırması... aklımdan türlü türlü saçmalık geçiyor ve engelliyemiyorum. bi' de başkasının kullandığı araçtayken çok panikliyorum bazen bebeğimi kucağımda öyle bir sıkı tutmuşum ki çocuğun karnında parmak izim oluşmuş :KK43:

Ayni seyler fazlasiyla var...
Bebegimi korumak adina...
Daha onceden de vardi bende kizim dogunca tavan yapti..

Tesekkurler...
Sanirim 1 yil daha erteleyebilirim emzirmek istiyorum cunki..
Evet hayat cok agir anksiyete ile stressiz oldugumda oyle hafifliyorum ki

Bir gününüz nasıl geçiyor? Eminim çocukdu ev işiydi epey fiziksel yorgunluğunuz oluyordur, ama zihninizi de meşgul edecek şeyler yapıyor musunuz? Çalışırmısınız? Ya da bir hobiniz var mı?

Sadece nacizane fikrim, zeki ama zihnini yeterince meşgul edecek uğraşları olmayan insanlar böyle vesveselere daha kolay kapılıyorlar gibi. Hergün az da olsa kendinize özel bir alan yaratın bence. Kitap okuyun, yeni dil öğrenin, inançlı biriyseniz ibadet edin ...bunlar gibi. Bol bol Felak-Nas okuyun.

panik atak olabilirmisiniz.Aynı durum bir arkadaşımdada vardı.kendisi felaket tellalı gibiydi.Sürekli kötü şeyler düşünür senaryolar üretirdi.Dr en son panik atak teşhisi koydu

Bir gününüz nasıl geçiyor? Eminim çocukdu ev işiydi epey fiziksel yorgunluğunuz oluyordur, ama zihninizi de meşgul edecek şeyler yapıyor musunuz? Çalışırmısınız? Ya da bir hobiniz var mı?

Sadece nacizane fikrim, zeki ama zihnini yeterince meşgul edecek uğraşları olmayan insanlar böyle vesveselere daha kolay kapılıyorlar gibi. Hergün az da olsa kendinize özel bir alan yaratın bence. Kitap okuyun, yeni dil öğrenin, inançlı biriyseniz ibadet edin ...bunlar gibi. Bol bol Felak-Nas okuyun.

Ne yazik ki bana bunlar eski aile yasantimdan yadigar..
Kafa calistirmaktan daha cok travma gecirmekle ilgili..
Gecmisten gelen korkular bu gunumu etkiliyor

Zihninizi baska seylerle doldurmalısınız bence. mesela bir kitap okuyarak olabilir. ki tavsiye bile edebilirim.. eger ıstersen cok ıyı gelir sana ve senın durumundakilere baya iyi geldigini duydum ..

Zihninizi baska seylerle doldurmalısınız bence. mesela bir kitap okuyarak olabilir. ki tavsiye bile edebilirim.. eger ıstersen cok ıyı gelir sana ve senın durumundakilere baya iyi geldigini duydum ..

lütfen menun olurum..
bende anksiyete ile ilgili bir kitap edinmiştim adını şu an unuttum o kadar araştırdım o kadar aradım o kitabı ama hiç başlayamadım

Bende kafamda en kötü senaryoları kurarım . Endişelerim hep var.
Dönem dönem fazlalaşıyor . Bazen yapmıyorum .
Zor bi durum , anlıyorum .

Ne yazik ki bana bunlar eski aile yasantimdan yadigar..
Kafa calistirmaktan daha cok travma gecirmekle ilgili..
Gecmisten gelen korkular bu gunumu etkiliyor
Üzüldüm. Sizin ilaçtan çok konuşmaya ihtiyacınız var sanki. Bir psikolog ile görüşseniz. Tez zamanda huzur bulmanızı dilerim.

panik atak olabilirmisiniz.Aynı durum bir arkadaşımdada vardı.kendisi felaket tellalı gibiydi.Sürekli kötü şeyler düşünür senaryolar üretirdi.Dr en son panik atak teşhisi koydu

ilk önce okb teşhisi kondu o zaman 16 yaşlarındaydım yani psikolog ve psikiyatrlara hiç yabancı değilim..şu an yab dneiyor babam panik ataktı sanmam ben ölmekten korkmuyorum

Üzüldüm. Sizin ilaçtan çok konuşmaya ihtiyacınız var sanki. Bir psikolog ile görüşseniz. Tez zamanda huzur bulmanızı dilerim.

teşekkür ederim...
ehil bir psikolog bulamıyoruz ücra bir yerdeyim bebeğim küçük sanırım buda bir imtihan

Bende kafamda en kötü senaryoları kurarım . Endişelerim hep var.
Dönem dönem fazlalaşıyor . Bazen yapmıyorum .
Zor bi durum , anlıyorum .

evet dönem dönem fazlalaşıyor..
anksiyete işte
hayatı çekilmez kılar bazen serbest bırakır işte

Anksiyete anksiyetee.. Ne zordur bilmem mi Allah sabır versin :KK43: yalnız ilaçla olmuyor terapide alman gerekli. Bir senedir antidepresan kullanıyorum yeni yeni düzeldim gibi :/ panik atağa çeviriyor iyice ilerlediğinde. Zaten yaygın anksiyete, sosyal fobi, OKB, panik atak aynı grupta yer alıyorlar. Biri varsa diğerleri de görülebiliyor.

Anksiyete anksiyetee.. Ne zordur bilmem mi Allah sabır versin :KK43: yalnız ilaçla olmuyor terapide alman gerekli. Bir senedir antidepresan kullanıyorum yeni yeni düzeldim gibi :/ panik atağa çeviriyor iyice ilerlediğinde. Zaten yaygın anksiyete, sosyal fobi, OKB, panik atak aynı grupta yer alıyorlar. Biri varsa diğerleri de görülebiliyor.

evet ilk önce okb dendi
ama ben anımsıyorum 11 yaşımdan beri derin depresyon geçiriyordum sık sık (ailem sağolsun)
şimdi büyüdükçe anladım bayağı ağır atlatıyordum şu durumum bile gayet normal vallahi delirmedim ya maşşallahım varmış

Ben de aynı durumdayım.
Tamamen kafayı meşgul etmek lazım. Çok düşündükçe ilerliyor çünkü.

• Beğen
Reactions: nio
X