Bu sinirden insanları kırmaya basladım

Maina Sipsi

Night is still young.
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
853
428
Arkadas cevremede acabileceğim bir konuydu açtım da ama pek bir cevap alamadım hiçbirinden o yüzden buraya yazacağım.
Hemen giriş yapayım çabuk sinirleniyorum..Bilgi sahibi oldugum bir oyun var mesela kuzenlerim soruyor burda napıcaz abla diye sinirleniyorum sert bir sekilde anlatıyorum.Arkadasımın kardesi ne dese basıma ağrılar giriyor gibi oluyor biraz da bağırarak konuşuyor ailesi falan hiç ses cıkarmıyor ben 5 saniyede deliriyorum evi terk edesim geliyor.Bir arkadasım dediğim bir seyi anlamasa tekrar söylemek zorunda kalsam o sinir tepeme çıkıyor yine.Bir arkadasım ben yatarken kız uyudun mu dese ben yine sinirleniyorum.Veya böyle bilgisayarım donuyor ben saniyesinde yine o sinirden oluyorum kendimi parcalıycakmısım gibi.Aynı durum kardesime oluyor bakıyorum çok sakin.Online bir oyuna taktım bu sıralar orada bir sey buldum arkadasımı cagırıyorum yanıma o gelene kadar yavas geliyor diye kafam patlıycak sinirden aynı olayda kardesime bakıyorum sakin.Bunun bide ufak seylerden olması daha cok canımı sıkıyor cünkü günlük hayatımı etkiliyor bu.Suan annem kardesim icin bu konu açılmadan şöyle diyor "Bak kardesin nasıl sakin anlatıyor derdini sen hep bağırıyorsun"

Birde çok yorgun hissediyorum kendimi benim spor falan yapmam lazım ama hiç isteğim yok başım ağrıyor uykudan kalkalı 1 saat bile olsa yorgunum ama cok isim var halsizim yardım ederseniz sevinirim.
Dipnot:Yasım da kücük hepiniz ablamsınızdır :110:

Bu agrasiflik neden kaynaklanıyor?
Bilmiyorum sese tahammülüm yok özellikle.Yaşım da küçük daha anlam veremedim yaslı gibiyim sanki bu konuda
Birde insan sesine tahammülüm yok ya da kedimin bana bakarak durup dururken miyavlaması.Dısardaki seslerden veya müzik seslerinden falan rahatsız olmuyorum.Beni mesgul edecek bir seyse sinirleniyorum.Heralde anlatabildim

Bende çok sinirliyim. Öfke patlamadı yaşıyorum herkese herşeye.

Evde kavga etmediğim elektrınik alet kalmadı.

Işhayatında kendimi frenliyebiliuorum ama demekki zorlasam mecburmuşum gibi düşünsem normal hayatta da sakin biri olurum.

Önce içinden söyle söyliyceklerini sonra dışavur belki faydası olur.

Bir terapistten, kesmezse psikiyatristten yardım alın. Bunlar öyle pollyannavari "10'a kadar say, sinirin geçer" şeklinde çözülebilecek durumlar değil. Oturduğu yerden tanı koyan ükelalardan olasım yok, o yüzden çenemi tutuyorum ama bi uzmana mutlaka başvurun.
Öte yandan, insanlara çatamayacak kadar yorulmak, spor yapmak veya yoğun bi işte koşturmak, uyurken chill out müzikleri kısık seste açık bırakmak falan bi nebze etkileyebilir.

Bende çok sinirliyim. Öfke patlamadı yaşıyorum herkese herşeye.

Evde kavga etmediğim elektrınik alet kalmadı.

Işhayatında kendimi frenliyebiliuorum ama demekki zorlasam mecburmuşum gibi düşünsem normal hayatta da sakin biri olurum.

Önce içinden söyle söyliyceklerini sonra dışavur belki faydası olur.
Basıma giren o agrı da beni cok rahatsız ediyor işte:/

Bir terapistten, kesmezse psikiyatristten yardım alın. Bunlar öyle pollyannavari "10'a kadar say, sinirin geçer" şeklinde çözülebilecek durumlar değil. Oturduğum yerden tanı koyan ükelalardan olasım yok, o yüzden çenemi tutuyorum ama bi uzmana mutlaka başvurun.
Ek olarak, insanlara çatamayacak kadar yorulmak, spor yapmak veya yoğun bi işte koşturmak, uyurken chill out müzikleri kısık seste açık bırakmak falan bi nebze etkileyebilir.
Ailemle yaşıyorum ben suanBir rahatsızlıgımız ne zaman olsa annem saçmalamayın ya diyor ciddi ciddi olsa polyanna gibi yoo bir şey yok diyor.Birkaç sene yardım alamayacağım sanırım.Annem hastalandıgında doktora gidememekten tansiyon hastası oldu kabakulak hastalıgı cok ilerlemis durumdaydı.Hala akıllanmıyor

Hiperakuzi sese tahammül edememe. Destek almanız gerek gerek. Bende de var ama benim birbirinden cazgır iki kızım var destekte alıyorum :KK66:

Hiperakuzi sese tahammül edememe. Destek almanız gerek gerek. Bende de var ama benim birbirinden cazgır iki kızım var destekte alıyorum :KK66:
Allah bagıslasın :KK15:
Ama mesela bir bara falan gitsem yüksek seste müzikten rahatsız olmam.Bilgisayarım donunca seste cıkarmıyor ki o_O Ama ben deli oluyorum ya da işte yetişmem gereken yere birini beklerken 2 dk beklesem sinirden ağlayasım geliyor

Bilmiyorum sese tahammülüm yok özellikle.Yaşım da küçük daha anlam veremedim yaslı gibiyim sanki bu konuda
Birde insan sesine tahammülüm yok ya da kedimin bana bakarak durup dururken miyavlaması.Dısardaki seslerden veya müzik seslerinden falan rahatsız olmuyorum.Beni mesgul edecek bir seyse sinirleniyorum.Heralde anlatabildim
Canım antidepresan kullandınmı hiç?
Yaşın kaç? Destek alabilirsin..

bilemedim ne desem doktora git bence ki söylesin tiroit mi ergenlik mi nedir bu durum :KK66:

Allah bagıslasın :KK15:
Ama mesela bir bara falan gitsem yüksek seste müzikten rahatsız olmam.Bilgisayarım donunca seste cıkarmıyor ki o_O Ama ben deli oluyorum ya da işte yetişmem gereken yere birini beklerken 2 dk beklesem sinirden ağlayasım geliyor
Bende öyleyim :) eşim birşey yapana kadar sinir krizi geçiriyorum resmen, yada biri ağır hareket ediyorsa allahhhhh cinnet geliyor :) ve yine de destek şart çünkü ilerliyor ve öfke sorunu başlatıyor :KK66: şimdi böyle böyle devam ediyor ondan sonra karşındaki ne şiddete başlıyor çünkü tahammül ün artık sıfır oluyor.
Not:eşime hiç şiddet uygulamadım en fazla sen bir iş yapana kadar ben 5 çocuk doğurur büyütürüm diye söyleniyorum :KK66:

ben de bahsettiğiniz çoğu şeyi yaşıyorum
yazdıklarınızı okudukça, onları kendimde gördüğüm için gülesim geliyor :)

mesela otobüsün gelmesine iki dakika var, iki dakika içinde gelmediğinde şoföre falan çatasım geliyor :)
ama çatmıyorum tabi ki sinirimi içimde yaşıyorum bu da bana zarar veriyor

bunca şey anlatıp sorununuza çözüm olmak isterdim ama maalesef
kelin merhemi olsa önce kendi başına sürermiş hesabı :)

ancak çoğu zaman insanları gözlemliyorum
hemen her şeye sinirleniyorlar mı diye bakıyorum
gayet sakinler
ben de öyle olacağım, örnek alacağım sabırlı insanları diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum
daha fazla bir şey de elimden gelmiyor zaten :)

bu arada yaşım 25

Ergenlik çağında sinirlilik görülür,ben de öyleydim o zamanlar ama haliyle sakinleşiyorsun zamanla .hatta sinirlenmeden üzülmeden bir günüm geçmiycek mi diye isyan ederdim:KK45:

X